Gizli Üye(30-35)+1 yılO kadar statulu degil. Hani erkekler ve anneleri calisan kadin istiyorsa en gozde meslektir. Tatili bol, maasi var, eve para da getirir, evi çekip cevirecek vakti de var diye bu acidan gozde gelin adaylarıdır. Maasli hizmetci isteyenler icin ideal meslektir isin ozeti bu.
Atanirsan guzel meslek, atanamazsan surunecegin meslek. Artik eski albenisi yok. Eski saygısı, otoriterligi de kalmadi. Atananlarda koylere, doguya vs gitmek zorunda kaliyorlar. Atanmakla surundugun gibi meslekte birkac yil calisirken de sürünebiliyorsun. Zorunlu hizmet yapmak zorundasin. Batida da zorunlu hizmet bolgeleri var ama nasip olursa ve puan yetiyorsa gidersin belki.
Sehir merkezleri fazlasiyla dolu oldugu icin merkeze yillarca gelemeyeni, hayati ilcede, bazen de koyde gecen kisiler de var. Bu ilceler bazen ilce demeye bile bin sahit ister. Köy gibi olan ilcelerde var. Hani intertnetten siparis verirsin oralara bile gelmez. Oyle biraz daha ucra yerler var. Ki en cok öğretmen ihtiyaci da oralarda var zaten.
Rahatlik acisindan bircok kisinin imrendigi bir meslek. Cogu kisinin de ogretmenlik askiyla yanip tutustugu bir meslek degil. Maasi alirim,3 gun okula giderim mis gibi meslek diye dusundugu. Gunumuz ogrencilerinin baska yer gelmediyse yazdigi, en azindan egitim fakultesi yazayim dedikleri bir meslek.
Surekli ugrasilan da bir meslek. Formasyon kalkar geri gelir, mulakat kalkar geri gelir, yuksek lisans zorunlu derler, biraz daha okuyacaksınız derler. O kadar mezun ogretmen var ki aralarindan siyrilmak zor. Belki artik bircogunun taban puani 90 lara bile cikabilir. 200 kisilik kontenjana 20 bin bazen 50 bin kisi basvuruyor.
Brans ing ve mat degilse bulasmamak gerek diye dusunuyorum. Eger elinde meslegin var ve kazanc sagliyorsan bir garantin varsa oku. Icinde ukte kalmistir, guzel gelen bir meslektir oku. Ama memursundur, teknikersindir, aylik aldigin bir kazanc varsa oku. Yoksa öğretmenlikte bilmem kac yasina kadar atanmayi bekler, maas hasreti cekersin.
35-40 yasina kadar atama bekleyebilirsin ve belki daha fazla. Şu an ogretmen atamalarinda yas sınırı yok galiba ama gelmeyeceginin garantisi de yok. Bu ulkede yarın her sey degisebilir. Cikar 35 yas uzerini almiyoruz, genc, enerjik ogretmenlere ihtiyac var derler. Bircok kisi kafadan elenir. Gencler icin yol acilir ama yasi sınırda olan kisilerin atama sansi 1-2 sinava kalir. Sende okuyup bitirip atanana kadar ne olur bilinmez.
Ing ve mat branslarinda en azindan ozel ders verir bir seyler kazanirsin. Ama diger branslarda bu imkan yok. Atanıyor diye gider sınıf falan okursun ozel ders imkanin olmaz, atanmaktan baska sansin olmaz.
Sinifcilari da genelde kucuk yerlere, koylere falan cok gönderiyorlar. Diger branslarin atamasi zaten sıkıntı. Sosya, turkce, fen vs vs. Tarih edebiyat gibi branslara hic girmiyorum zaten. Yine de sen bilirsin. Illa istiyorum diyorsan bolume ilk girdigin andan itibaren kpss calis derim. Mulakatlara hazırlıklı ol derim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Öğretmenlik kutsal bir meslek bir ağırlığın oluyor örnek olmalısın yanlış bir davranışın öğretmenlik mesleğine atfedilir. Ayrıca şu an meb öğretmene değer vermiyor gerçek o üniversitedeki hayaller gibi değil sürekli rapor seminer işleri öğrenci okula gelmese öğretmenden hesap soruluyor birde şimdi öğretmen akademisi çıktı 4 yıl 2 yıl daha okumuş olacaksın. Vaov kısmı senden çokça yaşlı insanlar bile hocam diyip önünde düğme ilikleyince hissedebilirsin. Çocukların gözünde bambaşka bir şeysin. Öğretmen olarak söylüyorum bunları.
00 Yorumla
Branşa göre değişir branşın sana ek işi yapma olanağı veriyorsa vaovluk durumun olur mesela ing hocası olup bir yandan tercüman ya yabancı dilde bir dergide editör olursan saygınlık elde edersin ya da fizik matematik gibi özel ders ihtiyacı olan öğrencilere ders verirsen çok para kazanırsın zaten varlığınla o statüye gelirsin, bu şekilde çok pahalı bir ev alan tanıdığım var matematik hocasıydı günde 8-9 öğrenciye ders veriyordu.
00 Yorumla
Ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum bu ay kadar çok iyi çalışıyordum bu kontenjan, akademi mevzusu moralimi bozdu bu süreç de ÖABT başvurmayı unuttum demek istediğim sırf atanmak için yıllarca emek verip ruhen ve bedenen güç kaybediyorsun en iyisi yurt dışında olmak orada herhangi kendi işini kurmak geliştirmek derim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
79Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılgüzel meslektir bence
10 Yorumla
+1 yılParası güzel bir meslek gadası
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence evet. Özellikle diğer insanların gözünde fazlasıyla statü sahibi gözüküyorsun bir eğitimci olduğun için. Ama sırf statü sahibi gözükmek için öğretmen olunmaz. Mesela beni de çocuklar çok seviyor, aynı şekilde ben de onları. Bana da akrabalarım vs. Çok dediler anaokulu öğretmenliği sana çok yakışırdı neden çocuk gelişimi okumuyorsun diye. Okumakla bitmiyor ki kapsamlı düşünmek lazım. Düşünsene en az 20 tane çocuk, biri tuvaletini altına kaçırır, yemek yedikleri zaman dikkat etmek gerekir ya da birbirlerine sataşmasınlar diye tetikte olmak gerekir. Ya da çocuğun hastalığı olsa o an bayılsa mesela anında sen sorumlusun... Yani sadece okumak ya da ayy sana şu meslek ne kadar yakışırdı lafları yetmiyor, acaba bu meslek bana uygun mu ben bu meslekte mutlu olur muyum mesleği hakkıyla yapabilir miyim, sürekli aktif olabilir miyim diye detaylı düşünmek lazım. Bunlar dışında tek pozitif yönü bence çalışma saatleri ve tatil günleri, haftasonu tatil mesela... İyice düşün öyle karar ver derim. Hayırlısı neyse o olsun
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenliğin bir geleceği yok çünkü yapay zeka bu konuda da ileride araştırabilirsin. Ayrıca şu atama mevzusundakiler çok başarılı olsa zaten çok iyi okullarda yüksek maaşlarla çalışırlar ki çalışanlar var. Atanayanlara üzülüyoruz elbet gelecekleri karartılıyor ama bu iş fidan yetiştirmek gibi eski kalite eğitimin çoğu yerinde yok statü olarak çalıştığın yere bağlı. Çoğu kişi bazı insanların ne tür kolejlerde eğitim gördüğünden bir haber olduğu için bu mesleği atamadan ibaret sanıyor. Teknolojik olarak bu alan en hızlı yok olmaya mahkum buna göre seçimini yap kendini kandıranlardan da olma
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet yapay zeka gelicekxdiyorlar
- +1 yıl
Çoktan gelmeye başladı bile
Manevî olarak evet öyle, hatta en kıymetli meslek bile denilebilir. Zira bütün meslek mensupları öğretmenlerin eseridir, bütün meslekler öğretmenlerin başarıdır. Ancak günümüzde eğitim veren herkes "öğretmen" olmayı başaramadığı, yani bilhassa okullarda çalışan maaşlı memur olmaktan öte gidemediği için, "öğretmen" kavramının içinin tam olarak doldurulmadığını söylemeliyim. Bu işi yapacak kişinin önceliği, karşısında oturan çocukların hayatlarına dokunmak ve geleceklerini güzelleştirmek olmalıdır. Günümüzde durumun pek öyle olmadığını söylememe gerek yoktur sanırım.
20 Yorumla
+1 yılFelsefe grubu ogretmeniyim. Şu an kendi alanimda calismiyorum. Ama herkesin ayri bi sempatisi oluyor. "Aaa ne guzelllll..." gibi. Bence herkesin yapabilecegi bir meslek kesinlikle degil. Cok alakasiz islerde calistim. Ve tek diyecegim sey ders anlatirken cok mutlu oluyorum, saatin nasil gectigini anlamiyorum. Ogretmenlik herhangi bir is gibi degil zaten. Surekli aktif olmak, dinamiklik ve yenilik gerektiriyor. Bu ozellikler sende mevcutsa cok mutlu olursun. Yas konusu da onemsiz ancak ne kadar erken baslarsan o kadar kendini gelistirme firsatin olur bence. Basarilar dilerim :)
12 Yorumla- +1 yıl
"statu" diye bir şey yok. bu insan zihninin "değersiz, önemsiz" olarak tanımladığı işleri yapanlar tarafından yanlış algılanıyor. ve kendilerini görece gerçekten değersiz hissediyorlar. evet insan ders anlatır , mutlu olur şu -bu ama bir doktorun , hatta bilim insanının , inşaat amelesinden, maden işçisinden hiç bir farkı yoktur. bunu "statü" altında ele almak yaratıcıya hakarettir.
- 1 yıl
Güzel bölüm
+1 yılArtık eskisi gibi statü kalmadı her geçen gün öğretmene şiddet var. İdareciler öğrenciler ve egolu veliler arasında kalmış durumdayız. Ama devlet işi ve kötü olmayan maaşımız var çok şükür. Branş ve ilk okulda olursan haftada 3 gün yarım gün çalışma imkanın da oluyor benim gibi. Güzel düşün hayırlısı olsun.
29 Yorumla- +1 yıl
Siz ne öpretmenisiniz
- +1 yıl
İngilizce
- +1 yıl
Himm anladim memnun musunuz ne kadar maaş aliyorsunuz acep özel değilse
- +1 yıl
Hafta da 3 gün yarim gün çalişma imkanşnda oluyor , burayi biraz daha açar misiniz
- +1 yıl
@Melezbirkız 40 44 arası özel ders harici bu aralar özel ders vermiyorum. 3 gün okula gidiyorum ders saatim az ve sabahçıyım.
- +1 yıl
3 gün mü okula gidiyorsun neden öyle az himm ders saati az olduğundan mi
- +1 yıl
@Melezbirkız evet
- +1 yıl
Anladim thanksss
- +1 yıl
@Melezbirkız Rica ederim
+1 yılvaov bir meslekmi ortalık atanamayan öğretmenlerle dolu 26 yaşında eğitim fakültesine başlayıp 30 da mezun olacaksın ne zaman atanacakasın peki en iyi ihtimal 35 Atama bekleyen bir öğretmene, iş görüşmesine gittiği kurs merkezinde 8 bin TL maaş teklif edildi. Tepkisini, çektiği videoyla paylaşan öğretmen "Sinirde ağlayacağım" dedi.(gazete duvar )
02 Yorumla
Soran+1 yılSeneye giricem bide 27 olucam bu sene hazırlanmadım sınava seneye olan üni sınavı için hazırlanmayı düşünüyorum
- +1 yıl
ozaman 31 olacaksın
Bence çok değerli bir meslek, ülkenin geleceği için en önemli meslek hatta.
Atatürk'e milletvekili maaşı ne kadar olsun diye sorduklarında "öğretmen maaşını geçmesin demişti"
Ama maalesef günümüzde maddi karşılığı yok.Sadece eğer İngilizce ya da popüler bir dilin öğretmeni olursan özel dersle iyi para kazanabilirsin.
05 Yorumla
Soran+1 yılSizce sağlık da iyi midir? Kutsal mıdır
Soran+1 yılDeğerli bir meslek midir
Soran+1 yılİyide öğretmenliktede öyle atanamadığında çok uzuns aatlerde calısıyon
Soran+1 yılSaatlerde*
Gizli Üye(30-35)+1 yılStatülü fakat Vaaaaaov diyecek seviyede bir statü değil. Kaldı ki değişkenlikte gösterir meslekler Misal Adam esnaftır aylık 300.000 tl geliri vardır. Daha geniş çevresi bağlantılara sahiptir. Bu durumda öğretmenden daha statülü olur. Sadece kazanılan para diploma değil yani mesleki olanaklar çevre bağlantılar tanınmışlık gibi faktörler hepsi etkiler.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenlikte atanabilirsen vezir, atanamazsan rezilsin. Tam bir kumar gibi. Zaten son zamanlarda atamalar inanılmaz zorlaştı, alım yok vs. Hiç bu topa girmeni önermem. He illa gireceğim dersen 1-2 tane güzel geleceği olan branş okumanı öneririm. Gidip Tarih, Coğrafya, Felsefe, Edebiyat gibi branşlar okuyup 4 seneni çöp etme.
00 YorumlaTürkiyede meslek statü değil kazandığın para statü aslında sorun mesleğin değil ortalama kaç para kazandığını soruyorlar 90 lar daki öğretmenlerin halide belli alınarak bakılan bir meslekti
10 YorumlaAKP geldiğinden beri öğretmenlik saygınlığını tamamen yitirdi. Artık öğretmensen, sana kağıt toplayanlarla aynı muamele edilir. Mesela ni dinci gerici "bu öğretmen Atatürk öğretiyor" deyip cimere şiksyet edebilir. O hale geldi.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa akpye bağlama herleyi akpli değilim ama önüne gelen öğretmenlik okuyor artık.
Değil gayet sıradan bir meslek. Yolda gördüğün 4 kişiden biri kadrolu biri ücretli biri özelde çalışan öğretmen zaten
21 Yorumla
Soran+1 yılAy evet herkes öğretmen ya dhsjjds
+1 yılbizim öğretmen var bi tane, garibim kriptoya kaydı, sabah akşam onla dalga geçiyoruz, eşek gibi okudu bi de kpssden yüksek aldım diye sevindi şimdi kumar masasında 😂😂
01 Yorumla
Soran+1 yılAtanmış mı
+1 yılHakkını vererek yapıyorsan öyle ama sadece para kazanmak için yapıyorsan çöp beş para etmez bu sadece öğretmenlikte değil her meslekte böyle çöpçü bile olsan işini dığrudürüst yaparsan takdir toplarsın meslekte değil olay kisinin kendisinde bitiyor.
00 YorumlaÇok kutsal bi meslek çocuğun hayatına yön verecek olan en önemli unsurdur bana göre. İlkokulda ortaokulda lisede hocası iyi olan bi öğrenci Genelde başarılı oluyor gözlemlerjme göre şayet bu son açıklanan haberlerden sonra bilemedim iyi düşünün
00 Yorumla
+1 yılEskidendi o, çoğu memnun değil artık ve zaman içinde eski prestijini kaybetti. Akademisyen ol daha iyi. Muhatabın büyük insanlar olur en azından. Ona göre sevdiğin bir bölümü seç oku.
02 Yorumla
Soran+1 yıl26 dan sonra akademisyenlik çok geç olmazmı?
- +1 yıl
Yoo neden olsun ki. 4 yıllık okumayacak mısın?
Kutsal bir meslektir. Ama suyunu çıkarıyorlar. Açık saçık giyinmeler, saçma sapan şeyler yapmalar falan. Öğretmenlik mesleğinin altından kalkabilecek olanlar öğretmen olsun lütfen.
00 Yorumlademin diş hekimi soru sormuş 25k alıyom azmı? diyo.. öğretmenlik inşaat amelesi kalır diş hekiminin yanında bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılOha
Hee kpssde atanmak icin çırpınıon sonra ıraklı bi adam abe turki abe turki diyip nargile hortumuyla seni dövsün... maalesef ulkede saygin vaoaww bi meslek kalmadi
00 Yorumla
+1 yılZor meslek. Waooow bir durumu da hiç yok. Çalışma saatleri ve tatilleri az gibi duruyor ama normal memur 17.00 a kadar pineklerken ogretmenler harıl harıl ders anlatıyor. Gün içinde sürekli yetismen gereken dersler oluyor. Verdiğin molalari tam dakikasında bitirmek zorundasın vs. Yıllar içinde deformasyona ugruyorsun. Sürekli gürültüsü ortamda bulunmak, yüksek sesle konuşmak vb şeyler.
00 Yorumla
+1 yılÇocukları etkileyici bi anlatım varsa vaov dedirtebikirsebiz size bağlı ya çok iyi dinler anlamaz y çok iyi dinler anlamaz ya da hiç dinlemez anlamaz sabır lazım
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik güzel meslek ama atama eskisi gibi değil. Ben de okumak istiyordum ama ücretli öğretmenlik yapınca vazgeçtim.
06 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Sebebini anlatsam roman olur. Veliler ve idare yüzünden.
Soran+1 yılSiz öğretmenlik mezunumusunuz
- +1 yıl
Değilim ama girmem de.
Soran+1 yılAnlatırmısım
- +1 yıl
Bununla ilgili daha önce yorum atmıştım linç yemiştim. Yine de özet geçeyim işine karışanlar, ayağını kaydırmak isteyenler var.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 26 yasındayım bransım cok atanan bir ogretmenlik bransı mezun olalı 2 yıl oldu hala atanamadım ama bu isler belli olmuyo sen oku benim 40 yasindaki fakulte arkadaslarim atandı, allah bana da nasip etsin
02 Yorumla
Soran+1 yılBranşınız ne? Kpss kaç senedir calısıyoesunuz
Cevap sahibi+1 yıl2 senwdir ama bu yıl daha adam akıllı calıstım yine de insallah atanırım ya, din kulturu
Atanmak için okuma bence bu ülke böyle gitnez en fazla iki ya da Üç sene diyorum. Kendini geliştirmek için oku
02 Yorumla
Soran+1 yılNasıl iki üç sene sınra ne olcak iki üç seneye düzelicek mi ülke
İşini hakkıyla yapan bir öğretmen olduğun sürece kutsal. Ama bazı öğretmenler var ki öğretmen statüsünde olduğu halde insanlığı öğretmenliğe yetmiyor.
00 Yorumla
1 yılBenim tanıdığım kişiler bu ilk travmanın kızları hep öğretmen sınıf öğretmeni biri de galiba biri bıraktı evlenince zengini bulunca ve aşı işi çıkınca
10 YorumlaÖğretmenliğin neresi statülü Allah aşkına gariban bir öğretmen oluyorsun 😂
18 Yorumla- +1 yıl
Öğrenciye dayak var mı hocam
Soran+1 yılAaa neden
- +1 yıl
Ben ilkokulda çok fena yaramazdım çok güzel bir öğretmen kız gelmişti beni yanına çağırarak kulak memelerimi kırmızı ojeli tırnakları ile dele dele kanatmıştı birde beni tahtaya çıkarıp tokat manyagi yapmıştı
Soran+1 yıl@Serdarbatu97 sana sormadım
- +1 yıl
Zor çünkü velisi, öğrencisi, müdürü, iş arkadaşı hepsi ayrı dert. Bir de öğretmenin hiç hakkı kalmadı en ufak bir şikayette hakkında soruşturma açılıyor öğrenciye yüksek sesle bile konuşsan şikayet ediyorlar. Öğrenciler çok saygısız. Atanmak zaten artık çok zor hiç tavsiye etmem
- +1 yıl
Çekemeyince çamur atma inci
- +1 yıl
Anten tak inci
Ortaokul ilkokul öğretmeni falan olurdum liselilerle uğraşamam özellikel liseli ergen erkekler çekilcek gibi değil ya
11 Yorumla- +1 yıl
Ilkokulda çok fena yaramazdım çok güzel bir öğretmen kız gelmişti beni yanına çağırarak kulak memelerimi kırmızı ojeli tırnakları ile dele dele kanatmıştı birde beni tahtaya çıkarıp tokat manyagi yapmıştı
+1 yılHayir ama en azindan rahat ve adi olan bir meslek.
01 Yorumla
Soran+1 yılrahat değil ve adıda yokki
Hiçte bile değil
Öyle vaovvvv dedirtcek bi meslek değil 35 bin lira falan aylık alıyorlar zamanla artıyor00 Yorumlaeğlenceli bir meslek çocuğun ileride kişiliğinin oturmasının ilk basamağını öğretmenler inşa eder güzel meslek
00 YorumlaYani öğretmenlik artık çok zor bir meslek. Öğrenci profili çok değişti. Bence öğretmenlikten sonra, imkanınızda var ise akademiye devam edin
00 Yorumla
+1 yılBen 3064. Olarak okul öncesi öğretmenliğini kazandım. 2 sene önce mezun oldum. Veliler cocuk bakıcısıymışım gibi davranıyor. Diyeceklerim bu kadar
00 YorumlaHayır değil. Ama atanırsan parası idare ediyor. Günümüzde maalesef çoğu çalışan asgari ücret aldığı için 50k almak bir miktar statü sağlıyor.
00 YorumlaStatüsünü geçtim nesli doğru yönlendirmek gibi bir durumu var. Sence de bu çok büyük ve güzel bir sorumluluk değil mi?
00 Yorumla
+1 yılKiz bana ilham oldun bende 26 yaşında üniversite düşünüyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılValla mı
Soran+1 yılNe okumayı düşünüyon
- +1 yıl
Afad sonra dgs ile hemşire
Soran+1 yılAyy inş
Gizli Üye(25-29)+1 yıl26 yasinda ogretmenim istiyorsan oku tabi ama artik atama yok gibi birsey ozel desen zaten rezillik ogretmene köle muamelesi yapılıyor iş icin bu meslegi seçiyorsan bosuna vakit kaybedersin
03 Yorumla
Soran+1 yılAtandınız mı
Cevap sahibi+1 yılHayir atanma gibi bir umudumda yok
Soran+1 yılNiye
Eskiden bence öyleydi. Şu an çok da vaov değil 😂😂
02 Yorumla
Soran+1 yılMesela sizce ne zamam bitti bu
Soran+1 yılMeslek
+1 yılBana da sen öğretmen olmalıymışsın diyorlar ama artık okumam
03 Yorumla
Soran+1 yılYaş 27 mi
- +1 yıl
Evet 27 mi
- +1 yıl
Evet 27
+1 yılAtanamayanlar klübü olarakta göze almak lazım ama özelde iş bulabiliyorsun biraz daha yorucu ama sonuçta mesleğini yapıyorsun maaşıda düşük oluyor
00 Yorumla
+1 yılDeğildir bana göre ama cok saygı duyulması gereken bir meslek olarak görüyorum lakin atanması sıkıntı
00 Yorumlaİşin mi tükendi arkadaşım atamalar her sene daha da azalıyor, senin için zaman kaybı olur.
02 Yorumla
Soran+1 yılÖnü açılmaz mı?
- +1 yıl
Çok zor
Ben matematik öğretmeniyim sormak istediğin bir şey varsa sorabilirsin 🤨🧐
10 Yorumla
+1 yılBence güzel meslek. Hele de Edebiyat, resim gibi bir branş ise.
10 YorumlaVaov bir meslek değil bence. Vaov meslek ne ki 😄
Cio felan heralde
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenliğin içine ettiler daha statüsü mü kaldı bu mesleğin
10 Yorumla
+1 yılArtık değil bnce keşke para için yapılmasa sırf tatil için milletin geleceğinle oynanmasa
11 Yorumla- +1 yıl
O kadar öğretmen tanıyorum sanki zorla yapıyormuş gibi insan diyor bu hangi vicdanla bu parayı yiyor acaba
+1 yılYaa sorma o yüzden sınavda ilk 1 milyona girenler öğretmen oluyor.
00 YorumlaArtık kesinlikle değeri kalmadı oda öğrenci ve öğretmen seviyesizliginden kaynaklı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktorluk harici diğer diplomalı meslekler çerez oldu doktorlukta çok iyi durumda değil ama bunlara göre aradan sıyrılmış durumda en azından şimdilik.(Kötünün iyisi yani)
02 Yorumla- +1 yıl
Hemşirelik de mi öyle
Cevap sahibi+1 yılArtık hemşire atanmıcak eskisi gibi o yüzden o da zor
Eskiden di. Vaov meslek mi kaldi. Sen karnını doyur
00 YorumlaEskiden evet. Onun da karizmasını yerle bir ettiler
00 Yorumla
+1 yılBen çok yakın tarihte öğretmenlikten mezun oldum şimdi ki aklım olsa okumazdım
00 Yorumla
+1 yılçok statülü vaov bi meslek olsaydı odamızda okulumuzda öldürülmezdik bence
00 YorumlaBence kutsal bir meslek ama neye göre vaoov diyorlar orası tartışılır
00 YorumlaBen egitim bolumu okudum Londrada biraktim berbat bir bolumdu cogu hocalar ve ogrenciler
00 Yorumla
+1 yılMesleğini gereğince uygun yaparsan tabi ki de çok iyi
00 YorumlaArtık okunmaz atanamıyorlar ki. Belki özel eğitim öğretmenliği olabilir
00 Yorumla- Devamını Gör (99)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar