Arkadaşlar 21 yaşındayım gecelerde hastane randevum sırasında doktorumla sohbet ederken sohbet ilerledi beni beğendiğini benimle ciddi düşündüğünü söyledi sevgilim işlerinde gözüm yok ben evlilik istiyorum görücü usulü gibi beğenip tanıyıp 3 ay içinde evlenmek istiyorum dedi yalnız evlenince çalışmama şartı koştu bana çalışmamı istemiyor benimde hazırlandığim bir sınav var ve çok emek verdim çalışmak istiyorum dediğimde kabul etmedi bende tamam o zaman konuşmayalım dedim ve geldim. ama günlerdir kafamı kurcalıyor çok hoşlandım ve aklımdan çıkmıyor sizce gidip çalışmama şartını kabul etmeli miyim gidersem kendimi düşürmüş olur muyum Bi de emek verdiğim Sınav var yani kafam çok karışık yardımcı olun lütfen
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Şahsen bu devirde bir insan hayatını aldığı veya evlendiği kadının çalışmasını istemiyorsa gerçekten maddi durumu yerinde biri olması gerekir, zaten genelde dinimiz ve İnancımız gereği kişi evlenmeden önce babasının velayeti altındadır yani babası bakmak zorundadır evlendikten sonra da kocası bakmak zorundadır kadın çalışıp para getirmek gibi bir mecburiyeti yoktur, ancak bana soracak olursanız Her ne olursa olsun yani eşinizin durumu ne kadar iyi olursa olsun Yine de ben bir kadının çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Ne yazık ki insanların birçoğu şu anda gençlik yaşlarında olduğu gibi her zaman böyle olacaklarını düşünüyorlar tamam diyelim ki evlendiniz Eşinizin maddi durumu yerinde hiçbir ihtiyacınız yok hatta çok zengin, Ama şöyle hesap edin ileriki yaşlarda yaşlandığınız zaman veya eşinizle Anlaşamadınız diyelim ayrılmak durumunda kaldınız O zaman Herhangi bir sosyal güvenceniz bir maddi geliriniz olmazsa ortada kalacak olan sizlersiniz ha süre sizin nafaka alırım kocamın parasını yerim diyorsanız onu da siz bilirsiniz ama onunla ilgili bir yasa çalışması var Ve bunun da kaldırılmasını isteyenlerden birisiyim.
Şahsen ben Maddi durumum ne kadar yerinde olursa olsun eşim çalışmak istiyorsa çalışmasına müsaade ederdim Çünkü sigorta düşündüğünüz zaman yanlış bir karar vermiş olursunuz Çok pişman olabilirsiniz Üstelik sevgililik boyutu tanışma boyutuyla evlilik boyutunun bambaşka bir şey olduğunu da söylemek isterim.
insanlar evlendikten sonra bambaşka bir karaktere bürünüyorlar Zira Böyle olduktan sonra anlaşamadık ve ayrıldıktan sonra yine zararı size dokunacaktır Bence iyi karar vermelisiniz Ama şahsen sadece Doktor olduğu için parası olduğu için evlilik yapıyorsanız Buna da doğru yapmıyorsunuz Bunu da söylemek istiyorum.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKim ne derse desin eğitiminizi tamamlayın. Bu kadar kafasız ve bencilce bir teklifide alın münasip bir yerine sokun o sözde insan müsvettesinin. Kim yarın ne olacağının garantisini aldı da böyle atıp tutuyor. Seni diplomasız, mesleksiz, eğitimsiz bırakarak kendine mecbur ve köle etmek istiyor ve sen bunu aşk mı sanıyorsun? Oysa seni desteklemeli, eğitimini tamamlamanın ne kadar önemli olduğunu da anlatmalıydı. Evet güvenmeyin böyle şipşak oldu bitticilere. Belli ki kafayı sıyırmış...
66 Yorumla
Soran+1 yılÇook haklısınız
- +1 yıl
Ne olursunuz böylelerine bu kadar kapılmayın. Bu devir de herkesin o ana, zamana, üretime, çalışma hayatına katkıda bulunması, ayaklarının üzerin de durması çok önemli. Tutki anlaşamadınız, olmadı, yürümedi, boşandınız. Ya sonra? Meselk yok, diploma yok, her görüşmeniz olumsuz geçiyor, sadece haşne fişne peşinde olan, kendine metres arayanların gel başla dediği bir ortama sürüklendiğiniz de kim elinizden tutacak?
Soran+1 yılO kadar haklısınız ki...
- +1 yıl
O adamın gerçekten umurunda olsaydınız, sizi ciddiye alsaydı kendi söylerdi bunları. Aksine okulunuzu bitirip bir iş ve meslek sahibi olmanızı desteklerdi. Bunları bir bir konuşun, bu konuda neler diyeceğini merak ediyorum. Belki de bununla ilgili çok farklı görüşleri, vereceği garantiler, sözler ve sonrasına dair alımıza gelmeyen şeyleri vardır. Konuşun ve sizi ikna etmesini sağlayın. Korkularınızı paylaşın derim..
Soran+1 yılPekte umrunda olduğunu düşünmüyorum çünkü bana sende kendince haklisin emek verdiğin bir sınav var ben en iyisi okumayan biriyle evleneyim çünkü eşimin asla çalışmasını istemiyorum dedi adam sadece dış gorunusumu beğendi ve bir şansını denedi acaba kabul eder mi etmez mi diye umrunda olduğumu düşünmüyorum ve hiçbir şeyin garantisi yok bu hayatta bir söze güvenip geleceğimi çöpe atamam
- +1 yıl
Aynen de öyle. Sen zaten çoktan kararını vermişsin. Sizi kutluyorum. Aferim size...
Akıllı ol adamın derdi yuva kurmak kendi idealini gerçekleştirmek, bunun için senin kendi idealinden vazgeçmeni istiyor. Eğitimini tamamla kimseye muhtaç olma. Evlilik kolay değil hele belli bir yaşa gelince işler rayında gitmeyince bir anda ben artık ev hanımı olmayacağım çalışacağım demek kolay olmuyor. O yaştan sonra ne iş verenin olur ne senin yeni rutine hazır bir bedenin olur. Ancak adam über zengin falansa eğitimini yine tamamlayıp çalışmazsın.
00 Yorumla
Sen sınavına bak gir elinde işin olsun.. böyle Bir şart koşması çok saçma. bu kadar emek vermişsen.. fikrini söyleyip tercih hakkını sana bırakmali... şahsen ben olsam bana biraksa. o ısrar ya da şart koymadan zaten çalışmak istemezdim doktormus zaten maddi açıdan gayet iyi durumda olurduk.. ama onun böyle şart koşması seni kısıtlama çabası sinir bozucu... sen işine sınavına bak.. sakin geri döneyim deme daha da seni aşağı çeker öylesi insan.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
83
Cevap
76Cevap
+1 yılTabi diplomasız cahil cühela doktor bile yapılırsa böyle olur. Hiç dünya görmemiş, ahırda büyümüş diyeceğim "sözde" doktor. Zihniyete gel... Çalıştırıp paranı yeme düşüncesinde bir çakal olmaması bir artı. Ama yobaz gibi kesinlikle çalışmamanı şart koşması eziklik, çomarlık, cehalet. Aldığı diplomanın ( eğer varsa) adamı değil, Özgüveni zayıf. Hem çalışmanı asla istemediğinden, hem de görücü usulü istediğinden. Kadınları aşağı gören, kadının görevinin sadece ev işi , kocasına itaat, zort zort ha bire yavrulamak olduğunu düşünen biri. Hayır geri dönme kendini düşünürsün. Seni o kadar seviyorsa o dönsün senin şartlarını kabul ederek.
10 Yorumla
+1 yılBence sen yolun başındasın derslerine çalış ve işine devam et kariyerini düşün malûm ekonomimiz çok kötü ileride parasal vede maddi sıkıntılar çekebilirsiniz aşk ta evlilik te karın doyurmuyor belli bir yere kadar senin çalışman ilerleyen zamanlarda emekli olman ve geleceğini kurman lazım evlendiğiniz zaman çocuklarınız olacak sadece kocanın kazandığı para 💸 yetmeyecek alışveriş senin kendi vede şahsi alış verişlerinde olacak eşinden sürekli para 💸 istemek zoruna gidecek belli bir zaman sonra vermekte istemeyecek bir daha düşün istersen aklı selim hareketler etme bence
01 Yorumla- +1 yıl
Yani evlenecek erkek çok bulursunuz ama ayran gönüllü olma şıp sevdi hiç olma yarın öbür gün fikirlerin değişir çok pişman olursun
+1 yılYa yalan söyleyemem ben de kadının çalışmama taraftariyim. Ama taraftar yani şart değil. benim annemin bir lafı var Allah bana 2 binek verdi biri babam biri biri kocam diye. Yani erkeğin çalışıp karının yemesi erkek için de kadın için de kötü değil ama benim bir arkadaşım var onun babası da annesine öyle bir şart koymuş ve annesi sonra zamanla bin pişman olmuş yani bu karar ya da bu şart kötü değil mesele erkeğin karakterinde de ki ben senin yeteri kadar iyi olduğuna kefil olsam tamam ama ben kefil değilim sana. bunu ona düzgün bir üsluplla anlat bence. emin ol o sınava o kadar çalışman gozune gelmez ilerde. erkegin karakteri tamamsa Kabul et değilse değilse kendini tatmin et daha iyisini bulurum diye 💸💸💸💸🥸🤭
20 YorumlaBen asla kabul etmezdim ama bu kişiden kişiye değişir. Eğer o adamdan hoşlandığından eminsen ve seni kısıtlamayacak biriyse, yani ben arkadaşlarımla şuraya gidicem dediğinde kabul edecekse kabul edebilirsin bu saçma olmaz. Sonuç olarak maddi sıkıntı çekmeyeceksin. Mükemmel hayat. Ama geri kafalıysa, dışarı haftada ikiden çok çıkamandan rahatsız olan türlerdense, ya da ailesi de önemli, git kendi kariyerini oluştur. Hazırlandığın sınav ne bilmiyorum ama işin geleceği varsa o parayı ve ondan daha güzel bir hayatı kendin elde edebileceksen sakın evlenme zaten küçüksün yaş olarak. Hayatına daha başkaları girer.
10 YorumlaKesin!!! Kariyerini seçmeli!! Çünkü evlendikten sonra kocasının eline bakacak!!! İstediğini alamaz, istediğini giyemez, kim böyle köle gibi bir hayat yaşamak isterki!!! Hemde bir zaman sonra bitecek adına aşk denen serhoşluk için!!! Hiç değmez. Onun yerine keriyerine devam et sen bir erkeğe şart koş evde duracaksın ben işteyken çocuklara bakacaksın de!!! Bu senin hayatın !! Seçilen olma!! Seçen ol!!!
00 YorumlaBir kadın olarak hayallerinin peşinden git ve
asla pes etme önceliğin kariyer olmalı tabi ki.
Lâkîn şunu da unutma bu zamanda ev dahi geçindirmek zor senin çalışma hayatına karışan yarın bir gün yaptığın ya da yapacağın her şeye karışacaktır o yüzden iyi düşün ve vereceğin kararın arkasında dur, her şey gönlünce olsun. ☘️🌸00 YorumlaKariyeri seç. Emek veriyorsun hem onun yarı yolda bırakmayacağı ne mağlum? Seni seviyorsa bu kararına saygı göstermek zorunda. Saygı yoksa sevgi dahi olsa o ilişki yürümez yıpranan sen olursun hem aşkı hem kariyeri kaybedersin sonra. Aşk bulunur bulunmasa da çokta önemli değil ama kariyer gitti mi sonra zor toparlanır.
00 Yorumla3 ay içinde evlenmek istemesi hiç normal değil. Yangindan malmi kaçırıyor. İsteklerinden hedeflerinden vazgecme. Bugun çalışmani istemeyen yarın hemen çocuk doğurmani ister baskı altinda kalan bir ev hanımı olursun. Kendi hedeflerinden taviz veren insanlar her gece ağlıyor. Yok hoşlanıyorum yok aklımdan çıkmıyor bunları geç yarın çok pişman olacaksın. Eegr bugün ayakların yere sağlam basarsa kimse seni ezemez. Yarin öbürgün gidip onun parasını harcayacaksim her kuruşunun hesabını sana sorcak. Bur tartışma olsa ben gece gündüz çabalıyorum sen kalkıp bana nankörlük ediyorsun diyecek. Bu yüzden hicbirseyin altından kalmamak ezilmemek için hedeflerinden vazgeçme. Daha ilk başta sana şartlar koyan insan yarın öbür daha bir çok şart ve kısıtlama koyar.
00 Yorumla
+1 yılsırf doktor talıbın cıktı dıye hayallerınden vazgecme... senı gercekten hakkıyla seven bırı bırak calısma demeyı okuman ıcın bıle destekler...
o adam kendıne eş degıl köle arıyor... dusuncek tasıncak bır durum yok... senın calısmanı ıstemeyen bırı bununla senı bır tercıh arasında bırakıyorsa o kısıden olmaz...
kendını cok degersız hıssettırır sana o evlendıkten sonra00 YorumlaBurada uzun vadeli mutluluğumu seçeceğin yoksa kısa vadeli mutluluğumu seçeceğin önemli.
Kariyeri seçersen uzun vadeli mutluluğu seçmiş olursun.
Evliliği seçersen kısa vadeli mutluluğu seçmiş olursun. (Sevgi biter ama her zaman daha iyisiyle tanışabilirsin)00 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadının eksiler;ekonomik özgürlük yok sabah herif evden çıkarken avucuna harçlık bırakılması kadar onur kırıcı bir şey yoktur, çalışmayan kadına kaşam kadar türlü senaryolar yazar akşama herif gelince senaryo başlar oyananmaya of bir sürü eksikikler
05 Yorumla- +1 yıl
Bence evli bir adam eşine bırakmalı çalışıp çalışmamayı.
Ama bir kadının ekonomik özgürlüğünün olması muhteşem bir şey😍 - +1 yıl
@BubiiBubii çok beğeniyorum özellikle başarılı kadınları, otobüs şöförü, tır şöförü, taksi şöförü, market müdiresi gibi
- +1 yıl
Aynen ben de bayılıyorum öyle kadınlara😍
- +1 yıl
@BubiiBubii Yaşa sen be
- +1 yıl
😊😊😊
bir doktorun hastasına bu şekilde yaklaşmaması gerekiyor bu etik değil ve sana tavsiyem asla böyle hata yapma çünkü gelecekte daha fazla sınırlama ve kurallar koyup hayatını mahveder çalış ve kariyerine devam et inan bana kendi ekonomik özgürlüğün gibisi yok. emek verdiğin şeylerin peşini de asla bırakma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir doktor ve karşısındaki kadının çalışmayan biri olmasını istiyor öyle mi garip geldi. Çok sıkıntılı birisi gibi geldi 3 ayda evlilik falan altından bir şeyler çıkar bunun. Gereksiz bir acelesi var bence bir kusuru sıkıntısı olabilir. Eşin sana evlenince para bile vermeyebilir gezme diye doktor olduğuna bakma
11 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünüyorum ama hisler bazen yanıltıyor insanı
+1 yılKariyer bence. Çünkü yarın ne olacağı belli değil, yarın seni aldatmayacagi ne malum , onu geçtim anlaşmazlık oldu diyelim ayrildin napacaksın? Ayrıntılı düşün derim ben emeklerini bir çırpıda çöpe atamazsın bunu yapma kendine
12 Yorumla
Soran+1 yılBende aynısını söylerim ama benim kırmızı cizgim çalışmani istemiyorum diyor bende o zamN olmaz dedim o da sende kendine haklısın okumak istiyorsun emek verdin ama ben okumayan çalışmayan biriyle evlenmek istiyorum dedi
- +1 yıl
Çok saçma! Bidaha randevu bile almam o doktordan.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl27 yaşına geldim, kariyer yapmak isterken gençliğimden fiziksel olarak gerçi daha iyi görünüyorum ama neyse : D Gençlik duygularından çok mahrum kaldım. Hatta bakir kaldım diyebilirim. Gerçi konuştuğum çok insan oldu ama ben istemedim. Sonradan çok saçma geldi ve çok seçici olmaya başladım. Eğer ÇOOOOOOOOOOK iyi bir kariyer yapacaksınız kendinizden ödün verebilirsiniz. Çünkü ben öyle yaptığımdan dolayı şu an pişman değilim.
10 YorumlaDaha gençsin hatta çocuk bile sayılırsın bu yaşta ne evliliği kendine gel ve mantıklı düşün adam bildiğin köle istiyor eve baksın yemek yapsın bana baksın istiyor resmen. Zaten doktorlar eve de gelmiyor hep işteler bütün gün evde sen olacaksın bi hayal etsene? Ya peki aldatma olasılığını da düşündün mü? Seni aldatsa mesleğin yok işin yok ne yapacaksın hiç bunları düşünmedin mi? Ben olsam düşünürdüm bana işi bırak diyen erkek sağlam gelmiyordur bana valla kimse kusura bakmasın ama öyle
00 Yorumla
+1 yılDilimde ellerimde tüy bitti ama yine tekrarlamakta fayda var bence,,, kendinize köle veya evde hizmetçi seçmiyorsunuz hayat senin hayatın sadece kendine bir ömürlük olması dileğiyle hayat arkadaşı seçiyorsun diyeceğim bu kadar saygılar …
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu şartı koyan bi insan bencil, kendini düşünen bir insan. Eğer senden razıysa çalışman konusunda da söz hakkı yok. Ya aldatılırsan, ya boşanmak istersen ne yapacaksın? Tüm gün evde otur yemek yap ev temizle tarzında bir hayat için mi okudun, okutuldun? Aptallık etme.
00 Yorumla
+1 yılSınava gir akademik kariyerini tamamla, ondan sonra ister doktor ister mühendis illaki evlenirsin de boşanırsan elinde diploman cebinde mesleğin olsun. Kendi ayaklarının üzerinde durmak kadar güzel bir şey yok İnan buna…
10 Yorumla1. adam üç ay içinde evlenmek istiyor tanımak yok flört yok 2. neden üç ay 3. çalışmana izin yok 4. ona söyle köle arıyorsa yallah arabistana 5. kimse için kariyerinden vazgeçme
20 Yorumla
+1 yılAsla kabul etme doktor olmassa ne olursa olsun sınavı düsün kariyer yap öbür türlü belki rahat bir hayatın yasamın olur ama bu sefer de kölesi olursun benden demesi en azından bi havan olur beni ne doktorlar istedide ben varmadım dersin 😂😂
00 Yorumla
+1 yılDoktor olmuş ama saygıyı öğrenememiş..
Sınavını geçersin. Eğer kendin istemezsen çalışmazsın.
Ama yok eğer ben çalışacağım mesleğimi yapacağım diyorsan saygı göstermek zorunda.
İstemiyorsa uzak dursun..00 Yorumla
+1 yılçalışmamasını isterdim fakat kararı kendisine bırakır, saygı duyardım. kötü niyetli olduğumdan değil yorulmaması için. ilişkimize daha fazla vakit ayrılabilmesi için. daha az stresli olması için.
aslında bu tamamen çalıştığı işe bağlı.00 Yorumla
+1 yıldoktor mu diyor bunu bir de şaka gibi
bence o kadar emek vermişsin yolundan vazgeçme zaten hangi devirde yaşıyoruz hâlâ bu kafa mı
cidden üzüldüm adama okumuş o kadar ama okumayla olmuyor bazı şeyler00 Yorumla
+1 yılAh bu doktorlar güvenme sakım çoğunun düzgün evliliği yok bazıları düzgüm çıksada eşi para olarak görür böyle yürür meslekten dolayı çok iyi bilirim kendilerini. Ve inan hastane de ne pislikler dönüyor duymak istemezsin
00 Yorumla
+1 yılHayır gitme. Eğer o seni çok istiyorsa çalışma şartını kendisi kabul edip gelsin. Sen neden onun şartını kabul ediyorsun. Daha genceciksin kendi ayaklarının üzerinde durup ekonomik bağımsızlığını kazanman en doğrusu olur
00 Yorumla
+1 yılMeslektaşım sana aşık olmamış. Eve gelince seks yemek temizlik yapacak daha ucuz bir işçi arıyor.. o teklifi sana yapmış
36 Yorumla- +1 yıl
Biraz sert ama doğru bir yorum olmuş👏🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılAilesinin binbir emekle ve sıkıntıyla okuttuğu bir insana, çalışmayacaksın diye şart koşmak, hadsizlik, terbiyesizlik ve ahlaksızlıktır.
30 YorumlaBir kadın ya da kız olsun bu fark etmiyor. Kendi ayaklarının üzerinde durması bilmesi lazım. Böyle geri kafalı erkekleri hayatınıza dahi almayın hoşlanmayı bırak. Eğer bir insan seni istiyorsa her halinle kabul etmesini bilecek. Yoksa öyle insanlara YALLAH diyin gitsin.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar şanslısın günümüzdeki erkekler hep yiyici. Hatta çalışmazsa evlenmek istemeyen erkek dolu. Kendine güvenen bir erkek çıkmış karşına onu da tepiyorsun ilginç
00 YorumlaEvli ve çalışan biri olarak söylüyorum kesinlikle arkana bile bakma bunu isteyen erkek seni kendisine muhtaç etmek istiyordur böyleleri kadının güçlü para kazanan olsun istemez ayriyeten çocuğumda var gayet çocuğuma ilgi şefkat gösteriyorum kariyer için evlenme diyende olmuş ama onlar demekki iki işi bir arada yapamıyorlar
00 YorumlaNet değilsin, kendi aldığın kararın da arkasında duramıyorsun. Yarın da sana şunu istiyorum, bunu istemiyorum diyecek... diyecek... diyecek... Bitmeyecek!
00 Yorumla
+1 yılKuzum kendisi doktor olmuş çalışıyor gelmeyin bu oyunlara. Okumuş birinin bir kadının ekonomik özgürlüğünü kısıtlaması resmen ataerkil düşünce. Senin sınava hazırlandığını bir hayalin olduğunu bilerek bunu istemesi kötü niyet göstergesidir senin hayallerini o yaşayacak sana neler yaşatacak koca bir boşluk çünkü sana senden başka bir şey kalmayacak bir gün seni istemezse her şey için geç ve belinde bir kamburla yaşamak zorunda kalabilirsen o da çocuktur bunu unutma.
00 YorumlaKariyer önemli bir kadının wyaklari üstünde duracak geliri olması şart. Dünyanın bin bir türlü hali var o hayattan kopunca geri dönüş zor oluyor
00 YorumlaDoktor olmuş ama kompleksinden kurtulamamış calismana neden karşı? Saçmalık bence kariyerine odaklan sadece bana Özel böyle söylüyor diye düşünme emin ol bunlari önceden baskalarina da söylemiştir 3 ay içinde evlenmek ne ya tam tanıma süresi bile değil flört dönemi için bile çok kısa bi süre boş ver bence sen bu adamı
00 Yorumla
+1 yılDürüst olmak gerekirse böyle diyen erkek pek kalmadı bi kısım erkekte seni para işareti olarak görüyor. Seviyorsan bir şans ver bence. Okumanın ve çalışmanın yaşı yok. Ama sen diyorsan akşama kadar çalısıp eve gelince de ev işi yapmak istiyorum diye bisey diyemem. Ben ihtiyacım olduğu için çalışıyorum...
00 Yorumla
+1 yılTabiki kariyeri seçmelisin. Neden bir erkeğin himayesine köle oluyorsun. Öyle bir evlilikte olacağın tek şey mutfak robotluğu. Söylediğin şey özgürlükle kölelik arasında seçim.
00 YorumlaKendine deyer ver, emek verdiğin, çalıştığın bi sınavı sadece bir evlilik için boşa harcama herkes bu dünyada kendi ayaklarının üzerinde durmayı bilmeli birine asla muhtaç olma.
00 Yorumla
+1 yılOnun parasiyla sende gecinirsin ama senin kendi ayaklarin ustunde durman ve ileride ben sana calismaa demistim diyecekse hic bulasma birde emek verilmis bisey var bana kalirsa iyi biyerlere gelbilirsin ama yoldan cikmamak sartiyla o sirada da daha iyileri cikar karsina bunlar benim dusuncem ama senin kararin daha onemli
00 Yorumla
+1 yılUc ayda evlilik karari alan birisinden hayir gelmez. Onu tanimana firsat bile vermiyor ve hayatina bu kadar müdahale etmemeli gelecekteki eşin de olsa. Dogru karar vermissin.
00 Yorumla
+1 yılDaha 21 yaşındasın hayatına yeni biri girer ama kariyerini bir daha yakalayamayabilirsin kariyerini seç daha çok gençsin bu yaştaki duygular yanıltıcı olabiliyor bazen
00 Yorumlaöncelikle gönlün ne istiyorsa onu yap. Bu şarti kabul edersen senin isteklerini ihtiyaçlarını karşılayabilecek mi? eğer gerçekten sevdiysen icin ısındıysa okulunu bitir diplomani al çalışıp çalışmamak bir süre rafa kaldirilabilir. Ama naçizane evlenmek icin cok erken bir yaş çok iyi düşün.
00 Yorumla
+1 yılBence kariyerine odaklan. Emek verdiğin uykusuz kaldığın geceler gelsin aklına. Evet belki hoşlanmış olabilirsin ama öyle pat diye evlenmek olur mu hiç hayatını çöp etme. Hem seni evlilik ve iş konusunda zorlamış boş ver onu ya. Ha unutamıyorum diyorsan sevgili ol baktın ki işler güzel ciddiye gidiyor o zaman duruma bakarsın. Ama sakın kariyerini bırakma bak sakın.
00 Yorumla
+1 yılNeden çalışmanı istemiyor? Sonuçta ekonomik olarak daha özgür olursunuz ileride senin de emekliliğin olur, emek verdiğin bir sınav var tabii ki gireceksin. Seni böyle kabul etsin hoşlandıysa sevdiyse.
00 YorumlaAllah bilir bunu söylediğini kaçıncı kadınsın. İstersen hiçbir şeye emek vermemiş ol ama yine de seni kısıtlayan biriyle olma
10 YorumlaKoca da para gani salıyor karıyı çayıra mevlam kapıya sonra çarpık mi ne ilişki oluyormuş, hizmetçisi beceriyor adam karı meşgul
00 YorumlaBaştan böyle şartlar koyan takıntıları olan adamla biraz vakit geçir hiç ummadığımız olaylar da golluma dönen insanlar var çevremizde.
00 YorumlaBence seni bu hayattan silmesine müsade etme... kariyer önemli ve emeğinin karşılığını istemekte haklısın... az bekle o gelecek sana...
00 YorumlaDaha ne olsun ya, adam ben sana bakarım demiş, şu teklifi yapacak bir tane kadın bulamazsın, erkeklerin kıymetini bilin kızlar 🌼
00 Yorumla
+1 yılÇalışanlar a sor bunu, ahkam kesmek kolay 4 yıl oku sınavdı falandı yuva kurama, o zaman dövünür durursun, o yüzden bence kabul et hayatını yaşa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence üniversite mezunu olup kendi ayaklarınızın üzerinde durmalısınız ev hanımı olmaktansa çalışmak iş ortamına girmek insana iyi gelir hiçbir zaman bir erkeğin eline bakmayın sizi gerçekten seven insan sizin çalışma şartınızıda kabul eder
00 Yorumla
+1 yılSakın evlenme onla seni kendine bağımlı yapmak istiyor belkide seni terkedecek sonra da çulsuz kapıdansın kim bilir
00 YorumlaKizım çok affedersin amma delimisin?
İnanmıyorum 🥴🥴🥴🥴
Tabii ki de işini seç. Sana saygı duyan biri zaten Boyle şartlar koymaz00 Yorumla
+1 yılSizi engelleme hakkını kendinde bulması şaşırtıcı evlenmek hayata yeni bir başlangıç olarak bilinir engel değil !!!
00 Yorumla
+1 yılKonunun ne olduğu bağımsız, sizi seçim yapmak zorunda bırakan, şart koşan her kimseye sen kim küpek diyerek yollayın. Erkek kıtlığı var sanki🤔
00 Yorumlaİşini bırakırsan ınan bana sonradan cok pişman olursun
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız zamanın ne getireceğini bilemeyiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen ona muhtaç ol istiyor erkekler böyle kadınları sever çünkü ilerde ne isterse dilediğince davranıp herşeyi yapıo senin gitmende çalışıp etmeyiince her şey zor olcak ona mecbur kalcaksın gibi görüyor bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir evlilikte ben kısıtlamaya karşıyım niye çalıştırmıyor ki? Senin güçlü olmanı istemiyor o zaman ama sende güçlü kadın olmak istemiyorsun zaten boyun eğmek istiyorsun niye? Gitsin başkasını bulsun
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenden önce birine de bunları söylemediği ne belli beğenip hemen evlenme teklifi mı edilir
Soran+1 yılBende sizin gibi düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılDoğru olan bu gerçekten
+1 yılKariyer yap evlenipte hayatinj 4 duvar arasında mi geçireceksin.
02 Yorumla
Soran+1 yılMantığım bunu soyluyor ama çok hoşlandım yanlış bir şey yapmak istemiyorum kafam çok karışık
- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊 şimdiden teşekkürler 😎👍
Şimdilik kariyeri düşün
+1 yılSorman bile hata
Daha 21 yaşındasın yolun çok başındasın
Kesinlikle kabul etme10 Yorumla- Devamını Gör (99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çalışmamam şartıyla benimle evlenmek isteyen biri var. Sizce evliliği mi seçmeliyim, kariyeri mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat