Kızlar Bir Adım Öne Projesi Özel Ödülü: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Yılın İlham Veren Kadını" sence kim olmalı?

Sıkı tutunun! Gümbür gümbür bir anket geliyor… O anket geliyoor… Gündeme damga vuran geleneksel KızlarSoruyor Dünya Kadınlar Günü anketimiz başlıyooorrrr! 👏👏

Aynı zamanda Kızlar Bir Adım Öne'nin de 3. yaş günü.👏 Bugüne özel olarak “Yılın İlham Veren Kadını” ödülünün 3.sünü veriyoruz.

Geçmişe küçük bir yolculuk yapıp, daha önce kazananlarımızı da hatırlayalım… 2022 yılında Yılın İlhan Veren Kadını Türkiye'nin başarılı kadın komedyenlerinden biri olmayı başaran Yasemin Sakallıoğlu olurken, 2023 yılında depremin etkilerini Avrupa'da duyurarak büyük yardım kampanyaları oluşturan Karsu olmuştu.

Bakalım bu yılın ilham veren kadını kim olacak?

Aslında bütün kadınlar birbirleri için birer ilham sembolü değil mi? Ama bazıları bu ilhamı geniş kitlelere ulaştırma gücüne sahip! Onlar el attıkları her işte ses getirmiş, gündeme damgasını vuran, toplumsal konularda en önde yer almış kadınlar! Bu 7 sembol isim bizim kalbimizi yaptıklarıyla fethetmeyi başardı.

Şimdiiii sıra sizde KScanlar! Yüreğimize dokunan bu ünlü kadınlardan hangisi “Yılın İlham Veren Kadını” olmalı?

Son filminde yeni doğum yapan bir annenin yaşamış olduğu zorlukları ele alan Gupse Özay.
%7
6 Şubat depreminden etkilenenlere eğitim ve istihdam desteği sağlayan Ala Tokel.
%8
Sevgi izi ve tekerlekli sandalye projeleri ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Müge Anlı.
%5
Kadınlarla ilgili konularda halkta farkındalık oluşturmak için çalışan avukat Feyza Altun.
%6
Bahar dizisindeki karakteriyle kadınların gücünü gözler önüne seren BM Barış Elçisi Demet Evgar.
%8
Akran zorbalığına karşı bilinçlendirme çalışmalarıyla gündemde yer alan PQueen.
%26
Kadın hareketini ve sistemdeki adaletsizleri oynadığı rollerde öne çıkaran Birce Akalay.
%40
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Toplam 11206 oy kullanıldı. Detaylı sonuçları gör
Kızlar Bir Adım Öne Projesi Özel Ödülü: 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Yılın İlham Veren Kadını" sence kim olmalı?