Özel bir kurumda çalışıyorum asgari ücret alıyorum yemek yok yol ücreti yok. Katılacağım bir kursla maaşım 13.500 gibi bir şey olacaktı. Ama işveren tarafından zorbalığa uğruyorum. Bu 4. oldu. Telefonla arayıp bağırdı çağırdı yine haketmediğim bir olay yüzünden. Bende siz benimle bu şekilde konuşamazsınız dedim telefonda. İstifa et o zaman diye avaz avaz bağırdı telefonda. Ederim dedim bende. İyice çirkinleşti. Ne yapayım sizce bugün istifamı gidip yazayım mı? Psikolojim bozuldu iyice.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMobbinge uğradığınızda kendinizi korumak ve sakin kalmak önemlidir. Kendinizi savunmaya çalışırken agresif davranışlardan kaçının ve sakin ve olgun bir şekilde tepki verin. Mobbing durumunu belgelendirmek için olayları ve durumları kaydedin. E-postalar, yazılı notlar veya tanıklar aracılığıyla mobbinge uğradığınızı kanıtlamaya çalışın. Bu zorlu süreçte bir destek ağı oluşturmak önemlidir. Aile, arkadaşlar veya güvendiğiniz iş arkadaşları ile durumu paylaşın ve duygusal destek alın. Mobbing durumunu insan kaynaklarına veya üst yöneticilere rapor edin. Mobbinge uğradığınızı açık ve net bir şekilde ifade edin ve durumun çözümü için adım atılmasını isteyin. Eğer mobbing durumu iş yerinizde çözüme kavuşturulmazsa veya daha da kötüleşirse, hukuki danışmanlık almak önemlidir. sizinle ilgili bir sorun değil, mobbing yapan kişilerin sorunudur. Kendinizi suçlamayın ve duygusal olarak kendinizi yıpratmaktan kaçının. Uzun süreli mobbingin psikolojik ve fizyolojik sağlığınıza olumsuz etkileri olabilir, bu yüzden durumu çözmek için zaman kaybetmeyin ve destek alın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Sakın istifa etme. Neden istifa ediyorsun? İşini yapamıyorsan OK. Ama işini eksiksiz yaptığını düşünüyorsan bu ZORBLIĞA boyun eğme. Katlanabildiğin ve ya götürebildiğin kadar götür bu arada, kayıt almaya çalış telefon görüşmesi görüntülü kayıt gibi. KUZU gibi olur merak etme. İş yerinde MOBING suçtur. Farklı tanım ve koşullara da sokabilirsin ancak lütfen pes etme. Hukuk okuyan veya avukat olan biri var ise İŞ HUKUKUNDAN anlayan yardımcı olsun sana (bu sitede). Ama pes etme.
00 Yorumla
+1 yılkimseye bağırıp çağıramaz şirket telefonundan mı sana bağırdıysa istifa et isçi mahkemesine verebilirsin ama kanıtın olsun seni kendi işin dışında çalıştırıyorsa vs vs biraz g. tutuşsun bak sende nasıl kibar konuşuyor
00 Yorumla
+1 yılHayır istifa falan etme gerekiyorsa kendi kovsun gerekçesi ne olacak? Tazminatını öder. Bu ne ya olayları kanıtlayabilirsen şikayetçi oluyorum sizden de bakalım nasıl tutuşuyor bir tarafları
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
Kidem tazminatini, fazla mesaini talep ederej bir ihtarname yaz, fazla mesailerinin ödenmedigini yaz, hakli fesih ile is akdini feshet, akabinde hemen arabulucuya git sonra yaz uzlaşirsıniz ya iş davası açarsın
00 Yorumla
+1 yılNe kadar süredir çalışıyorsun? Bu tür durumlarda ses ya da video kaydı al. Herkesin içinde bana bağıramazsınız, gereğini yapın ve kovun de.
01 Yorumla
Soran+1 yılTelefonla bağırdı çağırdı zaten vermez gereken hakları o. Herkes böyle istifa edip gitti
+1 yılÇok üzücü bir durum. Allah yardımcınız olsun bence bir saniye beklemeyin o adamın size verdiği parada yaramaz. Bırakın ve dua edin size uygun ve saygı göreceğiniz bir iş bulursunuz inşAllah.
00 Yorumla
+1 yılBist. ıyorsunuz kaç yıl çalıştığın belli değil ne iş yaptığın belli değil insanlar sana nasıl yardımcı olsun ne desin sana
03 Yorumla
Soran+1 yılÖzel eğitimde çalışıyorum 7 aydır
Soran+1 yılÖğretmenlik yapıyorum
- +1 yıl
Gidin SGK kaya şu sebeplerden dolayı işten ayrılmak istediğinizi söyleyin onlar size yol yordam gösterir
+1 yılHayır istifa etme haklı olduğunu düşünüyorum o yüzden şikayetçi ol ki bir sonraki çalışana insan gibi davransın
00 Yorumla
+1 yılSeni mutlu etmeyen hiçbir yerde durma. Elbet karşına yeni bir iş daha çıkacak. Fakat iş başvurularına hemen başla.
00 Yorumla
+1 yılistifa et dediği zaman şunu demeliydin. ben istifa ederim ama iş mahkemesi ile istifamı basarım konuşmaları da kayıt aldım diye uyarını yap.
00 Yorumla
+1 yılOlay detayini bilmiyorum ama hiçbirsey onemli degilse alacagin haklarim yasantimdan onemli deilse istifa edip yeni ise başlayabilirsin.
00 YorumlaAmaç zaten psikolojini bozup istifa etmeni sağlamak gidip bir avukata danış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha 7 aydır ordaymışsın, bence çok erkenden hemen ya istifa et ya çünkü alacağın tazminat bişey ifade etmez bunun için de uğraşma istifa et hic bir şey sağlığından önemli degil inan bana.
00 YorumlaNe zamandır çalışıyorsun kıdemin varsa haklı fesihle tazminat alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılHerhalde yani istifa edeceksin istifa etmiyorsan soyle de seni iyi bir s.. kksinn o zaman
00 YorumlaSakın istifa etme. Kendisi çıkış versin. Haklarını almadan ayrılma sakın.
00 Yorumla
+1 yılEğer içeride tazminatın varsa istifa etme geldiğ zaman yüzüne karşı konuş memnun değilse o çıkartsın tazminatını da versin
01 Yorumla
Soran+1 yılÇıkartmaz o tam ruh hastası bir kadın
+1 yılKaç yıldır oradasin ve iş ne rahat mı
12 Yorumla
Soran+1 yılİş rahat değil özel eğitimde çalışıyorum
Soran+1 yıl7 ay ama yapmadığını bırakmadı kadın
Kaç yıllık çalışansınız
02 Yorumla
Soran+1 yıl7 ay
Kovdurt kendini daha çıkarlı
00 Yorumlaİstifa et diye uğraşıyor zaten
00 YorumlaRahat etmiyorsan bırak o işi
00 Yorumla
+1 yılne psikolojiniz varmış be
iş hayatı bu!00 YorumlaAyy çok zor olmalı
00 Yorumla
+1 yılşikayet edin
00 YorumlaMobing defteri tut
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBırak işi
00 Yorumla
+1 yılBoyun eg
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İş yerinde sürekli mobbinge uğruyorum, psikolojim bozuldu. Ne yapayım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat