Ben Deniz, KizlarSoruyor'da İnsan Kaynakları departmanını yönetiyorum. Kariyer yolunun henüz başında olan ya da kariyer yolculuğu sırasında yanında desteğe ihtiyaç duyan sizlerin sorularını yanıtlamak için buradayım!
Kadınların her alanda başarılı olabileceklerine inananlar olarak çıktığımız bu yolda, Kızlar Bir Adım Öne Projesi'ni
seninle paylaşmaktan gurur duyuyoruz!
Sen de hemen paylaşımlarınla bize destek ol, "Bir Adım Öne" etiketi kazanarak farkındalığı arttır.
İş görüşmesinde nasıl bir imaj çizmemiz gerekiyor? Klişe sorulara nasıl cevap vermemiz gerekiyor? İş görüşmesi için kılık kıyafet, makyaj kombinasyonu nasıl olmalı? Bir de kadınlar arasında çok ayrım yapılıyor. Eğer zayıf görünümlüyse işe kabul edilme ihtimali fazla ama biraz kiloluysa kabul edilme ihtimali bile yok, dikkate bile alınmıyor. İş görüşmesine giderken nasıl bir imaj sergilemeliyiz ki dış görünüşe bakılmadan işte göstereceğimiz performans dikkate alınarak işe kabul edilelim? Şimdiden teşekkürler. 🙏🏿
ING bankası İK müdürünün yıllar önce mülakatta bana sorduğu 2 soruyu aktarayım o vakit;
- Kendinizi 10 yıl sonra nerede görüyorsunuz?
- Daha önce bir yerde çalıştınız mı?(20 kere tekrar ederek bu soruyu sordu.) Ki daha ilk işim olduğunu belirtmişim CV'mde.
Yahu bu s. a. l. a. k. soruları bunlara kim öğretiyor?
Şimdi kendi kendime diyorum. İyi ki bankacı olmayıp denizci yani bir kaptan olmuşum. Hem parası çok çok iyi hem de bir sürü memleket görüyorsun.
Şimdi de bu bankalar beni arayıp kredi kartı kitlemeye çalışıyorlar. Ben de dalga geçiyorum arayan arkadaşla...
En sinir olduğum soru şudur: “Seni neden işe alalım?”
Bu soru sonrası kendimi tabiri caizse pazarlamam gerekiyor ama bu benim hoşuma gitmiyor. Elinde cv var oku bak beni gör e karar ver bir zahmet değil mi? 😂
işin özeti bu soruya nasıl cevap verilmeli?
Selamlar
neden işverenler tecrübesiz diye kimseyi ise almıyorlar ve neden eğitime bakılmıyor bu zamanda tecrübeli mi tamam eğitim vs kimse bakmıyor iş alınıyor soruncada yok piyasa böyle vs diyorlar tecrübesizi ise girmezse nasıl iş ôğrenecek acaba?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Merhabalar, biliyorsunuz rotasyona açık bölümlerde hangi pozisyonda çalışmak istediğine zor karar verebiliyor yeni mezunlar. Mülakatlarda bunu en iyi şekilde nasıl sunabiliriz? Yeni mezunların mutlu olacağı pozisyonu bulması adına tavsiyeniz var mi? Teşekkür ederim şimdiden🙂
Şunu merak ediyorum hani her yer deneyimli istiyor ama hiç bir yer almıyor bu kadar deneyim istiyorlar niye hiç şans tanımıyorlar yani bunun altında yatan psikoloji ne
KizlarSoruyor'da çalışabilmek için hangi kriterler aranıyor?
Madem ile alım süreci sizden geçiyor, işe alınırken nelere dikkat ediyorsunuz öğrenebilir miyiz? 😊
Isveren ilk neye dikkat eder ise alacagi kisinin basarisini mi baz alir kendine kazandiracaklarini mi?
Henüz öğrenciyim ama işe girmek isteyenlere güzel tavsiyeler
Kendi işinin sahibi olmak varken başka birine çalışmak mantıklımı
İş görüşmesinde karşı taraf açıklamadıysa maaş sorulmalı mı buna bir nihayet getirilsin isterim.
bazen öyle bir soru soruyorlar ki motivasyon u kaybediyorsunuz bu gibi sorulara nasil cevap verilir
Genelde kadınları biraz daha deneyimsiz ve küçük görüyorlar sizce bu algıyı nasıl yok edebiliriz?
Hiç bir kariyer hedefim yok.
Okumak bence yeterli, kocam çalışsın aga.
Gittiğimiz her yerde tecrübe var mı diye soruyorlar hiç fırsat verilmeden nasıl tecrübe kazanacağız
İşe alınacak elaman seçiminde nelere dikkat etmek gerekiyor
Biz size döneriz diyene bir şey diyememek çok koyuyor bee 😅
1 2 yıla bırakır gider misin diyen yöneticiye ne denir
Heyecanlı birini ise alır mısınız? Bazen cok gereksiz aşırı heyecanlanıyorum
İş görüşmesi simülasyonları hakkında ne düşünüyorsunuz?
İkinci sorum üst düzey yönetici pozisyonlarına yeni hazırlanan adaylar nasıl bir yol izlemeli? Teşekkürler
Bu işe niye başvurdun
aklımdan geçenler: para yokh
söylediklerim: şirketinizi çok yakından takip ediyorum bıdı bıdı
KS insan kaynakları olarak ekibi mangala götürerek organizasyonun çalışma verimliliğini artırmayı düşündünüz mü?
İş görüşmesine gittiğimizde iş veren bize biz sizi işe niye alalım diye sorduğunda veya bize ne katacaksınız dediğinde ne cevap verebilirim?
Görüşmede nasıl rahat ve ozguvenli olabiliriz neler yapmamız gerekiyor
Bi’Bot Seçimi
Çok Süper Görüş