1 yılLise mezunu Bence hemen hemen her işte çalışabilir belki çok büyük yerlerde müdürlük olmaz fakat, bir gıda zincirinde şef markette müdür olabilirsiniz. Ülkemizde bir sürü üniversite mezunu kendi mesleğini yapamadığı için şu an her işte çalışıyor zaten.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba, lise mezunu olmandan ziyade seni zorlayacak olan iki şey var sanırım, birincisi özgüven sorunu, ikincisi her ne iş yapmak istersen iste ilk etapta kalifiye yani tecrübesi olan bir eleman olmayacak olman.
İlk handikap kendinle ilgili, birçok iş kolunda çalışabilirsin, zincir mağazalar, tezgahtarlık, sekreterlik, ofisgirl gibi.. ama bunun için önce "ben yapabilir miyim" yerine, " bunlardan hangisini tercih etmeliyim" sorusunu kendine yöneltmen gerek. Yani özgüvenini kamçılamalısın.
İkinci olarak ise kalifiye olmamana rağmen, bu tip işleri öğrenmenin aslında o kadar zor olmadığını, çok kısa süre içerisinde işlerin üstesinden gelebileceğini bilmen gerekir. Yeterki kendini yaptığın işe odakla04 Yorumla
1 yılAllah kolaylık versin sana umarım kalbini istediği işi bulursun çok iyi anlarım oradayken iş bile vermiyorlardi 2 üniversite bitirdiğim halde çıktım yurtdışına şu an sadece soruyorlar çalışmak istiyor musun ya da daha iyi bir işte ingilizcen var mı diye. Calisiyorum yeri geliyor haftalık 28000-30.000 TL alıyorum. Bunu kendimi anlatmak için demiyorum. Oradaki hayatta insanların işi çok zor. Eleman beğenmeyen tipler dolu. Vallahi burada adamlar seni arıyor gel çalış diye.
12 Yorumla- 1 yıl
Hollanda
Hobi olarak dikiş kurslarına gidiyorum. Tesettürlü olduğum için kendime uygun kıyafet bulmakta çok zorlanıyorum. Kendi kıyafetlerimi kendim dikiyorum. Ama bunu iş olarak yapan çok ev hanımı arkadaşlar var. Eğer merakınız varsa güzel bir meslek bence. İnmekte şu an saatini hatırlamıyorum ama 500 lü bir şeydi sanırım onu tamamlayınca konfeksiyonda kalfa mı ne olunuyormuş. Merakınız varsa araştırın derim.
ikinci alternatifse Bilgisayar bilginiz varsa veri giriş elemanı, sekreterlik , asistanlık yapabilirsiniz. Kariyer. nete üyelik yapıp bakabilirsiniz.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! ✨
Emin ol, 30 yaş iş hayatı için asla geç değil! Çalışmak isteğin ve çaban varsa, önü açık pek çok meslek ve fırsat var. Öncelikle cesur olduğun için seni tebrik ediyorum. 🌟 Pek çok insan harekete geçmek konusunda kararsız kalabiliyor ama sen bir adım atıyorsun, bu gerçekten harika!
Lise mezunu biri olarak çağrı merkezi işleri, satış temsilciliği, kuryelik, müşteri hizmetleri gibi alanlarda iş bulabilirsin. Eğer ilgini çeker ve üzerine eğitim alabilirsen aşçılık, kuaförlük, güzellik uzmanlığı gibi el becerisi gerektiren işler de var. Bunlar hem talep gören hem de hızla meslek edinmeni sağlayacak seçenekler. Aynı zamanda, dijital dünyayla ilgileniyorsan online platformlardan dijital pazarlama ya da temel grafik tasarım gibi alanlarda sertifikalar alarak iş imkanlarını genişletebilirsin.
Geçmişte bir genç kadınla tanışmıştım, o da lise mezunuydu ve iş fırsatları ararken girdiği bir kurs sayesinde yaşamını tamamen değiştirdi. El sanatlarına merak sardı, sertifikalar aldı ve şimdi kendi işini kurmuş durumda! Her zaman bir çıkış yolu var, yeter ki kararlı ol ve destek istemekten çekinme.
Unutma, bu bir yolculuk ve asla yalnız değilsin. 💪 Bu süreçte kendine güvenmen ve "ben başarabilirim" demen çok önemli. Hayallerine ulaşmak için harekete geç ve yeteneklerini keşfetmeye başla! 😊
#BirAdımÖne 🌟10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
1 yılFabrikalarda işçi olarak çalışabilirsin. Ayrıca piliç sektörü var mesela bilmiyorum yaşadığın bölgede var mı fakat bizim bu yakınlarda çok var. Cafe, lokanta vb. yerlerde garson veya bulaşıkçı.
Operatörlerin çağrı merkezi olabilirsin fakat bir süre eğitim aldırırlar bunun için mutlaka.
10 YorumlaÇoğu yer kadın eleman arıyor, birde güzelsen illa ki bulursun bunu ciddi söylüyorum bir ara iş aradığım zamanlar nereye gitsem bayan eleman arıyoruz diyorlardi deli oluyodum 😂 kimse erkek çalışan aramıyor herhalde diye
10 Yorumlabu yaşta çok zor daha önce hiç çalışmadıysan bir yerlere girebilmen mağazada satış danışmanı olarak çalışabilirsin ya da bir çağrı merkezinde müşteri temsilcisi olarak çalışabilirsin biraz da tecrüben olduğunu belirtirsen alırlar
01 YorumlaMemleket neresi peki? Yani büyükşehir olan illerde iş bulma imkanı biraz daha yüksek oluyor. Umarım gönlünce bir iş, istediğin gibi bir hayat seninle olur
01 Yorumla
Soran1 yılİstanbul
1 yılKargo firmalarında çalışabilirsin. Ehliyetinin olması yetiyor. Gayet de güzel kazanıyorlar. Bence rahat iş, eğlenceli de. Araba sürüp paketteki numarayı arıyorsun, kapıdan teslim alıyorlar ne güzel.
10 Yorumla
1 yılBende iş arıyorum ama kendime olan özgüvenim kayboldu resmen evde kalmaktan ben 13 yaşımdan beri çalışıyorum 32 yaşındayım 1 yıl olcak Evdeym çok korkunç bişey bana göre iş bulup çalışmak istiyorum
Ne olursa olsun gir git çalış düzgün bir iş bul ben yapamıyorum sen yap13 Yorumla- 1 yıl
Neden özgüvenin kayboldu
- 1 yıl
Ben bu msjı attım iş buldum😀😀
- 1 yıl
Özgüvenin geri geldi o zaman 😁
Elinin en yatkın oldugu ve severek keyif alarak yapabileceğin bir şeye yönel. Atıyorum mutfakla aran iyidir bi restauranta lokantaya cafeye hazırlamaya illa bi yer bulursun ama sana külfet olmayacak bir şey seç. Bu saatten sonra olur mu deme ne var daha çıtırsın kız enerjini düşürme
00 YorumlaDiplomaya bağlı kalmamalı !!!
Herkes istediği işi kurup çalışmakta özgürdür diplomaya göre hareket etmek iş kısıtlmasıdır.
Diploma ile sınır koymamalı..00 Yorumla
1 yılKasiyer olabilirsin gecmis olsun neden ise baslayacaksin
12 Yorumla
Soran1 yılİşe neden başlanır sence. Geçmiş olsun Ne ya
- 1 yıl
30
Yasindan sonra ilk deneyimin olacağı icjn hani zorlananilirsin anlaminda dedim yanlis alamissin. BİM de calisabilirsin sabredersen magaza müdürü dahi olursun
Gizli Üye(30-35)1 yılBende markete başvurdum çağırdılar gittim konuştuk iyiydi sonra biri olumsuz yönde konuşmuş kim bilmiyorum almadılar kuzenim ablamı neden almadınız diye sormuş ona demişler üzüldüm insanlar neden engel olur bozar yıkar
00 Yorumla
1 yılÖnce biraz Birikim işe bakmadan zorluğuna. Birikim olduktan sonra daha rahat bir iş baka bilirsiniz
00 YorumlaDerdiniz sadece para kazanmak ise bir çok işte vasıfsız olarak başlayıp kademe kademe yükselebilirsiniz.
00 Yorumla
1 yılkpssye girip üniversitelerde destek personeli olarak çalışabilirsin işkur aracılığı ile temizlik vb işlerde çalışabilirsin
00 Yorumla
1 yılHalk egitim merkezleri var kadin egitim programlari var. Oralara gidip meslek edinebilirsin. Bosandinmi
00 YorumlaKasiyer hiç çalışmadım hayatım boyunca ama kasiyer olmak isterdim bir günlüğüne kesin tüm hırsızlıklar benim günümde olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSekreterlik, sekreterlik bölümünden alması gerekirken prezantabl görünen herkesi alıyor. Sekreter olabilirsin, güvenlik olabilirsin, garson olabilirsin, aklıma bunlar geldi şimdilik
01 Yorumla
Soran1 yılNerde sekreterlik
1 yılGünümüzde lise mezunu berbere birçok işe girip çalışabiliyor tekstil alanında olsun muhasebe alanında olsun tarım ticaret esnaf alanında olsun
00 Yorumla
1 yılKursalara katıl ve belge al. Bu süreçte e ticaret firmalarında dahi iş bulup çalışabilirsin.
02 Yorumla
Soran1 yılE ticaret firmalarında satış yapmaktanmı bahsediyorsun anlamadım
- 1 yıl
Hem satış yapabilirsin, hem müşterilerle ilgilenebilirsin
Meslek edindirme kursları vsr
İş kura da başvur mutlaka bir şeyler çıkar.
Güvenlik görevlisi olmaya da çalışabilirsin00 YorumlaÜniversite mezunu olup milletin pisliği temizleyen gördüğümden beri lise için bilemiyorum 😅😅
10 Yorumla
1 yılHangi şehirdesin ona göre daha kolay olur
Ve lise mezunu olmanda sorun olmaz10 Yorumla
1 yılbaşaranlar var. önce kendine güven. sende özgüven eksik
00 YorumlaGenelde marketler ve tekstil yerlerinde olabilir. ya da garsonluk da yapan çok
00 Yorumla
1 yılMarkette çalışmak bir seçenek olabilir ama çok yorucu bir iş.
00 YorumlaKurslara ya da sertifika programlarına yazılabilirsin
00 Yorumla
1 yılKasiyerlik sekreterlik müşteri temsilciliği
00 Yorumla
1 yılZor ama ofis calisani olabilirsin ofiste ne oluyorsun bilmiyorum fakat tanidiklarim var
00 Yorumla
1 yılLise mezunu için yüzlerce iş kolu var. Sen ne yapmak istersin
00 YorumlaOkulun önemi yok. Mesleğin önemi var. Bir mesleğin var mı?
00 Yorumlaİnternet bilgin varsa içerik uretmeye çalış. Bir taraftan çocuk bakıcılığı da yapabilirsin. Oriflame Farmasi de yap. Hepsini yapabilirsin başta para kazanamazsin ama sonra işler yoluna girer
02 Yorumla
Soran1 yılFarmasi nasıl yapılır ki
Gizli Üye(25-29)1 yıl30 yasinda bir arkadaşım atandı diğer arkadaşım 31 yaşında kendi işini kurdu hiç geç değil
10 Yorumla
1 yılMerhaba bir sertifikaniz varsa veya bir meslek lisesi diploması varsa bunlarla iş bulmanız biraz daha kolaylaşır onun haricinde marketlerde ya da cafelerde iş bulabilirsiniz
10 Yorumla
1 yılYetenegij hangi alanda var ise lise mezunu aliyorlarsa o alanlar da çalışırsın
00 Yorumla
1 yılstoksuz tavsiye ticareti yapıp kendi işini kurabilirsin
02 Yorumla
Soran1 yılO nasıl
- 1 yıl
bunu ayrıntılı anlatmak isterim
1 yılHalk eğitim kurslarına katilmanda fayda var eğer ki mali sıkıntıda değilsen yaşı başı bahane etmeden birşeyler öğrenirsen illaki bı yerden bir kapı daha açılır.. Tavsiyem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılVekil muezzin olabilir imam hatipse baska hiçbir şey yapamaz akfjjsjd
00 Yorumla
1 yılYapa bilirsen BİM ya da file market gibi bir yere girip en dip BİM’de 33 filede ise en az 35 ala bilirsin
030 Yorumla
Soran1 yılNe alabilirim anlamadım
- 1 yıl
Maaş!
Soran1 yılİyiymiş
Soran1 yılBeni alırlar mı lise mezunuyum nasıl başvurabilirim
- 1 yıl
Maaşlar iyi ama yorucu
- 1 yıl
File market sizin için uygun olur Google file market başvuru yazınız
Soran1 yılNe yapıyorlar ki. Ben kasiyerlik hiç yapmadım ama
- 1 yıl
Ordan mağazada çalışıcağınızı seçiniz ve sonra istediğiniz bölümü seçin bence siz unlu mamuller kısmında yapa bilirsiniz
- 1 yıl
İlle kasiyer olmanıza gerek yok bir çok bölüm var filede yaklaşık her mağazada 35 kişi çalışıyor o yüzden çalışmak zor değil
Soran1 yılPeki yaşadığım ilçeye göre nasıl çağırıyorlar
Soran1 yılİlçe mi seçiyorum
- 1 yıl
Adres yazılıyorsunuz size en yakın mağazayı başlatılıyor
- 1 yıl
İl ilçe adres komple isticek
- 1 yıl
İstanbul’un neresi?
Soran1 yılÜmraniye
- 1 yıl
Tamamdır bilgilerini yazarsın siteye ordan cv göndermene gerek yok diren başvur yeterli
Soran1 yılCv yok zaten çalışmadım doğru düzgün daha önce
- 1 yıl
Sıkıntı yok
Soran1 yılUnlu mamüller bölümünde napıyorlar ki
- 1 yıl
Hazır şekilde gelen böğrek poğaça ekmek açmaları fırına atıyorsunuz sonra fırından çıkartıp tezgaha koyuyorsunuz
Soran1 yılBu kadarcık mı
- 1 yıl
Evet kısmen
Soran1 yılSonra istersem kasiyer olabilir miyim
- 1 yıl
Onu görüşmede sorarsın
Soran1 yılÇalışma saatleri esnek mi
- 1 yıl
8 saat günlük
Soran1 yılKasiyerlik zor mu
- 1 yıl
Zor değil fakat karışık
Soran1 yılNe gibi
- 1 yıl
Kodlar filan bende tam bilmiyorum
1 yılSephora bershka lcw gibi markalarda çalışabilirsiniz kolaylıkla
02 Yorumla
Soran1 yılNasıl başvurabilirim
- 1 yıl
Kariyer net sitesi ve linkedin den bakabilirsiniz
Yurt dısında cok ünlü sokakta pasta dilimi satıcıları var biraz sermayen varsa şirin bi arabada satış yspabilirsin
00 YorumlaBilgilerin neler dil bilgisayar muhasebe vb anladığın alanlara göre değişir hiç bişey bilmiyorsan A101 BİM gibi marketlerde iş bulursun
00 Yorumla
1 yılBen de işsizim ya Sesimi beğendikleri için. Özel yerlere gitmem gerekiyor
00 Yorumla
1 yılKadınlar 50! li yaşlarda, erkekler 60'lı yaşlarda emekli olduğuna göre yaşın genç.
00 Yorumla
1 yılMarkette orta reyon, kasiyer giyim mağazası tezgahtarlık, AVM ya da hastanede güvenlik
00 YorumlaMuhtemelen BİM sok a101 gibi marketlerde çalışabilirsin
00 YorumlaKasiyer
Temizlik
Güvenlik
Otel
Restoran00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılCumhurbaşkanı bile olabilirsin, Lise diplomasi ile giremeyeceğin yer yok, adamın varsa her işe girersin. AKP'li olman yeterli.
00 YorumlaSakaryada iş çok işçi yok
04 Yorumla
Soran1 yılNe işi
Soran1 yılSanayide napim
A101 BİM şok marketlerde çalışabilirsin
10 Yorumla
1 yılÇık ara bulursun
00 Yorumla
1 yılinsanın çalışma isteyi varsa iş ayrımı yapmaz
00 Yorumla
1 yılNerede yaşıyorsun ona göre
00 Yorumla
1 yılTesktil market ara yerlerde olabilir
00 Yorumla
1 yılKasiyer, özel güvenlik, satış danışmanı
00 Yorumla
1 yılAVM lerde özel güvenlik zabıta
00 Yorumla
1 yılBulabilirsin tabiki kasiyerlik olur
00 Yorumla
1 yılAraştır az bulursun çok var satış danışmanı vs
00 YorumlaFabrikalarda mavi yaka olarak
00 YorumlaHangi bölüm okudun lisede
00 Yorumla
1 yılSekreterlik esnaflık yapa bilirsin
00 Yorumla
1 yılGarsonluk ve market çalışanı olmak mümkün.
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar