Ben ebeveynliğin sadece anneye yüklenmesine karşı olarak kadının çalışma hayatında olması taraftarıyım. Üretkenliği azalan kadın mutsuz oluyor. Siz bu konuda ne düşünüyosunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılevet kadınlar kesinlikle kariyer yapabilir ya da evlenebilir ya da ailesinin yanında kalmak isteyebilir. ama maalesef kariyer ve evlilik , çoluk çocuk aynı anda olmuyor, ya hayatını kariyere tamamen adayacaksın ya evleneceksin ya da çocuk sahibi olana kadar çalışacaksın. benim fikrim bu farklı görüşlere saygı duyarım. o çocuklar 6-7 aylık iken bir bakıcıya veriliyor ne annesiyle ne babasıyla vakit geçiriyor içine kapanıklaşıyor agresifleşiyor sonucunda aileler nerede hata yaptık diyor. bence çocuklar anne ya da babalarıyla büyümeli
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kadın da bebek de ikisi bir arada olunca mutlu oluyor ben asla bırakıp işe gitmem onu düşünürüm sürekli iş isteyen kadınlar bebek üç yaşında olunca Anna okula salinca o zaman istediği gibi çalışsın bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence kadın calışmamalı mutlu bir aile için.
Kadın çalışmaya başlayınca kocasını köpek yerine koyuyor yok ekonomik bağımsızlık yok özgürlük diye diye evlilikler boşanma ile sonuçlanıyor. Koca parasına kalmadım deyip. Boşanıp ömür boyu haksız bir şekilde adamın parasına çöküyor.
Bence kadınlar evlenince çalışmamalı02 Yorumla- +1 yıl
Çok yanlış bir düşünce. Bencede tam tersi ekomiden kaynaklı insanlar boşanıyor. Erkeğin aldığı maaş az ise eve yetmiyor. Buda kaotik bir durum. Her şeyden öte eşler birbirine saygı göstermeli.
+1 yılÇocuk belli bir yaşa gelene kadar evet anne çocukla ilgilinmeli büyütmeli bakmalı yetişştirmeli bir anne bunu yapmayacaksa çocuk yapamalı hayvanlar bunu yapmıyor ama insan dediğimiz insanlıktan uzak varlıklar yapıyor çouk demek yap kaldr at değil sorumluluk ister bunu yapamayanda ouk doğurmasın kendisine anne demesin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
59
Cevap
33Cevap
+1 yılÖnceden aynen böyle düşünürdüm. Ablam 10 ay önce doğum yaptı. Çocuk için 10 ay bekledi sonra dayanamadı işine döndü. Hemde çocuğuyla birlikte ama aşırı yorucu olduğundan haftaanın 3 günü bize bırakmak zorunda kaldı yeğenimi. Annesine o kadar bağımlı ki nefessiz kalmış gibi resmen. Ebeveynlik tabi ki eşit olmali ama kabul etmeliyiz ki bebekler en çok annesini ister. Çünkü bağlanmayı ilk annesiyle yaşıyorlar. Bence o çocuğu dünyaya getirdi isek, bunları düşünmeliyiz. En az 3 yaşa kadar anne ile birlikte büyümesi gerektigini düşünüyorum.
00 YorumlaBence kadınlar istediği işte çalışabilir. Ayrıca hem çocuk hem kariyer yapabilir. Fakat ben kendi fikrimce çocuğum belirli bir yaşa gelene kadar çalışmamayı düşünüyorum. Çünkü çocukların anne baba sevgisine ilgisine ihtiyaçları var ve doğar doğmaz bakıcı eline verilmesi çocuğun aile bağını zayıflatıyor. Çocuklar bakıcılara anne diyor. Ben şahsen çocuğumun bir başkasına anne demesine tahammül edemem.
00 Yorumla
+1 yılİki tane arka arka çocuğum oldu, ilk çocuktan sonra planlar yaparken spirale rağmen hamile kaldım ve çok büyük bunalıma girmiştim. İse başlamam sürecek nezaman tekrar sadece ben olabilcem diye. Doğduğundan sonra negatif düşünceler azaldı, tabiki çok özlüyorum işimi ve çocuklar büyüyünce işe başlamak için sabırsızlanıyorum. Ama bu zamanda geriye gelmeyecek telaşlı yorucu fedakar dolu bir zaman ama iş hayatım biraz daha bekleyebilir. Ama bence kadının bi müddet sonra işe gitmesi şart. Sadece anne ve eş olmak zamanla mutsuz ediyor.
00 Yorumlaçocuğu olan kadınların genellikle daha çok sinirli, basit şeylere aşırı tepki veren, ve sanki işle gerçekten uğraşmak istemiyorlar, bir sürü yapması gereken şey varmış gibi davranıyolar (oladabilir, izlenimlerimi söylüyorum) yani kendisine ve çevresine zararı yoksa huzursuzsa bu süreçten işi bırakma imkanı varsa bırakabilir. bırakmayıp çok iyide çalışmaya devam edebilir.
00 Yorumla
+1 yılHayır bence gerek yok. Evet yorucu olabilir, doğru. Fakat bu çocuğun bir babası da var. Büyük ihtimal o da çalışıyor olacaktır. Dönüşümlü bir şekilde biri işten çıktığında diğeri diğeri işten çıktığında öbürü şeklinde çocukla ilgilenmeliler bence.
Bizim ülkede çocuk kadına yükleniyor tamamen. Sıkıcı00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne ne alaka neden bıraksın saçma illaki babaanne anneanne teyze kreş vs. gibi bir şey vardır hayat pahalı onun gelceğinide düşünmelisiniz
00 Yorumla
+1 yılTam olarak diil ama uzmanlar çocuk 3 yaşında kadar annesiyle sürekli birarada olmalıdır diyor. Yani çalışıyorken tam olarak çocukla ilgilenememe durumu çok fazla. Ya hiç çocuk doğurmamak ya da uzun bir süre çalışmadan yetebilecek maddi durum varsa çocuk anaokul çağına gelene dek bakmak. Onunla beraber çocuğa yetişebilicek şekilde iyi proglanmış iş hayatı lazım...
00 Yorumla
+1 yılIhmalsizligi annesizligi ebevnsizligi çekerek büyümüş biri olarak soylerim ki kadin cocugu olduktan sonra sadece onunla ilgilenmeli. Başts her zaman biri olmalı bu baba olamaz anne olmali. Dogurarak yakınlık gösteren emzirerek o baglari besleyen anne olmali onun sefkati olmali eksik buyuyen cocuklar normal olmuyoda. d
00 YorumlaHem çocuk için hem kadın için bırakması daha iyi olur.
Türk erkeklerinin ne kadar bencil, sorumsuz, düşüncesiz olduğunu hepimiz biliyoruz. K. çını kaldırıp bir işin ucundan tutmazlar.
Sonra bide kadını beğenmezler yok bakımsız yok her akşam başı ağrıyor. Aldatmaya kalkarlar.
Aklı olan gereğinden fazla fedakarlık yapmasın. d00 Yorumla
+1 yılBoyle kadinla erkegi yaristirmaya devam edin daha cok mutsuz evlilikler gorecegiz bir kere anatomik olarak erkegin bakmasi imkansiz ikincisi hayvanlarda bile disi daha merhametlidir duygusaldir babalik nasil yapilir sizce bir ebeveyn olarak napmasi lazim yani emzirsin mi napsin
04 Yorumla- +1 yıl
iyi ki evlenmeyecem
- +1 yıl
Insan kendini daha iyi bilir eger evlilik kisi icin uygun degilse bu yola bas koymasi pek de mantikli olmayacaktir
- +1 yıl
Görev dağılımı boşa değil. Bebeğin temel ihtiyacı anne tarafından gün boyu taşınıp emzirilmek uyutulmak kusturulmak değil sadece. Baba da buraya dahil olabilir. Söylediğin gibi emzirileceği zaman ona göre hareket edilir. Yalnız burada önemli olan işlere yakın yerde yaşamak. Ve anneye verilen bebek izni baba için de geçerli. İşte o zaman bir anlamı olur. Aradaki iş eksikliği de şöyle giderilir: stajyeri bilir misin hiçbir bilgisi olmadığı varsayılarak eğitmek üzere işe alınan. O kişiler zamanla hani mesleği edinirler o esnada da her işe koştururlar eğer torpilli değillerse. Yani işin başında herkes belli işleri yapabilecek şekilde oluyor. Bir işi sadece 1 kişi anlar şekilde yerleşilirse o iş yeri zaten pek kazançlı çıkmıyor. Bunun sağlandığını varsayalım. Belki şu an zor görünüyor ama bence ileride çalıştığımız işlerde daha esnek olmamız gerekicek. Şu anda da öyle aslında. Görevlerimiz sağlamacı olmayacak oynayacak. Yani birinin yokluğunu birkaç kişilerce doldurulması normal hale gelecek. Peki iş artacak. Çalışan sayısı da artmak zorunda. İş verenler ısrarcı olurlarsa çalışan eleman sayısının az kalmasında iş yerleri büyüyemeyecektir.
- +1 yıl
Gorev dagilimi olmasi lazim zaten duygusal anatomik ve yetkinlik olarak burada annenin yapabilecegi her seyi baba babanin yapabilecegi her seyi annenin yapamayacagi zaten belli bir durum zaten nitekim bir cocugun anne ve baba sevgisine ihtiyaci vardir en basta stajyer ornegini verdigin cok iyi oldu simdiki gencler aile buyuklerinden cevresinden nasil ebeveyn olunabilecegini ogrenen ve bunu yorumlayabilen stajyerlerdir bir nevi sonucta gelecek nesilleri yetistirecek kisiler onlar nasil gorurlerse cevreden o sekilde ebeveyn olmaya daha yatkin oluyorlar is bilincte bitiyor tamamen bilincli olan insanlar zaten herseyin tek cinse yuklenmemesi gerektigini bilir insan sonucta bu makina degil soran arkadas konuyu farkli yerden ele almis kadin calissa hangi birine yetisecek diye sorar calismasa is hayati yok surekli evde olup uretkenligi azalacagi icin yine mutsuz olacagini soyleyecek diger bir ifadeyle erkegin bir sorumlulugu olmuyora getirmek istiyor olayi burada da es secimi devreye giriyor yani isin en basina bilincli kisiler karakteri oturmus olgun kisilerle zaten bu yola bas koyulmasi lazim
+1 yılHayır, bırakmamalı. Çocuğu sadece anne değil anne-baba birlikte büyütmeli. Çocuğu tek başımıza yaptıysak tamam😏 herkes üzerine düşeni yapsın.
40 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Bence mümkünse anne de babada belirli bir süre çocuğa odaklanmalı özellikle ilk 3 yıl çok önemli. Kariyerde önemli ancak çocuk psikoloji ve kişilik oluşumu onun kadar değil.
0-7 yaş dönemi kişilik karakter oluşumu %99 tamamlanıyor bu süreç ebeveyn için ekstra önem arz etmekte.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısınız fakat çocuğunda içgüdüsel olarak belirli bi yaşa kadar anneye daha fazla ihtiyacı oluyor. Başkasının yetiştirdiği çocuk daha sonra daha büyük problemlerle karşılaşılmasına, sebebiyet verebiliyor. Bence belli bi yaşa kadar işten ayrılmalı kendi evladını kendi istediği gibi yetiştirmeli. Temeli anne atmalı kaba tabirle.
00 YorumlaGörüşler ne iğrenç çoğu erkeğe göre kadınlar evlenmeden önce babasının itibarini korumak icin bakire yasamali evlendikten sonra kocasina hizmet etmeli cocuğu olunca da çocuk için yasamali kadın insan değil mi kendimiz için yaşayamaz miyiz o çocuk senin de değil sen neden hayatini ona adamiyorsun bu kadar neden kadinlarin kararlarini 3 iqlu dusunemeyen varliklar veriyor anlamiyorum
30 Yorumlasöylediklerinde haklısın ancak çocuk babadan çok anneye ihtiyaç duyar. aslında haftanın yani salı ve çarşamba günleri izinli olsa çocukların 2 yaşına gelesiye kadar. haftada 4 gün izin 3 gün çalışma şeklinde, ama maalesef çok zor.
13 Yorumla- +1 yıl
İyi bir plan yapıp uygularlarsa imkansız değil. Ve babadan çok anneye dediğin emzirmekse... Yemekse yani. O zaman gün boyu biz insanların tek düşündüğümüz yermek olurdu değil mi? Ama sadece yemek düşünmüyoruz binbir türlü şey aklımızdan geçiyor, oluyor. Baba da bence gayet de samimi olabilir isterse.
- +1 yıl
Bebeklerin ilk yıllarda bir şey hatırlamadığı bence yalan. Çiçek gibi nasıl yetişirse o şekilde katkısı oluyor. Yani baba da gayet de katkı sağlayabilir. Bizim toplum uzak tabi böyle şeylerden
+1 yılEn azından 6 ay şart bence. Hatta 2 yaşına kadar da duruma göre yanında kalması daha iyi olacaktır ama annenin mutluluğu çok önemli burada. Evde kalıp mutsuz olacağına çalışıp eve döndüğünde çocuğuyl averimli vakit geçiriyosa çalışması daha önemli
00 Yorumla
+1 yılKariyer yapmalılar ama Anneanneye Babaanneye de çocuk bırakılmamalı.
İnsanlar emekli oluyorlar tam kafa dinleyecekleri zamanda sizin enceğinize bakmak zorunda değiller.
Çocuğu yapan sizseniz onu bakacak kişiyi de sizin bulmanız lazım...00 Yorumla
+1 yılEvet kadın çalışmalı ama sağlıklı bir birey yetiştirmek istiyorsa bence çocuğu ile vakit geçirmeli ilgilenmeli bu zamanda çocuk yetiştirmek oldukça zor kadın bir yandan kariyerine de odaklanmalı ancak çalışmak ve bir yandan çocuğa bakmak güç olabilir. Aynı şeklide babalarda çocuklarıyla ilgili olmalı ama çocuklar küçük yaşta anneye daha bağlı olurlar o yüzden annenin çocuğuyla ilgilenmesi görüşündeyim.
00 Yorumla
+1 yılBelli bir yaşa kadar annenin çalışmasını pek doğru bulmuyorum. Çocuk ilgisiz, tek başına büyüdüğü zaman maalesef ileride bir çok psikolojik sorunlarla baş etmeye çalışıyor.
00 YorumlaHiç etik değil çocuğuna yeterince ilgi sevgi veremedikten sonra iş hayatın boş ve bunları göze alarak yola çıkman gerekirdi hayatın boyunca çalışıcak değilsin örnek veriyorum hani çalışmaya başlasan çocuğuna bakıcı tutmuş olsan eve gelirsin yemekdi temizlikti çocuğunla ilgilenemezsin ve çocuk ilgisiz sevgisiz kalınnca bambaşka biri oluyor.
00 YorumlaÇocuğun ve annenin sağlık problemi olmaması şartıyla iş hayatına devam etmeli o süreye kadar verilen bir emek var çocuğu da yaşamın içine dahil ederek güzel bir planlama yapılabilir.
00 Yorumla
+1 yılAra vermeli işten kopmamak adına güncellenmek adına bir program olmalı. Eğitim gibi sohbet gibi. Hatta görev. Yapabileceği başka bi şey de diğer ara veren bebekli annelerle görüşmek olabilir sık sık.
00 Yorumla
+1 yılÜretkenlik önemli ama çocuk daha önemli. Anneanne babaanne eline bile bırakılan çocuğu hiç yapmayın daha iyi bakıcıya düşünemiyorum. İlla kariyer diyen asla çocuk düşünmemeli...
00 Yorumla
+1 yılBı şekilde düşünmüyorum
Bence kadının en önemli vasfıdır annelik
Üretkenlik çok basit bir şey bunun yanında
Ama işi bırakıp bırakmamak tamamen içinde bulunulan şartlarla alakalı00 Yorumla
+1 yılİşi bırakma degil de ara vermeli diye düsünüyorum geçici bir süreliğine tabi herkes için geçerli bi durum değil
00 Yorumla
+1 yılÇocuk doğduğunda en çok anneye ihtiyacı olur. Annenin de çocuğunun gelişimi için bazı şeylerden fedakarlık etmesi gerekir :)
00 YorumlaHayır hiç de değil. Erkek için böyle bi durum söz konusu değilken kadın neden işten çıkmak zorunda? Bakıcı bakabilir:)
00 Yorumla
+1 yılBen o bir kadının çocuk olmadan dahi çalışmasını istemiyorum. Yani sorunun cevabına gelecek olursak evet bırakmalı
00 Yorumla
+1 yılCevabı zor biri soru.
Kesinlikle herkes için değişen bir cevabı var. Hatta süreç içinde cevabı değişen insanlar bile gördüm diyebilirim00 Yorumla
+1 yılİlk 1 2 sene evet çocuğun annesiyle büyümesi açısından ama temelli bırakmamalı tabiki neden hayatından vazgeçsin ki
00 Yorumla
+1 yılBırakmalı, çocuğu bakıcı büyütsün diye mi yapıyorsunuz. Erkekte bakmalı tabii ki fakat anne gibi olmadığını çok iyi biliyoruz
00 Yorumla
+1 yılGeçenlerde 3 üniversite bitirmiş bir kadın keşke çalışmasaydım, çocuklarımı büyütseydim, pişmanım dedi. Videoya çektim konuşmasını...
00 Yorumla
+1 yılküçücük çocugu yabancı birinin büyütmesi garip bence ve çocuk içine çok zor 😭 anne sevgisini hissedemiyo
00 Yorumla
+1 yılBelli bir süre kendi büyütse daha iyi anneye ihtiyaç duyuyorlar sonuçta daha sonra tekrar işe başlayabilir
00 Yorumlaİlk 3 yıl öocuğunu kendi büyütmeli diye düşünüyorum, annesine en çok ihtiyacı olduğunda yanında olunmalı yani…
00 Yorumla
+1 yılYani biraz ara verebilir. Sonuçta hem çocuk hem iş zor. Çocuk biraz büyüyünce geri dönmeli bence.
10 Yorumla
+1 yılkendi tercihi tabi ki ama kadının çalışma hayatında her zaman yeri olmalı onlarda ihtiyacımiz var
10 Yorumla
+1 yılBakıcak kimse varsa çalışabilir yoksa devreye bakıcı girer ama o da herkese uymaz ekonomik durum malum her şey gelire bağlı bakıcı bulmak da kolay değil güvenmek hiç değil.
01 Yorumla- +1 yıl
Türkiyede çocuk yapmayi düşünenlerin akil sağli yerinde değil
Bence bırakmalı çünkü çocuk annesiz kalırsa iyi olmaz
00 YorumlaTam olarak bırakmalı demeyelim de anne sütü boyunca ara vermeli
00 Yorumla
+1 yılMesela bir erkek çocuk emziremez ya hani mecburen kadının ilgilenmesi gerekiyor.
00 YorumlaKocadan çıkan çocuk imkansız gbi oldu ülkede işi bıraksa ne olur bırakmasa 😀
00 Yorumla
+1 yıldinlenmek için ara verebilir geri dönmek şartıyla bence orada bir şey olacağını sanmam
00 YorumlaEvet bir süre evinden de çalışabilir okula gidene kadar anne sevgisi ilgisi çok önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBakacak kimse yoksa bırakabilir. Ancak kadının kariyeri iyiyse yardımcı da tutabilir diye düşünüyorum.
00 YorumlaSütten kesilene kadar bırakmalı bence çünkü diğer türlüsü çok zor oluyor ama daha sonra devam etmeli çünkü erkek milleti olarak şerefsizler barındırıyoruz içimizde
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen çoğunu oraya buraya atarak. buyutmek daha mantıklı
10 YorumlaEvet bu görüşüne katılıyorum bir ebeveynligin sadece anneye yüklenmesi bencede yanlış bence anne de çalışıp sosyal hayatına davam etmeli yoksa pisgolojik olarak yıkılır bunalıma girer bence
00 YorumlaNe alaka ya erkek bırakmıyor kadın niye bıraksın erkek bakamıyor mu çocuğa? Anne diye sadece kadın bakmalı diye bir şey yok.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk doğar doğmaz hem iş hem bebek insanı çok yıpratır. Belli bir süre izin alıası bana mantıklı geliyor
00 YorumlaBelli bir süre evet ben 2 yıl çalışmamıştım.
Emoji Ekle
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum00 Yorumla
+1 yılbelli yaşa kadar çocuk ilkokula gitmeye başalayınca bence tekrat çalışmaya başlayabilir
00 YorumlaYa çocuğu ihmal etmiyosa gerek yok ama bence anneligini yaşasın ara versin baya belki sonra baslar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılbelki bir süre aralığında ara verebilir fakat isterse geri dönebilir çünkü bir süre aralığına kadar çocuklar annelerinin ilgilenmesi gerekiyor bir süre sonra dönebilir isteğe bağlı tabi
00 Yorumla
+1 yılHayır neden bıraksın ki bir kadın hem anne olabilir hem çalışabilir engel bir durum yok
00 YorumlaBence işi değil çocuğu anasına bırakmalı
00 YorumlaBence bırakmalı
00 YorumlaHayır bırakmamsi lazım
00 Yorumla
+1 yıleve bi kadin hizmetci lazim
00 Yorumla
+1 yılBabaanneler ne güne duruyor
00 Yorumla- Devamını Gör (32)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi