Şırnakta bir köye atandım. Alışabilir miyim?
Nasıl insanlar? Teror olaylari falan beni korkutuyor.
Nasıl insanlar? Teror olaylari falan beni korkutuyor.
Abla seni kandırmışlar ben Diyarbakırlıyım bir sorunda yok devletin olduğu yerde bir sorun olmaz rahat ol sen. Benim ilk okul öğretmenim hataylıydı lisede meslek bölümü hocamız taa uzaklardan gelmişti hatırlamıyorum şehrini ama evimize gelip yemek bile yediler yani ne terörü sana bu zihniyeti kafana sokanda sorun var derim.
Terör bitti gibi..
P K K'nın işi gücü yok gelip seni mi bulacak okulda.. ilginçsin gerçekten.
İnsanı kaderi bulur , bilinmeyen bir yerde bilinmeyen bir zamanda ALLAH (cc)'ın izniyle..
Kaderinde yarın ölmek varsa , İstanbulun göbeğinde kafana saksı düşer ve ölebilirsin eğer sana "yazılmışsa" eğer ölüm yazılMAmışsa takla atmış hurdaya dönmüş kaza yapmış arabadan tek başına sen kurtulabilirsin , ALLAH'ın izniyle..
gerisi BOŞ
doğuda tek sıkıntı insan profilleridir
kürt oldukları için kürtçe konuşurlar
arapça konuşanlarda vardır
insandan zarar gelmez ama unutma her ilin sapkın insanları vardır. bu yüzden mesafeyi korumalısın asla labali olma.
işinde gücünde olursan sorun yaşamazsın. birde büyük şehire göre alışveriş felan ciddi kısıtlıdır.
Eskiden olsa problem olabilirdi ama şu an bence problem olmaz. Genelde doğulular daha iyidir en azından benim gördüğüm kadarıyla cana yakınlar
Cevap
33Cevap
Mardin savura polis olarak tayinim çıktı. Ön yargılarım vardı aslında gelmeden 2 senem dolacak burada. İnsanları iyi bir sorunum yok. Bir sürü birikim yaptım. Sıkıntı yaşayacağın konuları sana şöyle sıralayabilirim öğretmen arkadaşlar var onlardan duyuyorum.
Bazı aileler malum şeyi destekliyorlar. Bunu açık açık söylüyorlar.
Bazıları Türkçe bilmiyor.
Kültürel farklılıklar. Mesela burada bayan öğretmenler başını bağlayıp dışarı çıkıyorlar çünkü çok garip karşılıyorlar.
Her yere istediğin gibi gidemeyebilirsin bu yüzden çünkü onların hep gördüğü kadın evde olur erkek dışarda olur çalışır falan. Ama gelip sana kimse saygısızlık yapmaz, laf atmaz bu konuda da oldukça dikkatlidirler. Hiç taciz olayı falan duymadım. İnsanlarının büyük kısmı çok iyi ve yardımsever.
Terör olayları çok azaldı yani uzun süredir hiç olay olmadı.
Mevsimleri özellikle kışları çok soğuk geçer. Yani aklıma gelenler bunlar sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım yine.
Benim arkadaşım istabulda öğretmen çok sıkıntıli bölge maalesef çok geri kalmış okulda bitlenmeyen öğretmen yok gibi bence olumsuz düşünme iyi yönünden gör ayrıca doğuda çok güzel. terörle senin ne alakan var anlamadım kolluk kuvvetlerinde degilsinki sadece öğretmensin hem doğulular çok saygılı insanlar kimseyi aç açıkda bırakmazlar
İstanbul'da geçen ay bir arkadaşım işten ayrıldı bazen ufacık şeylerden bile şikayetci olan veli var doğu senin için huzurlu güzel bir tecrübe olabilir
Bilemem ben doğulu insanlardan daha doğrusu doğu taraftan çok korkuyorum ben Bursalıyım ve Diyarbakıra gitmek zorunda kalmıştım çok korkutucuydu ve ayrıca Şenay Aybüke Yalçın dikkatli ol
Öğretmenliği yazarken/okurken bunu biliyordun poncik
Tedirgin olacak bir şey yok
90'larin Türkiye'sinde değiliz artık
Güvenlik sorunu kalmadı bu ülkede artık
Çok şükür
Evet. Doğuda sadece öğretmenlik değil her şey riskli. Hele bir de kadınsan. Erkekler bile güç yetiremez teröristin eline düşse allah korusun
şırnak ^ta subaydım sene 2015 felaketti kızlara yiyecek gibi bakıyorlardı ben istanbuldan gitmiştim birde 3 sene sık dişini birdaha arkana bakma
valka dikkat et ablam estetik cerrahide calisiyor dogulu çok hastası var mayın patlamis falan evlere bomba atmislar yanık izleri vs zor yanı o bölgedeki halkın yasadıklarıni anlatmiyorlar ama durum bu dikkat et
Artik korkma teror yok. Alisirsin zorlansanda. Hatta seversin bile. Icin rahat olsun zaten zamani gelince donersin. Hayirli olsun
Korkma hiç bişey yapmaz kimse sana. insanlar çok iyi ve sıcak kanlilar emin ol alışınca batıya gelmek istemicekain
Şırnak'ta sıfır noktasında askerlik yaptım geçen yıl, hiçbir olay olmadi, zaten adım başı kirpi toma zırhlı araç bekliyor.
Kismetin açılır kanka ozel harekatci bulup evlenirsin en azından evde kalman
Kesin sınıf ogretmenisiniz ama yinede her yer bizim görevinizi yapacaksınız sadece siz gitmiyorsunuz öyle düşünün doktoru polisi hemşiresi öğretmeni herkes gidiyor yalnız değilsiniz
Gidince ağlarsın birde dönüşte ayrıldığın için ağlarsın , doğu insani misafirperverdir comertir
Devrelerim hudutlarda karakol komutanıydı. Öyle sıkıntılar yok
alışırsın ya torpil sitesen vardı sağlam hangi şehirden gidicen
Korkuyorsan yapma demezler mi adama bu arada hayırlı olsun
Alışırsın merak etme ama kötü yere gitmişsin öncelikle kaldığın yere ve imkanlara alışman lazım
benim ailem de şırnakta görevdeler 1 yıldır gayet rahatlar alışırsın zamanla
doğuda görev yapanlar arasında en çok saygı gören meslek öğretmenlerdir emin olabilirsin. fiziksel zorluklar dışında zorlanmazsın
Riski kendine göredir benim kuzenim de zamanında Şırnak'a zorunlu göreve gitmişti doktor olarak. Bir süre dayan terör olayları çok denk gelmez dikkatli ol yine de.
Ben bir doğulu olarak canavarız insan yeriz aman gelmeyin insan yeriz tamam mı?
Hayirli olsun korkmayın ya mesleğinizi ifa edeceksiniz
Asla riskli değil eskisi gibi değil oralar git gör cennet cennet
Tabi seçim süreci yaklaşıyor ileride ne olacağını bilemeyiz
degıldır dahada huzrulu rahat hıssedersın güwende olursun
Eğer sınıf öğretmeni isen yandı keten helva kışın full kapalı yol 6 ay evdesin
Öldürecekler seni🙄tövbe tövbe atanmak için can atarsınız atanınca bi tarafınız kalkar.
Her yer Asker dolu doğuda korkma
Değil. Eskidendi onlar
eskiye göre idare eder
Eskiden çok riskliydi şimdi pek değil
Norm fazlası olursan iyi
Riskli değil ama belli zorluklari vardır
Eskisi gibi değil artık daha rahat.
14 ayım geçti orada sandığın gibi değil
Şırnak gayet rahat hatta haddinden fazla rahat
Ogretmen olduguna inanmadim..
seni bilmem ben asla gitmezdim doğuya
Alışırsın hayırlı olsun:)