Neden erkekler hep kadınların üstünde söz sahibi olmaya çalışıyor?

Evlilik 2 kişilik bir kurum. Neden hep erkekler kadınlar üzerinde söz sahibi olma hakkını görüyorlar? Kadın bir bireydir ve kendi kararını verebilir ev hanımı da olsa böyle iş sahibi de olsa böyle. Bir erkek bir kadının yaşam tarzı, kılık - kıyafeti , din, dil, ırkına, hayatına karışma hakkına sahip değildir. Tüm tek tanrılı dinlerde erkek kadının üzerinde söz sahibi oluyor bence o tek tanrılı dinlerdeki kitapları erkekler yazıyor ve işine geldiği gibi kendini üstün kılıyor. Kadınlar neden eril tiplerle evleniyor? Kusura bakmayın ama hiçbir erkek benim yaşam tarzıma , kılık kıyafetime evlendikten veya çocuk olduktan sonra herhangi bir işte çalışıp çalışamayacağıma karışma hakkına sahip değil. Bazı kadınlar ben eşime açık kıyafet giydirtmem diyen geri kafalı taş devrinden kalma erkeklere taviz veriyor sonra bütün erkekler kendini bir şey sanıp kadınlara karışıyor. Müslümanlığı kendinize saklayın.
Türkiye’de verilmesi gereken eğitimler;
- Bir kadın istediği yerde çalışır, meslek veya kariyer sahibi olabilir bir erkek buna karışamaz eğitimi
- İsteyen istediğini giyer karışmayın dininizi kendinize saklayın eğitimi
- Kıskançlık sevgi belirtisi değildir özgüven eksikliğidir eğitimi
Size ev işlerinde yardım etmeyen, kılık kıyafetinize karışan, işe gitmenize izin vermeyen size bu kötülüğü yapan ekonomik bağımsızlığınızı engelleyen erkek egosuna sahip hayatınıza yaşantınıza müdahale eden erkeklerle evlenmeyin. Kadın bir bireydir ve kendi kararını kendi alabilir. Sizin iradenize karışan, sizi değiştirmeye çalışan sizi sevmiyordur. Açık giyinen kız sevmiyorsanız açık giyinmeyen bir kız tercih edebilirsiniz. İnsanları değiştirmeye çalışmayın. Maço, dediğim dedik, erkeği kadından üstün gören, kuyruğu sıkışınca şiddete başvuran, kaba, modern olmayan , geri kafalı erkekleri hayatınıza almayın. Türkiye’de kadın- erkek eşittir bunu bilmek için illa ki feminist olmanıza gerek yok. Kadın da insan, erkek de insandır. Kadınlar ne zaman kendine değer vermeyen insanlardan uzaklaşmayı öğrenecek?