Özellikle evlilik programları izledikten sonra kadınların "giyimime karışma!" veya "giyimime karıştırmam!" türünden bir kampanya başlatmaları gerektiğine inanıyorum. Esas önemlisi ise "erkeklik" hakkında erkekleri bilinçlendirmemiz şart. Zira erkeklerin büyük bir çoğunluğu kadınların giyimine karışmayı "erkekliğin" bir göstergesi olarak görüyorlar. Erkek dediğin, kadının giyimine karışır, mini etek veya dekolte giymişse surat asar! Kadın onu dinlemezse ilişkiyi bitirir. Muhafazakar kesimin böyle düşündüğünü biliyoruz. Peki ya modern kesim? Gençlik. 20'li yaşlardaki genç delikanlılara ne oluyor? Aklı başında bir erkek, beğendiği aşık olduğu bir kadının giyimine neden karışma ihtiyacı duyar? GÜÇ GÖSTERİSİ Beğendiğine göre, o kadını giyim tarzıyla beğendi. Bakışı, duruşu, oturuşu, kalkışıyla ilgisini çekti. Yani hal ve hareketleri, dış görünüşü ile hoşlandı. Sonrasında karışmak niye? Niye kadının kendisine yakıştırarak giydiği ve beğendiği bir kıyafete surat asılıyor ve kadın rencide ediliyor. O kıyafeti değiştir demek, aslında kadını hiçe saymak, onun bir dünya görüşü olmadığını ve hiçbir şeyden anlamadığını dile getirmek oluyor. Karışmanın altında üstünlüğünü gösterme/kanıtlama arzusu/isteği yani gücünü kanıtlama arzusu yatıyor. Bir nevi güç gösterisi. Ve bunu hem kadına ama aslında diğer erkeklere göstermek için yapıyor Mesela ekranların yeni damat adaylarından biri, "Bir erkek sözünü dinletemezse erkek mi olur, başka erkekler ona erkek olarak bakarlar mı" gibilerinden bir söz söyledi. Birbirlerini "kadınına söz dinletip dinletememe" üzerinden yargılıyorlar. Bu, bu topraklarda yabancısı olmadığımız ama değiştirmek için mücadele verdiğimiz bir anlayış. Bütün gelişmiş toplumlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmaya çalışırken ilkel toplumlarda bile toplumsal cinsiyet eşitliği sağlanmışken, günümüz şehirli genç erkeklerin böyle bağnaz ve demode bir bakış açısına sahip olması insanı hem şaşırtıyor hem de ürkütüyor. ADAM OLMAK Bu mudur erkekliğin kıstası? Bir kadının giyimine karışmak, başkalarıyla konuşmasını, dans etmesini kısıtlamak mıdır erkek olmak? Onun gülüşünü, sevincini, neşesini engellemek midir? Kadını ipleri ellerinde bir kuklaya çevirdiklerinde veya sesini çıkarmadan oturup bekleyen bir robota dönüştürdüklerinde zafer kazandıklarını düşünüyorlarsa, yazık bu erkeklere... Sevdikleri kadın, kendisi olmaktan vazgeçti diye mutlu oluyorlarsa yazık. Gerçekten yazık. Ve kadınlar bu erkeklere prim veriyorsa daha da yazık. Aklı başında bir kadın, bir erkeğin giyimine karışmasına niye izin verir?
Erkekler neden hâlâ kadınların kılık kıyafeti, dış görünüşü, hayatı ve kararları hakkında söz sahibi? Erkekler kadından üstün mü?
Kadın ve erkek hiç bir zaman eşit olmadı olamaz. Bu kadar ya*şak ve sapık varken ortalıkta ben sevdiğim kadının açık seçik giyinmesini de istemem. Timsah dolu bir nehire giriyorsan sonucunu da göze alacaksın. Özellikle göçmenlerin de artmasıyla iyice sapık doldu zaten memleket, kontrol edilemeyen bu durum karşısında giyime dikkat etmekten başka yapılacak bir şey de yok.
0
15 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sevdiğin kadın aklı yokmuş gibi sizin böyle karışmanıza müdahale etmenize izin veriyorsa zaten onun aklından şüphe etmemiz lazım. kardeşim, sapık çok diye kadınlara kelepçe vuramazsınız.
Asıl giyim gibi basit bir şeyi böylesine abartıp da dünyayı tersine çevirmesi bekleniyormuş gibi büyüten kadının aklından şüphe edilmeli. Ne kadar inkar etseniz de göze sokulurcasına sergilenen her şey insanın dikkatini çeker. Bu lüks bir araba olur, lüks bir yat olur, şatafatlı takılar olur veya dikkat çeken giyim tarzı olur kadın erkek farketmeksizin.
O zaman erkeklerde neden bu kadar sizin tahrik oldugunuz gibi olmuyorum, cünkü medeniyiz ce sinirlarimizi biliyoruz. Düsünnsenize erkeklerin giyimini biz kadinlar tahrik oluyoruz diye kisitliyoruz. herkes kendi a m indan ve kendi skinin sorumlusurdur.
Erkek anneleri yüzünden de böyle oluyor bazı anneler şimdiki kızlar çıplak geziyor felan diyor bu sefer erkek kadının kılık kıyafetine karışmayı kendinde hak görüyor. Müslümanlıktan da gelme geri kafalı bir zihniyet bu Arap zihniyeti kadın örtünsün erkeği tahrik etmesin kadını cinsel obje gibi görüyorlar erkek açık giyinen kadına kendisi baktığı için ailesindeki kadınları kapatmaya çalışıyor
Isde cahillik ve yobazlikdan baska birsey degil. Avrupada niye böyle degil erkekler asiri medeni acik giyinen birine uzaydan gelmis gibi bakmiyorlar. Insanlar biraz görmeli ve ufkunu acmali yoksa dagdan inme kapali görüse sahip olur.
Bu durumda biraz kadınların da suçu var. Nerede sizi olduğunuz gibi seven kılık kıyafetinize hayatınıza karışmayan , saygılı beyfendi tipler var onları bırakıp kıskanç maço kısıtlayan size şiddet uygulayan erkekleri tercih ediyorsunuz. Türk kadınlarının geneli maço seviyor zaten o da ayrı bir muamma
@hipermetroskopp9 Nedeni aileden gördükleri dogru olmayan iliskilerinde etkisi var. Ayrilan kadinlari takdir ediyorum kizlarina ve ogullarina iliskinin böyle dogru olmadignini gösteriyorlar ama saygsiz asaglayici bir iliskide kalan bir kadinin ne yazikki cocuklarida bu tarz insalarla karsilasinca bunu normal sanip ayni yuvarlagin ve cikmazin icine giriyor onun icin yürümeyen ve sayginin bittigi iliskide ayrilmak en mantiklisi.
Bir ilişkide ben diye bir kelime varsa ortada bir ilişki yoktur. Yeri geldi mi kadın erkeğini dinleyecek yeri geldi mi de erkek kadınını. En güzeli bazı şeyleri en başta konuşmakta başlıyor. Geçmiş takıntın varsa soracaksın öğreneceksin karşındakinin geçmişini, giyim takıntın varsa başta belirteceksin veyahut rahatsız olduğun ne varsa başta konuşacaksın. Seviyorsan fedakar olacak bazı şeylerinden vazgeçeceksin olay bu kadar basit. Zorlaştırıp asileşmeye inatlaşmaya lüzum yok. Kadınlar şöyle erkekler böyle diye boş yere lakırdayıp da durmayın hiç bir şey değişmez nasılsa. Sen dekolteli giy sana giyme diyen yok, lakin o giyim tarzınla 10 kişi seninle bir ilişki kurmak isterse bunun 9 unun amacı sekstir. Aksini iddia ediyorsan da bu dünyayı çözememişsindir.
İlişki iki cinsiyetin birbirine söz geçirmeye çalıştığı bir savaşa dönerse orada ilişki olmaz söz geçirme yarışı olur. Hepimiz bireyiz bir elmanın iki yarısı değil iki ayrı elma olmalıyım önce ben demek… yerine göre bencil olmak olması gereken bir şey. Önce can sonra canan.. uçakta maskeleri önce kendinize sonra çocuklarınıza takın diyor. İlişkilerimizde ilk öncelik her zaman kendimiz olmalıyız karşımızdaki kişiye göre değişmemeliyiz.
Ben ilahiyat fakültesi mezunuyum. Kadın evlilik hayatında erkeğin ortağı değil arkadaşı erkeğin kadından üstün olması lazım eğer kadın üstün olursa nefs kadını şimartır Allah erkekleri kadınlar üzerine güçlü kıldı peygamberimiz diyorki bir kadın küskünlükle kocasının yatağından ayrı olarak sabahlarsa yatağına dönünceye kadar melekler ona lanet eder kocası yanındayken kocasının izni olmadan kadının oruç tutması doğru değildir onun evinde izni olmadan başkasının eve girmesine izin veremez onun iznini almadan infak edemez kocasının izni olmadan harcama yaptığı zaman harcamanın yarısını geri ödemesi gerekir açılmalarından korktuğunuz hanımlarınıza nasihat edin yataklarından uzak durun veya onları dövün şayet itaat ederlerse sakın onların hakkında haddi aşmayın. Buradaki dayak hafif dövmedir şiddetli bir dayak değil gene peygamberimiz diyorki şayet böyle yaparlarsa hafif döverek onları sakındırabilirsiniz. Şeriat aykırı hareketlerde bulunduğu zaman erkeğe kadını cezalandırma hakkını vermiştir çünkü evin işlerini görüp gözetme evinin liderliğini elinde bulundurma hakkı erkeğe aittir şeriatın yapılmasını emrettiği bir şeye muhalefet etmediği sürece erkeğin karısını herhangi bir şekilde sıkıntıya sokması dövmesi caiz değil kesinlikle bir şeyle ona ıztırab veremez böyle bir şey caiz değil çünkü Allah şöyle diyor şayet hanımlarınıza size itaat ederlerse, onlara karşı haddi aşmayın.
Uğraşmayın islamla bir alakam yok olmayacak da. Siz sadece bunların adil olduğunu düşünüyor musunuz bunu merak ettim. Sonuçta islam kadına değer veren bir din size göre. Bu şekilde mi değer goruyor kadın? Lanet edilerek, dövülerek, itaat ettirerek...
Kadına lanet edilerek dövülerek tabikide değer verilmez ama erkektir kadını yöneten dinimizde çünkü kadın erkeğine sadık olmalı ona itaat etmeli ve kocasının sözünden dışarı çıkmamalı ben 4 yıllık evliyim ve eşim bana öyle çok değer verirki hiç kırmaz beni tatlı dilli yumuşak huyludur ve bende eşimin sözünden dışarı çıkmam çünkü beni cennete götürecek ilk yol önce Allaha itaat etmek sonra eşime itaat etmek olur eğer ben kendimi özgür yaşamaya alıştırırsam mutlaka nefsimi uyar kötü yollara sapabilirim Allah hepimizi kötü yollara düşmekten korusun
Kadın erkeğe sadık olmalı evet, (ama itaat etmemeli bence) peki erkek kadına sadık olmalı mı? 3-4 kadınla evlenme izni veriyor islam erkeğe. Sizin eşiniz sizinle evliyken başka kişilere de dini nikah kıysa hoş olur mu sizce? Burada da bir adaletsizlik yok mu?
Eskiden kız istemeye gidilirken damat adayının pantolonunun diz kısmına bakılırmış namaz kılıyormu diye şimdi cebine bakılıyor zengini diye. Sonrada gelin adayının alnına bakılırmış seccadeye yüz sürmüşmü diye şimdi yüzüne bakılır oldu güzelmi diye. Sonrada mutsuz evliliklerden şikayet ederler ama sen dünyalık için evlenmişsen mutlulukta kalıcı olmaz ve fani olan her şey gibi son bulur elbette.
Allah benim hakkımda nasıl olmuşta şaşmamış adalet konusunda o zaman söylermisin hepimiz insanız değilmi sadece bana özel değil bu durum herkes için geçerli ve herkes nefsini terbiye edebilir yeterki isteyerek Allah rızası için yapılsın
Karşılıklı sevgi saygı hoşgörü sadakat oldukça mutlu bir evlilik olur. Bir taraf bir taraftan üstün olursa üstün olan taraf mutlu olur sadece. Diğeri sadece onun kölesi olur. Çünkü sadece köleler itaat eder. Hiçbir kadın da bu muameleyi haketmez. Bir dusunun esiniz islam kurallari dahilinde size vuruyor, melekler sizi lanetliyor, ustunuze defalarca kuma getiriliyor. Böyle bir evlilik mutlu bir evlilik olabilir mi?
Afedersiniz; sohbetinizi bölüyorum kusura bakmayın. @BuralarınGuzeli İnancı olmayan bir insana hiç bir şey anlatamazsın, böyle kimseleri kendi haline bırakmanı tavsiye ediyorum❗❗❗
bir savaşta askerler komutanın emrine uymazsa o ordu yenilir ve yok olur düzen bozulur bir iş yerinde patron dinlenmez işçiler arkadan konuşursa o iş yeri zarar eder ve düzen kalmaz bir evlilikte kadın kocaya uymazsa çocuklar perişan olur aile yıkılır elbette komutan yalancıysa patron çıkarcıysa koca sorumsuzsa o ayrı bir durum mutlu bir evlilik iş veya arkadaşlık için tavsiyem dürüst güvenilir saygılı ahlaklı vefalı bir yoldaş edinin böyle birinin emri dinlenir ona güvenilir hatta onun emrinde ölünürde çünkü bu emirde art niyet olmadığını bilirsiniz eğer işçi bozuk mal üretiyorsa asker eğitimden kaytarıyorsa kadın evliliğe ihanet ediyorsa bu tür durumda anlaşma bozulur
islamda hoşgörü diyip diyip sizden olmayan birinin yoluna yanlış demek, aklına hakaret etmek ne kadar saygısızca. dininize saygı beklerken başkasının inancına hakaretler savurmak mıdır hoşgörü. sizin hoşgörünüz sizden olana. iki yüzlüsünüz.
@nillynymph erkek kadının koruyucusudur komutanıdır efendisidir, ama sen neden merak etin söyle hadi neyi öğrenmek istiyon veya aklında ne gibi şeytanlıklar var hadi bakalım dökül
@Sumisalibirkişi erkek ve kadın birbirinin yoldaşıdır, hayat arkadaşıdır ikisi de birbirine göre eksik ve fazladır. birbirlerini tamamlayarak dünyanın işleyişini devam ettirirler. olay bundan ibaret. ilkel çağlarda yaşıyor olsaydık kas gücü vesaire derken erkeklerin bu böbürlenme açlığını anlardım. ancak 2022 yılındayız bilmem farkında mısınız? kendi paramı kazanıyor, kendimi savunabiliyor ve kendime bakabiliyorum. bir erkeğin efendim (aghasgajdgasjcg) olabilmesi için hiçbir sebep yok. aşık olduğum kişiyi zaten gönlümde tahtına oturturum ama bu ona itaat edeceğim anlamına gelmez. o kişi efendim değil yol arkadaşımdır, sevgilimdir, dostumdur düştüğünde kaldıracağım düştüğümdeyse tutunacağım kişidir. yeri geldiğinde dertlerine derman olacağım, zorluklarla beraber yüzleşeceğim kişidir. ama asla efendim koruyucum kOmUtAnım zart zurt değildir.
@Sumisalibirkişi okudum ama senin gibi kafasizlik edip arapça okumadım. Türkçe mealini okudum ve bana yanlış geldi reddettim. İnanmayanlari öldürün, onlarla arkadaşlık etmeyin vs diyen bir din nasıl hoşgörü dini olabilir? Ayrıca bir kadın kendine saygısı varsa müslüman olmaz. Kadını aşağılayan bir dine hicbir kadın inanmamalı. Kadının erkeğe ihtiyacı yoktur ama erkek kadına muhtactir. Eğer bir taraf üstün olacaksa bu kadındır. (Bana gore kimse üstün olmamalı)
@Sumisalibirkişi ben çevremden yeteri kadar seviliyorum merak etme. Müslüman bir kadın olsaydım kocamdan dayak yicektim, üstüme kuma getirilecekti. Bu mu sevgi?
@nillynymph tamam tüm söylediklerine amenna katılıyorum ama kadın yanlış yolda ise erkeği onu yanlış yoldan döndürmek istiyorsa karısını kıskandığı için ve onun ahiretine zarar verecek davranışlarından uzak tutmak içindir ve kadın kocasının sözünü tutmayacaksa boşuna evlenmesin çünkü sürekli boşanır evlenir ve ordan oraya sürüklenir hayatını mahveder durur ve bende dahil hiç bir erkek karısının dışarıda gezerken başkaları tarafından orası burası görünsün istemez sizlerde bu konuda kendinizi kandırmayın
@nillynymph bana kardeş demezsen sevinirim senin gibi inançsızların ve islama dil uzatanların kardeşliğine zerre kadar ihtiyacım yok sadece haddini bil
@Sumisalibirkişi merak etme aşık olduğum insana son derece anlayışlı şefkatli ve sevgi doluyum. onu kırmamak ve mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. siz aşka bile maddi ve dini sorumluluklar yükleyen kötü kalpli insanlarsınız gibi geliyor. dik kafalıyım ve güçlüyüm. bunun sizi korkutması da inanılmaz hoşuma gidiyor. allah sonumuzu hayır edecekse sizin gibiler yok olacak demektir :))
@Sumisalibirkişi ben haddimi biliyorum kardeş kelimesinin altında ciddi bir anlam olsaydı ilk ben kaçardım merak etme. islam bir inanıştır. inanmamak benim özgürlüğüm. ama senin kalkıp da kadınları aşağılık bir varlıkmış gibi göstermen insaniyete aykırı "dostum". insani duygulara sahip olmayan birinin dini inancı asla sağlam olamaz. insani duyarlara sahip olmayan birinin insan sıfatıyla nitelenmesi bile sevindirici bir şey öyle değil mi? evet biz kesinlikle kardeş olamayız. benim dünyam sevgiyi savunurken sizinkisi cehaleti savunuyor.
@Hasan-ARSLAN allahtan korkmakla yaşam haklarımı savunmanın alakası nedir? evet kadınlar köpek gibi hizmet etmeli, itaatkar bir köle olmalı deseydim allahtan korkan müthiş namuslu ve edepli biri olduğumu mu düşünecektin?
@Hasan-ARSLAN tartışmanın ortasına dalmak zorunda değildin? burası özgür bir platform dilersen engel atıp bildirimlerimden muaf olabilirsin teknoloji çok gelişti öyle değil mi sizin aksinize
@Hasan-ARSLAN çirkinleştiğimi düşünmüyorum. aksine yeterince çirkin bir duruma tepkimi gösteriyorum. dile getirdiğimde çirkin olduğunu fark ettiğiniz şeye hala inanıyor olmanız üzücü
@nillynymph boş ver laf anlatamazsın bunlara. Anlasalardı zaten su an savunduklari seyin yanlis oldugunu bilirlerdi. Bize cirkinlesme derken bile kendisi cirkinlesiyor farkında değil. En iyisi muhattap olmamak.
erkek ve kadın bir birinin elbisesidir tamamlayıcısıdır evlilikle bir bütün olursunuz evlilikte elbette yakışıklılık güzellik maddi güç şehvet arzuda önemlidir fakat evliliği ayakta tutan vefa saygı merhamet güven doğruluk adalet gibi duygulardır erkeğin sorumluluğu evinin eşinin maddi yükünü karşılaması kadınında sorumluluğu eşine karşı ahlakı namusu korumasıdır bu sadece islamda değil dünyanın neresine giderseniz gidin bu kurallar evrenseldir erkeğin sorumluluğu biraz ağırdır maddi geçindirme kadını kollama erkeğe aittir ve bu yüzden sorumlulukta erkeğe yüklenmiştir
Elinize sağlık olsun 👏 hanımefendi ❤️. Boş uğraşma dinsiz tuhomlarla Allah onların göz perdelerini kapatmış onlar Allah katında kör cahiller öteki dünyada gerçekleri görürler.
@Tubaacelyaaa Allah senden razı olsun güzel kardeşim 🤗🤗😇😇 çok haklısın hiç kimseye bir şey anlatılmıyor ve anlatmaya kalkınca herkes hem dinimiz islamiyeti yozlaştırmaya çalışıyor hemde Rabbimizi (haşa) yok sayıyor ve böyle yaparak insanları galeyana getiriyorlar sen beni burada anlayan insanlardan birisin temiz bir kalbe sahipsin Allah hem dünyanı hem ahiretini hayırlı eylesin nur yüzlü kardeşim 🥰😇🤗🤗🤗
Ne demek güzel kardeşim güzel duların için çok sağol Rabbim dünyanı ve ahiretini hayırlı eylesin canım kardeşim 🤗🥰 seninde söylediğin gibi keşke anlayabilseler bizi yüce Allahım doğru yola girmeyi nasip etsin cümlemize 🤗☝🏼
@Tubaacelyaaa@BuralarınGuzeli Bir düşünceye olan tepkisini, o düşüncenin kullanmaya çalıştığı ama aslında gerçek anlamda zararsız ve o düşünceden bağımsız olan bir inancın üyesine yansıtmanız bu cümleyi anlayamayacak olan beyninizden beri gelmektedir. Sizler bir ömür kendine öz saygısı olmayan kadınlar olarak kalacaksınız. Babalarınız sizle olduğu müddetçe sizi hizmetkar olarak görmüş olsa gerek. Sizin gibi buna boyun eğmeyen buna karşı çıkan iki kadın görünce hemen saldırmışsınız. Yıllarca böyle bir eğitim almışsınız farklı açılardan bakamayan bağnaz bir şekilde büyümüssünüz. Sığ düşüncelerinizi sevmiş ve bunu benimsemissiniz. Yazık yıllarca ezilen kadın olacaksınız ve bundan memnun kalacaksınız. Üzülüyorum böyle hemcinslerime gerçekten üzülüyorum.
@Hasan-ARSLAN kadınların konusuna (genel anlamda) -bir erkek olarak- fikir beyan etmeyin. Farkındaysanız hiçbir erkeği muhataba almamışım. Rahatsızsaniz bakmazsiniz hepsini okundu olarak işaretleyin.
@Nillimsi Benimle muhatap olmak için kimden izin aldın sen❓ Sana hayırdır bu ne cüret ben izin verdim mi sana benimle muhatap olman için❓Bir daha sakın yazayım deme❗ Fikirlerine de kendine sakla ❌
@Sumisalibirkişi keşke azıcık zeka pırıltısı görsem ya DKOEPEKDPSED BRUH SON İKİLİYE. ANLATMAK İSTEDİĞİM AİLE HAYATINI BİLDİĞİM DEĞİLDİ ORADA KONU ÇOK BAŞKA ROPFLDKEODPDD
@Tubaacelyaaa :) canım benim hasta bir sizosunuz hepiniz, tedaviye ihtiyacınız var lütfen hakaret ederek bir yere vardığınizi sanmayin. Ad hominem yapmayin daha çekilmez oluyorsunuz o zaman
@Nillimsi "girme cahille münakaşaya, ya sinirini ziplatir tavana ya da yazık olur adabına." boş ver bunlar cahil gelmiş cahil gidecek. Biz hemcinsimizin yanında olmaya çalışırken onlar erkeklere karşı bizi yermeye çalışıyor. Alışmışlar ne de olsa erkek kölesi olmaya, anlatamazsın.
@Nillimsi insanların hayatlarını bilmeden abuk subuk şeyler söyleyen biri mi bunu söylüyor ailemi babamı kadın veya kızlara olan davranışını bilmeden aileme ön yargılı konuşan biri hiç konuşmasın gerçekten de zavallısın
@busepolattt aşkım bunlar nato kafa NATO mermer. Erkek sevicileri maalesef. bağnaz hepsi. Neyse bu kadar eziklenmeleri yeter bence de. Bu arada Şu Tubayı geçen bir soruda görmüştüm sevgilisi olan biriyle flörtlesiyordu. Kumaliga yatkın sanırım SKDKOELD Tam MÜSLÜMAN Kadın. Umarım kocası 4ten fazla alır. Allah mutlu etsin.
@Tubaacelyaaa ben gayet de saygılı bir şekilde fikrimi belirttim. Saygı duymayıp kuduran hakaret eden sizsiniz. Kendini bir de insanların inançlarına saygılı mi görüyorsun yazık cidden.
@günbatımı81 hizmetciligin adı aile bağlarını bir arada tutmak mi olmuş :D benim çok güzel fikirlerime saygı duyan her sekilde arkamda duran bir ailem var. Sen hicbir zaman buna sahip olamayacaksın. Kabul et sen cahil bir kölesin. Ben ise ozgur bir kadınım.
@günbatımı81 boş şimdi ise iftiraya başladın sözleteyecek sözleri olmayınca. Neyse kendine iyi bak Allah a emanet ol. Cahillerle daha fazla uğraşmaya değmez çünkü zaman zaman kaybı.
@busepolattt Kadın erkek eşitliğini sağlayacagiz ve gerçek medeniyeti sen ben bizim gibi kadınlar getirecek:) Kız, erkek farketmeksizin bu fikirlerle nesiller yetiştirecegiz ve böyle saçma sapan aşağılayıcı fikirleri çürütup egemenlikleri yıkacağız hep beraber 💗
@busepolattt@Nillimsi zaman onların değil bizim neyse ki, bu ülke köleliğe çoktan doydu kendi adıma azınlıkta da olsak sizler gibi kızlar olduğu için çok mutluyum <33 istedikleri küfürü hakareti etsinler. bir kadına en çok yakışan şey özgürlük ve güçtür
@Hasan-ARSLAN ya sana ne ne sen niye her sohbete dahil olma derdindesin ne kadar acınası bir huy bu hayır kayda değer bir şey söylesen yine bir şey demeyeceğim. boş boş susun diyip duruyorsun burası tartışma ve görüş belirtme platformu kendini buranın hakemi falan mı ilan ettin hayret bi şey ya
Kılık kıyafete karışan erkek de diğer erkeklerin pis zihniyetini çok iyi biliyordur. Karışmayan erkek cidden ne bu pis zihniyeti kendisi taşıyor ne de çevresi. Kadınlar yanlış biliyor. Kıyafete karışan erkek kıskanan erkek değil zihniyetinde sorun olan erkektir.
Erkek arkadaşlarıma sesleniyorum kendi başına buyruk bunlar gibi türk kadınlarından uzak durun anaları bunların turşularını kursun gidin azerilerle evlenin benim çevremde azerilerle evli olanlar var kocalarına karşı saygılı hemde sadık oluyorlar kocalarının sözlerinide ikiletmezler kaç senedir mutlular Allah bozmasın böyle zihniyetteki türk kadınlarıyla evlenirseniz ya sonunda boşanırsınız ya dışarda yarı çıplak vücudunu herkesin beğenmesi hoşuna gider nefsine uyar sizi aldatır ya da başınızı belaya sokarlar uzak durun bunlar gibi türk kadınlarından kardeşim bunlar her şeyi çok biliyorlar ama bildikleri tek şey vücut hatlarını erkeklere gösterip sapıklığa davetiye çıkarmak açık giyinmek batılı kültürlerin cehaleti
0
32 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türk kızı da meraklıydı sanki senin gibi özgüvensiz kıskanç sorunlu Türk erkeğine siz bir batı erkeği kadar modern olamadınız yazık size cahiller !
Sen ne kadar doğru konuştun öyle evet biz batılı erkekler gibi olmayız çünkü batılı erkekler kullanıp kullanıp paçavra gibi atarlar sizin gibi boyalı palyaçoları anca batılı erkelerin altına yayında zina yapın siz zihniyetsizler
Kimsenin kimseyi kullandığı felan yok kafanda uydurma cahil siz Türk erkekleri cinsellikte tecrübesiz olunca evlenince çok boynuz yersiniz zinaymış hahaahha 😄cahilliğe gel
Kimsenin kimseyi boynuzladığı yok biz kendimizi kapatıp da iç çamaşırsız gezen saman altından su yürüten sinsi türbanlı veya kapalı kadınlardan değiliz
Ama çok erkekle yatmayıp az erkekle yatmışsın sakın evlenme çünkü cinayet sebebisin Allah korusun maço erkeğin birine denk gelirsin vallhi alnının ortasından çakıverir mermiyi hahahahahaha 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Demekki her insanın anasına laf edecek kadar namussuzsun işte kabul et bak ben senin anana laf etttimi hiç terbiyesiz ahlaksız olduğun burdan belli bikere seni kasar sürtūk 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Âdem ile Havvâ’nın yasak meyveden yiyip cennetten dünyaya indirildiklerini anlatan âyette onların birdenbire kendilerinin ve birbirlerinin ayıp yerlerini gördükleri ve alelacele mahremiyetlerini yaprakla kapattıkları belirtilir (el-A‘râf 7/22). Bu âyette “sev’ât” şeklinde çoğul olarak geçen ve Türkçe’ye “cinsel organ, ayıp yerleri” diye çevrilen “sev’e”, klasik Arapça sözlüklerde “görünmesi durumunda kişinin kendini kötü hissettiği şey” diye açıklanır ve daha çok “cinsel organ ve makat” anlamına geldiği belirtilir. Bu tasvirden hareketle örtünmenin, sıcaktan veya soğuktan korunmak için giyinme ihtiyacından önce utanma duygusunun gerektirdiği fıtrî bir ihtiyaçtan, daha çok mânevî içerikli bir mahremiyet ihtiyacından kaynaklandığı ve örtünmenin insanlık tarihi kadar eski olduğu söylenebilir. Buna göre hem mânevî hem maddî anlamı ve boyutuyla örtünme tamamen insanî bir eylemdir. Giyinmenin örtünme ile yakın ilgisi ve bir bakıma iç içe oluşu, örtünmenin bir ölçüde giyinmeye yansımasına ve giyim kuşamla ilgili bazı kelimelerin örtünme anlamını da içerecek biçimde kullanılmasına yol açmıştır. Burada özellikle libas (çoğulu elbise) ve kisve kelimelerinin gerek Arap dilinde gerekse Kur’an ve hadislerdeki kullanımına bakmak yeterlidir. Tesettürün/örtünmenin karşıtı çıplaklık, giyinmenin karşıtı soyunmadır. Örtünmenin sosyokültürel, ahlâkî, dinî, hukukî, estetik (süslenme) ve siyasal boyutları sözü edilen iki ana boyut (fıtrî ve tabii) üzerinde temellenir. Bir hadisi şerifte buyurulur ki;"utanmadıktan sonra dilediğini yap"
Adriana Lima ve benzeri kadınların neler yaptığı Türk kadınını neden ilgilendirsin ki, her kadın kendi iffetinden sorumludur neticede, insan kendini bildikten sonra kimin ne yaptığını umursamamalı ve onların hayatlarını özenti haline getirmemeli.❗❗❗
@hipermetroskopp9 Kılık kıyafetle örtülmesi gereken yerler ve görülmesi haram olan yerler örtülür, kılık kıyafet vücut hatlarının örtülmesi gereken yerleri örter ve bu sayede örtünen tesettürlü hiç bir kadın sapık zihniyetli kimseler tarafından göz ile de taciz edilmemiş olur. Örtünmenin namus kavramıyla bir ilgisi olmadığını bende biliyorum, fakat anlatmak istediğim kadınlar için örtünmenin edep ve vücut hatlarını muhafaza edilebilmelerindeki güzelliği❗
İnsanlara din yerine kültür, ahlâk yerine bilgi ve açık giyinemeye müsade etmek yerine kapanmanın güzelliği öğretilseydi, namaz kılıp yalan söyleyen, oruç tutup haram yiyen ve örtünmeyi fırsat bilip zina eden nesiller türemezdi.
@hipermetroskopp9 adamlığına tüküreyim senin be bumudur namus bumudur kadına sahip çıkma demekki sende kıskanma denen bişey yok domuz etimi yedin be kitapsız
@Sumisalibirkişi Adamlık kadına namus gibi cahilce bir kelimeyi yakıştırıp ilk hata yaptığında onu öldürmek midir? Kıyafetle namus mu olur? Ne kapalı tesettürlü içine çamaşır giymeyen bacım var ne açık giyinen iyi insanlar var. Domuz eti ne alaka adam olan kadını kısıtlamaz. Adam olan kadının özgürlüğüne saygı duyar her kadın inanıp inanmamakta özgür. Siz dininizle gidin kadınlara baskı yapın sonra adamım diye geçinin
@Hasan-ARSLAN Erkekler gözlerini kapayacak kadına bakmayacak! Kadınlara giyinmeyi öğretmeyin erkeklere bakmamayı öğretin. Kültür bilgi dediğiniz şey Arap kültürü o örtünme felan Araplara ait bir şey biz Türksek Türk gibi yaşamalıyız. Batının modernliğini almalıyız. Açık kıyafet giyen bacım olmadığı gibi türban takan da namuslu olmadı
Harika bir yazı olmuş 👏🏻👏🏻👏🏻Müslümanlıkta ve tek tanrılı dinlerde kadının örtünmesini uygun görüyorlar dinde günah sevap diye kavramlar türüyor. Maalesef ki ataerkil bir toplumuz ve erkekler kadınların üzerinde söz sahibi olduğunu düşünüyorlar biraz anneler de oğullarını yetiştirirken bu hataya düşüyor. Anneler eşlerinin kendisine karışmasına izin vermese oğlu ilerde “ demek ki ben de eşime karışmalıyım “ gibi bir düşünceye bürünmez. Erkek kadından üstün değildir aksine kadın üstündür feminizm eşitlik felan demeyin ben erkeğin diz üstü şortuna karışan bir kadın görmedim ama kısa şort giydirmeyen erkek gördüm. Kadın düşünce yapısı bakımından erkeklerden daha moderndir. Bizim ülkede erkeklerin geneli muhafazakar ve dindar çünkü annelerinden etkileniyorlar ve eşlerinin anneleri gibi kapalı giyinmesini bekliyorlar. Suçun büyüğü kılık kıyafetine karışmasına izin veren kadınlarda bir erkek sizi olduğu gibi kabul etmiyorsa ayrılın dünyadaki tek erkek oymuş gibi davranmanın bir anlamı yok. Türkiye’de , dünyada herkes kişiliğine uygun eş tercih etse dindar kapalı kadınla, modern çağdaş düşünceli açık kadınla birlikte olsa bu sorun çözülür.
Kadınlar ilk önce hemcinslerine bir baksınlar, para için kişiliğini satan kadınlar varken, "sugardaddy", zengin koca dilenen kadınlar, sosyal medyada orasını burasını açarak takipçi kasıp para devşirmeye çalışanlar varken erkeklerin kadınlara nasıl saygı duymasını bekliyorsunuz ki?
Hemen karşı atağa geçmeyin aynı şeyi erkekler için de düşünüyorum. Bu kadar abazan sapık, tecavüzcü varken normal erkeklere de saygı duyulmasını beklemek zor.
Yani, önce hemcinslerinizi uyarmalısınoz bu konuda. Erkeklerin büyük çoğunluğu kadınlara saygı duymaya hazır bence sadece önyargılı cinsiyettir. Çevrede tek görülen "taş atmayım kolum yorulur", "ben gezeyim eğleneyim erkek çalışsın masraflarımı karşılasın" tipte kadınlar olunca da verilen değer kirli para kadar oluyor.
:D yav. yorumları okuyorum da zihniyetten felan bahsediyor. Arkadaşım sen sihin olarak ne biliyorsun. Kadın ve erkek ne için var. Yani aslında sen ne için varsın? Kadın giyimi çok ve çok önemli bir konu. Giyiniş erkeğe bir davetiyedir. yani bilmiyorum da hangi erkek tanga ile karışıyla dolaşır ki? bunu yapar güzel kardeşim olur ki kadınla anlaşmıştır baştan. Toplum için de giyinmek çok önemli Sen tayt giyer vajinanı ortaya seresen birinin azgınlığına denk gelir her şey yapabilir. Tabiki bu durumda adam suçlu değil suçlu olan sensin. Ama adam suçlu oluyor bu çağda ayrı konu.
abartı şeyler olmadığı sürece karışmam. birde ortamda önemli tabi. onu kaldıracak ortam var kaldırmayacak ortam var. suriyelilerin afganların kol gezdiği bir ortamda giydirmem mesela. gelecekler dik dik bakacaklar sonra ben bunları bir güzel döveceğim, sonra biri bıçağını çıkaracak bir yerime saplayıp kenara atacaklar. sonra da feministler ağlasınlar dursunlar arkamdan xD ne anlamı var ben öldükten sonra xD
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Her yerini aç gez ne güzel, o zaman sokaklarda tahrik olan o erkeklerin cinsel ihtiyaçlarını karşılayacaksınız, avrupadaki gibi hakkını vereceksin, onlar açıyor ama bakire kezban olan yok , burada hem açıyorsunuz hem bakiresiniz? Amaç ne mezara mi goturceksiniz? Her yerin açık bi vajinan görünmüyor onu kocana mi saklıyorsun bakire kalarak?
Ne alakasi var hem aciyorsunuz hem bakiresiniz lafi nedir? Aciyorum diye seni sxe davetmi ediyorum anlamina geliyor? Avrupada herkes herkesle yatiyor algisini nerden cikarttin nasil bir zihniyetiniz var? Ben siz tahrik olucaksiniz diye hayatimi istedigim gibi yasayip giyinemicekmiyim? Avrupada neden herkes istedigi gibi giynebiliyor kusura bakmayin ama türkiyede insanlar bildiginiz abaza. Bunu diyebilyirsaniz sigirsiniz.
Açıyorsan yapacaksın avrupali açıyor ama bakire değil nerdeyse hic biri , anlaşılan bakire kezbanin tekisin, kime neye sakliyorsun bekaretini memeler bacaklar açık ama vajinama giremezsin yok ya , çok düşünüyorsan bekaretini açmayacaksın herkes Her yerini sokaklarda görüyor ama bakiresin hadi ordan, ihtiyaçlarımızı karsilayacaksiniz , ya da edebinle giyineceksin , cinsellik sadece erkekler için mi var sende zevk al biraz kezban
Lan soytarı ben evlenmicem , hem aynı savunma şekli senin kızın senin kızın başka bildiginiz yok , alt tarafı delik işimi görürüm atarim busunuz benim gözümde, açıyorsan hakkıni vereceksin , öyle açıp elletmem diye bişey yok kaç yaşına gelmişsin hala bakiresin , utan biraz mezara götüreceksin herhalde
Bakire kezban , ben kullanıp atıyorum bunun için varsiniz bu dünyada evlenmicem diyorum hala kızın olsa diyorsun kalın kafalı misin anlama özrün mu var ?
Açık giyinmek demek kadın karşı tarafa vermek zorunda değil ki açık giyinmek sekse davetiye değildir ! Kezbanlıkla bakirelik arasında bağlantı kurman da saçmalık
Biz erkekler öyle görüyoruz açık saçık giyinen kadınlar ( baş açıklığı kastetmiyorum ) Cinsellik gidermek için vardır memeler bacaklar dışarda filan , boşuna demiyorlar evlenilecek kız vardır eglenilecek vardır , iste bu en çok giyim tarzında önümüze çıkıyor, Her yerini açan kızları erkek psikolojisi basit görür sadece cinsellik için düşünür , açan birisi niye bakire kalır amacı ne?
@AvaLee yazılarını okudumda tam bi eziksin malın tekisin sığır sen açıyorsun diye herkes açmak zorundamı zihniyetine tükürdüğümün malı aklına s*cayım senin
hepsini okumadım saçmalamışsın bu erkeğin sevdiğini kıskanmasıyla ilgili bir durum seven erkek sevdiği kıza başka erkeklerin bakmasını istemez ve onu kapatır dünyanın her yerinde evrensel bir kuraldır bu
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kıskançlık özgüven eksikliğidir ve erkek modern değil de geri kafalıysa kadını kısıtlamaya çalışır kısıtlayan erkek kendi açık giyinen bir kadın görsün kafasını çevirmez bakar bu yüzden diğer erkekler de benim yanımdaki kıza bakar deyip kızı kısıtlamaya çalışır Ben asıl böyle kadını kısıtlayan geri kafalı kıskanç erkeklerle birlikte olan kadınları suçluyorum
bir erkek seni kıskanmıyorsa seni sevmiyor demektir aksi taktirde seni sadece cinsel olarak kullanır işi bitincede çöpe atılırsın her erkek ister baban olsun isterse ben olayım kadınları çıplak görmek ister bu nefsi bir özelliktir bunun dinle ırkla özgüvenle bir ilgisi yok inanmıyorsan hayvanları gözle eşini paylaşan bir erkek görmedim ben kızım tavsiyem aklını başına topla aksi taktirde bu dünyada yalanlarla yaşıyacaksın
Koskoca psikiyatristler ruh bilimcileri bilmeyecek de sen bileceksin. Sen sus zavallı cahil (!) Sen ilerde karını kapatırsın bulursun bir tane aklı olmayan karışacağın elinde kukla edeceğin bir kadın istediğin gibi yönetirsin. Kadınına karışmayan bir sürü modern erkek var siz kıskançlar kendine güvensiz erkek modeli oluyorsunuz sizi sizin gibi kızlar tercih ediyor
sana daha detaylı bilgi vereyim akla mantığa doğruluğa ve dürüstlüğe göre sen karar ver seven erkek sevdiği kadını kimseyle paylaşmak istemez çünkü kadınlar kalbinde sadece tek bir erkek barındırır bir erkeğin karısını paylaşması demek onu kaybettiği anlamına veya sevmediği kıskanmadığı anlamına gelir erkek nefsiyle kadın nefsi bir değildir aynı değildir bir erkek seni sevdiyse! senin bir başkasıyla olman ona acı verir hatta sen ölsen ona bukadar acı veremezsin seven erkek eşini veya sevdiğini başka erkeklerin bakışından koruya bilmek için onu kapatma yolunu seçer kadını kapatarak o kadını kendisine bağlı kılar bunu yapamazsa kadın dik başlıysa ilişkisini sonlandırır sonlandırmadan önce son bir yol olarak onu döver veya yatağını ayırır şimdi diyeceksin kıskanç olmadan seven yokmu o tür durumlar sadece cinsellik peşinde koşan günlük kızı kullanıp atan erkekler için geçerlidir evlilik vaat eder ama kesinlikle evlenmez ben medeniyim der ama sana zırnık koklatmaz sözüne güven olmaz karaktersiz kılıbık beta kadının sözünden çıkmayan pısırık her lafa gelen ahlak namus saygı vefa bulamazsın onlarda hayvan gibidirler nereye itersen oraya giderler
@byncokblms77 neden kadınlara kötü teşvikte bulunuyorsun başörtüsü her kadına yakışır senin amacın kadınları cehenneme sürüklemekten başka bir şeye yaramıyor
@byncokblms77 neredeyse her erkek eşinin kapanmasını ister tabi ama senin sorun çok yanlış kadınlara kötü örnek sen ne yaparsan yap ama diğer kadınlardan sanane herkes hayatını istediği gibi yaşar ister örtünür ister kapanır
Sene 2022 biz hala kadın erkek eşitliğini idrak edemediğimiz görüyorum. Genel hatlarıyla kadın erkek eşittir. Kadının ve erkeğim fizik durumlarına ve zekalarına göre değişiklik gösteren üstünlükler vardır
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çok uzun bir içerik olmuş ama sonuna kadar katılıyorum
Bende anlamıyorum cidden özellikle de bazı kadınların bu erkek şarlatanlarina pabuç bırakanlarıni
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Batıdaki erkekler ile Türkiye'deki erkeklerin aynı göz ve niyetle bakmadığı için düşünceleriniz bu ülkede sakıncalı sırf bu düşüncede olan insanların açık giyinmesiyle iştaha gelen sapıkların tacizcilerin radarına yeni biri daha girmiş oluyor diye düşünüyorum buda benim görüşüm saygı duymak size kalmış.
Nasıl bi zihniyet var siz karılarda anlamıyorm kudurdunuz iyice iğrençleşmeyin yav nerde medeniyet nerde terbiye nerde tesettür kapalı giyininde kimse size sapık gözüyle bakmasın
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Erkekler neden hâlâ kadınların kılık kıyafeti, dış görünüşü, hayatı ve kararları hakkında söz sahibi? Erkekler kadından üstün mü?