Gizli Üye(25-29)+1 yılBence ben oyle düşünüyorum Bunun nedeni, dinsel kurallarla biçimlenmiş toplumsal davranış kalıplarının daha ergenlikte bireylere empoze edilmesi. Batı dünyası bunu yüzlerce yıl önce kilisenin devlet ve toplum üzerindeki etkisini azaltmak için mücadele ederek aştı. Din olgusunu toplumu dizayn etme ve yönetme aracı olmaktan çıkarıp kişisel/özel yaşam alanına hapsettiler. Ancak, kadınların meta olmaktan çıkarak birey olarak kabul görmelerinin tohumları sanayi devrimi ile işgücüne katılmaları sayesinde atıldı. 19. yüzyılda yaşanan acı bir olay bu tohumlardan biri. Ücret ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi gibi işçi hakları için New York'ta bir fabrikada direniş eylemi yapan kadınlar fabrika binasına kilitlendi ve çıkan yangında 129 kadın işçi can verdi (8 Mart 1857). 1977 yılında BM genel kurulunda yapılan oylama ile 8 Mart günü, Dünya Emekçi Kadınlar günü olarak kadınlara armağan edildi. Batı dünyasında kadınlar bugünkü haklarını direnerek, can vererek, mücadele ederek söke söke aldılar. 20. yüzyıl ortalarında bile Amerikan toplumunda, muhafazakar eyaletlerde kadınların görevi iyi birer ev hanımı olmak ve çocuk büyütmekti. Bizde ise, dünya tarihinin en büyük lideri Atatürk tarafından, sahip olduğu üstün insani değerleri sayesinde, Türk kadınına, 60ü yıllık esaretin ardından altın tepside sunuldu ve maalesef değeri bilinmedi. Dini kuralların da etkisiyle toplumun büyük bölümünde halen kadınlar çocuk doğurmak ve erkeğe hizmet etmekle görevli, evlenene kadar "namusunu korumakla" yükümlü birey olarak görülüyor. Taşrada kadınların çalışmasının halen aile hayatı için tehdit olarak görüldüğü geri kalmış yerler var. Ev işlerini karısıyla paylaşan erkeğin zayıf, kılıbık vs ifadelerle aşağılandığı yerler var. Kadının ikinci sınıf sayıldığı kültürel altyapıdan çıkamamış yerler var. Genç kızların yaşıtları erkeklerle iletişimi, arkadaşlığı "elalem ne der" kaygısı ile kısıtlanınca genç erkeklerin cinselliğe aç yetişmeleri, ileride tanıdıkları her kadını cinsel obje olarak görmelerine neden oluyor. Tutucu toplumsal yapı, aslında gençlerin gelecekte karşı cins ile normal, sağlıklı, insani ilişkiler kurmalarını önleyerek onların mutsuzluğuna ve karşı cinse sürekli şüphe ile yaklaşmalarına neden oluyor. Erkeklerin, kadınlara sadece cinsellik odaklı yaklaşmalarının da, kadınları eğlenilecek-evlenilecek kadın diye ayırmaları da bu sebepten. Umarım ki seninle cinselliğe odaklanmadan, seni kendisiyle eşit haklara sahip bir birey olarak gören, sana vajinandan dolayı değil, kişiliğinden dolayı değer verecek bir erkekle karşılaşırsın.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu hayatta hiçbir şey için geç deyil, demek ki zamanı bu zaman mış üniversiteyi okumak için 20 li yaşlarda okumak gerekmiyor, 40 yaşından sonra okuyup eğitim görevlisi olan yakınım var, hukuk fakültesini bitirip avukat olan,50 yaşından sonra güzel sanatlar fakültesine giden tanıdıklarım var hiçbir şey için geç deyil hayata bir kez geliyoruz, yeter ki isteyin
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim keşke o yakınların ile tanışma imkanım olsaydı
Okumanın ve çalışmanın yaşı olmaz, istemek başarmanın yarısıdır. Sen yeterli o potansiyeli, enerjiyi kendinde gör, kendine inan, kendine güven ve asla özgüvenini kaybetme. Öz güveni olan insanın başaramagacağı şey çok nadirdir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
+1 yılMerhaba.
Nefes aldığımız sürece geç kalmış sayılmayız siz kendinize olan inancı güveni kaybetmeyin önemli olan bu gerisi bir şekilde kendiliğinden gelir bu tür olumsuz düşünceler ile enerjinizi tüketir, ve yaşam sevincinizi öldürürsünüz tam tersi olumlu düşünerek pozitif olmanızı sağlarsınız umudunuzu yitirmeyin karamsar olmayın şu hayatın her bir alanında mücadele, var evde işte sokakta aklınıza neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur, ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz, an midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor sabrınızı koruyarak geçmişe bir sünger çekerek sil, baştan yapıp yeniden başlayabilirsiniz..
20 Yorumla
+1 yılAşkım hiçbir şey için hiçbir zaman geç değildir. Evet yaş aldıkça ümitsizliğe kapılmak normal olabilir ama ölmediğimiz sürece her şey için şans ver demektir. Lütfen kendini üzme bu konuda. Bunu atalı 3 ay olmuş görür müsün bilmiyorum ben yeni üye oldum şimdi çıktı karşıma. Ama her şey için daha çok erken bile olabilir her şey senin elinde ve her şeyi yapabilrisn sadece kendine inan
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim canım benim <3
- +1 yıl
Rica ederiim aşkıımm yaşadığımız sürece ümit vardır hiçbir zaman unutmaa
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Hayır 30 yaş tam erişkinlik yaşı daha yeni olgunlaşıyorsun. Belkide ömrünün çok başı.
Başlamalısın ister 40 50 ol ister 20 .
Başarmanın yaşı yoktur.

"Kimi 22 yaşında mezun olur iyi bir iş bulmak için 5 yıl bekler. Kimi 25 yaşında ceo olup 50 yaşında ölürken, kimi 50 yaşında ceo olup 90 nını görür. Kimi evlenirken kimi bekar kalır. Obama 50 yaşında emekli oldu Trump 70 yaşında göreve başladı. Dünyadaki herkes kendi zamanına göre yaşar. Çevrendeki bazı insanlar senden bir adım ileride görünebilir bazıları ise senin gerinde gözükebilir ancak herkes kendi yarışında kendi zamanındadır geç kalmadın erkende değil sadece Kendi zamanını yaşıyorsun."
Bir şeyler başaracağına eminim. Kendine güven ve yola koyul. Keşke dememek için iyi ki yaptım de.
20 Yorumla
+1 yılKendini bilgi ve kültür açısından eğitmek için hiçbir zaman geç değildir. Fakat kendini yetenek olarak geliştirmek için biraz geç bir yaş bence. Çünkü yeteneklerinin üzerinden gitmen gerekir ve yeteneğini en iyi şekilde geliştirmek için dc olabildiğince küçüklükten başlamak gerekir.
12 Yorumla- +1 yıl
Bakis acini sevim askomm @bahar_zczm
- +1 yıl
@bjkbjk1903uay <33
Kesinlikle geç kalmadın, eğer imkanın ve zamanın varsa oku derim. İnan bana benim şu an zamanım imkanım olsa beş dakika durmam. Ve bu ülkenin okumuş, kültürlü ve kendisine pozitif katkı yapacak, ileride iyi anne olacak kadınlara ihtiyacı var...
10 Yorumla
+1 yılTebrik ederim bu arada sorun güzel
Tedirginligine Bi anlam veremedim ama yas 27 dur daha oyun yeni başlıyor
Hiç bir şey için geç kalınmış değildir anladım kadarıyla tabuları var ve yıkamıyorsun ya da yıkmak istemiyorsun
27 yaşında genç Bi bireysin bence hayatına yön verebilmek için gayet aklı başında Bi yas dedim gibi tedirgin olma yeni başlıyor hayat
Tadını çıkar 😉
10 Yorumla
+1 yılBende 27 yaşındayım yıllardır okumanın hayaliyle yasadim ama ailem destek olmayıp basının çaresine bak dediği için ve para olmadığı için okuyamadım okuyamiyorum bu benim için çok üzücü onun yerine önüm kesilmeye çalışılıyor büyü bağ ile ve bunu kendi ailem yapıyor basarili olamim diye ama pes etmiyorum etmicem hala iştegim var okumaya
14 Yorumla
Soran+1 yılCanım benim seni o kadar çok iyi anlıyorum ki. Büyü ile derken nasıl yapıyorlar?
Soran+1 yılİstersen takipleşelim mi?
+1 yılhiçbir şey için geç kalmış değilsin. Ben bu düzeni bozucam hayatımı daha iyi şartlarda yaşıcam dediğimde tam 26 yaşındaydım. Şimdi günden güne kızıl elmaya dhaa çok yaklaşıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılMoralimi düzelten yorumlardan bir tanesi daha çok teşekkür ederim
+1 yılBu soru benim de her gün içimi kemiriyordu bir süre önceye kadaar. Bunu söyleyip bir gün derken yılları çürütmek doğru olamaz. Kendine bunu söylemekten vazgeç ve hemen bir adım at
16 Yorumla
Soran+1 yılPeki sen ne yaptın sonra? :(
- +1 yıl
Okumayı bırakmıştım calismayi bırakmıştım hatta yaşamayı bile dusunmedigim bir dönemdeydim. Herşeye geç kalmış işe yaramaz biri gibiydim. Ama psikolog olma yolundayim. Bir gün derken yıllar geçtiğini gör ve o gün aslında senin günün. O gün başla
Soran+1 yılSeninle konuşabilir miyiz arada sırada?
- +1 yıl
Tabiki 🌺
Soran+1 yılTakip atıyorum şimdi :)
- +1 yıl
Hakkisin tatlım
+1 yılOkumanın ve çalışmanın yaşı olmaz. Siz yeter ki kendinize güvenin.
11 Yorumla
Soran+1 yılBu yorumu bir öğretmenin yapması beni çok mutlu etti.
+1 yılBence kaybedilmiş hiç birsey yok inancını yitirme daha geç bu okumuş yeteneğini keşfetmiş bir sürü oyuncu ve sanatçı ve iş insanı var..
Hiçbirsey için geç değil hayat..10 YorumlaHiçbir şey için geç değildir. Bekleyerek vakit kaybetme bir an önce ne yapmak istiyorsan onu yap. Hayat tabi ki çok kısa ipin ucunu nereden yakalarsan kâr.
10 YorumlaHiç bir şey için geç sayılmaz. Yaşadığınız ülkenin faktörlerini de göz önünde bulundurmak lazım. Ama unutmayalım ki, 27 yaş ile 72 yaş aynıdır. Her iki yaşın süresi 1 yıldır. Hayata, yaşama ve başarıya ne kadar aktif sarıldığınızla alakalıdır bu durum. Bu da sizin elinizde.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle hayır daha yeni hayatı anlamaya başlıyorsun Yani şu anda daha güzel daha sağlıklı kararlar biliyorsun
10 Yorumla
+1 yılTanıdığım birisi 32 yaşında üniversite bitirdi, hemde fakülte ve bölüm 1. si olarak. Demem o ki, hiçbir zaman hiçbir şey için geç değildir...
10 YorumlaBu yaş takıntısından kurtulup hayatı akışında anlarda yaşayın. Geleceğin stresini bugün yaşamanızın bir anlamı yok. Hayat anlardan ibaret.
10 Yorumla
+1 yılNe istediğini biliyorsan neden geç olsun ki yeter ki bir hayalin olsun ve bunu gerçekten iste
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl27 yaş hayata başlamak için geç bir taş değildir. Bence kişinin tam tersi kendini bildiği bir yaştır. Bu nedenle daha sağlıklı ve sağlam kararlar verebilirsin. Şahsi fikrim bu noktada asla geç kaldım diye düşünmemen.
10 Yorumla
+1 yılHayır. İnsan ömrünün sınırı belli nasılsa nefes aldığın müddetçe mücadeleye devam oldum diyemez kimse öğrenmenin yaşı olmaz..
10 YorumlaDeğil, bunu düşünmen bile doğru değil. Şöyle derin bir nefes al, at bu düşünceyi kafandan, hemen kolları sıva ve başla 👍
10 Yorumla
+1 yılHiç bir şey için geç değil. Eğitimin yaşı olmaz
10 YorumlaOkumanın ve çalışmanın yaşı olmaz.
Geç kalmadınız.10 Yorumla
+1 yılDaha yolun başındasın her şey 30 da başlar unutma ;))
10 Yorumla
+1 yılOkumanin ve calismanin yasi olmaz sen yeterki iste...
10 Yorumla
+1 yılHayır. Ne alakası var. Asla geç değil. Yeter ki iste ve çalış, mücadele et.
10 YorumlaGeç yaş olduğunu düşünüyorum ama yolun neresinden dönsen kardır
10 Yorumla
+1 yılHayır hiçbir zmaan geç değildir. Herks kendi zamanını yaşat
10 Yorumla
+1 yılHayır ne zaman istersen başlayabilirsin herşeye. Ve sakın elalem ne der diye düşünme
11 Yorumla- +1 yıl
Bekar misin
Öğrenmenin yaşı yoktur imkanın varsa üniversite oku derim
11 Yorumla- +1 yıl
Merhaba nasılsın canim
+1 yılevet çok geç şu an 7. çocuğuna bakıyor olman lazımdı
10 YorumlaHer şeye en baştan başla hiçbir şey için geç değil😊😊
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayır tabii ki geç kalmadın şöyle düşün kendini geliştirerekte 35 yaşında olacaksın geliştirmeyerekte
10 YorumlaKonfor olayı var oradan çıkıp kendine düzgün hedefler koyarsan hiç bir şey için geç değil
14 Yorumla
Soran+1 yılKonfor olayından çıkmakla ilgili tavsiyelerin nelerdir?
+1 yılDelirdin mi? Canın sıkılmış bence senin moralik bozuk gibi
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet hem de çok :(
- +1 yıl
:( dertleşmek istersen
Soran+1 yılTakip ediyorum seni hemen çok teşekkürler
hiç bir zaman hiçbir şey için geç kalınmış değildir. kalk ve küllerinden yeniden doğ
10 YorumlaAyakları üstünde durup yapan güçlü kadın oluyorsunuz 6284 var. Ne aile kurması ne çocugu ne vefası boş ver in
00 Yorumla
+1 yılEminim bu hissi yaşayan tek sen değilsindir. bende birçok şeye geç başladım. kayıp mı dersen asla öyle düşünmüyorum. başarabileceğine inan ve ne yapmak istiyorsan ona başla
10 Yorumla
+1 yılHayata yeni başlıyorsun daha, geç mi kaldım diye soruyorsun. Hiç merak etme bundan sonraki yaşantın hiç bir zaman bundan öncekini aratmayacak..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç bir şey için geç değil hayat başladığın andan devam ediyor sonuçta ♥️
10 Yorumla
+1 yılBence sadece öncelik vermen gerekir iş mi eğitim mi
Birşeyler yoluna girdikten sonra ikisini bir Arada götürebilirsin.10 Yorumlakime göre bence her yaşın ayrı havası var bence bunca yaşanmışlık ve hayat baya güzel onun için hayatı seviyorum
10 Yorumla
+1 yılEvet artık her şey için çok geç, şimdiye kadar sigorta primini yatırmış emekli olman gerekiyordu hatta torun sevme yaşın gelmiş
10 YorumlaBir işe başlamak için bu gün erken, yarın geç. Ne yapacaksan şu an yapmalısın. Hâlâ hayattaysan hiçbir şey için geç değildir.
10 Yorumla
+1 yılhayır hiçbir şey için geç değil insan isterse lügatında imkansız diye bir terim yoktur kendine inan istersen herşeyi başarırsın
11 Yorumla- +1 yıl
imkansiz de otur seyret bebeim. Aklini sevim seni @buseekolcu
+1 yılElbette ki hayır. 40’lı yaşlarında yeniden Üniversite okuyup yeni hayat kuran kadınlar var. Hiç bir zaman hiç bir şey için geç kalmış sayılmazsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl31 yaşım ve daha 35 kadar yolu var diye düşünüyorum 😂 sonrasını sonra düşünürüm 😏
11 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun be
Tolstoyun bisikleti diye bir kavram Tolstoy 67 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendi buda demek oluyorki hiçbir şey icin geç değildir
10 Yorumla
+1 yılEğitim hayat boyu çalışma yaşam boyu nerde dahil olduğunun pek bir önemi yok
Ne getiriyor ve ne götürüyor sanki daha önemli;)10 YorumlaMücadeliyi bırakmamak lazım geç diye bir şey düşünmemelisin
10 YorumlaAdam Gontier'ın da dediği gibi "it's not too late, it's never too late."
10 Yorumla
+1 yılhayır tabiki. sen gayret et azmet gerisi gelir
10 YorumlaHiç bir şey için geç değil ne kadar zamanda ne yaparsan o kar kalır sana
10 Yorumla
+1 yıl27 cok erken rahat ol her sey icin vaktin var
10 YorumlaDeğil tabii ki bir zaman kaybı değil ki hayat devam ediyor
10 YorumlaHayatda heçbirşey üçün gec deyil. Başla sonrası geler. En önemlisi adım atmaqdır.
10 YorumlaCok da gec degil oğrenmenin yaşı yok icinden geliyosa hem okuyup hem calisa bilirsin
10 Yorumla
+1 yılHayırr hiçbir şey için geç değildir , devam et ne istiyorsan
10 YorumlaEğitimin yaşı yoktur ama bira geç kalmış olabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBende de tükenmişlik sendromu var bu aralar. Herşeye geç kalmış gibi hissediyorum kendimi
10 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar