+1 yılboş boş şeyler yazmışlar kimseye muhtaç olmamak vs vs kimseden akıl almamak. Kimseden akıl almamak aptallıktan başka bir şey değildir ilk olarak. Güçlü kadın duygusal olur, duygularından gocunmaz, sever yine sever sevgi doludur. Harap olur bitkin düşer yine esirgemez sevgisini. "Aklın kimyası ile, aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir, adımlarını korka korka atar, “Aman sakın kendini” diye tembihler. Hâlbuki aşk öyle mi? Onun tek dediği: “Bırak kendini, koy gitsin.” Akıl kolay kolay yıkılmaz, aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Hâlbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var!"
Yüreğini dinler, yüreğine kulak verir, cesur olur (bunu bungee jumping vs yapmak gibi algılamayın öyle bi cesaret değil). Açık sözlü olur. Dediğim gibi güçlü kadın sever, harap olsa da kalbi gocunmaz bundan. Israrla taşır yüreğinde o sevgiyi. Hayallerindne vaz geçmez güçlü kadın. İnançlı olur, asla bitmeyen bir inancı olur. Yok akıl var mantık var vs vs değil yüreğiyle inanmaktan asla vaz geçmez. Ve bu sadece güçlü kadın değil güçlü erkekte olabilir. Güçlü insan duygusal olmalıdır. Evlenmek güçsüzlük değildir, evlenip buna göğüs gerebilmek güçtür. Evlenmeden kendi başına olmak ve bu süreci idare etmekte güçtür. Anne baba haksız olunca karşılığını vermek ve onları kırmak, üstüne birde yok şöyle şöyle diyerek silip atmak güç değildir. Anne baba haksız da olsa onları üzmemek bir şey dememek katlanmak güçtür.
Kimseyi yargılamamak lazım. Budur güç. Ön yargıyı kırmak. Bende vardı ön yargılar zamanla bıraktım. Şöyle insanlar genelde şöyle oluyor... Bu ne kadar kötü bir cümledir. Kalbi zayıf, aklı zayıf insanın kuruntularıdır bunlar.
Yürekli olur güçlü insan yürekli, kalpli olur. 'Duygu'dan oluşur insan, bunu fark edip duygusunu kucaklayandır güçlü.02 Yorumla- +1 yıl
açık sözlü dediysemde her şeyi de her yerde söylemek bu da ruhun zayıflığını gösterir zaten. Eğer doğruysa bile bas bas bağırarak onu söyleyen değil gerektiğinde yüreğini dinleyip müsamaha gösterebilendir güçlü.
- +1 yıl
Duygusallık ne kadar olursa o kadar zayıf olirsun günümüz. Erkeğininde geçmiştekilere göre daha alıngan ve piskolojik sorunlar yaşaması Daha duygusallaştırıldığı içindir. Çünkü zorlu olaylara karşı bunun içine sayısız unsur girebilir. Birinin sana kaba davranmasından Evini depremde kaybetmene kadar. Bu durumlarda seni soğuk kanlı ve mantıklı kalabilmek olabilmek kurtaracaktır. Duygusal olmak değil böyle olursan oturur hüngür hüngür ağlarsın krize girersin depresyona girersin Ki bu yüzden günümüzde bile Kadınlarda antidepresan tarzı ilaçların kullanımı artmıştır. Tabi erkeklerde duygusallaştıkca onlarda da artış gözlemleniyor. Fakat belli ölçüde kadına göre yine daha az duygusallar. O yüzden kadınlarda oran daha fazla, Özetle ben güçlü olmaktan ne anladığınızı pek zannetmiyorum gerçekten güçlü olmak çok başka bir şey Gerçekten güçlü olmak istiyorsanız. Kadın olarak size tanınan tüm ayrıcalıklar pozitif ayrımcılıklar haklardan feragat etmekle başlayabilirsiniz. Zorluklara göğüs gerdiğin kadar mücadele ettiğin kadar güçlüsün İmtiyaz ve haklar tanınarak değil.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılGuclu kadin olmak istemiyorum ben ya. Her seyi ben yapmak istemiyorum. Ben kadinsal ozelliklerimi kaybetmek istemiyorum. Ben nahif, kibar, zarif olusumla devam etmek istiyorum. Ben zarif ve feminen bir kadin olmak istiyorum. Guclu degil. Guclunun anlamini mi yanlis anladi bu ulke bilmiyorum ama kadinlar erillesmeye basladi. Her isi kendileri halleder oldular. O zaman dunyada neden iki cinsiyet var her işi kadin yapacaksa? Kadin guclu diye diye cok baska bir yere getirdibiz kadinlari. Simdi de nazik, kibar, zarif kadinlari aşagida görüyor toplum. Yahu ben buyum, benim gucum buna yetiyor. Ben her işe yetisemem, ben belki kendi parami da kazanamam saglik soeunu vs olur calisamam yani. Ben yeri gelince oturup aglarim da. Ben guclu kadin olmak degil, insan olmak istiyorum. Insan gibi davranilmak istiyorum. Toplumun ve erkeklerin üstüme maddi yuku de, cocuk bakimi, ev isleri gibi tonla yukumlulugu sirtima yuklesin istemiyorum. Ben kosturmak istemiyorum. Ben regl donemimde rahat etmek istiyorum ya. Oyle voleybol falan oynamak istemiyorum ya da işe gitmek istemiyorum. Sadece kadinligimi yaşamak ve bir kere gelip gececegim su dunyada iyi bir insan ve kadinligini yasamis bir insan olmak istiyorum. Karnim agrirken, karnimda 8-9 aylik cocuk varken ben bir seyler icin kendimi zorunlu hissetmek istemiyorum. Ben narin, zarif, kibar olmak istiyorum. Her ise kosturmak istemiyorum. Yanimdski erkek, erkekligini bilsin, beni sahiplensin, erkek olarak sorumluluklarini alsin, ben onun erkek olarak gorevlerini ustlenmek zorunda hissetmek istemiyorum kendimi. Tamam calisir paramızı bir sekilde kazaniriz ama olay yani guclu kadin dediginiz sey ekonomik bagimsizligin cok otesine geçti artik. Erkekler her seyi yapamazlar diyor bu toplum. Mesela bir anne kadar sefkat veremez, erkegin fitratinda kadin kadar şefkat yoktur cunku. Erkekten fitratinda kadin kadar olmayan bir seyi mi talep edelim simdi? Gubumuzde kadjnlardan fitratina ters seyler isteniyor ve bunu da allayip pullayip guclu kadin başlığına sigdiriyorlar. Ben guclu kadin olmak istemiyorum bu kaliba girmek istemiyorum ya. Ben tum dişilik ozelliklerimle, hassasliklarimla, hormonlarimla, narinligimle, erkege gore fiziksel olarak daha gucsuz olusumla bu hayati yasamak istiyorum. Yanimda bir erkek varken her seyi sirtlanmak istemiyorum. Erkegin sorumluluklarini da ustlenmek istemiyorum benim zaten yeterince sorumlulugum varken kendime yuk yuklemek istemiyorum. Mesele calisip calismama degil bence bu konuyu coktan gectik. Anlatmak istedigimi umarim anlatabilmisimdir.
55 Yorumla- +1 yıl
Çok çok haklısın ve sana katılıyorum. Yıllardır her şeyini kendi halleden biri olarak artık kendi başıma cok yoruldum. Ben her işimi kendim halletmek zorunda olmak istemiyorum. Yıllardır o kadar kimseye muhtaç olmadan yaşadım ki başıma bişey gelse o nasılsa üstesinden gelir kendi başına halleder diyorlar. Evet ben kendi başıma hallederim ama neden kendi başıma halletmek zorundayım... Çıt kırıldım olup elinden küçük çantası bile alınıp taşınan bi kız olmak istiyorum.
- +1 yıl
Walla bende cennette avokado yemek istiyorum ama olmuyor işte
- +1 yıl
Zarif giyimli naif ve dişi ruhlu kırılgan ve ürkek kal hatun sen. Kadın böyle değerlidir çünkü
+1 yılBağımsız, Özgün, Özgür, Oturaklı Olgun Karakter, Donanımlı, Kadın-Erkek İlişkilerinde İletişimde Anlayış, Empati Kuran, Eşit Olan, Sabırlı, Yardım Sever , Neyin Yanlış Neyin Doğru Bilen Saygılı, Saygın, Hem Fiziksel Hem Duygusal Olarak Güçlü Olabilen, Savungan, Koruyan Korulan, Sırdaş, Sır Saklayabilen, Nazik, Kibar, Nahif, Naif, Haksızlığa Karşı Dimdik Duran, Sert, Soğukkanlı, Serinkalı, Bilgili, Zeki, Sağlam Kariyeri Olan, Kültürlü, Ekonomi, Finansal Olarak Parasal Konular
01 Yorumla- +1 yıl
+Parasal Konularda Hesaplayabilen, Kimseden Yardım Almadan Yapabilen, Çözüm Odaklı, Planlı, Programlı, Disiplinli Her İşi Yapabilen Bilen Kadınlardır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılGüçlü kadın diye bir şey yoktur. Güçlüymüş gibi davranan sahtekarlar vardır. Bana göre çünkü güçlü olmaktan bir şey anladıklarını sanmıyorum. Hem bu kadar Pozitif ayrımcılık talep et al Bu kadar sana imtiyaz ve hak tanınsın, Eşitlikten bahsederken eşitliğin getirdiği bütün zorunlulukları ve güç durumları reddet kabul etme, Sorumluluklardan kaç yaka silk Yüksün Sonra biz güçlüyüz de Şaka gibi resmen Herşeyi erkek tarafından karşılansın iste Sürekli güçlü olan erkeği tercih et Kendi seviyenin altındakini görmezden gel Zengin koca ara ilk adımdan ilişkinin sonuna kadar. Sürekli poh pohlanma ihtiyacı hisset sürekli birisinin senle alakadar olmasına muhtaç ol. Eee biz güçlü kadınız. Güçlü olmak ne demek bunu bir öğrenin siz ilk önce Öyle Çıkıpda Ben GÜÇLÜYÜM demekle olmuyor. O işler ne kadar çok zorluklarla çarpışırsan ne kadar az imtiyaz alırsan ne kadar çok mücadele edersen o kadaar güçlüsün demektir. El bebek gül bebek olup kimsenin sizi güçlü olarak adletmesini beklemeyin. Bana sorarsanız Gerçekten güçlü kadın diye ileceğim birileri varsa Oda ANADOLUNUN Kadınıdır. Cepheye mermi taşıyan Evladım anasız babasız yaşarda vatansız yaşayamaz diye düşman üzerine giden NENE HATUN gibi kadınlardır. Şimdi güçlü kadın olmak Siyah gözlük takıp narşist ve egoist haraketler içinde olup Hava atmak Çaka satmak oldu. Gerçekten Gülümç bir durum.
30 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılbenim için güçlü kadın ayaklarının üstünde duran ve kimseye muhtaç olmayan karakterli kadın demektir...
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılGüçlü kadın:
-fino kopek herine cocuğuna bakandır
-kendi maaşımı kazaniyorum diyip ama ise gidince butun işleri ordaki bir erkeğe yuklenmeyen butun batirdigi ialeri baskalarinin düzeltmediği kadindır.
-gecim. zorlugu cekijce kocasina carlamayan kafindır
-koskoca insanlik tarihinde igneden uzay gemisine yer cekimini bulmaktan atomun parcalanmasina tablolardan kitaplara hiçbir ama hicbir konuda erkeklerin 100 de biri xegil binde biri basarisi olmadığı halde zeka vs gibi konularda daha basarili oldugunu idda etmeyen kadındır.
-kadinlığına güvenip dayak yemeyecegini bildigi icin yol ortasinda trafikte vs erkeklere fiziksel olarak saldırmamasi gerektigini bilen kadındır..10 Yorumla
+1 yılNet olan, ne istediğini bilen ve bunu söyleyebilen.
Kendine ait bir fikri olan.
En önemlisi konu ne olursa olsun herkes böyle yapar veya der demeyen.
Kendi çerçevesinden hayata bakabilen kadındır.
Her fikrinin mantıklı bir nedeni olan kadındır.00 Yorumla
+1 yılNe istediğini bilen, ve kararlarının arkasında duran,
Hakkımı savunan kadın güçlüdür bence.
Bide en güçlü kadınlar çoçuğunu yalnız büyüte bilen, her zorluğa çoçuğu için katlanan kadınlardır. Onları yazmazsam haksızlık olurdu.10 YorumlaKENDİNİ DE BAŞKALARINI DA ÖNEMSER
Kendiyle gurur duyan güçlü kadınlar, hayatlarındaki insanlar kadar kendilerini de önemserler. Sevecen, kibar ve çözümcü davranarak elinden gelenin en iyisini yaparlar.10 Yorumla
+1 yılBenim için güçlü kadın her zorlukla başa çıkandir herşeyden daha önemlisi ise normal bir insanin acı eşliği 5 del dir ama bir kadın doğum yaparken 10 dele kadar acı çeker işte bu da kadının ne kadar güçlü olduğunu gisteririr
00 YorumlaHerkes muhtaçlıktan bahsetmiş ama benim için güçlü olan kişi gününü kurtaracak yeteneğe sahip olandır. Hangi durumda olursa olsun yönetmeyi bilen kadın güçlüdür. Risk almaktan korkmayan güçlüdür.
00 YorumlaBağımsız, zeki, önceliklerinin farkında, kendisine saygı duyan, hata yapmaktan korkmayan ve hatalardan ders alıp kendini geliştirebilen kadındır. Değerleri için savaşmaktan korkmayandır
10 Yorumla
+1 yılÖzgüveni yüksek, hayatından ne bekledigini bilen, kendini geliştirmeye açık. Bol üreten ve kendini seven her insan güçlüdür. Cinsiyet ayırmaksızın ortak olan güçlü nitelikleri yazdım
10 YorumlaBu güç fiziksel özellikler, yetenek ve ya sonradan edindiğimiz statüler değildir. Ahlaki ve düşüncemizin ortaya koyduğu davranışların bütününü karşısında ki bireyinde ağac kovuğundan çıkmadığını bilerek sergilediği davranışlardır. UNUTMA Doğru ve Yanlış tektir. İnsanların çıkarı için davranışlara özgü değişmez. Bu farkı bilen her insan GÜÇLÜDÜR.
10 Yorumla
+1 yılKadın güçlü değildir olamaz. Olursa da kadın olamaz... Erkek olmuş olur davranışları düşünce şekli ses tonu davranışları vs vs. Ya kadın olucak ya da güçlü. Birinden birini seçmeli kişi.
19 Yorumla- +1 yıl
Güç sadece erkeklere bahşedilen bişey değil , eğer erkekliğin sadece güçten ibaret olduğunu düşünüyorsan bence erkeklik sana göre değil
- +1 yıl
Okumayı öğren de gel. Sabahları koca karı programı izlemekten akşamalrı da bedava wifi için starbucuksta takılmaktan beyin kılcal damarların tıkanmış.
- +1 yıl
Burdaki bahsettiğim güç kas gücü değil zaten duruşu davranışları karakteri, ayrıda ses tonunun güçle ne ilgisi var? Tanımadığın birinin yaşam tarzı hakkında nasıl böyle kaba bi yorum yapabiliyorsun hayret edeci , anonim olduğun bi uygulamda niye gizli kullanıcı olarak yorum yaparsınki zaten? Senin mantığınla bakarsak saklanıp korkak gibi davrandığın için erkeklikten çıkıp kadın olmuşsun
- +1 yıl
katiliyorum
- +1 yıl
Gizlenmiyom kardeş buyur ne demiştin?
- +1 yıl
Kafana uymayan şeyler varsa bu senin problemin.
Ya kadın olmayı seçersin ya da erkek olmayı. Erkek bedenin de ve erkek organı varken kadın gibi davranan insanalr da var ve davranışlarına göre insanlar geri bildirim veriyor. Kadın gibi davranıyor ise kadın olmasa bile kiii buna rağmen kadın vasfına sokuluyor. Kaç tane erkek olupta kadın gibi gezen ve davranan insan tanıdığımı bilsen 🤞 - +1 yıl
İyide bunlar cinsel yönelimler oluyor güçle bi ilgisi yok ayrıca bana göre erkeği erkek yapan önündeki organdır ve sadece önündeki organla yapabildiği şeyler erkeklere özel davranıştır (erkekte önündeki organı kestirmezse hala erkektir isterse vurdursun bana göre hala erkek) . Yani demeye çalıştığım şey kadınlar da çalışıp evi geçirdirebilir ya da tamir tadilat işleri ile ilgilenebilir bu onu erkek yapmaz
- +1 yıl
Ne yapabiliyormuşuz önümüzde ki organla? Bende biliyim 🥴 Objeleştiriyorsunuz diyorsunuz. Bizi de siz kan dolu bir deniz hıyarı yaptınız daha demin 😂
- +1 yıl
Objeleştiriyorsunuz demedim erkeklerin ve kadınları ayrıldığı noktayı söyledim oda onundeki organdır, objeleştirme dediğimiz olay yatağa girene kadar ilgi sevgi verip yataktan sonra hiç tanımadığın biriymiş gibi davrandiğin zaman objeleşmiş oluyoruz keza bunu kızlarda yapabiliyor ama erkeklerin o kadar umrunda olmaz bu olay
+1 yılEkonomik olarak kimseye bağlı olmayan ne istediğini bilen ve hislerini özgürce hiç çekinmeden söyleyebilen duygularını düşüncelerini dile getirebilen açık sözlü cesur bir kadın güçlüdür
10 Yorumlakendi hayatını şekillendirebilen, ihtiyaçlarını karşılayıp başkasının kendi hayatını yönlendirmesine izin vermeyen ama gerektiği yerde de başkanın fikirlerini almak...
00 Yorumla
+1 yılGüç bağımsızlıktan gelir. Kadın veya erkek kimseye muhtaç olmayacak kadar duygusal ve maddi yeterliliğe sahip olmalı. Bunun için de iyi bir meslek ve geniş bir sosyal çevreye ihtiyaç var.
00 Yorumla
+1 yılEdepli inançlı ve erkeklere mesafeli kadın güçlüdür. Parası olan değil. İşi olan değil. Edepsiz olan değil...
10 YorumlaDamacanayı tek hamlede sırtlanan kadın demek, afilli sözlere gerek yok
20 Yorumla
+1 yılMücadele eden ve pes etmeyen. Ne yaşarsa yaşasın hayata ve kendine inancını kaybetmeyen, haksızlığa boyun eğmeyen kadındır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen kanka aynen güç maddiyattan paradan gelir aynen dünyaları kazan ama eve gel baban ya da kocan seni dövüp paranı alsın içkiye kumara yatırsın. İstediğin bölümü oku, çok para kazan. Gücün parayla alakası yok.
00 Yorumla
+1 yıl1.70 boy ve Seksi fiziğe sahil. kendinden emin net kararlar alan ve erkeğini mutlu eden kadın. Ama benim karım tam tersi
00 YorumlaDuygusal anlamda güçlü olan bir kadın çunki kadının en zayıf noktasi zaten duyguları onlara da hakim olabiliyorsa o kadın gerçekten güçlüdür
00 YorumlaAklini kullanan kadın demek nerde ne istedigini bilen nerde nasil davranmasini bilen kadiñ demek her yönüylee
00 YorumlaHer kadin gucludur, en son guclu hali dogumhaneden sonra baslar..
10 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen özgüvenli herşeyin üstesinden gelebilen
00 YorumlaGüçlü bir kadın daha güçlü bir erkeğin var olmasına sebep olur
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen, kimseye ihtiyacı olmayan kendi kendine yetebilendir
00 Yorumla
+1 yılDuygularını kaybetmemiş, kendiyle yüzleşebilen bir kadın güçlü bir kadındır bence.
00 Yorumla
+1 yılBu demek:
https://youtube. com/shorts/7yKzk820fsg? si=-jntTCOSV4GWVSN501 Yorumla
+1 yılİstemediği şeyi yapmayan kadın güçlü kadındır, insandır benim için
00 YorumlaKendi ayakları üzerinde duran kimseden bur şey beklemeyen sahiplenip sarıp sarmalayan
00 Yorumla
+1 yılKendini kimseye taşıtmayan, dünyaları zihninde ve kâlbinde taşıyan kadın kendi adıma 🍀🗝️❤️
00 Yorumla
+1 yılDeniz ve güneş kadar zarif,
Toprağın temellerinden daha güçlü
kadındır ☘️00 YorumlaDuygularının esiri olmayan , ve kendi başına hayatta kalabilen.
00 YorumlaBenim için güçlü kadın annemdir. Annemden güçlüsünü görmedim, tanımadım.
00 Yorumla
+1 yılBir çok zorluğun üstesinden
tek başına gelen kadın demek00 YorumlaKimseye muhtaç olmayan, zeki, kimseden akıl almayan, kendi başına hareket edebilen demek.
00 YorumlaKendi ayakları üzerinde durup hayatini devam ettiren
00 Yorumla
+1 yılUmursamaz kadın demek çünkü kadınlar hiç bir güç karşısında fiziken yorulmazlar ancak vicdanen yorulurlar biz kadınları bitiren tek şey vicdanımız ve duygularımız onları da umursamazsak o zaman güçlü kadın oluruz işte kızlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılekonomik ozgurlugu elinde olan kimseye minnet etmeyen duruşu olan
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi parasini kazanip istedigiyle ozgurce yatmasi evlilige hacet duymamasi
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKendi kendine yetip; kendi ayaklarının üstünde durabilen kadın.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılyazdırma yaaa gece gece.🤷♂️😑. sen zaten biliyosun anlamını..
10 Yorumla
+1 yılgüçlü kadın diye bir şey yoktur güçlü olmak zorunda olan ve doğası ile güçlü olan bir kadın vardır evren onu o hale sokmuştur çünkü kimseye ihtiyacı kalmadan yaşamayı öğrenmek zorundadır.
00 Yorumla
+1 yılAyakları üzerinde duran kimseye minnet etmeyen karakter ve prensip sahibi kadın güçlü kadındır
00 Yorumla
+1 yılErkegi ve ailesine sahip cikacak herturlu zorluklarin ustesinden gelebilecek hayatin butun zorlu koşullari ile baş edebilecek
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde durabilen birine bağlı olmadan tek başına kendine bakabilecek kendine olan güveni sayesinde kimsenin baskısı altında kalmayan
00 Yorumla
+1 yılKendi ayakları üzerinde duran , ailesine maddi manevî destek çıkıp başkasına ihtiyacı olmayan
10 YorumlaAyakları üzerinde durabilen ve erkeğe muhtaç olmayan kadin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini bilen, akıl ve mantığını duygularının önüne geçirip kendisi için en doğru kararı alabilen kimselerdir. Bu sadece kadın değil erkek için de geçerli.
10 Yorumla
+1 yılKendini ezdirmeyen dik duruş sergileyen ve tuttuğunu koparandir
10 YorumlaAyakları üzerinden başını kimseye eğmeden durabilen kadin
00 YorumlaVedalarda arkasına bile bakmadan gidebilen.
00 YorumlaBir erkeğin kadını olmak yerine tek başına bir KADIN olabilen kadındır güçlü kadın
00 Yorumla
+1 yılBenim için güçlü olduğunu kendine saklayan dile getirmemiş kadındır
00 Yorumla
+1 yılAkıl sağlığı yerinde kendini bu zor hayatta bırakmamış ana baba eline bakmayan
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSaygı ve sevgi görmek için erkegin yükünü hafifletme ihtiyacı görmeyen olduğu gibi kendini seven sevdiren saygı görülen kadındır güçlü kadın
10 Yorumla
+1 yılZor işleri başarabilen
00 YorumlaEkonomik özgürlüğü olan kadın
00 YorumlaEkonomik özgürlüğü olan kadındır
00 Yorumla
+1 yılG0tü büyük kadın demek
00 Yorumla
+1 yılTam anlamıyla “ben”..
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026