Ben Deniz, KizlarSoruyor'da İnsan Kaynakları departmanını yönetiyorum. Kariyer yolunun henüz başında olan ya da kariyer yolculuğu sırasında yanında desteğe ihtiyaç duyan sizlerin sorularını yanıtlamak için buradayım!

İş görüşmesinde nasıl bir imaj çizmemiz gerekiyor? Klişe sorulara nasıl cevap vermemiz gerekiyor? İş görüşmesi için kılık kıyafet, makyaj kombinasyonu nasıl olmalı? Bir de kadınlar arasında çok ayrım yapılıyor. Eğer zayıf görünümlüyse işe kabul edilme ihtimali fazla ama biraz kiloluysa kabul edilme ihtimali bile yok, dikkate bile alınmıyor. İş görüşmesine giderken nasıl bir imaj sergilemeliyiz ki dış görünüşe bakılmadan işte göstereceğimiz performans dikkate alınarak işe kabul edilelim? Şimdiden teşekkürler. 🙏🏿
ING bankası İK müdürünün yıllar önce mülakatta bana sorduğu 2 soruyu aktarayım o vakit;
- Kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?
- Daha önce bir yerde çalıştınız mı?(20 kere tekrar ederek bu soruyu sordu.) Ki daha ilk işim olduğunu belirtmişim CV'mde.
Yahu bu s. a. l. a. k. soruları bunlara kim öğretiyor?
Şimdi kendi kendime diyorum. İyi ki bankacı olmayıp denizci yani bir kaptan olmuşum. Hem parası çok çok iyi hem de bir sürü memleket görüyorsun.
Şimdi de bu bankalar beni arayıp kredi kartı kitlemeye çalışıyorlar. Ben de dalga geçiyorum arayan arkadaşla...
Ne güzel sizin adınıza çok sevindim umarım ben de hayallerimin ötesinde mutlu olabileceğim bir işim olur 🤲🏻
@üyeolmakistemiyorum5 İnşallah her şey gönlünüzce olur.
Saygılar...
Amin 🤲🏻 sağ olun
En sinir olduğum soru şudur: “Seni neden işe alalım?”
Bu soru sonrası kendimi tabiri caizse pazarlamam gerekiyor ama bu benim hoşuma gitmiyor. Elinde cv var oku bak beni gör e karar ver bir zahmet değil mi? 😂
işin özeti bu soruya nasıl cevap verilmeli?
Selamlar
neden işverenler tecrübesiz diye kimseyi ise almıyorlar ve neden eğitime bakılmıyor bu zamanda tecrübeli mi tamam eğitim vs kimse bakmıyor iş alınıyor soruncada yok piyasa böyle vs diyorlar tecrübesizi ise girmezse nasıl iş ôğrenecek acaba?
Aynen çok saçma. Anadan üryan tecrübeliyiz sanki.
Onlar anlamaz ki kendini düşünüyor kimse de 1 günlük şans vermiyor
Cevap
99Cevap
Teşekkürler sorum yok ama faydalı bir içerik
Neden iş görüşmesini yapan kişiler bir işletim sistemi gibi aynı veriler üzerinden gidiyor?
- Kendini 5 yıl sonra nerede görüyorsun?
(Buna cevap vermek belki dini açıdan bana saçma)
Ayrıca biz neden kendimizi zorla kabul ettirmeye çalışıyoruz ki? Onların da bize kendilerini pazarlaması gerekmiyor mu? Asıl sirket olarak siz 5 yıl sonra bana ne verebileceksiniz?
Turkiyede ki mülakatları çok saçma buluyorum. Adam cv yi incelemeden geliyor aynı soruları soruyor.
Bir de ingilizce kısmı var tabi.
"Evden buraya nasıl geldin hadi ingilizce anlat"
İşe gireceklerden çok işe alım yapamayanlarin egitilmesi gerekiyor. Kim bilir ne cevherler kaçırıyorlar.
İşe alınırken gördüğümüz insanların bir çoğunu işe kabul olduktan sonra görmüyoruz. Çünkü onlar İK.
Kimse kendini küçük görmesin bence. Espri yapamayan, gülmesini bilmeyen bir adam mı değil mi buna baksalar daha mantıklı olur.
Bir de iş ilanlarında şu var: Dış görünüşüne önem veren, vardiyalı sistemde çalışabilecek..
Hani önemli olan iç guzellikti :)
Bu ülkede işçi olmak istemiyorum. Evde oturur kupon biriktirerek hayatımı idame ederim daha iyi.
Rapor alırsın sanki anasına sovmus gibi falan triplere girerler.
her şey çok tam, personellere çok iyi sartlar sunuyorsunuz da vardiyali sistemde çalışıp calisamayacagim kaldı değil mi :)
Kendi imajımı nasıl oluşturabilirimmm hiç kendime güvenim yok çoğu kişiye özeniyorum ne yapacağım bilmiyorum özgüvensizim fazlasıyla bazı kişilerle konuşurken kekeliyorum saçmalıyorum ne yapacağımı bilmiyorum o kadar mükemmel imajı olan özgüven ego tavan olan insanların yanında kendimi sönük ezik canım gibi hissediyorum çok kötü bi his kıskançlığa kadar bile götürebiliyor kafaya takmadan edemiyorum herşeyin etkisinde kalıyorum, çok düşünüyorum gizemli kalan nerdeyse hiç birşeyim yok kimse bana ilgi duymuyo (ailem bile benim çöp olduğunu söylüyo) güçlü bir karaktere sahip olmak istiyorum karakterimden bende şikayetçiyim.. kendimi savunabilmem korktuğum korkmadığım kişilere göre değişiklik gösteriyor aşırı rahatsız edici.. Uzlaşmacı biri olabilmek istiyorum kendimi tanıyabilme sınırlarımı bilmek istiyorum herşeyi pat diye ortaya dökmek hiç istemiyorum her detayı.. insanlara oyuncak olmusum gibi hissetmekten yoruldum herkes beni kullaniyo gibi davraniyo ve belki de gerçekten oyle.. iletişim diksiyon konuşma tarzimi değiştirmek istiyorum ben artık kendimi sevebilmek istiyorum.. güçlü biri olmak istiyorum her zorluk karşısında dimdik durabilmek istiyorum özgüvenli olabilmek istiyorum... ben bunları düzeltmek istiyorum lütfen yardım eder misiniz.. (gerek psikoloji kitapları instagam kullanan psikologlarin ismini söyleyip bana önererek dee yardım edebilirsiniz veya kendi düşüncelerinizi yazabilirsiniz eğer yardım ederseniz çok sevinirim...💜
😭😭😭
Bilgisayar müh. olarak ünideki bölümü ezberleyerek geçen insanların güzel yerlere kapak atabiliyorken benim arge alanında iyi olduğumu düşünerek kendimi ne yaparsam yapayım yetersiz hissediyorum.
Bir de şu ilanlarda 10 farklı özelliği arayan ilanlar var. İnsanlar onlarca maddeyi nasıl karşılayabiliyorlar.
Şunu hiç mantığım almadı ve almayacak.
" Sizin neden işe almalıyız? "
Zaten sizin eleman ihtitaçınız olduğu için kişiler başvuru yapıyor şirketinize veya işletmelerinize.
Kişiler bir ürün mü , bir metaryal mi ki?
İşe alınmak için kendini pazarmak zorunda?
Zaten cv de bütün bilgileri referansları mevcut kişilerin.
Sizce bunu neden yapıyor olabilir?
KS İçin konuşacağım:
Aynı zamanda hem normal bir işte çalışıp hem de KizlarSoruyor da part time çalışılabilir mi?
Birini işe alırken hangi kriterleri sağlaması gerekiyor? Neleri “ + “ olarak görüyorsunuz?
İşe alım mülakatlarını yüz yüze mi yoksa online mı yapıyorsunuz?
Teşekkürler.
Çizimim çok iyidir hep stilist olnak istedim bu yolda da adım atmaya başlamıştım aile baskısı yüzünden vazgeçtim ailemin istegi üzerine muhasebeci oldum büyük pişmanlığım HAYELLERİMİN PEŞİNDEN KOŞAMAMAK oldu
😔 üzgünüm
İş görüşmelerinde işverenin adeta dikkat kesildiği deneyimin var mı? takıntısı için iş arayanlara verebileceğiniz öneriler var mıdır? Adeta duvar olabiliyor bu iş arayanlar için (bir örneği de benim🤔)
Sevgili Ayşe, birkaç sorum olacak.
1- KS de kaç çalışan var?
2- Yurt dışı iş başvuruları için nasıl tavsiyeler verebilirsin?
3- İş bulmak mı daha zor, işte tutunup kariyer yapmak mı?
Ilgine şimdiden teşekkürler 😊
Allah senden razı olsun mübarek günde insanlara yardım ediyorsun
Her şirket sizin de bir şirket politikanız vardır
Erkekler soruyor uygulama sı ne zaman tam hazır olur.
Ve şirket politikanız ve sloganlarlanız nelerdir
İş görüşmesinde karşımdaki iş veren veya ise alan yetkili en ufak bir ego sezince ordan acayip uzaklaşıyorum bunu yenmek isterim yoksa adalet adalet diye diye yine mecbur yapıyoruz bu işleri
Işe alinmak icin ne yapmam lazim lutfen cevap yazin 🙏 bilisik teknolojileri ogretmenligi mezunuyum b2 seviye ingilizcem var 6 aydır 84 ayrı yere başvuru yaptım sonuç 0
Exorcizamus te, omnis immundus spiritus, omnis satanica potestas, omnis incursio infernalis adversarii, omnis legio, omnis congregatio et secta diabolica🤠
Merhabalar, biliyorsunuz rotasyona açık bölümlerde hangi pozisyonda çalışmak istediğine zor karar verebiliyor yeni mezunlar. Mülakatlarda bunu en iyi şekilde nasıl sunabiliriz? Yeni mezunların mutlu olacağı pozisyonu bulması adına tavsiyeniz var mi? Teşekkür ederim şimdiden🙂
Şunu merak ediyorum hani her yer deneyimli istiyor ama hiç bir yer almıyor bu kadar deneyim istiyorlar niye hiç şans tanımıyorlar yani bunun altında yatan psikoloji ne
KizlarSoruyor'da çalışabilmek için hangi kriterler aranıyor?
Madem ile alım süreci sizden geçiyor, işe alınırken nelere dikkat ediyorsunuz öğrenebilir miyiz? 😊
*işe
Kariyerimde kendimi geliştirme aşamasındayım ve kariyerimi ve mesleğimi yurt dışında devam ettirmek istiyorum ne gibi yollar bana avantaj sağlar sizce?
Bu işe niye başvurdun
aklımdan geçenler: para yokh
söylediklerim: şirketinizi çok yakından takip ediyorum bıdı bıdı
🤣🤣🤣
Ben çok merak ediyorum hemşirelik okuyorum fakat yurt dışında mı Türkiye'de mi çalışmak istediğime bir türlü karar veremiyorum
Z kuşağını çalışmaya nasıl ikna ediyorsunuz bu konuda düşüncelerinizi merak ediyorum. Sizce bu nesil çalışma koşullarını degistirebilir mi?
yapmadığın şeyleri bile yapıyor olarak anlatmalı, bilgi sahibi olunan pozisyon haricindeki yetenekler aktarılmalı
Isveren ilk neye dikkat eder ise alacagi kisinin basarisini mi baz alir kendine kazandiracaklarini mi?
Görüşmede nasıl rahat ve ozguvenli olabiliriz neler yapmamız gerekiyor
Hocam çok güler yüzlü olmak, ''bu kadın profesyonel değildir kesin'' algısı yaratır mı?
Yeni mezunlara tavsiye istiyorum. Özellikle de iş verenin deneyim istiyor olmasını nasıl aşabiliriz?
Torpil var mı soruyu boş ver :D bizim ülke bunla ilerliyor
Şunu yaparsanız kesin olarak öne çıakrsınız ya da işi kaparsınız gibi bir tavsiyeniz var mı
İş görüşmeleri kısa sürüyorsa bu kötüye mi işaret eder?
Aslında bölümümle hiç alakası yok ama ülke şartlarından dolayı büro personeli o da olabilirsem tabi nasıl bir iş kamuda zorlukları neler ya da özel sektörde?
Henüz öğrenciyim ama işe girmek isteyenlere güzel tavsiyeler
Türkiyede şu an en çok aranan iş mesleği hangi meslek gurupları ülkemizde hemen işe alınır
İş görüşmeleri genelde ben kendimi iyi hissediyorum bu konuda iyi olduğumu düşünüyorum.
Yeni mezunlara tavsiye istiyorum. Özellikle de iş verenin deneyim istiyor olmasını nasıl aşabiliriz?
Güzel bir başlık olmuş. Faydalı olacağını düşünüyorum.
Biz size döneceğiz dedikten sonra neden hiç dönmüyorlar?
Kendi işinin sahibi olmak varken başka birine çalışmak mantıklımı
Ben birçok kez iş değiştirdim ama hiç iş görüşmesi yapmadim genelde gel bizde calış maaşın şu dediler işime gelenle çalıştım
Deneyim isteyip iş vermemek, ne olur bir kere şans verseniz...
5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz sorusu beni benden alıyor😂
İş görüşmesinde karşı taraf açıklamadıysa maaş sorulmalı mı buna bir nihayet getirilsin isterim.
bazen öyle bir soru soruyorlar ki motivasyon u kaybediyorsunuz bu gibi sorulara nasil cevap verilir
Mülakata girmeden önce hangi nereleri öne çıkartmak lazimma:memeB: kalçaC: zekad: parfüm
Genelde kadınları biraz daha deneyimsiz ve küçük görüyorlar sizce bu algıyı nasıl yok edebiliriz?
Hiç bir kariyer hedefim yok.
Okumak bence yeterli, kocam çalışsın aga.
Biz sizi arıycaz diyenlerin yüzde kaçı gerçekten arıyor
Sen sert birine benzıyorsun. Korktum soru sormaya 🥺
İş görüşmelerinde yapılmaması/yapılması gereken şeyler nelerdir?
Müracat edenin yaşının ileri olması sizin için sorun oluşturur mu?
Arkadaş bu KS de kine sorsan insan kaynakları yöneticisi, müdür, bilmem ne danışmanı, oysa büyük çoğunluğu işsiz 😂
Benim mülakatım 30 dk ertesi gün iş başı karşı iş veren ruh halini bilmek iyi analiz etmek yeterli 😉
İş görüşmelerinde sorulan saçma sapan bir çiçek olsan hangisi olurdun tarzındaki soruların amacı sebebi nedir? Bir çok kez bu sorulara mantıklı cevaplar veremediğim için kabul edilmediğimi düşünüyorumç
Biz sizi ararız dediğinizde neden asla aramıyorsunuz. Madem aramıyacaksınız neden biz sizi ararız diyerek yalan söylüyorsunuz?
Kadın olmak isteyen bi bireyim ve bunun işe girişte bana engel olacağıni hissediyorum 20 yaşındayım ve hala kendime uygun hissettiğim bi kariyer bulamadım önerilerinize açığım
İşte bir haksızlık görsek kovulacağımızı bildiğimiz halde söylemeli miyiz? Yoksa susmalı mıyız?
Teşekkürler bilgiler için. Böyle yön gösteren insanların tavsiyeleri çok faydalı oluyor.
Gittiğimiz her yerde tecrübe var mı diye soruyorlar hiç fırsat verilmeden nasıl tecrübe kazanacağız
İşe alınacak elaman seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor
Biz size döneriz diyene bir şey diyememek çok koyuyor bee 😅
1 2 yıla bırakır gider misin diyen yöneticiye ne denir