Meslegin zorluklari neler kadınlar açısından vs. Elbette her mesleğin zorlukları vardir da çevrem yapamazsın o mesleği diyor sürekli
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl
Kadın itfaiyeci olmanın bazı zorlukları olabilir, ancak bu durum her birey için farklılık gösterebilir. İtfaiyecilik mesleği, fiziksel, duygusal ve zihinsel açıdan yoğun bir iş olduğundan, hem kadın hem de erkek itfaiyeciler için zorluklar içerebilir. İşte kadın itfaiyeci olmanın bazı potansiyel zorlukları:
1. Fiziksel Zorluklar: İtfaiyecilik, ağır kaldırma, tırmanma, uzun süre ayakta durma gibi fiziksel güç gerektiren bir meslektir. Bazı kadınlar için fiziksel güç gereksinimi başlangıçta daha zorlayıcı olabilir, ancak bu, uygun eğitim ve fiziksel uygunlukla üstesinden gelinir.
2. Toplumsal Algılar: Toplumda hala itfaiyeciliğin erkek egemen bir meslek olduğu algısı olabilir. Bu nedenle, kadın itfaiyeciler çevrelerinden olumsuz veya şüpheci tepkiler alabilirler.
3. Giyim ve Ekipman: Bazı itfaiye ekipmanları ve kıyafetleri kadınların anatomisine uymayabilir, bu da rahatsızlık ve güvenlik endişelerine yol açabilir. Ancak, giderek daha fazla itfaiye teşkilatı, kadın çalışanlar için uygun ekipmanlar sağlamak için çaba göstermektedir.
4. Güvenlik ve Riskler: İtfaiyecilik mesleği bazı riskler içerir ve acil durumlarda çalışmak risklidir. Kadın itfaiyeciler de bu risklerle karşılaşabilir ve güvenliklerini ön planda tutmak önemlidir.
5. Çalışma Saatleri: İtfaiyecilerin nöbet sistemine göre çalışması, düzensiz ve uzun çalışma saatlerine neden olabilir. Bu, kişisel hayat ve sosyal etkileşimler açısından zorlayıcı olabilir.
Kadın itfaiyeci olmanın zorlukları olabilir, ancak pek çok kadın itfaiyeci, karşılaştıkları zorluklarla başa çıkabilir ve mesleklerini başarıyla sürdürebilirler. Kendi hedeflerinizi ve tutkularınızı takip etmek, önemli olanıdır. Eğer itfaiyeci olmak istiyorsanız, yeteneklerinize ve eğitim fırsatlarına odaklanarak bu hedefe ulaşmanız mümkün olabilir. Önemli olan çevrenizin düşüncelerini değil, kendi hayallerinizi takip etmenizdir.01 Yorumla- +1 yıl
Yapay zeka mısın sen güzelim
En İyi Cevaplar
+1 yılYaparsın. Çok güzel bir meslek. Bu arada çalışma şartları ve maaşları da iyi 😄 tabiki zor ( baya zor ve herkesin yapabileceği bir meslek değil ) zaten baya zorlayıcı sınavları oluyor bildiğim kadarıyla. Spor vs aran iyiyse kendine güveniyorsan yaparsın. Ve gerçekten bu mesleği istiyorsan sakın vazgecme bence.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba
Her meslek zordur kimi işler vardiyalı kimi doktorlar 18 saat mesai yapar kimi insanlar gece gündüzü bırak makinistler mesela bayram seyran yok cumartesi pazar yok itfaiye işi ise zordur sadece yangın değil ama ben yapamam bazı korkularım var o yüzden ben yapamam ama her meslek güzeldir00 Yorumla
+1 yılHiç kimseyi dinleme. Kendin yapabileceğini düşünüyorsan veya seviyorsan direk yap. Her mesleğin bir zorluğu vardır. Dolayısıyla itfaiyeci olmanın da zorlukları vardır elbette.
01 Yorumla
Soran+1 yılElbette öyle her şeyin bir zorluğu var bende bunu onlara anlatmaya calisiyorum ama sana zor gelir zor bir meslek gücün yok diyip duruyorlar. Tercihlerime yazicam ve yazarsam istediğim üniversite direkt gelir çünkü sıralamamdan düşük çıkarsa herkesin tepkisini biliyorum niye bu bölümü yazdın napicaksin zor olucak bilmem ne falan sadece ilk defa bir şey ilgimi cekti ona da herkes karşı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
56Cevap
+1 yılİtfaiyeci olmanın zorlukları arasında; yükseklik korkusu, kapalı alan fobisi gibi korkuların olmaması gerektiği, mesleki görev gerekliliklerinden olan yükseklik ve ateşten korkmamak, fiziksel yeterliliklerin yerine getirilmesi gibi şartlar bulunmaktadır. Kadın itfaiyecilerin erkek itfaiyecilere göre daha zorlandığı birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlar arasında; fiziksel güç gerektiren işlerde erkekler kadar güçlü olamama, erkekler kadar hızlı hareket edememe, erkekler kadar dayanıklı olamama gibi nedenler sayılabilir
12 Yorumla- +1 yıl
Sporla vs halledilir bence güç
- +1 yıl
@pesimistbiriydi Kadınlar spor yaparak güçlenebilirler. Spor yaparak hastalıklardan korunmalarının yanında yağ dokularını azaltabilir ve sıkı bir vücuda sahip olabilirler
geri kafalı belki dersiniz ama itfaye askerlik madencilik oto tamir vs.. işleri erkek işi kadın işi değil kadınlar daha çok bankacılık öğretmenlik doktorluk hemşirelik mimarlık tasarım moda daha hassas insana yakın güzellik estetik kadın ruhunu taşıyan yansıtan meslekler daha uygun fiziksel güç ve piskolojik güç isteyen işlerde kadınların doğası gereği çok dezavantajlı
22 Yorumla- +1 yıl
@merii77 feminizm saf eşitlikçilik erkekten daha çok kadına zarar veriyor örneğin inşaat işi erkek işi güneş tepede çimento taşı sıva yap demirleri diz ya da bük kadıınların yapacağı işler belli doğa ile inatlaşılmamalı... kadınlar yazılım mesleğine falan yönelse daha iyi bilgisayar başında ama ağır beden işi ve piskolojik olarak yıpratan işler kadına göre değil kızım olsa yapmasını istemezdim açıkcası.. ben demiyorum ki kadın evde otursun kadınları doğasına uygun fiziksel ve ruhen daha az yıpranacağı meslekler seçmeli doğa erkekle kadını eşit sunmamış... erkeklerin bile zorlandığı bazı meslekleri yapan kadınlara saygı duyuyorum fakat kadınlar daha akıllıca meslek seçimleri yönelimleri olmalı erkeklerin yapacağı işler güç dayanıklılık piskolojik yeterlilik işleri her kadın bu işlerde başarılı olamaz hep kendini eksik hisseder yinede kendiniz bilirsiniz...
+1 yıl
Hortum boruları çok miktarda suyu yüksek bir hızla dışarı atılır. Dışarı fırlayan su nedeniyle geriye doğru bir tepki kuvveti vardır. Bu, itfaiyecinin dengesini düşürme eğilimindedir, dolayısıyla kadının onu tutmasını zorlaştırır. Ancak vücut çalışması ile güçlenerek yapılabilir bence20 Yorumla
+1 yılİtfaiyecilere ilgili bir belgesel izleyebilirsin ya da direkt yaşadığın yere bağlı itfaiye şubesine gidip oradaki kahramanlara sorabilirsin. Benim direkt aklıma gelen fiziksel olarak güçlü olman gerek. Ani kararlar verebiliyor olman lazım ve soğuk kanlılığını kaybetmemen gerek.
10 YorumlaBu bölümü okudum kadınlarda yapar ama büyük yangınlarda müdahale kısmı biraz onlar için çıkıntılı bar meselesi yüzünden birde araç kazaları filan oluyor demir kesilmesi filan lazım oluyor, teknoloji ne kadar gelişirse de güç gerek çoğu şeyi güce dayalı ondan yapamazsın demişlerdir
10 YorumlaEğer kalbinde bu meslek varsa çevrendekileri dinleme bence. Her mesleğin zorluğu vardır bazı meslekler bizler için zor olabilir ama zor olması yapamayacağımız anlamına gelmiyor. Sanırım sen hayat kurtarmak istiyorsun, arkanda iyilikler bırakmak bence vazgeçme derim. Polisliği de tavsiye edebilirim. Gönlünce olur umarım
10 Yorumla
+1 yılYapamaz dedi erkekler. Kadınlar kaynakçı , tamirci , tır ve otobüs şöförlüğü yaptı. Kadın erkeklerın yapamaz dediği işlerin %90 ını yapar arkadaşlar. Beden gücü el verse kalan işleride yaparlar. Bizim milleyimiz asker millettir. Cephede de kadın vardı. Bildiklerim nene hatun , efsane kara fatma ve emine onbaşı gıbi vs. Vs.
00 YorumlaYalnızca fiziki kuvvet açısından belki biraz zorlanırsın ama asla tamamlayamayacağın bir fark yok arada, hayalindeki mesleği yaparsan asla çalışmış olmazsın zaten.. kesinlikle kimseye kulak asmadan hayalinin peşinden koşmanı tavsiye ederim..
10 Yorumla
+1 yılSen yaparsın gocccummmm benim zorlukları yangın söndürmek. Ve duygusal olarak üzüntüler var ama sen yaparsın
21 Yorumla- +1 yıl
Senin nasıl biri olduğunu merak ediyorum. Hep değişik yorumların var 😎
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadın İtfaiyeci Nasıl Olunur? Erkek adaylar için 167 cm boy şartı aranırken erkeklerden farklı olarak kadın adaylar için 1.60 cm'den uzun boya sahip olma şartı aranmaktadır. Diğer şartlar her iki cinsiyet içinde geçerlidir. Son güncel rakamları kurumların alım yaptığı ilan sayfasından kontrol etmenizde fayda vardır.
Zorlu eğitim süreci ve güçlü kasları olması gerekli ayrıca iyi geliştirmiş ve hızlı cesur olmalılar veya şöför memur tarzında işlerde itfaiyede görev yapabilirler kadının fendi erkeği yendi yapabilirim düşüncesi hareket etmeli çevre destek vermeli ve işini sevmeli fikrim bu00 YorumlaCevrene gore ilerleyeceksen isin zor, kararini kendin ver kendi yapabilecegine inaniyorsan yap. Kendi yorumum olarakta, bence yapabilirsin cok abartma.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende inanıyorum ama herkes sanki dünyanın en zor mesleği gibi tepkiler veriyor isteğimi kırıyorlar
+1 yılİtfaiyeciler sadece yangın söndürmüyor gerektiğinde o yangından uygun taşıma teknikleriyle 85-100 kilo adamları çıkarıyorlar bu yüzden bi kadın için gerçekten zorlayıcı bi meslek
10 Yorumla
+1 yılAcik konusmak lazim bir insan icin cok zor meslek iken kadin icin cok daha zor bir meslek. Cunku vicit yapin uygun degil. Koca borulari tasiman lazim kalinligi kolundan buyuk. Sonra fiskiyesi agirdir ekilmanlari hep kilitlidir ve cok agirdir. Zaten yangina mudehale edeceksin yani oratay canini sergiliyeceksin cok zor bir meslek o yuzden. Onu yapmak yerine kendine daha kolay meslekler secebilirsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Asagida gas vermisler "gadinlar her seyi yapar" diye. O is oyle olmuyor. Ben deprem bolgesine arama kurtarma ekibi uyesi olarak gittim bizim basimizdski bir kadindi ve bir arama kurtarma esnasinda kopan bir kadin kafasini gordugunde bayilmisti. Demem o ki bu tip isler oyle kolay degil. İsin icinde psikoloji var miden kaldirmali
+1 yılKadınlar hassas oluyor genelde ama hayalin ise peşinden git zorluğu hareketli olması biraz ama oda sikinti degil bence hayaline saygı duymayana hayalini söyleme kınarlar seni de soğuturlar
00 Yorumla
itfaiyeciyim sor istediğini
026 Yorumla
Soran+1 yılSosyal hayata vakit ayirabiliyorlar mi yeterince bu meslektekiler
Soran+1 yılPeki 2 yıl okuduktan sonra kpss ile atama var anladığım kadarıyla atanması kolay mı? Hakettiği maaşları alıyor mu yanlis anlamazsaniz tabiki de meslegi ayriyetten istiyorum aklım da var ama geleceği düşünursem mesleğin her yanını düşünmem gerek.
Soran+1 yılAnladım internetten araştırdığım da var denilmişti ama yanlış bilgi yazmışlar. Peki meslek ihtiyaç halinde mi yani okuduktan sonra işsiz kalma durumu fazla mı? Ya da torpil olayı var mı -illaki her sektörde var şu an da - itfaiye için de fazla mı bu durum?
Soran+1 yılAnladım şunu da merak ediyorum ben az çok soğukkanlı bir insan olduğumu düşünüyorum ama mesleğin gerçekçi taraflarını düşünürsek görebileceğimiz şeylerin en kötü durumu nedir? Yani her insan kaldiramayabilir de ama her zaman da kötü şeylerle karşılaşma oluyor mu? Yoksa olsa da az mıdır şahit olabileceğimiz şeyler. Yani aşağıda bir yorumda da bahsedilmisti kafası kopuk insanlar vs
Soran+1 yılTabi deprem üzerinden yapıldı o örnek
Soran+1 yılEvet zaten bende işin psikolojik tarafını merak ediyordum yani bence herkesin gördüğü şeylerden hiç etkilenmeme olasılığı yok az veya çokdur bana göre. Ya İstanbul dışında okumak istemedigim için Cerrahpaşa üniversitesi geliyor itfaiye ne kadar kaliteli bilmiyorum ama orasını yazabilirim yazarsam
Soran+1 yılHmm yani şehir dışı yazsaydım yazabilirdim de maalesef. Peki meslek bir güç gerektiriyor mantıken bir kadın ne kadar zorlanabilir size göre? Spor yapilirsa vs güç durumu halledilebilir mi? Ve mülakat olayı var dediniz de zor mu geçilmesi?
- +1 yıl
https://photos.app.goo.gl/6RUJ98GdS8UNHtbt8
Bu videoda üzerimde eksik olan ekipmanlar var
Soran+1 yılAnladım polisligi de denicegim için aynı şeyleri onda da söylüyor genellikle kadınları masa başı haberleşme yerlerine koydukları söylüyorlar. Ama ihtiyaç halinde sahada da çalışıyorlardir illaki dimi? Peki meslek de size göre şu konuda korkunuz vs ya da yapamicaginiz şeyler varsa mesleği yapamazsınız dediğiniz neler var? Ölüm riski de olduğunu bir çok insan söyler tabiki bunu bilerek o işi yapıyor insanlar ama boyle soylerek bir çok kişiyi vazgeçirmeye çalıştiklari için ister istemez işi düşünenler geri adım atıyor benim öyle bir korkum yok ama ne söylersem soyluyeyim ailem yapamazsın zor vs çok çalışacaksın diyor da.
Soran+1 yılelbette herkesin bir korkusu vardır da işi yapmamaya engel olmaması gerek sonuçta. Sorularımı Cevapladigin için teşekkür ederim 😊 bir tavsiyen vs varsa almak isterim. dediğim gibi az bir zamanım kaldı iyice düşünmem gerek yazarsam çıkar büyük ihtimalle itfaiyecilik mesleğin her yanını düşünüyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim bir şeyi daha sorucaktim gözlük kullanma sorun teşkil eder mi? Varsa da Numara da bir sınır var mı ?
Soran+1 yılTamamdır teşekkürler
Soran+1 yılTekrardan merhaba rahatsız ediyorsam kusura bakmayın. Tercih yapicaktim da bölümün kayıt için sağlık raporu gerektiği yazıyordu. Şimdi çıkma ihtimali yüksek bana ama yazarsam ve sağlık raporun da boy kilo açısından gecemezsem nolur? Kayıt yaptıramazsam eğer bu sene ki başka bir bölüm ya da üniveristeye gitmek hakkım olmuyor dimi tamamen?
Soran+1 yılBurdan mesaj atarim şimdi
+1 yılİlk okulda bayan bir arkadaşımız vardı o da hep itfaiyeci olmak istiyordu.. bence bi bayanın yapabileceği meslek değil fiziksel açıdan zorlanır
00 Yorumla
+1 yılAbi ne bu muhabbet anlayamıyorum bir zorluk çeken kadınlar algısı yaratılıyor. Cinsiyet farketmeksizin zor bir iş.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum ama çevrem ve toplumsal algı o şekilde olduğu için sordum soruyu aslında
+1 yılKolay bir tarafı olmadığı kesin ateşin içine girmen gereken yengene müdahale etmeye gereken yerler oldu ortada Sen yapacağından eminsen çevreni dinleme önüne bak
00 YorumlaAçık konuşacağım seninke itfaiyeci olmak demek yangınları söndürmek değil sadece. Sen hiç kafası kopmuş bir insanın ve günlerdir ölü olan ve kokmus kurtlanmiş olan birini cesetleyebilir misin bunu miden kaldırır mı ayrıca ölüm tehlikesi de yüksek bunları bi düşün derim sana
00 Yorumlaitfaiyeci derken amerikan gilmlerini örnek alarak o hayalle istiyorsan önce bi bizim itfaiyelere gidip bi gez hala istersen öyle dene.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır öyle bir hayalle bakmıyorum mesleğe ama ataması olan bir meslek puanları fena değil demek istediğim abartılacak kadar zorluğu var mı?
Soran+1 yılAnladım tabiki sadece yangın degil bir çok olaya aslında itfaiye bakar. Evet masa başı da olabilir belki ama önemli olan mesleği hakkıyla öğrenmek bence
Her meslek zor bazı meslekler artı zordur ama erkek yapar kadın yapamaz diye düşünme gönlünde bu meslek varsa isteğinin peşinden git çevredekilerin dediklerine de kulak asma şimdi yapamazsın derler yapınca da helal olsun derler
10 Yorumla
+1 yılkadınlara göre bir iş değil ama sen bilirsin
20 YorumlaHer cinsiyetin yapabileceği bir meslek. İtfaiyecilik zordur ama herkes yapabilir cinsiyet farketmeksizin.
00 Yorumla
+1 yılçevreyi boş ver sende o özgüven var ve yaparsın çevre genelde boş konuşur işleri güçleri boş konuşmak
00 Yorumla
+1 yılÇevreni s. Et çevre her şeye olmaz imkansız yapamazsın vs şeyler söyler kimse olumlu bir şey konuşmaz en doğru yol bildiğin yoldur.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorluklarını bilemem. Ama benimle yaşıt (26) kız arkadaşım 2 yıl önce mi ne iftaiyeci oldu. Gayette memnun bence isteyerek hevesli şekilde oldu. Gerçekten zorlandığını düşünmüyorum. Sevince o zorluk güzel gelir.
00 Yorumla
+1 yılAşırı güç ve kontrol gerek gerçek yangınlarda eğer kaslı olursanız neden olmasın engel göremiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet eğer olursa bu bölüm okurken spora gitmeyi düşünüyorum zaten
+1 yılErkek yapıyosa kadın da yapar. Mesela on katlı bir çatıya çıkabilir misin güveniyo musun kendine
10 YorumlaYaparsın. Fiziksel kapasiten yeterli ise sorun olmaz.
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan fiziksel yeterlilik sonra psikolojik yeterlilik fiziksel olarak güçlüysen yaparsın.
10 Yorumla
+1 yılGenelde erkeklerin hakim olduğu bir meslek ama neden olmasın denemeye değer
10 YorumlaErkeklerin "bizim ateşimizi de söndürsene" esprisine maruz kalabilirsin mesela 😬
11 Yorumla- +1 yıl
Bu espiri değil düpe düz bel altı laf atma :)))
+1 yılKol gücü gerektiren bir iş olduğu için uygun olmayabilir
10 Yorumla
+1 yılYa zaten kadınsın diye erkekler seni fazla zorlamaz. Polislikte de öyle
00 Yorumla
+1 yılZor meslek ama gayret ettikten sonra yapamayacağın bir şey değil.
00 YorumlaKendin dene ve gör herkes birşeyler konuşuyor zaten
00 YorumlaYaparsın kız niye yapamayacaksin, erkeklerin yaptığı her işi yapabilirsiniz
00 YorumlaYapmak istiyorsan yap çevrenin haklı olup olmadığını yapınca anlarsın
00 Yorumla
+1 yılSenin o cesaretinden dolayı tebrik ederim. Bırak hayatında kimseler olmasın. Kutsal görevdesin
00 YorumlaGece nöbeti ve dış görev dışında bir zorluğu olduğunu düşünmüyorum
00 Yorumla
+1 yılHayallerinin peşinden git. Kimseyi umursama başarırsın...
00 Yorumla
+1 yılKilon iyiyse, birazda kas yap sorun olmaz bence
00 Yorumla
+1 yılİnsanları dışarı taşımak gerekiyormuş, nasıl olacak?
00 YorumlaHerkes her şeyde sürekli biz kadınları geri çekmeke çalışıyor her konuda zorluklar var önemli olan onların üstesinden gelmektir ki biz en iyi şekilde üstesinden geliriz kimseyi dinleme çok çalışıp emek verip yapamayacağımız bir şey yok ❤️
00 YorumlaYapılır neden yapılmasın
Onlar kendi korkularını yansıtıyorlar00 YorumlaKadin itfaiyeci olmaz böyle bisey mumkun değil neden bi kadın itfaiyeci olmak ister kafanda mallık var mı?
33 Yorumla- +1 yıl
Sadece erkekler itfaiyeci polis taksi şoför otobüs metro tren tramvay şoförü tir şoförü berber grafik tasarım mimarlık doktor öğretmen avukat restoran isletme şefi aşçı olabilir ağır erkek işi bunlar Yemek yapmakda kadınlar on planda gibi duruyor ama Tüm Çoğu Restoranin sahipleri hep erkek aşçı sef yani erkekler yemek sektöründe daha fazla çalışıyor. Ve daha iyi iş çıkartıyor. Kadınlar mal gibi izlesin biz romayı fethedelim izleyin bizi öküzün trene baktığı gibi. Erkek olmak zordur unutma.
Gizli Üye(25-29)+1 yılGemi makineleri teknisyeniyim aynısını benim için dediler takma
10 Yorumla
+1 yılBilmeden etmeden cahil cahil yorum yapıp desteklemişler kadın itfaiyeci diye bir şey yok alırlarsa ya telefon başına ya da akut a alırlar okusan da yangına giremezsin yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaparsın canım benim ama. birsuru erkekler laf atar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenim itfaiyeci ve kadın itfaiyeciler de var diye duymuştum ama zorluğu nedir bilmiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKadınlarda bu mesleği yapabilir ancak daha güç gereken bir şey bence
00 Yorumlaçevrenin aw
yaparsın
go sis20 Yorumla
+1 yılErkeklere ait ne meslek varsa kadınlar onları istiyor anlamıyorum askerlik itfaiyecilik inşaaat
00 YorumlaOf şu elalem ne der hareketiyle hayatına devam eden insan çoğu şeyi beceremez
11 Yorumla- +1 yıl
bencede
+1 yılSen kendine güveniyorsan yaparsın.
10 YorumlaSen kendine güveniyorsan yapabilirim diyorsan kimseyi dinleme
00 YorumlaHayatını başkalarının yönetmesine izin verme. Sen olurum yaparım diyorsan yap! Dinleme kimseyi:)
00 Yorumla
+1 yılİtfaiyecilik okuyan biri olarak sana bunu anlatabilirim
00 Yorumla
+1 yılHedefin varsa git ben çok pişmanım başkalarını dinlediğim için
00 Yorumlabu isi yapan bi kız arkadasım var
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki zorlanıyor mu altta yorumlarda genelde kadınları masa başı iş yaptikdiklarini söylüyorlar bilgin var mı?
- Devamını Gör (35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çevrem yapamazsın diyor, kadın itfaiyeci olmanın zorlukları nelerdir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat