3-4 yıl önce Konya'da parkta yürüyüş yaparken bi konuşmaya kulak misafiri olmuştum. Adamla kadın konuşuyorlardı , adam kadına dedi ki ; " Kadınlar çalışma hayatına girdiği için erkekler işsiz kalıyor. Kadının yeri evidir."
Kadın şok olmuştu , bende öyle. Kadının o adamla nasıl arkadaş olduğuna da şaşırmıştım ☺ Böyle düşünen bir insana nasıl cevap verirdiniz?
Kadınlar çalıştığı için erkekler iş bulamıyor diyen birine ne derdin?
Bir çok kurum/kuruluşta uzun yıllardır erkek nüfusunun aşırılığı göze çarpmıyordu. Günümüzde göze çarptığı için kadın adaylara pozitif ayrımcılık söz konusu, ama bu kurumsal kalma kurumsallaşma derdi olan kuruluşlarda böyle. Kobilerin kurumsallaşma derdi olmadığından onlar kadın personeli risk olarak görüyor halen, aman bir olay yaşar tartışma yaşar düzeltemeyiz onun davasıyla uğraşırız bir yandan kafasında işverenler sadece yakın cevresinden kadın calıştırıyor. Beylerin kurumsal yerlerde çalışma payının azaldığına azalacağına inanırım, fakat beylerde bir zahmet kendini geliştirip işini mi kurar ortak mı olur yüksek personel açığı olan alanda egitim mi alır bir şekilde çözümünü üretmesi lazım. Kime sorsam ya inşaat okur ya ögretmenlik okur ya fen edebiyat okur ya isletme okur. Çok zor mu adam akıllı bir meslek sahibi olmak, ömrünü kagıt üzerinde bu iş böyle bir işmiş tamam diyip heba edeceğine sorup soruşturup ögrenecek piyasayı.
Eğer sizler işinizi iyi yapsanız ve ilerleseniz hiç bir kadın veya erkek işinize engel olamaz, çalışma alanında herkese iş var. Erkeklerin işsiz kalmalarına kadınları bahane etmeleri yersiz. İşverenlerin kadınların işinden aldıkları verimi erkeklerden alamamasının sebebi kadın çalışanların çokluğu.
işin kadını erkeği yoktur. kim işini iyi yapıyorsa o alınsın diyenlerdenim. kimsenin evinde oturmak gibi bir zorunluluğu yok. her birey özgürdür. bir konyalı olarak, duymaya yabancı olmadığım görüşler bunlar.
Selçuk Üniversitesi'nde de Ankara 'da da bu sözü duydum. Bunu diyen çoğu kişi karşı cinse karşı üstünlük kurma düşüncesinde olan ve kendinden daha başarılı bir kadını çekemeyen kişinin sözleridir. Bunu da aynı şekilde ifade ederdim. İşsizlik kadın, erkek oranından değil, istihdamın yeterli olmadığından kaynaklanan bir durumdur. Ama bu düşüncedeki kişilere de ne kadar anlatırsan anlat onların anladığı kadar oluyor.
Rızkı veren Allahtır. Herkes elinden geldiğince azmetsin, kimse kimsenin ekmeğine göz dikmesin. Herkes helalinden çalışıp harama el sürmeden yaşasın. Namuslu yaşamanın, emeğiyle ekmeğini kazanmanın kadını erkeği yok. Allah herkesin orucunu kabul, kazancını makbul eylesin...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadinlar çalışmasın evde otursun peki. Benim gözlerim şunu gördü. Adamin karısı hamile dogurdu doğuracak, hastanedeki nobetci kadin doğumcu bir erkek doktor ve adam kadin doktor yok mu, kadin doktorunuzu arayinda doguma gelsin diye ordaki sekretere söylüyor. Anlatacaklarim bu kadar.
Ne bekliyor ki bu erkekler kadınlar hayallerinin peşinden gitmeyip evde oturmayı mı çocuk bakmasını mı bekliyorlar kendi beceriksizliklerini kadına yıkamazlar
tamamen diil ama kısmen haklı adam cunki kadının yeri gercektende evidir niemi? sabahtan gecenin körüne kadar çalışan kadın bide eve gelip ev işi yapıyor, kadınların çalışmasının daha uygun olan meslekler var kadın doğum doktoru kadın polis gibi
E zaten evdeki isleri de kadına yıkmamak lazım. Eger evliyse erkek ve kadın ev işlerini birlikte yapmalıdır. Sonuçta evlilik erkeklerin kendine hizmetçi alması demek değildir
Gelişmiş ülkelerde kadının istihdama katılımı daha çok olmasına rağmen iş problemi yok demekki kadınların çalışmasıyla alakası yokmuş. Böyle cahil kişilerle tartışmaya girmekten kaçınmak en doğrusu
Bu tarz insanlara lar anlatarak cevap verilmez. Ne söylersek söyleyelim anlamayacaktır. Şempanzelerin kendisinden daha akıllı olduğunu söyleyip yanından ayrılmak en doğrusu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Sadece gulerim, cevap bile vermem. O kadar beyinsiz birine gulmekten baska cevap verilirmi. Ne soylesen bos o mala. gulucen gecicen.
Ama haklılar kadın ile erkek her konuda eşit olamazlar. Kadın ile erkek tamamen üstün olmadıkları gibi tamamen eşitde olamazlar. Bu fıtrata veyahut dine terstir.
İşsizliğin kadın veya erkekle alakası yok, bu nasıl bir kafa yahu. "Kadının yeri evidir" Haaadi canım buna o mu karar veriyormuş. Bunun gibileri israftan başka bir şey değil.
Her kadın evinde prenses olmak ister her ihtiyacı eksiksiz karşılanan hayal ettiği hayatı yaşayan hangi kadın sabahın 6 sında sıcak yatağından kalkıp çalışmaya gider deli olması lazım derdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkes çalışmalı ama nedense torpil olan ise giriyor her şey tanıdık
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Arkadas olamaz mi fikirler ve gorusleri ayni olmadigi icin ne degisiksin ya