Aysu Türkoğlu, Kuzey Kanalını yüzerek geçen hem ilk Türk kadını hem de en genç Türk sporcu olarak tarihe adını yazdırdı. 🏊🏻♀️
Kızlar Bir Adım Öne olarak başarılarını yakından takip ettiğimiz ve daha önce de Kızlar Bir Adım Öne projemizde "Yılın En Öne Çıkan Kadını" özel ödülünü kazanan Aysu Türkoğlu'nun bu yeni başarısını sizinle paylaştığımız için çok mutlu ve gururluyuz. 🧿

Türkoğlu'nun yolculuğu Kuzey İrlanda'da başladı. Tam 11 saat 48 dakika boyunca kesintisiz yüzerek İskoçya'ya ulaştı ve Kuzey Kanalını başarı ile geçti. Karaya ayak bastığı anda Türk bayrağını açarak sevincini ülkesi ile paylaştı. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu başarı hepimiz için gurur kaynağı oldu. ❤️🇹🇷
Yüzmeye 7 yaşında ablasından ilham alarak başlayan maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, 2 Mayıs 2001'de Muğla’da dünyaya geldi. Bodrum Fen Bilimleri Lisesi’nden 2019 yılında mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde Antrenörlük Bölümünü kazandı. Şu an 3. sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatına devam ediyor.
Aysu Türkoğlu, 2022 yılında da Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk sporcu olmuştu. Kuzey Kanalını da geçerek başarılarına bir yenisini ekledi. Seninle gurur duyuyoruz. 💪🏻

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer