Daha Önce stajyer olduğum iş yerinde tam zamanlı çalışmaya başladım ancak aynı görev tanımına sahip olduğum ve aynı saatler mesai yaptığım erkek bir çalışma arkadaşımdan daha düşük ücret alıyorum. Sebep olarak erkeğin bakmakla yükümlü olduğu ailesi öne sürülüyor. Kadınların bakmakla yükümlü oldukları aileleri yok mu? sorumlulukları daha mı az? sizin görüşleriniz nelerdir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılYanlış bir olay. Her şey aynıysa ücrette aynı olmalı. Bakmakla yükümlü bir ailesi olsun veya olmasın farketmez ki kadınlarında kendisine bakan ailesi olabilir, kendisini bu zamana kadar getiren ailesine bakma yükümlülüğüne zorunlu olmasada vicdanen mecbur hissedebilir, kimsenin özel hayatını bilemeyiz. Ben çevrede öyle kadınlar duydumki ailesini rahatlatmak için çalışıyor öyle erkek de duydum ki ailesine yardım etmeyi bir kenara bırak kendi için sürekli bir şey alan (telefon değiştiren vs). Şimdiki hayatta eski düzen kalmadı o yüzden kimse böyle yargılara takılı kalmamalı bence. Herkese bilgisi tecrübesi ve ünvanı nispetinde iş performansına göre ücretini verir ha işveren erkeğe çok yardım etmek istiyorsa iş olarak fazladan ücret vermek yerine kendi cebinden kişisel alan dahilinde miktar verebilir bunu illa işe dayandırmak gerekmiyor.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTecrübesi donanımı daha fazla olanın daha fazla maaş alması normal ama aynı ise çalışmalar fazladan emek gücü de verilmiyor ise çalışma yılın aynıdır dil sayısı vs aynıdır. Kadın erkek değişimi olacak iş yeri mi şirket mi? İnsan düşünür
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
9Cevap
+1 yıl"Sebep olarak erkeğin bakmakla yükümlü olduğu ailesi öne sürülüyor. Kadınların bakmakla yükümlü oldukları aileleri yok mu?"
Cevap tabi ki de "YOK" ... kadın işi olursa çalışır eve yardım eder çalışmazsa çalışmaz... o sorumluluk elbette ki sadece ve sadece erkeğin sırtındadır.
Bir anket yapıp "neden çalışıyorsunuz?" diye sorsanız erkekler "çalışmayıp napacağız?" diye sorar. Çoğu da canım canım bakar suratınıza. Ama hemen her kadının verecek cevabı vardır: kimisi "işimi seviyorum" der, kimisi "ekonomik özgürlük" der, kimisi "eşimin geliri yetersiz" der...
Arada fark bu... bir erkek p parayı kazanamazsa erkekliği, varlık sebebi sorgulanır. Ama en çarpıcı gerçek bu durumu özetler. Ülkede intihar edenlerin %80'i erkek %20'si kadın
00 Yorumla
+1 yılÖzel sektörde maaleaef bu var. Kadına evlenip çocuk doğurup gidecek gözüyle bakıyorlar. Kapitalist düzenin kölesi hepsi. Bunu yapanlar emin ol özel hayatlarında hep olumsuzluk yaşıyorlar. Ya karısı aldatıyor ya kızı boşanıyor ya oğlu serseri oluyor.🙂
50 YorumlaNerede çalışıyorsunuz bilmiyorum fakat sizinle aynı düşüncede değilim..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiao
Ataerkil kafa ve adalet anlayışı. Gerçekten gülünç buluyorum. Kadının bir erkeğin eline bakmasını istiyorlar. Bağımlı olmasını.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYıllardır böyle çünkü, bu sistem zor değişecek gibi.
00 YorumlaAta erkil bir toplum olmamizdan gelen ilkel düşüncelerimizden hala kurtulmuş olmamakla birlikte Kadın çalışanlar aynı pozisyon için daha düşük maaşa razı olabiliyor olabilir mi?
01 Yorumla
+1 yılCinsiyet eşitsizliği hala var maalesef
00 Yorumla
+1 yılAtaerkil toplum yüzünden
00 YorumlaDaha tecrübelidir belki
00 YorumlaŞirketten şirkete göre değişir
00 Yorumlatecrübe olarak bakmalisin bazi olaylara
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHak yiyeyin Allah belasinin
10 YorumlaArada kıdem farkı yoksa bu çok saçma
00 Yorumla
+1 yılhaksızlık
20 Yorumla
+1 yılÇünkü adalet yok
10 YorumlaMaalesef ikincil kafalar
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Aynı çalışma saatleri ve aynı görevler olmasına rağmen kadınlar neden daha düşük ücret ile çalışıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat