1 yılKonuya sadece hukuk üzerinden bakmak çözüme ulaşmamak için yapılan göstermelik bir adım olarak kalmaktan öteye geçemez.
Sosyal çevre , insanların yaşama bakışı , insana bakışı , eğitime verilen önem , aile içinde olan iletişimsizlik gibi konuların hepsi üzerinden hareket edilerek çözüme ulaşabilir.
Alıştın mı dersem , alışmadım fakat şaşırmıyorum.
Yukardaki paragrafta nasıl üstesinden gelineceği açık şekilde yazdım.
İleride ülke olarak değişen şeyler olur mu diye soracak olursanız (yanılmak çok isterim) hiç zannetmiyorum.
Ama destek destek olalım her zaman olduğu gibi sonuç olarak bizi de kadın var etti.01 Yorumla- 1 yıl
Yukardaki link açılmıyor haberiniz olsun
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılYani uzuluyorum insan olarak ozellikle de bizim turkiyede bu durumlarin bu kadar fazla olmasi biz neyi nerde yanlis yapiyoruz neden insan olmayi beceremiyoz bu kadar birbirimize takik olmamamiz lazim baktin iliski yurumuyor mu ayrilirsiniz yolunuza bakarsiniz ikinizde bu herkesin basina geliyor yurumeye bilir her iliski yuruyecek diye bir sey yok ama artik ayrilmissiniz hala birbirinize boyle takik olup biri buyu yapar baglama buyusu yok dondurme buyusu yok siril siklam asik etme buyuleri digeri keklik avlar gibi insan oldurur falan nedir bunlar yaa cidden seviye yok seviyesiz toplum olduk gitti iyice yazik gunah ya dunyada sanki baska kadin erkek yok...
Uzucu cok uzucu hemde yazik gunah ya simdi noldu kendisi de hapisi boyladi hem kendi hayati kaydi hem kizi goturdu yaninda ailesine zaten ne aci birakti geriye sonuc ne gene istedigin olmadi gene bos. Kafasiz milletiz gercekten bizden bi cacik olmaz bu kafayla devam edersek...00 Yorumla
Bu ülkede kadınların oyu ile iktidara gelen parti encok kazığı kadınlara attı kamuda çalışan kadın sayısı tari yarıya azaldı kamu yönetiminde erkek egemenliği kuruldu, kadınları koruyan İstanbul sözleşmesi akp liderinin isteğiyle uygulamadan kaldırdı buna cemaatin etkili olduğu söyleniyor. Hala kadınlar böyle partiye oy veriyor
01 Yorumla- 1 yıl
Onlara çok güzel laf denir de yer uygun değil
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Coraline 💜
İçinde bulunduğun acıyı ve öfkeyi hissettim, yüreğim seninle… Kaybın için çok üzgünüm. Bu tarz haberler görmek, özellikle yakından tanıdığın biriyle ilgili olduğunda, hayata karşı duyduğumuz güveni ciddi şekilde sarsıyor. Alışmayı asla kabullenmedim ve asla da normalleştiremem. Her hikaye içimde aynı isyanı uyandırıyor.
Kadın cinayetlerinin bu kadar sık yaşanıyor olması ve adaletin yerini bulamaması hepimizi derinden yaralıyor. Ama sözümüzü birlikte çoğaltabilir, gücümüzü paylaşabiliriz! Kadın dayanışmasının hayat kurtardığını hepimize hatırlatabilmek adına sürekli farkındalık yaratmalı, daha fazla bilinç oluşturmalıyız.
Unutma, yalnız değilsin ve bu savaşı kazanana dek bir adım bile geri atmayacağız. Sesimizi daha da yükselterek, daha iyi bir dünya için hep birlikte mücadele edeceğiz. 🌿✨
#BirAdımÖne00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
28Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılben lanet okuyorum bu katillere.. aslında idam gelmesi lazım kanks
00 Yorumla
1 yılmaalesef ülkenin siyasi ve hukuki durumu bu şekilde devam ederse bunun önüne geçilebilmesi daha da imkansız hâle gelecek bu iktidar değişmedikçe daha birçok kadının katledildiğini duyacağız ki duyuyoruz da zaten
11 Yorumla- 1 yıl
Tek umudumuz değişmeleri, yavaş yavaş çevremize yayılıyor virüs gibi
1 yılBen onu ilk 1997 de sınıf arkadaşımda yaşadım
kayboldu unuttuk tabi çocuğuz
mahalle küçük bir gün önümden tabut geçti onların eve yakındım arkadaşım geçmiş önümden tecavüz edip öldürmüşler
ne camiye gidebildim ne mezarlığa
o günden sonra akrabalarım da öldü ama kimsenin cenazesine gitmedim
cenaze varsa yolum değişir sela duyarsam kulaklık takarım
belki de o yüzden 40 olmama rağmen bakirim
00 Yorumla
1 yılHer şey devletten bekleniyor, onun da rolü var ama toplum olarak öyle bir bozulduk ki aldığın rahat her nefese şükretsen az, kimse üzerine düşeni yapmıyor kendimizi eleştirmiyoruz. "Ben" Öncelikli anlayışın birtakım götürüleri diyelim
00 Yorumla2011 yılında aşık olduğum kadın tecavüze uğrayıp öldürüldüğünden beri, bırak cinayeti, kadına şiddete bile ses çıkarıyorum. Hiç kimse, hiçkimsenin kılına bile zarar veremez, vermemeli, böyle bir hakkı yok kimsenin! Herkes bir anne babanın evladı, herkesin kendi fikirleri, kararlar, kalbi var. Bir insan reddedildiği için, kabullenemeyip öfkeleniyorsa, sorunu kendisinde aramalı ve gidip tedavi olmalı!
00 Yorumla
1 yılKötü etkiliyor elbette, kadınların yaşam hakkını ellerinden almak bu kadar vicdansızca hareket eden suçlularla bu havayı solumak cidden utanç, yasaların daha fazla caydırıcı olması gerekiyor kadının kişisel hakları konusunda yeterince doğru adımlar atılmıyor devletin koruma adı altında bence bunun eksikleride var,
00 Yorumlaartık halk olarak alıştık gibi. önceden bu olaylar ilk olduğu zaman insanlar daha bi şaşırıyordu bir insan nasıl yapabilir diye. önceden insanlar bu kadar kötü değil miydi yoksa sonradan mı bu kadar kötü oldular acaba. hiç iyi bir ortamda değiliz. sokakta yürüdüğümüz her an bizim için tehlike demek
00 YorumlaSERİAT şart, şeriat demek Allah'ın kanunlarina. Emirlerine adaletine göre yönetim şekli ve bundan korkulacak bir şey yok. Allah'ın emir ve yasaklarına uyan ibadetlerini yapan cennete gidecek. SERİAT ols akimse cesaret edebilir mi
01 Yorumla- 1 yıl
Onun bile doğrusunu uygulamazlar
1 yılCinayet ve felaket haberlerini görmek istemiyorum. Öyle haberleri hemen değiştiriyorum.
Kadın cinayetleri bence hala yasal olarak önlenemedi. Yasal büyük bir yaptırımı olsa karşısındaki insanlar cayar bir nevi.
00 Yorumla
1 yılAlıştık sözü çok vicdansızca ve acımasızca sadece algilarla bunların münferit olaylar olduğu hissi millete kaşınmaya çalışılıyor ko başarılı da oluyorlar maalesef ülkede hayvana kadına çocuğa okuyana aydınlık çevreye karşı acımasız bir baskı var
00 Yorumla
1 yılSon zamanlarda da yine görüyorum fazlasıyla ama son birkaç aydır hiçbirisi beni şu kafası kopartılıp da annesinin gözünün önünde yola atılan kız kadar etkilemedi açıkçası gerçekten kötü bir şey insanlar buna alışıyor artık.
00 Yorumla
1 yılÜlkede kötü giden o kadar şey var ki artık hangisine üzülsek hangisiyle ilgilensek hangisi düzelse diye bişeyler yapsak bilmiyoruz freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyoruz A Habere göre uzaya çıkıyoruz ama dkdkdkd
00 Yorumla
1 yılGördükçe o katili niye yaşatıyorlar diye isyan ediyorum bunları halkın önüne atsınlar milletin eline de ne varsa versinler ölen geri gelmeyecek tamam ama en azından o tatlım.. çocuğu bedelini ağır şekilde ödeyecek s.. eyim diğer cezaları
00 Yorumla
1 yılBunlar başımızdayken maalesef ki asla kadın cinayetleri, kadına taciz , çocuklara taciz, çocuk cinayetrleri, hayvan cinayetleri ve hayvana taciz malese ki asla son bulmaz. Bunlar ne zaman başımızdan giderse ancak o zaman bu olaylar son bulur.
00 Yorumla
1 yılAllah rahmet eylesin , ailesine sabırlar dilerim. Kadınlar paraya değil vicdana daha çok bakmalı bazıları cidden psikopat seviyor beyinsizce seçimler yapıyorlar
04 Yorumla- 1 yıl
Şimdi bu konunun parayla alakası ne bir cana kıyılmış sen bunu mu düşünüyorsun bu nasıl bir zihniyet
- 1 yıl
Ben arkadaşına demedim zaten çoğu kadın psikopat keko tercih ediyor doğru şeyleri söylemek bile suç oldu
- 1 yıl
Burada bir erkek öldürülse aynı şeyi mi düşüneceksin? Ne olursa olsun birileri öldürülüyor bir cana kıyılıyor sebebi önemsiz
- 1 yıl
Daha fazla can gitmemesi için konuştuğumu fark edemiyorsan o senin sorunun seçen sizsiniz genel olarak gidip şiddet meyilli birinden sevgi beklemek ne kadar mantıklı bunun bir mantığı yok diyorum neyse iyiliğine konuşmamak lazım kimsenin Allah rahmet eylesin der geçerim isteyen istedigiyle konuşsun
Allah rahmet eylesin, o kadar çok oluyor ki alıştık galiba
10 YorumlaAlışmadık ancak dünyaya, eğlenceye daldık bazılarımız. Sosyal çürümenin etkileri bunlar diye düşünüyorum. Bir gün konuşulur 1 ay konuşulur veya 2 ay sonrası yine maç dizi vs.
00 Yorumla
kızlar çirkef kardeşim erkek çok sever, fetiş gibi bişey onlar için. serseri, bad boy görünce gizliden aziyolar
hatta iş yerinde mansplaining yapan kızları işte ezen erkeklere fena aziyolar 😏00 Yorumla
1 yılBu sosyal medyadan destek mestek diyenlerin samimiyetine asla inanmiyorum. Sosyal medyadan herkes yaziyor ama kimse bisey yapmiyor.
03 Yorumla- 1 yıl
Sosyal medya baskısıyla bazen adalet sağlanabiliyor amaçta bu zaten diğer türlü kaale alınmıyoruz
- 1 yıl
Sen ben yetkisisiz bizler yqzariz ama yetkili olanlarda aynisini yapiyor maalewef...
- 1 yıl
Eger ise yarasaydi yillardir olan cinayetlere bir cozum bulunurdu. Artik birilerinin bu cinayete aon vermek icin ciddi ve samimi destegi lazim. Durmali bu cinayetler
Kadınlar serseri erkek peşinde koşmaz babasının sözünü dinlediği gün bizde bazı noktalarda destek vereceğiz en son ki cinayette kadın babasını dinlememiş ailesini red etmiş gerisini sen hesapla
02 Yorumla- 1 yıl
Sırf bu yüzden kadınlar ölmeyi mi hak ediyor nasıl bir ahlak anlayışı bu iyi ki öldürülüyor demediğin kalmış.
1 yılcinayetin kadını erkeği yok ama kadınlarımızı daha çok koruma altına almalıyız elbette insan olarak etkileniyorum
00 YorumlaÜzüyor ama tipe bakınca bile ne bok olduğu belli olan kişilere değer verip seviyor kızlarda celladına aşık oluyor.
00 Yorumla
1 yılAlışmak ile isyan arasındayız bunun için ülke hem eğitimsiz hemde gereken haklar hukukla uygulanmıyor güvenlik zaten yok bak yine isyan ettim
00 YorumlaSinirden Deliye Görüyorum Gördükçe böyle aşağılık Mahluklarin Gebermesini Dilerim Kadınlar sahipsiz değil bunu kafaniza sokun
00 Yorumla
1 yılÜzülüyorum geçen acile gidince bi kız vardı mesela ağzı burnu dağılmış remen dövmüşler kızı galiba üzüldüm
00 YorumlaErkek cinayetleri haberlerini görmek nasıl etkiliyorsa, aynısı
10 Yorumla
1 yılAlışmak kötü, isyan etmek de boşuna. Önlem alınması gerekir.
00 Yorumla
1 yılEğitimsiz ve embesil bir toplumdan bir şey beklemiyorum artık.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbu tip saplantılı tipler ya boğa burçlarından çıkar ya da yengeç, diğer burç erkekleri ugrasmaz bile. hele ki hava ve ateş grupları hiç ugrasmaz bunlarla
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen çok sinirleniyorum ya. Alışamam, alışamayız, alışmamalıyız. Kadınlar öldürenlere sağlam ceza olsa bunun önüne biraz olsa geçerdik.
00 Yorumla
1 yılKadınlarda bu kafa olduğu müddetçe biz daha çok cinayet haberi görmeye devam ederiz 😉
03 Yorumla- 1 yıl
Asıl Senin gibi sapıklar olduğu sürece biz bu haberleri daha çok görücez pislik herif
- 1 yıl
Sapık olduğumu nerden çıkardın şimdi nerden vardin bu kanıya?
- 1 yıl
Görüşlerin yeterli oldu önüne gelene yürümüşsün dede😃
1 yılEtkileniyorum hala. Bazı cinayetler günlerce çıkmıyor aklımdan. Cezalar daha çok caydırıcı olsa keşke.
00 YorumlaBir şey yapılmaması çok üzücü
12 Yorumla- 1 yıl
Koltuk daha değerli ülkemizde😃
Gizli Üye(36-45)1 yılBaştaki zübükzade kadın mıdır kız mıdır derse kadınlara hakaret ederse Halk ne yapar
00 YorumlaBu normalleştirilmez, normalleştirilmemeli.
20 Yorumla
1 yılEvet çok sinir bozucu bir durum
00 Yorumla
1 yılİsyandayz
00 Yorumla
1 yılHayır alışmadım
00 Yorumla
1 yılUnutmadık unutmayacağız
00 Yorumla
1 yılAlıştık sanki
00 Yorumla
1 yılSayi 370 mi oldu