Doğru. Kadınların büyük bir bölümü boşandıktan sonra ne yapacağını bilemediği için boşanamayıp o adamların kahrını çekiyor. Boşanma sonrası çocuklarının velayetini alsa çocuklara bakarken çalışıp para kazanamayacak, ailesi kızım aman yuvanı yıkma her evlilikte olur böyle şeyler diyecek, mahalleli dul olduğu için kapısını kapatacak ayıplayacak. Böylesi bi toplumda ekonomik özgürlüğünü eline almadan kimseyi umursamadan bir hayat yaşamak imkansız
Katılıyorum, ekonomik özgürlüğün daha fazla olduğu yerde mahalle baskısı falan da kalmıyor zaten.
Gerçi bir de şu var hem kocasından memnun olmayıp hem de çalışmak istemeyen "o çalışsın ben onun parasını yerim, istediğim gibi gezer tozar istediğim erkekle de keyfime bakarım haberi bile olmaz" diyen az bir kesim var. Bunu da nereden duydun derseniz çok çok iyi şartlarda yaşayan bi voleybol antrenöründen.
Ettafımda ekonomik özgürlüğünümelde etmiş ama hala evli olan kadınlar gerçekten çoğunlukta. Neredeyse dul bir kadın yok diyebilirim yani %90 oranında kafınlar evli kalmaya devammediyorlar gördüğüm.
İşte böyle insabların söyledikleri doğrumu gerçekten kendi etrafınıza bakarak daha emin olabilirsiniz. Yani öyle bir söylemiş ki bu türk kadınına hakaret bence. Türk kadınını eline üç kuruş para geçince kocasını bile satacak karaktersizlikte birisi olarak göstermeye çalışıyor ve %95i bunu yapar demesi hiç yakıştıramadım. Çevremde çok nadir belki çıkar böyle birisi. İş hayatım sosyal çevrem aile çevrem kpmşularım veya çocuğumun okul arkadaşlarının velileri vs. Çevrede gördüğüm insanları düşünüyorum da yok yani bu tarz bir söylem kesinlikle artniyetli.
Siz çevrenizde görüyorsunuz fakat bu sizin dışardan gördüğünüz. Önemli olan içeride neler yaşandığını bilmek. İnsanlar bu devirde daha çabuk boşanmak, terk edip gitmek eğilimindeler. Eskiden elalemden utanır çekinirlerdi. Şimdi el ve alem hepsi birbirine karışmış vaziyette. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Haberlerde her gün görüyoruz, evlilikten çok boşanma var.
İşte evet bende onu diyorum zaten çevremde ekonomik özgürlüğü elinde olan çok kadın var iş arkadaşlarım spordan arkadaşlar vs. Oldukça fazla ama bir tek dul arkadaşım yok bildiğim tanıdığım yok. Dul olarak tanıdıklarım da ekonomik özgürlükten değil geöimsizlikten anlaşamamaktan ayrıldılar ve kadının ekonomik özgürlüğü yok. Yani çevrene bak sadece onlardan örnek ver.
Bak aenin örneğin de bildiğin bir kişi var. Peki iyi düşün çevrende çalışan kaç kadın var? Çalışıp para kazanan evli kaç kadın var ve neden boşanmıyorlar?
Akrabalarım, arkadaşlarım var. Bazısı yeni evli bazısı da uzun yıllardır evli. Ya kavga edecek zamanları yoktur ya da eşlerini seviyorlardır diye düşünüyorum 😊
Kavga tartışma illaki okucak evliliğin tuzu biberi. Kimse her konuda %100 aynı düşüncexe olamaz olmamalı da. maalesef başta dediğim düşüncemdeyim. Türk kadınının itibarını kötülemeye çalışma çabası bu. Bizim kızlarımız gerçekten böyle değil. Birkaç istisnayı çıkatıp tüm kızlar böyle demek de yanlış olur.
Başımda erkek olsun, çocuk perişan olur gibi bahanelerle ekonomik özgürlüğü olmasına rağmen (hatta bi tanesi babadan da varlıklı baya) eşini terk etmeyen kadınlar gördüm. Ki bunlar fiziksel şiddet hariç her şeyi yaşamıştı. Şiddet yaşasalar da yine terk etmezlerdi diye düşünüyorum gerçi. Oran çok fazla.
Şu anda ekonomik özgürlüğü olan kadınların %95i boşanmış durumda mı? Ekonomik özgürlüğü olup evliliği devam ettiren kadınlar şu anda % kaç acaba bunu biliyorlar mı? Çevrenize bakın emonomik olafak çalışıp para kazanan kadınların ne kadarı evli ne kadarı dul kendiniz karar verin.
Onun sektöründe evet çoğalabilir ama normal ev kadınları için geçerli değil bence. Çünkü kadınlar paradan çok çocukları için boşanmayı kendilerine yasaklıyor.
Hepiniz boşanın o zaman kızlar... Arada iyi olan erkekleri de kaybedin. Kadın ve erkek ne olursa olsun birbirine muhtaç. Genc iken güçlü iken bu kadar rahat konusabilirsin. Ama yaslaninca öyle olmuyor işte.
Günümüzde boşanma sayısı çok çok yüksek ama soru biraz eksik gibi bence. Boşanma düşüncesi olan bir ilişkide belki bu sayı artabilir ama yine de bu kadar yüksek olmaz. Kaldı ki ekonomik özgürlüğü olan kadınlarda asıl boşanma sayısı yüksek.
hepsini demem doğru olmadı zaten hatamın farkındayım ama gerçekten öyle ya valla çoğunluğu paraya tapıyor karaktere bakmıyor ya maddiyatta önemli ama insan ilk kritere maddiyatta koymamalı
Doğruluk payı var ama%95 lik oran değerinde değil. Evli kadınların geneli çevre baskısı ve çocuklarım babasız büyümesin veya çocuklarım biraz büyüsün sonra boşanırız kafasında oldukları için mutsuz oldukları evlilikleri yürütmek zorunda kalıyorlar. Kadınlar her anlamda güçlü ve hayatlarını idam ettirmek için bir erkeğe ihtiyaç duymadan da sürdürebilirler
Kadınlar kadınları anlamıyor, sonra gelip erkekler anlasın istiyor. Evet kadınlar boşanır bende katılıyorum. Ancak en azından ipek Tuzcuoğlu kadar 3 erkekle evlenip boşanmazdı. Hemcinselerine kötü bir örnek.
%95 olmasa da 60 olabilir. Çünkü gördüğüm kadarıyla kadınlar çocuklqeim var, nasıl gecinirim, aile evine nasıl dönerim , kolu komşu o*spu der gibi şeyler yüzünden şiddete, ve dayatmalara karşı sessiz kalıyor.
Ama böyle bir şey kimsenin işine gelmeyeceği için zaten kadınlara iş hayatında baskıcı bir politika uygulanıyor. Daha az maaş. Daha çok iş gücü gibi şeyler dayatılıyor.
Fazlasıyla doğru çevremde Türk olup da yaptığı evlilikten pişmanlık duymayan bir kadın neredeyse yok pişman olmayanlar da daha yeni yeni evli ama evlilikleri çıtırdamaya başlamış insanlar…
Kanunlar kadın ne derse ona hükmediyor zaten. Alın size ekonomik özgürlük. Çok boş yapmış, bu oran %15 20 ancak vardır. Ayrıca Türkiyede ki boşanma oranlarında haberi olmadığı o kadar belli ki.
parayla alakası yok yahu hırslı bir kadın kafasına koyduğu herşeyi yapar erkek yeterki rahat bıraksın ama ekonomiye bağlı olarak boşanmalar artar orası gerçek ama o oranda olmaz gerçek sebep
canım bir insandan canım cevap herkesi kendisi ve çevresi gibi sanıyor ilkemizde binlerce çalışan bayan memur doktor polis işçi bayan var ayrılan görmedim
Doğru bu arada etraf kocalarından şikayetçi cocugundan dolayi calışamayan ve kocasına muhtac kalan kadinlarla dolu oysa imkanları olsa direkt boşanırlar
Yuzdelik olarak bir oran veremeyeceğim ama çoğunluk boşanır, çünkü kadınları tutan etken biraz da, ekonomik olarak güçlü olmamaları, gidecek yerleri olmadığı için elleri kolları bağlanıyor
Hayat beklentilerin ve karsilastiklarin ile şekillenir:) Kim bosanir kim evlenir bilemem ama her anlamda kazanılan özgürlükler bakış açısını ve davranış şekillerini değiştirir
Erkeğin kahrını niye çeksin ki. Yani doğruluk payı var. En basiti bir çift çorabını bile çamaşır sepetine atmayan erkekler var neticede, sanki kadın hizmetçiymiş gibi.
Sadece ekonomik özgürlükle sınırlı kalır ise oran o kadar yükselmez ama başka bir şehirde yeni bir hayatta teklif edilir ise söylenilen rakamlara ulaşılabilir..
Doğru kendi ayakları üstünde duran kadın ya daha çok zengin birini ister ya da evlenmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bence hepsi boşanır. %100. Sadece sevgi konusu değil ki. Kocasına deli gibi aşık olan ve boşanmak isteyenleri biliyorum. Bu ülkede kadınlar için evlilik çok zor.
Doğru degil her kadının beyni aynı çalışmıyor maalesef
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bir aileyi bağlayan tek sey kadının erkege olan maddi bagimliligiysa ortada saygi ask sevgi anlayiş huzur mutlululuk yoksa evet o zaman boşanırlar kadınlar. Erkek kadını eve baglamak yerine onu ragat bırakıp ask saygi sevgi versin eger kadin da adani seviyorsa kadin ekonomik ozgurlugunu alsa bile adami bir ömür bırakmaz nereden mi biliyorum? Annemden biliyorum.
Dogru şu an çoğu kadın çaresiz olduğu için gidecek başka yeri olmadığı için çocukları olduğu için katlanmak zorunda kalıyor sevmediği adama mutsuz evlilige
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
5 kere evlenmiş boşanmış bir birey bunu diyorsa doğrudur.