1 yılKoluna altın bileziği takmadan parmağına altın yüzüğü takarsan o parmak kangren olur. Hayatını bir başkasına muhtaç geçirir, şiddet ve yoksulluk dahil herşeye boyun eğersin. Güçlü kızlar yetiştirelim, marifetin tek taşa değil, bir mesleğe (altın bileziğe) sahip olmak olduğunu bilen, önceliği "okul ve meslek" olan akıllı kızlar yetiştirelim...
Eğitimli kadın, güçlü toplum mutlu yarınlar demektir. Eğitim temel bir insan hakkı olmakla birlikte ekonomik büyüme, insani gelişim, barış ve istikrarın sağlanmasında ana öğedir.
Eğitimle güçlendirilmiş kadınlar, güçlü toplumlar, mutlu yarınlar demektir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılBir şey kaybetmezsin. Tabi okulunu okusan iyi olur çalışmasan bile sonra okurum deme öyle kolay değil o zamanın şartları ne getirir bilemezsin. En başında okulu bitirmek gerek ama çalışıp çalışmamak şu an sana kalmış. Ben üniversite mezunu ama çalışmayan biriyim çalışmakta istemiyorum ve evliyim. Kaybettiğim de bir şey yok. Sadece parayı kazanan sen değilsin eşin iyi biriyse kaybettiğin bir şey olmaz. Kişisel hak hayat falan her şey yerli yerinde duruyor valla. Bu arada eşimden ben öyle para istemiyorum o zaten kendisi veriyor. İyisine denk gelmekte önemli. İyi birine denk gelmezsen evet her şeyini kaybetmişsin gibi hissettirebilir iyi olunca sorun yok ama erkek çalışmak zorunda ama kadının kendi tercihi. Gerçek adam gibi adam erkekler zaten bunun farkında olup sana gram kötü hissettirmez evini geçindirir. Sen evde sizin için çalışırsın o ise dışarıda. Hatta senin mesai daha bile uzun. Kısacası ehline denk gelmek çok önemli. İyi bir evlilikte kimse kimseyi ezmez. Gerçek bir erkek zaten doğalının karısının tercihi ne olursa olsun seçtiği şey olduğunu bilir (çalışan ya da çalışmayan). Kadına bırakılmalı. Yorumlar da yaşı küçük bir erkek çocuğu maddeleri saydıkça saymış. 2. Sınıf muamelesini ancak cahil insanlar ve cahil erkek kişisi yapar. Kocanın gölgesi altında da yaşamazsın sadece parayı o veriyor hayatın o değil yani sende bir bireysin. Kendi karakterinle duruşunla saygın bir kişilik olursun. Öyle anlattığı gibi olsa çalışmayan her kadın çok mutsuz olurdu o şartlarda kimse mutlu olamaz. Hele benim gibi sinirli baskın otoriter bir karakter hiç duramazdı. Yorumlardaki küçük erkek çocuğu maddeleriyle kendi hayal dünyasını yansıtmış sen ona bakma. Ama yine de en başından okumanı tavsiye ederim en azından başına bir iş gelse kocandan ayrılsan daha iyi bir iş bulman kolay olacaktır. Yoksa okumamış olanlar içinde meslekler var ama okuman en iyisi olacak. İkisi bir değil.
311 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim zaten bazılarının saçmaladıginin farkındayım kadına çok sorumluluk yükleniyor ben buna da karşıyım erkekler bizimle aynı sorumluluğu alsa çitim çıkmaz
Bir kadın hem çocuk büyütüp hem evi idare edip hemde çalıştığı vakit inanılmaz çöker hayattan zevk almaz birde eş sorumluluğu dersen ohoo
Erkekler de işten gelip yatıyorlar sadece yemeklerini de yapan bir eş var eğer eşim benimle birlikte bu sorumlulukları paylasacaksa meslek sahibi olup evlenirim olmayacaksa da ya evlenmem ya da ev hanjmi olurum ev hanımı olarak isteyen erkeklerde var eşinin çalışmasının yorulmasını istemeyen
Benimde öyle çok tutkuyla istediğim bir iş yok her meslek hakkında insanlar olumsuz konuştuğu için hangi meslek için hazırlanacağımi. bilemedim
Çok teşekkür ederim bu arada yorumun için
Cevap sahibi1 yılAynen öyle bak çalıştığını düşün sürekli ev işi ve birde çocuk o kadar yorucu olur ki. Ayrıca çalıştığında kocanın sana yardım edeceğinin de garantisi yok. Ne oldu şimdi iyice çöktün. Yaşım 28 olacak 8 aydır evliyim. Biraz yaşlanmış gibi kendimi hissettim bile. Hamile bile değilim ev işleri var sadece ama yapmayan insanlar kolay sanıyor valla değil şimdi annemi daha iyi anlıyorum. Hep bir şey yapardı akşamın geç saati olmadığı sürece tam anlamıyla oturmazdı bende öyle oldum. Detaylı bazen temizlik yapardı neden bu kadar yapıyor ki derdim ben yapmazdım çünkü kadın da düşünüyor ki ben yapmasam yapan olmayacak orası iyice kirlenmeden yapayım şimdi hal veriyorum işte. Tüm evi temizledin diyelim o gün için 2 saatte falan aralık vermeden mutfakla ilgili bölüm hiç bitmiyor uyuyana kadar bir şeyler yapıyorsun orada bulaşık yemek o bu şu. Hep bir yerden bir şeyler çıkıyor inan ki evlenince anladım. Eşime de bir şey yaptırmak istemiyorum çünkü güvenemiyorum onun yaptığına kendimin ki güven veriyor o yapsa yine üstünden kesin geçerim ondan istemem. Kadın cidden çok çekiyor yine bu iyi zamanlarım arkadaşlarımdan da duyduğum ve tahmin ettiğim kadarıyla çocuk olunca asıl bitiyorsun. Mahvoluyorsun yani hayat duruyor. Normalde bu yaşa kadar okumadın mı peki 21 olacakmışsın. Rica ederim bu arada ☺️
Soran1 yılYksye ilk senemde girdim çok çalışmadım çok zorlu şeyler de yaşadım öyle kötü bir seneydi ki kendimi toparlamak için 2024 yılının da geçmesini bekledim 2023 ilk senemdi
Bu sene Haziranda uzun bir aradan sonra tekrar gireceğim sınava bakalım sen hangi bölümü okudun bu arada
Cevap sahibi1 yılBankacılık okumuştum şimdi de sivil havacılık okuyorum. Bende 3 sene geç gittim babam yüzünden 2015 çıkışlıyım 2018de üniversiteye ancak başladım yoksa kazanmıştım.
Soran1 yılNedenini merak ettim özel değilse neden 3 yıl geç gittiniz
Cevap sahibi1 yılBen Karadenizliyim tatil yerini istiyordum Muğlayı yani çocukluk hayalimdi orada yaşamak Buda üniversiteyle mümkün olacaktı. İlk yıl tercih yapmadım 2016 2017 yıllarında tercih yaptım Muğla geldi. Zar zor iknayla Muğla’ya ilk gittim tercih yaptım ama sonra bir şeyler oldu nasip değilmiş kaldırmadılar sonraki kazandığımda da asla istemedi yollamadı. Sonra baktı ki bu kız Ege’den vazgeçmicek yakını bile olsa Muğla taraflarına gitmek istiyor öyle yolladı beni en son 2018 yılında. Babamın isteği Samsun Artvin arası bir yerde okumamdı. Bende Manisa’ya gittim benim dediğim olmuş gibi oldu.
Cevap sahibi1 yılKayıt yaptırdım olacaktı orası tercih değil
Soran1 yılSonunda gidebilmissin şükür
Cevap sahibi1 yılEvet sonunda gittim okuldan sonra da 2 yıl daha kaldım sonra döndüm ailevi sebeplerden sonrada ilk aşkımla yıllar sonra barışıp evlendim işte nasip
Soran1 yılNe güzel olmuş ya valla mutlu oldum adına
Cevap sahibi1 yılTeşekkür ederim ayrıca en iyi cevap seçtiğin içinde teşekkürler
1 yılTürkiye için söylüyorum Türkiye’de okuyanlar daha çok pişman okuduktan sonra bile çalışanlar pişman yani şöyle bakınca aslında evlilik yapmak daha doğru gibi çünkü bazen görüyorum okulu bitirmiş çalışan insanları da pişman hiç kimse emeğinin karşılığını almıyor
00 Yorumla
1 yılHiçbisey.
12 Yorumla- 1 yıl
Oku oku 4 sene gecikmeli kasiyer olursun
Soran1 yılJGPLHFOFYYOR
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🖤 Hiç kimseyi küçümsemeden ya da terslemeden konuşmak benim için çok önemli. Öncelikle böyle bir içsel soruyla yüzleşip kendine ne istediğini sorman harika bir adım. Şunu bil ki herkesin hayat planı farklı ve senin mutluluğun her şeyden önemli. ✨
Ama hayatı biraz daha geniş bir perspektiften ele almak gerek. Üniversite okumak veya meslek sahibi olmak, sadece ekonomik bağımsızlık değil; kendini geliştirmen, yeteneklerinle dünyada benzersiz bir iz bırakman için bir fırsat sağlar. Kariyer sahibi olmak, senin için bir özgürlük alanı yaratır, kendi hayatında kendi kararlarını verebilme gücü verir. Eğer bir gün koşullar değişirse, o bağımsızlık seni hayat karşısında güçlü kılabilir. Kadınların güçlü olması, toplumu da güçlendirir. 🌍💪
Ev hanımı olmak elbette küçümsenecek bir şey değil; önemli ve değerli bir rol, ama kendi ayaklarının üzerinde durabileceğini bilmek paha biçilemez bir his. Kendini tanı, hayallerini belirle ve hayatın hangi yolunda yürüyorsan, buna sen karar ver! Her zaman destekçinim. 🌈✨
#BirAdımÖne14 Yorumla
Soran1 yıl@BurkSevn öyle istiyorum skskdk
Yapay Zeka Yorumladı
Fenomen1 yılHaha anlaşıldı Burkiş! 😄 İstiyorsanız tabii ki sizin seçiminiz, en önemlisi sizin mutlu olmanız. ✨ Her zaman yanındayım. 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 1 yılbir çok şey kaybedersin
00 Yorumla
1 yılTıp ve bazı önü açık bölümlerden birini okumuyorsan okumanın da Türkiye’de bir önemi yok. Yani bazen ben okudum da ne oldu diye düşünmüyor değilim. Ne özel sektörde iş buldum ne de atanabildim. Benim gibi çok insan var. İstersen de hâl böyleyken okuma ama muhakkak çalış. Evlendiğin kişinin ne ayak çıkacağını evlenmeden bilemezsin bir yerden sonra. Kendini sağlama al önce.
24 Yorumla
Soran1 yılBelli olmaz zaten benim halimde sıkılıp illa bir iş yaparim gibi duruyor çünkü sadece evde takılmak zor gelir bana ama her ev hanımı da sürekli evde durmuyor
- 1 yıl
Ev hanımı sürekli evde durmuyorsa ne yapıyor
Soran1 yılHem misafirliğe de gidiyorlar hemde ev işi yapıyorlar ohoo çok işleri var valla çalışan bir ev hanımı olmak ta çok zor bu devirde çalışacaksan en mantıklısı evlenmemek
- 1 yıl
Orası öyle de misafirliğe gitmek iş değil ki. Tabii ki diğer saydığın ev işleri iş.
1 yılÇok şeyini kaybedersin her şeyden önce ekonomik özgürlüğün olmadığı için yarın bir gün evliliğin yürümediğinde veya eşin bir ruh hastasının teki çıktığında ondan insanlık dışı bir muamele gördüğünde kolay kolay ondan kopamazsın o evde sıkışır kalırsın ekonomik özgürlüğünün olmaması evliliğinde de bir eşitsizliğe neden olacaktır ister istemez hayata fazla karışamayacaksın veya birçok deneyimden tecrübeden mahrum kalacaksın kendini geliştiremeyeceksin yeni bir şeyler öğrenmeyeceksin belki de birçok açıdan hep birilerine bağımlı yaşamak zorunda kalacaksın evlilik senin için tek seçenek olacak hayatını idare edebilmen için tek seçenek olacak ki genelde bu tarz evlilikler pek iyi ilerlemiyor işte tam bu yüzden yani bence yapma tabi illa üniversite oku da diyemem sana hayır üniversite de okumak zorunda değilsin ama en azından iyi kötü bir mesleğin olsun kendi paranı kendin kazan kimseye muhtaç olma
11 Yorumla- 1 yıl
Özetle bu ülkede bir meslek sahibi olmak zorundasın ne yazık ki öbür türlü hayat çok zor ha meslek sahibi olunca da güllük gülistanlık olmuyor her şey ama en azından kendi ayaklarım üzerinde durabilmeni sağlıyor hayatta kalabilmeni sağlıyor bu çok çok önemli
Gizli Üye(30-35)1 yılBoya posa, maddiyata bakmayıp ahlaklı , efendi, düzgün mizaçlı bir koca seçmeye gayret edersen mutlu mesut yaşarsın. He sırf yakışıklı diye karaktersiz, her kötülüğü işlemekten çekinmeyen, içen, sçan, ahlaktan nasibini almamış bi adamla evlenirsen hem evliliğinde değer görmezsin hemde boşanıp sürünme ihtimalin çoğalır. O vakit paraya muhtaç kalırsın. O da meslekle oluyor en basitinden.
21 Yorumla
Soran1 yılErkekler yüzünden bu soruyu soruyoruz ya pes yani her şeyi kadından bekliyorlar vallahi
Gizli Üye(25-29)1 yılBelliki daha yaşı küçük birisin asla yargılamıyoruz tabiki doğruyu göstermek gerekiyor sadece, bu sorunun cevabını çevrendeki evli kadınlara bakarak öğrenebilirsin, kaçı mutlu, dörtte üçü mutsuz ve kocasından şikayetçi, insan yeri geliyor babasından para istemekte zorlanıyor, kendi kazandığın parayı özgürce harcamak varken başkasının eline bakarak ömür mü geçer, çalışmak sadece para kazanmak için değil, sosyalleşirsin çevren de olur, bu da mental sağlığının da daha iyi olması demek, yoksa ev hanımı olunca anca ev işleri falan akrabalar komşularla vs sosyalleşirsin, anlaşamasan boşanmaya kalksan hiçbir maddi güvencen yok, yaşın ilerlerse iş bulmakta da zorlanırsın, bi de çocuk da olursa her şey iki katı zor, birçok kadın ne kadar mutsuz da olsa evliliğini bu yüzden devam ettirmek zorunda kalıyor, bazılarını boşanmaya kalkınca kendi ailesi bile kabul etmiyor çünkü, iyi düşün doğru karar ver yine de hayat senin seçim senin
12 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim benim etrafımdaki kadınların zorlandığı şey maddiyat üzerine değil hepsi dilediği şekilde harcıyorlar eşleri bir şey deseydi eminim ki çok harcayamazlardi onlar çocuklu ev hanımları oldukları için çok zorlanıyorlar eşleri yardım etmiyor öyle çok fazla sorumluluk anlamında uykusuz kalıyorlar onların zoruna giden budur
Cevap sahibi1 yılKimsenin aile içi yaşantısını evin içinde neler yaşadığını uğradığı psikolojik şiddetleri bilemezsin, sana rahat gibi gözüküyor olabilirler ama kim bilir nelerle mücadele etmek kabullenmek sinmek zorunda kalıyorlar, bi kadın çalışmayı tercih etmeyebilir ancak mutlaka okumalı ve güvencesi bi mesleği olmalı diye düşünüyorum
1 yılgelecegi bilemeyiz o yuzden okumak mecburen gerekli calismasanda olur eger evlenmek istiyosan okuyub sonra evlen bi gun evliligin iyi gecmez ve bosanirsan ortalikta kalirsin o yuzden okumak gerekli bosandiktan sonra calisib kendi ayaklarinin üzerinde ola bilesin
20 YorumlaÜniversiteden ziyade bir meslek sahibi olmanız elzem bir konu çünkü tamam evlendiniz her şey çok güzel. Bir ömür evli kalmak için evleniyor insanlar ancak oldu ki bir sebepten ayrıldınız ve çocuğunuzda var. Bu durumda hayata 10 sıfır geriden başlayacağınız bir hayatınız olacak ve bunun ağırlığı ayrılığın ağırlığından çok daha ciddi olacak diyeyim. En azından kimseye muhtaç olamayacağınız bir işiniz olursa olabilmesi muhtemel konuları kendinize dert etmezsiniz.
50 Yorumla
1 yılHayattan ne beklediğine bağlı. Yarın öbürgün evliliğin kötü gider de ayrılmak zorunda kalırsan ekonomik bağımsızlığının olmasını mutlaka istersin. Okumak da bu şansını arttırır.
33 Yorumla
Soran1 yılAyrılırsam okurum ya da bir işe girerim herkes böyle yapıyor
- 1 yıl
Vasıfsız birinin yapacağı işle okumuş birinin yapacağı iş farklıdır ama. Sen bilirsin tabi ki.
Soran1 yılOkurum ne var ki
Eğer Allah korkusu olan sana yetebileceğini düşünen senin çalışıp yorulmanı istemeyen biriyle evlenirsen ev hanımlığı gayet de güzel bence ama şerefsiz ahlaksız cimri kadını hor gören biri olursa seni manipüle edip alacağın şeyleri aldırmayıp hayatını cehenneme çevirir para istemeye utanırsın kendini buna layık görmezsin bana kalırsa oku diploman bir köşede dursun en azından güven verir hayatın ne getireceği belli değil
10 YorumlaEkonomik özgürlüğün olmaz, hep kocanın eline bakarsın.
Nazın bir tek ona geçer.
"Kocan kadar konuş" sözü senin hayatın olur.
Kocana bir şey olsa dünyan yıkılır.
Her zaman 2. sınıf muamelesi görürsün.
Toplum içinde cinsel objeden başka bir şey olman zor olur.
Hep kocanın gölgesi altında yaşarsın.
Devam edeyim mi?15 Yorumla
Soran1 yılKocan kadar konuşur lafıni hiç bir ev hanımı duymamıştır emin ol annemde yengelerim de ev hanımı ve hallerinden çok memnunlar biz kadınların da hayatı var hayatımızda sadece kocamiz. olamaz sonuçta arkadaşlarım da olacaktır komşularim da
Soran1 yılİyice boş yaptın kardeşim biraz daha olgunlaşıp ta öyle gel burada bu konu hakkında görüş yapmaya
- 1 yıl
Ben mi olgunlaşacağım? Sen paranın kölesi olmuşsun, neden kadınların yüzyıllar boyunca erkeklerin egemenliği altında yaşadığının güzel bir kanıtısın. Senin gibi düşünen kadınlar olduğu müddetçe erkeklerin altında yaşamaya devam edeceksiniz. Sizin seçme ve seçilme hakkınızı alsak sesinizi bile çıkartmazsınız.
Sana ERRRRKEĞİNİN egemenliği altında bir ömür yaşarken mutluluklar dilerim.
Evlendin diyelim. Eşinle anlaşamadın. İstesen de gidemezsin gittiğin ev evin değil ailen ailen değildir. Ne yaparsa yapsın orada kalmalısın. İkinci olarak. Biti mesleğinde üst düzey iyi ise aşağı yukarı 50 bin maaş alıyor. İki kişi çalışınca eve giren para ve ev alma şansı artıyor. Yoksa 20 25 yıl en az ev için oda aşırı bir tutum gerekir. Üçüncü olarak, vasıfsız eleman işlerinde patron sana ileri yaşlarda daha çok baskı yapabiliyor. Çünkü ikamen yüksek.
10 Yorumla
1 yılEğer doğru kişi ile evlenmezsen tüm hayatını kaybedebilirsin. Özgür iradeni kaybedebilirsin. İsteklerine göre yaşama şansını kaybedebilirsin. Ama iyi kalpli ve zengin biriyle evlenebilirsen kaybın değil kazancın olur. Sadece okumazsan hayatına dair riskleri büyütürsün
10 Yorumla
1 yılÜni okuman senin kararin ilerde benim gibi eşin olursa seni calistirmicaktir ama çalışmak istersen de karışmaz ev hanımı olmak kötü değil ben eşimin çalışmasına karşıyım engel olmam ezdirmemde iyi bir meslek seçersen olabilir
20 YorumlaBen her kadının ekonomik özgürlüğünün olması gerektiğine inanırım. Yaşadığımız hayatın bir dakika sonrasının garantisi yok. Diyelim evlisiniz ve çocuğunuz da var. Eşinizle bir anda ters düştünüz ve boşanmak istediniz. İşte bu anda sizin ekonomik özgürlüğünüzün nasıl olduğu, vereceğiniz kararı etkiler. Bir işini, ve sizi iyi-kötü geçindirecek bir gelirini, varsa, kimseye muhtaç olmazsınız. Ama tersi olursa, işte o zaman ne kaybedeceğini anlarsınız. Ama çok geç olur.
00 YorumlaGelecekte eline bir iş alip çalışmak istediğinde sırf diplomalı diye işe alınanlar ya da senden daha çok ücret alanlar olacak keşke diyeceksin. Evlenince okurum dersen de bir sürü sorumluluk ve o an içinde bulunduğun yaşın getirdiği okuduğunu anlamama ve kafanin şimdiki kadar rahat olmaması işleri zorlastıracak. Adına sevindim okulunu okuyup mesleğe atılmasan bile bir meslek ümidin olur elinde aksi olursa vasıfsız eleman muamelesi görürsün.
00 YorumlaYa bazen mutlu ya da mutsuz olmak sadece evlenip evlenmemeye bağlı değil hep dışarıdan sakın saçak vesaire deniliyor ya nikahsız olup da şüpheye günaha benzerine düşmektense adınız belli oluyor tamam burası çok güzel karşılıklı sevgi saygı diye başlayan diyor başlıyoruz ya evde yalnızken gerçekten öyle insanlık adına değer verip güzellikler olursa Hep de ağzının tadına tat Katar katılırsa tamam illa benim işim derseniz ki ben öyleydim ama nasipten ötesi yok işte o sütten ötesi de yok diye kaybederim demeyeyim de ne olur elinden ne kaybederine derine ne katar diye sorarsanız işte o da karışık o da tam bir şey söyleyemeyiz hiçbir zaman eğer beğenilir şeyler belli başlı haller üzerinde değil senin kesin ilk var ise bence güzellikle evlenin Allah'ım da huzurunuza huzur şükrünü ömrünüze güzelliğinize güzellik versin inşallah
00 Yorumla
1 yılKocanın sana ömür boyu sadık kalacağının, parasını ve çocukların rızkını başkalarına yedirmeyeceğinin, bir gün çalışmadığın ve evde çocuk bakmaya mahkum olduğundan kendine bakamadığında seni aşağılamayacağının, olur da ailesi sana düşman kesilip ailesinin tarafını tutup seni ezmeyeceğinin, parasını senden esirgemeyeceğinin garantisini sana hiçbir şey veremez. Buna örnek çok fazla evli insanlar var ülkemizde zaten.
00 YorumlaKocan denecek o erkek müsveddesinin eline bakarsın. O da seni çantada keklik görür, kendisine bağımlı bir muhtaç olarak görür. Erkekler adi olduğu için her türlü pisliği yapabilir. Çünkü erkek milleti çok aşağılıktır. Aldatılabilirsin, hor görülebilirsin; cicim ayları geçtikten sonra dünyan cehenneme dönebilir. Kendini kurtar. Sakın bir erkeğin eline bakma.
00 YorumlaYani Türkiye de mezun olsan da okuyan kisimin %70 inin evlendiği zaman işini bırakıp ev hanımı olduğunu düşünürsek bir şey kaybetmezsin... Hadi evlendin bosandin kendi ayaklarinin üzerinde durmak istedin.. bir yerlerde en basit sekreter , danışman , yemek gibi birsuru iş kolu var her daim iş bulabilecegin.. onun için fazla da dert etmene gerek yok
00 Yorumla
1 yılEvlenirsin sonuçta evi geçindiren biri lazım bu seferde kocayı cejersin gribini bağırmasını çocuk olursa kafayı yersin bu zamanda çocuk zor bnde iki çocuk var evliyim yine de üniversite okuyorum.
10 Yorumla
1 yılÇok şey kaybedersin, yaşıtların kendi parasını kazanacak gezip tozcak sen kocanın eline bakarak ondan izin alarak yaşayacaksın. Bu tercihinse saygı duyarım ama bir hemcinsimin kendi ayakları üzerinde duramamasına üzülürüm
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl- Avrupa’da üst düzey okullarda okumuş biri olarak söylüyorum eğer her şey düşündüğün gibi giderse Hiç bir şey kaybetmezsin Doğru insanla
- Ama insanların korkusu da işte ya yanlış insan olursa, yani işler planladığın gibi gitmezse kendin ayaklarının üstüne durabilme imkanın olsun ister …. Ki esasen mutluluk genelde ilk planın başarılı olması ile olur … ikinci olan mutsuzluğu azaltmak içindir
11 Yorumla
Soran1 yılBence ne olursa olsun pozitif bakmak gerekiyor her zaman bir imtihana tabi tutulacağız
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversite okumazsan hiçbir şey kaybetmezsin ama körü körüne gidip ev hanımı olursan kendini kaybedersin zamanla. Hayatta birşeyleri başar öğren farket yap sonra git yine ev hanımı ol problem yok. Ama problem okumayıp bunu yapsam ne olur diye düşünmende
02 Yorumla
Soran1 yılYok ya ben kitap okuyan biriyim ev hanımı olmam buna engel değil
Soran1 yılSadece kitap ta değil ama üniversite okuyup okadar para harcayıp gelip evde oturmam da saçma olur
1 yılBir şey kazanır diyemem ancak yarın bir gün elin oğlundan 50 lira istediğinde ikinci istemende daha dün verdim ya dediğinde anlarsın ne kaybettiğini.
30 Yorumla
1 yılÇalışmasan bile en azından elinin altında bir mesleğin, bir deneyiminin olmasını tavsiye ederim. Gerisi zaten senin kararın, ileride belki değişir ya da aynı düşüncede kalırsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılbir şey kaybetmezsin ben evliyim bebeğim var büyütüyorum birşeyde kaybetmedim ilerde de kaybetmem evim yerim her şey var cok şükür
11 Yorumla
Soran1 yılÇok mutlu oldum adına Allah yardımcın olsun
Bende üniversite okumadım hep ticaret işi aklımda vardı Baba mesleği sonuçta bu yolda hep ilerledim gayet memnunum hiç şikayet etmedim hemde kendimi geliştirdim ve hala geliştirmekteyim.
10 Yorumlapek benlık degıl olabılene helal olsun benım ıcın dısarıda calısmak cok daha kolay ve calısmaya alıstıgım ıcın evde kalmayı cok sevmıyrpum
20 Yorumla
1 yılKadın çalışıp kendisine destek olmalı bence, tamamen eşine bağlı olmamalı en azından bunun yolunu aramalı.
20 YorumlaDoğru adamla evlenirsen mutlu bir evliliğin ve hayatın olur. Yalnız boşanma oranlarına bakarsak kendini yetiştirmen daha gerçekçi olur
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlendin diyelim, ilk başta her şey güzel gelir, kocan çalışıp para getiriyor, sen yiyorsun bir süre sonra ne ara bitti bu, yeni almadık mı, verdiğim para bittimi, ne çabuk bitti. Çocuklara bak! Çocukların ihtiyacı olduğunda hep ondan para istemek. Ben çalışıyorum, yemeği niye güzel yapmıyosun, yemek tuzlu, en sade haliyle söyledim. Hiçbir şey bilmezsen şunu bil mesleğin olursa ilerde çocuğuna kendi paranla sitemsiz istediği şeyi alırsın, bu dünyalara bedeldir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılKendini geliştirirsen hiçbir şey kaybetmezsin. Her ne yapıyorsan yap ama en iyisini yap. Olur da işe girmen gerekirse yemek yaparak para kazanabilirsin mesela öyle bir tanıdığım var ev alınca maddi olarak sıkıntıya girdiler önce ne yapsam iş bulsam diyordu sonra çevresine yemek yapmaya başladı şimdi siparişlere yetişemiyor.
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇoğu ekonomik özgürlük demiş hani bekar olup maaş alsan evet özgürlük olabilir de evlendikten sonra iki ayrı hayat birleşmiş oluyor her şey ortak oluyor. Ben kazanıyorum istediğimi alırım harcarım mantığı ile yürüyen bir evlilikte yuva sıcaklığı olmaz. O olmayacaksa niye evlenilir ki. Erkeğin de kadının da evlenince ekonomik özgürlüğü olmuyor. Çocuk olunca yine öyle Kreşe para bakıcıya para ekonomik özgürlük falan olmuyor.
1 yılBende ev hanımı olmayı planlıyorum pek bişey kaybetmezsin.
30 YorumlaBaşka iş yap her üniversite okuyan çalışıyor mu sanki yok yani okumadanda daha iyi bir iş yapabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÜniversite okudum yine mesleğimi yapamıyorum. Ülkedeki iş sorunu😕
13 Yorumla
Soran1 yılHangi bölümü okudun 2 yıllık üniversite okunur mu sence tıbbi sekreterlik
Cevap sahibi1 yılBeslenme ve diyetetik okudum
Cevap sahibi1 yılTıbbi sekreterliğin ataması bizden daha fazla
1 yılGüçlü olup, ayaklarının üzerinde durmak istiyorsan bir mesleğin bir işin olmalı. Sadece kendini ev hanımı olmaya şartlarsan, evlendiğinde kocana muhtaç olursun. Hadi oldu birde anlaşamadın, boşanamazsın, mutsuz bir evliliğe mahkum olursun.
00 Yorumla
1 yılNasıl mutlu olacaksan öyle ol çalışan meslek sahibi olan kadınların evliliklerini de görüyoruz okumakla adam olunmuyo diplomalı cahil dolu etraf kendini geliştiren sensin mesleğin ya da okul değil kişiliğin düşüncelerin
00 YorumlaKocanın eline ananın babanın sözüne kalırsın
10 Yorumla
1 yılİkisini eledin , kocanin iyi çıkma ihtimali yüzde 50 desek, iyi çıktıktan sonra yüzde 50 ihtimalle de senin onu sevebilmen olsa. Mutlu olma şansını yüzde 25 e düşürdün, tebrikler.
10 YorumlaBir şey kaybetmezsin, en tepeye çıkman gerekmiyor. Bizden öncekiler nasıl yaşadıysa bizleri bu günlere kadar getirmişler. Umarım iyi bir evlilik yaparsın.
10 YorumlaYani, hayatını nasıl devam ettirmek istemenle alakalı bir durum. Ben mesela kendimi tanıyorum, sürekli evde olmak, iş yapmak sıkar beni. Çekirdek ailem dışında iş ortamım olmalı kesinlikle.
19 YorumlaÇok şey kaybedersin unviersite belki ama meslek olmazssa ömür boyu birinin merhametine kalirsin
10 YorumlaOkumak kadar onemli cok az sey vardir, calismak kadar gerekli cok az sey oldugu gibi.
10 YorumlaMeslek sahibi ol en azından kimseye muhtaç olmamak için
10 YorumlaŞöyle bir gün aldatilirsan. Gidicek bir yere paran olmaz
10 YorumlaEşine bağlı biraz birde ailene bir şey kaybedip kaybetmemen
10 YorumlaÜniversite her anlamda insanı geliştiriyor sosyal olarak ufkunu açıyor sadece meslek olarak düşünmeyin sonradan okurum demişsiniz ama çocuğunuz oldu ya da eşiniz göndermedi bunları düşünmeniz gerekiyor ben vasıfsız biriyle evlenmek istemem şahsen ama son karar sizin tabi
10 Yorumla
1 yılÜniversite okumak zorunda değilsin ama en azından bir meslek sahibi olmalısın..
Bir iş yerine çırak olarak git biseyler öğrenin hem parada kazanın
00 YorumlaFinansal özgürlüğün olmaz. Eşinin eline bakarsın. Yaptığı her şeye boyun bükmek zorunda kalırsın kötü anlamda. Söz sahibi olmazsın. Biraz evleneceğin kişinin huyuna bağlı geleceğin
00 YorumlaGüzel kardeşim üniversite okuyamazsan şayet sendika hakkı olan bir fabrikaya girer asgari ücret üstü bir parayla geçimini bir iki tık daha iyi olmasını sağlayabilirsin ama bence oku.
00 YorumlaKendini bilgi anlaminda geliştir
En azından kitap oku farklı bir dil öğren15 Yorumla
Soran1 yılZaten bunları düşünüyorum ev hanımı olup evde sadece temizlik yapıp kös kös oturamam
Soran1 yılEvet☺️
1 yılSizi bence mutlu eden şeyi bulup onu yapmalısınız. Okuyup, çalışınca da insan mutlu olmuyor. Çalışmak zor. Kolay değil kendi işiniz ve kendiniz patron değilseniz oldukça stresli ve hayatınızın uzun yılları işte geçiyor.
10 Yorumla
1 yılEv hanımı olsan kocan sana kötü davrandığında o durumdan kaçacak maddi durumun olmaz amele olursun parayı karşılamak için
10 YorumlaHep başkalarına muhtaç bir şekilde yaşama hakkı kazanırsın.. ya da 3 kuruşa işler.. fazla mesai az maaş olan esnaf işleri..
10 Yorumla
1 yılOkuma meslek sahibi de olma. Elin oğlunun eline vicdanına bırak kendini de gör dünyanın kaç bucak olduğunu
00 Yorumla
1 yılZaman kaybedersin karşılığında bir şey kazanmazsın
Okuyacaksan düzgün birşeyler oku iş bulabileceğin bir meslek seç00 Yorumla
1 yılHiçbir şey kaybetmezsin, hele ki tanıdık referans vs varsa çevrende, herhangi rahat bir işe girip emekli dahi olursun.
00 YorumlaRahat yaşayacağın birini bulursan çalışmak da ne, hobi olsun yeter
Kimse çalışanın hakkını vermiyor00 Yorumla
1 yılKadınlar için biraz sıkıntılı bir durum ağır işlerde çalışma gibi bir gücünüz yok ondan bir kadin için okumuş işsiz olmak daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBi şey kaybetmezsin bu da bi seçim, sadece kocanın sana verdiğiyle yetinirsin
10 Yorumla- Devamını Gör (104)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar