Kadınların. siyasette yeterince temsil edildiğini düşünüyor musunuz? Sizce kadın siyasetçi sayısı artmasının siyasete etkisi nasıl olur?

Kadınların. siyasette yeterince temsil edildiğini düşünüyor musunuz? Sizce kadın siyasetçi sayısı artmasının siyasete etkisi nasıl olur?

İsterim ama artık babaanneler de olmasın. Ben aklım erdiğinden beri Mesut Yılmaz, Necmettin Erbakan, Süleyman Demirel vs vs bütün gördüğüm siyasetçiler gençlerin önünü açmaktan bahsettiler hep. Ama hiç biri o koltuktan kalkıp da hadi bakalım gençler gelsin demedi. Yani hep sözde olan bi yalan. Bugün Devlet Bahçeli resmen herif ölmeyi unutmuş hala daha koltuk sevdasında. Bence bu yadal olarak düzenlenmeli ve 60 yaş son olmalı. Bana göre 25-60 yaş arası başlangıç ve bitiş için iyi bir aralık. Şu var ama 59 yaşında göreve gelmişse haliyle görev sürecinde 60 yaşını geçmiş olacak buna kabulüm. Fakat görevi bitince siyasi hayatı da bitmiş olacak. Gitsin uzaktan kanallara çıkıp görüş bildirsin yazı yazsın etsin ama görev olarak siyaset hakkı bitmiş olmalı
O da var haklısın ya siyasette cinsiyet farketmez ama şu dedeler teyzeler gitsin ya emekli olacak yaştalar
Hepsi 70 küsür yaşında dediğim gibi 25-60 yaş sınırı olmalı. 60 yaşını doldurana güle güle
Meral Akşenirin masaya yumruğunu vurup gitmesi ve sonrasında geri gelmesi
Siyasette cinsiyetin öneminin olmadığını bir kere daha vurgaladı
Siyaset politikadır her türlü yol mübahtır
Entrikalarla doludur
Kadında erkekte siyasette eşit derecede üçkağıtçıdır
En azından yalan söylemeyen insanları görmek istiyoruz
Helal
Elbette. Kadın eli değen yer bereketli oluyur. Kadın anaç, üretken ve bereketlidir. Bazı camianın aksine ben kadınların daha etkin rol alması taraftarıyım yaşamın her alanında. Zaten eski Turkler'de (İslam öncesi) toplumu kadın yönetirmiş.
Kadın yönetemez eskiden. Atma şimdi. Kadınlarda bereketli değil hayırsız dır. arastır
@Bahtsızkiz55 mazoşist misin? Git oku.
Tansu Çiller'e bakıp aman aman diyorum, Angela Merkel'e bakıp keşke diyorum. Demek ki kadın ya da erkek olmanın bir farkı yok, iyi ya da kötü insan olmanın farkı varmış diyorum. Ahlaklı olsun da isterse LGBTQWJKNBRSM olsun.
Cevap
70Cevap
Evet ben istiyorum tabi ki de
Elbette. Kadınların siyasette daha fazla yer alması, demokratik toplumların gelişmesine ve çeşitliliğin artmasına yardımcı olabilir. Kadınlar, toplumun yarısını oluşturduklarından, onların perspektifleri, deneyimleri ve ihtiyaçları siyasi karar alma sürecinde dikkate alınmalıdır. Kadınların siyasi katılımı, kadınların haklarını savunmak için yapılan çalışmaların da önemli bir parçasıdır.
Bununla birlikte, kadınların siyasi katılımı hala dünya genelinde düşük seviyelerdedir. Kadınların siyasi katılımını artırmak için, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların liderlik becerilerini geliştirmek, kadınların siyasi partilerde ve seçim süreçlerinde daha fazla yer almalarını teşvik etmek gibi pek çok faktörün ele alınması gerekli.
Helal
öncelik şunda anlaşalım!!1
Siyaset nedir? Bir. ok açıklamalar olmasına rağmen, siyasileri biz halklar seçiyoruz, ancak! seçildikten sonra tamamen halktan kopan, şahsi çıkarlarını memleket ve halk çıkarlarının önüne geçiren bir siyasi çizgi mevcut, önce bunu değiştirmek gerekir! neden şehir şehir vekil seçiyoruz? o şehrin temsilcisidir, o şehirde yapılan yapılacak olan menfi veya müspet eylemlerin takipçisi olsun diye
gel gelelim vekil ile değil derdini anlatmak, yan yana gelmek mümkün değil
demokrasiyi başka ülkelerden aldık ama uygulamaya gelince 1950 yılından beri bu ülkede demokrasi yok maalesef
şimdi yukarıda söylediklerimin kadın erkek ayrımı ile alakası yok vatansever olsun yeter , ha kadınlarmı daha vatansever olsunlar sorun etmem ama yeter ki hizmet etsinler
Helal
@Deniz6364455446 teşekkür ederim
Rica ederim
İsterdim. Erkeklerin yönettiği dünya çok da matah bir yer değil. Ama kadın siyasetçi olacaksa Tansu Çiller gibi değil, Angela Merkel (Almanya), Sanna Marin (Finlandiya), Jacinda Ardern (Yeni Zelanda) gibi olmalı.
hdp ve islam düşmanlarına oy bırak Anadolumun suyu bile haram olsun ama Eğer bir kadın aday olacaksa Çıksın Hz, Aişe gibi İslam aşkı ile yanan olsun İslam'a hakaret eden kuran kurslarını yıkacağız diyen zihniyetlileein yeri yok bu ülkede Şehitlerin kanı ile alınmış bu toprak kimse unutmasın
Söylediklerin doğru fakat din ile siyaset karistirilmamalidir yoksa insanlar sırf din için oy kullanırlar iyi yöneten ülkeyi yönetebilen geliştirebilen kişi gelmelidir
O konuda haklısınız Güzel Anadoluda Her türden insanların var ırk var diğer dinlere saygımız var ;))
@anonimmbirkizz16 din ile siyaset neden karışmamalı. Dinsiz devletmi olmali. Peygamber ne idi
Hayır elbette İslam sancaktır ama Türkiye'de Her dinden insanlar var O yüzden bizler Özgür bir ülke olduğumuz için ama kısaca şu ki İslamsız devlet olmaz
Kesinlikle doğru karakterli vicdanlı merhametli kadınların ülkeleri yönetmesi gerekir erkekler hep yoluna çıkmış aklı ya çalmaya çalışır ya da cinselliğe, kadınlar annelik iç güdüsüyle yönetsin inanıyorum cennete döner dünya 😎
Boş yorum
istemezdim kadınlar duygusal. memleket yönetiliyor yani duygusallığı kaldırmaz. Atatürk'ün lafı var eğitim de merhamet vatana ihanettir diye. kadınlar merhametli olur. vatan yönetmek merhameti kaldırmaz.
Her kadın aynı değil çevremden biliyorum
erkekler kadar değiller. bazen bazı konularda birilerine kıyamayabilirler ama erkek kıyar yani acımaz. memleket yönetirken bazen acımasız olmak lazım. eğer acırsan geçmiş olsun gün gelir sana acımazlar yani.
Bence yinede genelleme yapma
ama genelleme yapmak zorundayız vatan emanet ediyoruz mecbur yani :(
Olsun bence yinede katılabilirler
yani çalışmalara katılabilirler ama konu karar almaya gelince erkek almalı. özellikle jeopolitik konumumuzdan ötürü bu olmalı. yoksa sıkıntı yani biz ada ülkesi değiliz maalesef konumumuz çok kritik.
Sera Kadıgil gibi sesi gür, tavrı net, güçlü profillere ihtiyacımız var.
Tecavüz edilen çocuklarla ilgili “bir kereden bir şey olmaz” diyecek kadar insanlıktan yoksun kadınlara değil.
https://ibb.co/9WwMR3M
Bunu diyen birine ihityaç yok Merkür
He seni altta yazdığım cümle değil de bu mu rahatsız etti? O laftan bu daha mı ağır? Tecavüz diyorum tecavüz? Harbi rahatsız olan sizsiniz ya bas git
Helal
hayır. siyaset gibi leş bir ortam kadınlara yakışmıyor, hiçbirisi samimi gelmiyor. bu erkekte biraz daha normal olabilir ama kadın için çok itici oluyor bence
Oyum nötr. Ama şu bi kocası milletvekili olduğundan hakkıyla (!) öğretmenlikten vali olan bir kadın vali vardı. Onun gibi olacaksa lütfen anasının dizinin dibinde otursun.
Sera kadıgil, kadınların genel sesi zaten. Tek başına koy meclise, inletir ortalığı ki yaptığı bir şey zaten. O yüzden sera kadıgil varken, tüm kadınlar rahat etsin.
Kadınlar her alanda aktif olmalı tabiki. Ama siyasette duruş sergileyebilen, kendi fikirlerini ortaya koyabilen insan az maalesef. Özellikle. ailesel, toplumsal
Biz Duygusal varliklariz.. siyaset duyguyu kaldirmaz.. isin ucunda Devlet var yani ben pek sicak bakmiyorum
Bence almamalı yalan söylemede çok başarılı oldukları için iyi olmaz , erkekler beceremiyor o yüzden ne tamam belli oluyor 😂
Kadınlar evini yönetsin siyasete girince cidden cirkeflesiyorlar kadını kadın yapan edeptir. İllede edep illede edep.
Kadinlar edepli olacak ama erkekler her b*ku yapacak dimi
Konu erkekler değildi neyse bu uzar gider.
Doğru erkekler söz konusu olamaz onlar kusursuz olmalilar ama kadinlarda mutlaka kusur aranmali
Sen gidip tribini sevgiline yapsana Allah aşkına
Sevgilim yok ki
Eee gel sevgli olak bari attığın tribin hakkini vereyim böyle boşa sallamayalim
Gerek yok
Diyosunnn
İstemem. Ayrıca nedir bu siyasetten çektiğimiz sessiz sedasız ver oyunu bitsin gitsin ülkenin gündemi çok kötü
Yurt disinda gündem ne?
Kadınları her alanda görmeyi isterim ve desteklerim yeter ki pozitif ayrımcılık istemesinler eşitlik istesinler
Kocalarının güdümünde kalırlarsa kötü. Kalmazlarsa fazla örgürlükçü olurlar. Evli ise işi zor. Bekar ise daha zor. Bizim toplumumuzda geçerli ama bu. Avrupa ve diğer medeniyetlerde bu tezim çürür.
Demokratik bir toplumdan söz ediyorsak tüm meslek gruplarında yer almalı. Bunun siyaseti cartı curtu yok.
Hayır. Meral de saçmalıyor. Merali hiç samimi bulmuyorum. Önceden söylediklerini bugün yalanlıyorlar
5 tane sera kadıgil hükümet devirir. Daha çok hukukta yer alsınlar, insancıl ve adil kararlar versinler isterim
Şarlatanlım yapacaksa olmasın dicem de siyaset zaten dürüst insan işi değil...
İstemeyiz. Bi tane var, yeterince zararı oluyor zaten
Mantıklı ve ülke çıkarını düşünen kişiler olacaksa neden olmasın
Cisniyetin önemi yok. Nasıl yönettikleri öenmli.
4 ü de maskülen karakter.
Kadın olabilirler, şefkatli bir anne rolünde değiller.
Isterim tabi kadınlara yakışıyor ve o güç var bizde
Sera KADİGİL gibi bir kadınsa evet. Meral Akşener gibi ise Hayır.
İstiyorum tabiki, şu an siyasette kadının sadece adı var. Siyasetteler ama siyaset yaptırmıyorlar
Yapamıyorlar yaptırıyorlar değil
Siyaset ortamındaki denge böyle olmaya devam ettiği sürece hayır
Oynasınlar tabi meclis onların da meclisi, devlet onların da devleti...
olsunlar bana farkketmez adam akıllı yaptıkları süreece
Evet isterdim ama mümkünse aklı başında olan kadınlar olsun.
Sadece siyasette değil her sektörde kadınların daha aktif rol almasını isterdim
Erkek müsveddesi
İsterdim tabi kukla olarak değil harbi siyasetçi olarak.
Elbette isterim. Dünyayı sevgi ve kadınlar kurtaracak.
Profilimdeki soruyu yanıtlar msın seni davet edemiyorum
@Voldeemoort profilinde soru yok!
Ya olmaz mı sorular bölümünde 3 tane hem de seç beğen cevapla :D
Ani duygusal patlamaları ortada kadınların.
Siyaset kadınlara göre değil
Erkeklerin duygusu yokmu😂 çok saçma düşünüyorsunuz çoğu erkekten iyi siyasetçi kadınlar var
@anonimmbirkizz16 ani duygusal patlamalar..
Meral Akşener nasıl anlık çıkışıiyla tükürüğü masaya geri döndü?
Kadın her yerde olmalı, bizim gücümüz her şeye yeter fazlasıyla ✌️💪
SLK
evet ama sürü psikolojisinde olmayan mantığını konuşturanları isterdim
Sadece siyasette değil hayatın her alanında olmalılar.
Gelsinler onlarda yapsınlar bir iki siyaset mecliste saç baş kavga etsinler
Hemcinslerimi istiyorum tabikide aksenher gibi fetocuları görmek istemiyorz.
Cinsiyetten bağımsız olarak olmasalar daha iyi
Tabiki her alanda kadın ruhuna sevgisine anlayışına ihtiyaç var ülkede.
Olabilir ama çok da istemem sanki. Bazı kadınlar çok cadoloz gibi oluyor, sürekli emir veriyor, ben hoşlanmıyorum
Sadece siyasi olarak değil her alanda görmeyi isterim. Gurur verici
Aklı başında insanlara ihtiyacımız var kadın erkek değil öncelikle insan olan siyasetçilere ihtiyacımız var
Baş örtüme düşman olacaksa kadın olup olmaması umrumda değil oyumu o kişi için ziyan etmem. Saygılar.
Ülkeyi cadı kazanına çevirecekler görüyonmu. Kadının el attığı her şey b0rumb0k oluyor.
Tansu Çiller Meral Akşener o gördükç kesinlikle gelmemesi kanaatine varıyorum
Çok iyi olurdu bence için iyi olmuş teşekkürler hocam
Bence kadınlar her alanda rol almalı. Siyasette de. Zaten bunun kadını erkeği yok. 👍
istemem. kadınlar siyasetin kirli dünyasına yakışmıyo...
İsterim de bunu kimisi erkekleri yok etmek amacıyla yapıyor o olmaz işte
Toplum yarı yarıya kadın erkek değil mi? Mecliste öyle olmalı
Aynen öyle
Cinsiyet farketmeksizin pragmatik insanlar siyasette olmalı
Kadın erkek fark etmeksizin ülkeyi güzel yönetsin, adalat sağlansın , liyakat olsun yeter
Tarafsız bir kadın aday olabiliyorsa elbette görmek isterim
Mesele kadın veya erkek mi olması yoksa liyakat mi?