Kadını bir kadın, Erkeği bir erkek olarak görmüyorum.
İkisi de gözümde eşit ikiside kolu bacağı olan insan. Bu ayrımı yapıp kadın şunu yapar mı erkekten geri kalır mı diye düşündükçe mutlak süreçte asla muasır medeniyetler seviyesine çıkamayacağız. Herşeyden önce Kadın bir İnsandır. Herşeyden önce Erkek bir İnsandır. Kadın yapabiliyorsa erkek yapabilir mi erkek yapabiliyorsa kadın yapabilir mi diye tartışmalar saçma. Çok güzel ev temizleyen yemek yapan dikiş nakış bilen erkekde tanıdım, ağır koşullar altında amele kası yapmış kadın da gördüm. Bu insanlar kendini aşıp kurallarını yıkıp bir sonraki seviyeye geçmiş insanlar. Darısı dünyanın başına. Artık kadın veya erkek olmanın onur şeref haysiyet bilmem ne zırvalığı olmadığını anlayıp sonuçta tek bir tür olduğumuzu, hepimizin homo-sapiens olduğumuzu anlamalı dünya.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki de başarılılar. Tomris Hatun'dan, Sabiha Gökçen'e (Sabiha Gökçen'i saymak doğru mu bilemedim ama), Songül Yakut'tan bugün PKK ile çatışmaya giren, Zeytindalı harekatında yer alan ve aklıma gelmeyen nice asenası var görevini layığıyla yerine getiren memleketimin. Aslanın dişisi de aslandır. Kaldı ki ben Türk töresi içinde yetişmiş kadın askerlerden örnek verdim. İsrail'de kadınların da orduya zorunlu hizmeti mecburi mesela. Başarılı olduklarını düşünmüyorum diyen açsın iki tarih kitabı okusun. Bizim töremiz ta milattan önceki dönemlerde bile kadın asker yetiştirmiştir. Cephede aktif rol oynamış olmasa da asker diye anamasak da nice vefakar kadın birinci dünya savaşında cephede sıcak çatışmada olan erkeğe su taşımıştır. Biz böyle faziletli anaların çocuklarıyız. Biz yüce Türk halkıyız.
00 Yorumla
+1 yılkimi zaman erkekten bile iyiler görevlerimizi daima önemseriz mesleğimizle erkek düşürelim derdimizde yok bazılarına kıyasla
21 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum aynen
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
+1 yılKadınlar eskiden savaş meydanında erkeklere moral verir komutanlık bile yaparmış? Tabiki iyiler.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
O noktaya gelen kişi zaten fiziksel ve psikolojik olarak buna uygun kişilerden şeçiliyor.
Bence oldukça başarılılar. Laf eden kıskanıyordur.
01 Yorumla- +1 yıl
aynen teşekkürler:)
+1 yılÇok severim boyum yetse bende isterdim polis veya asker olmayı
05 Yorumla- +1 yıl
yaaa uymuyormu standartlara:(
- +1 yıl
165miş 160ım
- +1 yıl
1.62 aslında msü için ama 4 yıllık üniden sonra girersen ben öyle yaptım 1.60 alıyorlar
- +1 yıl
Aa gerçekten mi
- +1 yıl
yani benim boy sorunum olmadı bildiğim kadarıyla öyle standartlar değişiyor
+1 yılBizdekileri bilmiyorum da İsrail ordusundakiler sıkı eğitimden geçiyor
02 Yorumla- +1 yıl
İsrail ordularındakilerin hepsi şamata askerleri olmadığı için kadınları öne atıyorlar ayrıca fuhuşta vesaire kullanılıyor kadınlar orada.
- +1 yıl
Asena sanırım İsrail ordusuna mensup. Benim tanıdığım kadınların biri keskin nişancı olarak eğitilmiş, diğeri de yakış dövüş ustasıydı. Erkeklerle konuştuğumuzda da Filistin içerisinde operasyon yaptıklarını söylemişti. Bizde boş tüfekle nöbet tutuyordu askerler. İsrail ordusunda 160 bin etkin personel, 630 bin de rezerv personel varmış. 8 milyonluk nüfus için gayet yeterli. 85 milyonuz ve 666 bin askerimiz var.
Kadın asker görmedim. Ama görevine devam ediyor ki başarılı olmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYarbay Songül Yakut Şehit olmasaydı Türkiyenin ilk kadın generali olacaktı. Birden yadıma düştü soruyu görünce
01 Yorumla- +1 yıl
evet maalesef nur içinde yatsın komutanımız:((
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşarılı olanı da var başarılı olmayanı da. Aynı durum erkeklerde de var. Cinsiyet değil kişilik/karakter ile alakalı bir şey.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen 2009 da șemdinli de askerlik yaptım, Bizde kadın rütbeli yoktu, O yüzden bilmiyorum
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHer ne kadar arada ters düşsekte yine de ben kadınlara kıyamıyorum, Tehlikeli bölgelerde görev almalarını istemiyorum, Siz ölmeyin, Gerekirse biz ölürüz..
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşarılı olduklarını düşünmüyorum onlar anca eleştiride uzmanlar
00 YorumlaBaşarılı olacağı yer var olamayacağı yer ve zaman var
00 Yorumla
+1 yılOlmasalar askere alınmazlardı öyle değil mi
11 Yorumla- +1 yıl
aynen teşekkür ederim:)
Erkek teğmen sorsan anlatırdım ama 😊
112 Yorumla- +1 yıl
fark edermiki
- +1 yıl
asker askerdir bence
- +1 yıl
askerlikte ayrım yoktur komutan komutandır