Selamlar. Sence kadından araba tamircisi olmaz mı? Bir arkadaşımla sohbet ederken böyle bir düşüncesi olduğunu dile getirdi ve bana yanlış geliyor. Kadınlar da her işi yapabiliyor.. Peki senin fikrin ne? Keyifli günler.
#smell

Selamlar. Sence kadından araba tamircisi olmaz mı? Bir arkadaşımla sohbet ederken böyle bir düşüncesi olduğunu dile getirdi ve bana yanlış geliyor. Kadınlar da her işi yapabiliyor.. Peki senin fikrin ne? Keyifli günler.
#smell
Kadınlar fiziksel güç olarak erkeklerden geride olarak bilinir. Bu toplumda kalıplaşmış bir düşüncedir. Ben ne kadınlar gördüm ki verdiği mücadele uğruna erkeklere taş çıkarttı. Velhasıl kelam kadınlara önce çalışabilicekeleri Güvenli bir ortam yaratın sonrada o kalıplaşmış tabulardan kurtulun😊
Senin gibi geniş açılı ve yenilikçi bir vizyona sahip biri için böyle bir düşüncenin olmasına şaşırdım.
Kadınların, hayatın her alanında olması gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla, "kadının işi değil" diye bakılan işler ve mesleklerde de kadınlar bulunmalı.:)
Yanlış okumuş olmalısın sorunun içeriğini 😄 ben asla bu görüşte olmam, kendi işimi bile kendim halletmek için uğraşırım hangi iş olursa olsun. Bir arkadaşım bu konuda farklı düşünüyordu. Teşekkürler görüşün için.
Bence yapabilir gücü yettiği işi yapar herkes sonuçta bunun kadını erkeği olmaz ki ama tabi kadın sadece patron olmalı tamircilik fazla kas gücü ister.
Olsa iyi olur kadın müşteriside artar birçok kadın sanayiye gitmeye çekiniyor kahveye girer gibi bir aurası var oranın
Cevap
55Cevap
Olabilirler tabi ki. bir işte başarılı olmak için yetenek önemlidir. kadın erkek fark etmiyor bence. burada önemli olan o işi yapabilmesi, eğer arabalardan anlıyorsa arabaları tamir etmek de iyiyse neden olmasın
Selam gadası 🙃
Kadınların daha iyi yapacağına eminim.
Olur. Eskiden çok fiziksel güç isterdi. En iri erkeklerde bile eklem sıkıntıları çıkardı.
Şimdi kaporta, motor tamir aletleri modern. Yapabilir.
Ayrıca kadından iyi bir modifiye, aksesuar, aydınlatma, oto elektrikçi olabilir. Zevkleri geniş.
Kamyoncuların, tırcıların kabinini döşeme, aksesuralandırıp, aydınlatma işini güzel yapar.
Klasik evcimen kadınlar karavan imalat ve tasarısında çok farklı şeyler üretebilir.
Yorumlar vasat ya emin olun erkekler çok daha dikkatsiz özensiz çalışıyo ezbere iş yapıyolar tabi istisna var ama kadınlara imkan sağlandığında yapamayacakları şey yoktur emin olun sadece sanayideki işler zor diye bı şey yok kadınların yaptığı işleri erkekler yapamaz. 🙋
Olabilirler niye olamasınlar ki ben Ayazağa tarafında oturuyorum maslak tarafına çok yakınım ve bir keresinde bir garaj da kadının çalıştığını gördüm çok gurur verici bence insanın her işte çalışabilmesi
Olur da tırnaklar zedelenir 😅 makyaj bozulur
Yani bakıldığında kadın mesleği değildir. Bizim için en ağız iş evlere temizlik ve tekstil işçiliği. Onun haricinde kir pas ve kol gücü işlerinde nadiren başarı sağlıyoruz
Tabiki olabilir isterlerse ama kadınlar çok daha hafif temiz işlere layıklar olmasalar daha iyi olur benim görüşüm ama olmak isteyene elbette saygı duyarım onlar güçlüler her iş gelir ellerinden 🌹
Hayır olamaz. Kadının yapabileceği iş ayrı erkeğin yapabileceği iş ayrı. Metro turizm kadın şoför ile otobüsü uzun yola gönderiyor bende Antalya'ya seyahat etmek için bindim ne sinyal veriyor ne aynaya bakıyor... Tamircilik için de aynı şeyleri düşünüyorum.
Yorumumu tekrar okumanı tavsiye ederim
bir kaç tanesinin iyi oluşu fikrimi değiştirmez
Peki.
yorumlardaki kompleksli insanlardan yani sira objektif olmak gerekirse herkesin yapabileceği iş farklı güzellik uzmanı milyonlarca erkek var sanayide çalışmak zorunda kalan da milyonlarca kadın ayrıca ülke yöneten kadın da var odasındaki çöpü atmaya üşenen erkek de aynı şekilde çocukluğundan beri tüm yükünü taşıyan erkek de var yürürken dengede duramayan kadın da bunların hepsi kişilik ve inanç meselesi cinsiyetler üzerinden komplekse girmeye gerçekten gerek yok
Aman bu devirde artik Kadinlarda çalişiyor işe gidiyor işe gitmeyen yok Erkeklerde temizleye gidenler var kalkti bu artik her şey eşit durumda iş de ayni şekilde bu zamanda iş bulmak bile çok zor
O zaman seni oto tamircisi yapalım Ayten 🤔
Böyle yeni tipler türedi sarı saçlı tulumlu ablalar araba tamir ediyor falan. Baya ilginç aslında ama görüntüde bence. Zor işler herkese gelmez erkekte olsa..
Olur, kadınların yapabileceği biçimde çalışma şartları oluşturulursa yaparlar.
Zaten var olan çalışma şartları pek de iyi değil.
cut.
Eskiden çok fiziksel güç isterdi. En iri erkeklerde bile eklem sıkıntıları çıkardı.
Şimdi kaporta, motor tamir aletleri modern. Yapabilir.
Lastikçi kadınlara denk geldim ama tamirciye denk gelmedim henüz. İsterlerse olabilirler ama onların naif yapısına pek uygun bir meslek değil.
Kadınlara daha nezih işler yakışır anlamında demiştir bence çünkü kadınlar da her şeyin üstesinden kolayla kalkabiliypr
O sanayi ortamında bir kadının olması, sırtların içinde bir ceylan misali gibi görünür. Herkes için diyemem ama çoğunluk öyle.
Olur neden olmasın , ama erkek mesleği olduğu için buna cesaret edecek kadın olmuyor
Olabilir tabi neden olmasın. Nadir de olsa var öyleleri. Ben desteklerim.
Olur neden olmasın ki ama fiziki güç isteyen konularda zorlanır. Onun dışında bi sorun olmaz
Azimliyse yapar erkekle kadın arasında fiziksel bir fark olduğuna inanmıyorum
150 tonluk ve her türlü karmaşık sistemle donatılan uçakları uçuran kadın pilotlarımız var.
Kadının önüne ket vurulmazsa, fiziksel güç gerektiren işler dışında her mesleğin ustası olan kadınlarımız yetişir.
Olur askerlikte zorunlu olmalı kadınlara bence erkeklerden neyi eksik
Benzinlikte çalışan kız gördüm, olur heralde bu da.
Aslında olabilir ama bu iş biraz meraktan ötesi
Olabilir ama erkekler yoğunlukta olduğu için anlamaz o işten önyargısı çok olur.
Maslak. sanayide var işinde iyi rot balans yapiyor
Güç gerektirmeyen birsey yapabilir. civada. sökebilirsiniz mesela:)
Olur da zor ama kolay değil yani. Zaten yakışmaz bence.
fiziksel güç gerektiren iş olabiliyor. bi kadın vidayı ne kadar sıkabilir ki? açık yerlerde tabanca kullanırsın ama iç kısımlarda vidalar vs kolaty dğil
Tamircilik aşırı beceri ve zeka mantık tecrübe gerektiren bi meslektir kadından olur ama kasap bi tamirci olur
Bana göre kadın müezzinlik ve imamlık dışında her işi yapar çünkü artık kas gücü yok herşeyi teknoloji oldu şimdi
Yapabiliyorsaniz yapın. Kadın tamirci yoksa demekki anlamiyorsunuz
Olur tabikide kadınların ne eksiği var. Tır, otobüs şoförü olan bile binlerce kadın var.
Gemi makineleri işletme mezunuyum.
Görevim makine bakım-onarım kontrollerini yapmak.
Surge yapan bir tc yi dismantle yaparsan o gemi kaç knot sürat ile yoluna devam eder? Ya da, eder mi?
Hangi okul bende gemi yönetimi
Kaynakçısı oluyorda tamircisi neden olmasın😂
Kadınların yapamadığı hiç bir şey bilmiyorum, erkeklerin adı çıkmış
Kadının onca erkeğin içinde sanayide ne işi var.. Kadınlar kadınlığini bilsin artık.
Olur tabi neden olmasın yatarsın arabanın altına adamlarda keşke benim altıma... Töbe estağfurullah
Her insan bir başka insanın yaptığı her işi yapabilir.
olur neden olmasin? bu hayatta her sey ogrenilir
Olur hatta kamyoncu da olur
Olur
Mesleklerin cinsiyeti yoktur
Olabilir, olanları da var zaten
Olabilir hatta varsa isteyen ulaşabilir
olmaz abi geç orayı
Olabilir ya neden yapamasın
gayette iyi olabilirler
Ay vallahi çokta güzel tamirci oluyor ben arabamı kadın tamirciye yaptırmıştım çiçek gibi oldu artık haftalık kontrol içinde aynı kişiye götürüyorum
Olabilir kadın istedikten sonra her şey olur.
Olabilirler tabii ama zor biraz.
Olabilir ama kolay olunmuyor olsa gerek
Yaratılış itibarıyla kadınlar erkeklerden zayıf yaratılmıştır ama yapabilirler sonuçta beceri işi kafa işi
Kim demiş olamaz diye. Egitimini alır bal gibi de olur.
anne olabilen bir varlıktan her şey olur
Neden olmasın ki herşeyi başaran kadınlar var
Bence olur
Tabiki olabilir
Yaparsan olur
Olabilir
Ola bilir, ama bu meslek için erkekler daha iyi