Bir kadının çocuğunu kendisi büyütmek istediği için çalışmaması, kendini evine, eşine ve çocuklarına adaması yanlış bir şey midir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yanlış bir şey değil. İçinden öyle geliyorsa öyle yapabilirsin. Ama şunu unutma parayı getiren kişi sen olmayınca sana para getiren eşin bile olsa nereye ne kadar harcadın sorgulayabilir. Bu benim gururuma dokunuyor mesela. Sırf kendime alacağım şeyler için eşim bi şey demese bile hesap vermeyim kendi kazandığımdan yemiş olayım diye çalışıyorum diyebilirim. Çünkü insanın kendi parasını harcaması dokunmazda başkasının harcadığı para günün birinde diken olur batar, yaptıkların yapmasaydın diye kenara atılır. Geriye senin kendine yaptığın yatırımlar kalır.
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim aslında bu konuda kafam karışık. Henüz evli değilim. Bir yandan kendi ayaklarım üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak istiyorum. Diğer yandan çocuklarımın yanında olmak onları kendimden mahrum bırakmamak, kendim büyütmek istiyorum. Ama ilerde evlendiğim zaman eşim beni ezmeye çalışırsa diye de korkuyorum. Babam anneme bu konuda çok baskı yapıyor. Çok parasızlık çektik babam yüzünden. Paramız varken ki kazancı iyidir kendisi yemiyor diye et, kıyma almazdı eve hiç. bana hiç kıyafet almadı. İhtiyaçlarımızı okul masraflarımıza çamaşırlarımıza kadsr hep dayımla dedem karşılardı. Bu da beni korkutuyor. Annemin yaşadıklarını yaşamak, çocuklarımın da benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum.
Ve sanırım haklısın başkasının harcadığı para diken olur batar. Bende gururluyumdur. Bu konuda söylenecek lafları kaldıramam. Ama iyi insanlarda var. Eşinin çocuklarının her ihtiyacını karşılayan, onları incitmeyen, kırmayan. Misal benim dedem öyle bir adamdı. Tabi öyle biri denk gelir mi bilinmez.
En İyi Cevaplar
Çalışmanın ayıbı olmaz, bir elin nesi var iki elin sesi var diye boşa dememişler şu zaman da sadece asgari ücret ile geçinmek zor çocuk olana kadar eşlerin beraber çalışması bence mantıklı yani yeni evlenen kişilerin eğer koca asgari ücret ile çalışıyorsa eşide çalışmalı tabi eşinin gönlü varsa olur zorla olmaz olmamalıda! çocuk olana kadar çalışsın çocuk olduktan sonra çıksın çocuğu ile ilgilensin tabi kimi ailelerde anne çalışıyor çocuğın cebinde evin anahtarı kapıyı açan annesi yok evdeki yemekler hep soğuk çocuk kendi ısıtacak yani böyle olmamalı ben istemem şahsen karım çocuğuma sürekli kaıyı hep o açsın evde sıcak yemek bulunsun isterim
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk olana kadar çalışılabilir tabi. Ama bazı insanlar sanki ev hanımı olmak çok kötü bir şeymiş gibi tepki gösteriyorlar. Bende ekonomiyi düşünüyorum. Ama çocuğum anne sevgisinden mahrum kalacağına evimde soğan ekmek yiyip çocuğumun yanında olmayı tercih ederim ben. Çünkü çocuğun maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçlarını göz ardı etmemek gerek. Şimdi maddiyatın, gösterişin ön planda olduğu bir devirde yaşıyoruz. İnsanların sahip olmak istedikleri eşyalar, arabalar, evler var ve bunun için çalışıp didinirken asıl önemli olan sevginin, saygının değerini unutuyorlar gibi geliyor bana.
Kadın evlendiği zaman şu kavramdan çıkalım. Hani Özgürlüğün Kısıtlanması kavramı.
Kadın ister çalışır, ister çalışmaz. Bu onun kendi özgür iradesidir. Eşi ona sende çalış diyemez, her koşulda eve bakabileceği güvenini çoktan vermiş olması lazım. Günümüz hayat şartları iki kişi çalışarak zor geçinen ve orta gelir düzeyini geçemeyen ailelere bakarsak, kadın eşine, evine destek amaçlı kendi rızası ile çalışsa da, kendine özgü bakım, ihtiyaç harcamalarını kısıtlayan bir erkeğe Adam demem ben.07 Yorumla
Soran+1 yılBenim aslında bu konuda kafam karışık. Henüz evli değilim. Bir yandan kendi ayaklarım üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak istiyorum. Diğer yandan çocuklarımın yanında olmak onları kendimden mahrum bırakmamak, kendim büyütmek istiyorum. Ama ilerde evlendiğim zaman eşim beni ezmeye çalışırsa diye de korkuyorum. Babam anneme bu konuda çok baskı yapıyor. Çok parasızlık çektik babam yüzünden. Paramız varken ki kazancı iyidir kendisi yemiyor diye et, kıyma almazdı eve hiç. bana hiç kıyafet almadı. İhtiyaçlarımızı okul masraflarımıza çamaşırlarımıza kadsr hep dayımla dedem karşılardı. Bu da beni korkutuyor. Annemin yaşadıklarını yaşamak, çocuklarımın da benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum.
- +1 yıl
O nedenle hayatınıza aldığınız insanla en derin konularınızı konuşmaktan çekinmeyin. Çok fazla sosyal olarak takılıp sohbet zamanları oluşturun. Karşılıklı olarak düşüncelerinizi paylaşın. Eğer size çocuk olduğunda onun bütün ağırlığını yani sorumluluğunu bırakacak olan biri ise zaten istesenizde çalışma lüksünüz olmayacak. Ve ya tam tersi de düşünmek lazım. Bu nedenle korkularınızı size o güveni verecek emin biri ile bu yola girin. Ama asla Çalışmalıyım Mecburum gibi görmeyin.
Allah gönlünüze göre versin..
Soran+1 yılİşte bu çok mantıklı. Belki de her şeyi kendi içimde halletmeye çalışmakla hata yapıyorum. Bütün sorularımın çözümü eveleneceğim kişiyle konuşmakta. Kitap yazma hayalimde var benim. Hayatı kendim için yaşamak istemiyorum. Bir şekilde insanlara ulaşabilmek, onlara yardımcı olmak, hayatlarına güzel düşünceler sunabilmek istiyorum.
- +1 yıl
Çok güzel düşünceler bunlar. Ama günümüz ilişkilerinde doğru tanıma süreci için çok sabırlı insanlar kalmadı diyebilirim. O nedenle ince eleyin sık dokuyun ki, ailenizdeki sıkıntıları kalan ömrü hayatınızda da çekmeyin. Varsın geç olsun hatta olmasın birileri, ama yeter ki doğru insan olsun. Kitap okuyan, sanat seven, farkındalığı açık olan, çevresine duyarlı ve hayvansever bir insan medeni bir insandır.. anlayışlılığı ve sabrı da varsa, takın yüzüğü gitsin :)
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim güzel önerileriniz için. Yüreğime su serpildi diyebilirim. İçimi karartıyordu düşünceler bazen. Gelecek kaygısı içinde çırpınıp duruyorum kendince. Özellikle şu düşüncenize katılıyorum: doğru insan olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. 😇
Soran+1 yılİnşallah 😇
Asla değildir. Sen bunu istiyor ve diliyorsan onu yapmalısın. Çocuğa babaanne, anneanne bakıcı bakması durumlarından ziyade annenin bakması büyütmesi mükemmel bir şey bana göre. Ben kendi düşünceme göre çocuk olmadan çalışıp çocuk olunca onunla ilgilenip büyütmek o okula başladığında çalışmak isterim. Ama altın bileziğini koluna takmadan evlenmeyi düşünme derim önce ayakların bir yere bassın kendini tanı nasıl bir insanla ömür geçirebileceğini bil.
Hayatın insana ne getireceği belli olmaz.
Nil Karaibrahimgil' in gençliğime sevgilerimle şarkısını sana armağan ediyorum. 💮06 Yorumla
Soran+1 yılBen daha önce birkaç işte çalıştım. Son çalıştığım yerde A101 depoda 5ay çalıştım ama çok yıprandım. Fazla iyi niyetliyim ve fazla duygusalım. O yüzden tuvalette ağladığım çok zamanlarım oldu. Şef çok aşağılıyordu, milletin içinde bağırıyor, hakaret ediyordu. Dayanamayıp ayrıldım işten. Daha önce çalıştığım yerlerde de patronlar yav. ş. adığı için ayrılmak zorunda kaldım. Güler yüzlü, neşeli bir insanım normalde. Bu da yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor sanırım. Dolayısıyla karşı cinsle nasıl iletişim kuracağımı iyice şaşırıyorum. Fazla muhabbet etmiyorum ama neden böyle şeyler beni buluyor bilmiyorum. 28 yaşındayım ve aslında nasıl bir insanla ömür geçirebileceğimi biliyorum ama öyle birini bulabilir miyim onu bilmiyorum 😞
Çok teşekkür ederim 😇- +1 yıl
Iyi niyetinden vaz geçmemelisin. Belki kaybettirir ama eninde sonunda kazanan sen olursun. Ama iyi niyetin yanında kullandırma kendini, iyi niyetliyim diyerek her şeyi bırakma. Yıpranıp daha fazla çalışamayacağını düşündüğünde bırakman bence en doğru karar. Yaptığın işi severek yapıyor olman daha iyi. Ama bu işi sevmedim bu olmadı deyip sürekli iş değişikliği yapman da seni yıpratabilir. Bir meslek edinme kursuna gidebilirsin belki severek yapacağın işler illaki vardır. Ama aşağılandığın ve değer görmediğin yerde durmamalısın. Ben de o durumdan biraz müzdaribim. Neşeliysen karşındaki seni yanlış anlıyor senin ondan hoşlandığını düşünüyor galiba. Çevremdeki kadınlar da aynı konudan rahatsız bu senlik değil bence. Kendin olmaya devam et kasma, başkası gibi davranmak seni daha çok yorar diye düşünüyorum :) umudunu kaybetme asla hiçbir şey için evrene güzel mesajlar ver kendine inan, güven ki bazı şeylerde adım atabilesin :)
Soran+1 yılÇalıştığım bütün yerlerde hep karşı cinsin yaklaşımı yüzünden ayrılmak zorunda kaldım A101 hariç. Bununla nasıl baş edeceğini bilmiyorum? Biri yav. ş. dığı zaman nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
53
Cevap
50Cevap
+1 yılKadın veya erkek fark etmez kendini başka birine adamak sağlıklı bir düşünce değil. Bu çocuğun ya da eşin dahi olsa. Tabii ki bağlılık ve sonsuz sevgi hissetmek, onların hayatını kolaylaştırmak için çabalamak güzel şeyler ama bunları yaparken kendi varlığınızı unutmamak gerekiyor. Hayatını başkasına adamak hem kendine hem de o kişiye haksızlık gibi geliyor. İleride çocuk büyüyünce çok büyük beklentiler oluşuyor çocuk o yönde ilerlemeyince hayal kırıklıkları başlıyor. Bu yüzden olaya çalışmak/çalışmamak olarak değil bireysel anlamda var olabiliyor muyum diye bakmak gerek diye düşünüyorum. Her eş yanında güçlür bir eş ister, her çocuk güçlü bir anne/babadan güç alır. Kendi hayatı olmayan birine zamanla kimse saygı duymaz.
20 Yorumla
+1 yılOrtada çocuk var ise ve o çocuğa annelik yapılması gerekiyor ise kadının en önde gelen mesleği anneliğidir bana göre. Ortada bir çocuk var iken kariyer hırsına düşmek o çocuğun gelişiminde de eksikliklere yol açar. En büyük eksikliği de sevgi ve ilgi azlığıyla alakalı olur. İkisini aynı anda yürüten binlerce kadın var elbet ama durumları müsait ise ağır basan kısmın annelik olması daha evla benim açımdan.
23 Yorumla
Soran+1 yılBenim aslında bu konuda kafam karışık. Henüz evli değilim. Bir yandan kendi ayaklarım üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak istiyorum. Diğer yandan çocuklarımın yanında olmak onları kendimden mahrum bırakmamak, kendim büyütmek istiyorum. Ama ilerde evlendiğim zaman eşim beni ezmeye çalışırsa diye de korkuyorum. Babam anneme bu konuda çok baskı yapıyor. Çok parasızlık çektik babam yüzünden. Paramız varken ki kazancı iyidir kendisi yemiyor diye et, kıyma almazdı eve hiç. bana hiç kıyafet almadı. İhtiyaçlarımızı okul masraflarımıza çamaşırlarımıza kadsr hep dayımla dedem karşılardı. Bu da beni korkutuyor. Annemin yaşadıklarını yaşamak, çocuklarımın da benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum. Diğer bir açıdan kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek, onların hayatlarına güzellikler getirebilmek istiyorum. Bir şekilde faydalı olabilmek istiyorum. Bu hayatı kendim için yaşamak istemiyorum. Ama yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede.
- +1 yıl
Evlilik sürecinde değilsin şu an ve ortada bir çocuk yok. Bu aşamada ilk önceliğin zaten ayaklarının yere sağlam basması ve kendi geleceğinin iplerini kendi eline almak ☺️ bunları düşünmek senin açından erken daha. Mesleki olarak iyi bir noktaya geldikten sonra hayatına birini alabilirsin. Sonrasında çocuktan sebep çalışamadığın durumlarda eşin zaten sana ve çocuğuna bakmakla yükümlü. Önce temeline odaklan evin süsü püsü sonra gelir 🌸
Soran+1 yılBir de şöyle bir durum var: benim hayalim kitap yazmak. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek, yardım etmek, onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmek istiyorum. Ama para için yapılabilevek bir meslek değil yazarlık. Getirisi illaki olur ama çok katkısı olmaz diye düşünüyorum. Açıkçası bana kalsa eğer insanlara bir şekilde faydalı olabileceksem, çocuklarıma ve eşime sevgimi verip saygı duyabilirsem geri kalan hiçbir şeyin önemi yok. Evimde soğan ekmek de yerim. Maddi beklentilerim yok benim. Rabb'im rızkımızı verir illaki düşüncesindeyim. Ama hayalci mi yaklaşıyorum konuya, ekonomik kriz bir gerçek var ortada diye de düşünmeden edemiyorum.
+1 yılYanlış değil ama kötü niyetli insanlar var, kötü niyetli olmasa bile bir gün o insan eve gelir getiremeyebilir. Veya seninle tartışır vs. O insan olmasa ekonomik olarak kendime yetebilir miyim bunu düşünmek lazım. Bunu yapamadığı için birçok kötülüğe maruz kalan insanlarımız var. Herşeyin daha iyi olması dileğiyle🌸
05 Yorumla
Soran+1 yılBenim aslında bu konuda kafam karışık. Henüz evli değilim. Bir yandan kendi ayaklarım üzerinde durmak, kimseye muhtaç olmamak istiyorum. Diğer yandan çocuklarımın yanında olmak onları kendimden mahrum bırakmamak, kendim büyütmek istiyorum. Ama ilerde evlendiğim zaman eşim beni ezmeye çalışırsa diye de korkuyorum. Babam anneme bu konuda çok baskı yapıyor. Çok parasızlık çektik babam yüzünden. Paramız varken ki kazancı iyidir kendisi yemiyor diye et, kıyma almazdı eve hiç. bana hiç kıyafet almadı. İhtiyaçlarımızı okul masraflarımıza çamaşırlarımıza kadsr hep dayımla dedem karşılardı. Bu da beni korkutuyor. Annemin yaşadıklarını yaşamak, çocuklarımın da benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum. Diğer bir açıdan kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek, onların hayatlarına güzellikler getirebilmek istiyorum. Bir şekilde faydalı olabilmek istiyorum. Bu hayatı kendim için yaşamak istemiyorum. Ama yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede.
- +1 yıl
Merhaba öncelikle yazarlık para için yapılan bir meslek olmayabilir ama yine de bence bu işten belli bir para kazanabilirsiniz. Bilgi sahibi olmadığım için ayrıntılı tavsiye veremeyeceğim. Şimdi şöyle önce doğru kişiyi seçmek lazım vicdanlı iyi bir insan yani, evlenir evlenmez çocuk zaten bence doğru değil. Bu süreçte çalışabilirsiniz. Çocuk doğduktan sonra ilk birkaç yil bence de onunla olmanız daha güzel olur. Şunu unutmayın siz işe giderseniz o çocuğa bir bakıcı, bakıcıya da para lazım. Evleneceğiniz kişi de bunun BILINCINDE olmalı. Onun dışında istediğiniz zamanlar homeoffice veya part time çalışabilirsiniz.
Soran+1 yılTabiki belli bir kazancı olacaktır ama fazla değil. Çocuk olana kadar çalışabilirim haklısın. Önerilerin için çok teşekkür ederim 😇
- +1 yıl
Rica ederim umarım senin çocuğunuza vereceğin emeklerin değerini bilen biriyle karşılaşırsın❤️
Soran+1 yılUmarım 😇😇
+1 yılBir kadın evine, çocuklarına bağlı kalıp çalışmak istemiyorsa bu onun tercihidir. Hiç kimse de bu yaptığının yanlış olduğunu iddia edemez.
Ama bir kadın çalışıyorsa da birilerine muhtaç olmamak için çalışmamalı. Bir kadın çalışıyorsa istediği için, mutlu olduğu için, kendini iyi hissettiği için çalışmalıdır. Kaba bjr bir tabirle "koca eline bakmamak için çalışıyorum" mantığı benim doğru bulduğum bir tutum değil.01 Yorumla
+1 yılErkek maddi ve manevi durum olarak evlenmeye müsait olup evlendiyse kadın çalışmak zorunda değildir. Evet artık hayat şartları maalesef böyle işlemiyor ama eğer kadın çocuklarına, eşine ve evine daha iyi kanalize olmak istiyorsa eşi onu çalışmaya zorlamamalı diye düşünüyorum. Ben olsaydım çalışırdım tabiki. Bu arada hem çalışıp hem evine hem çocuklarına hem de eşine yetişen başta annem üzere tüm emekçi kadınlara da saygı ve selamlar.. ❤
01 Yorumla
u +1 yılBence bir kadın çalışmalı. Bağlı tabiki olunur eş ve çoçuğa ancak bir kadın her şeyden önce kendi ekonomik özgürlüğünü elinde tutmalıdır.. Hem siz çalışmazsanız tüm yükü erkek sırtlanır o yüzden o ona ağır gelebilir eşinize destek olabilirsiniz. Tabiki çoçuğunuzu kendiniz büyütmeyi arzuluyorsunuz ancak ben işten gelince de çoçuğunuzla ilgilenebileceğinizi düşünüyorum. Tabi ki karar size ait.
04 Yorumla
- +1 yıl
Bu yüzden daha çok kamçılamalı bu durum seni. Asla bir erkeğe bağımlı kalmamalısın. Çok kötü bir durum düşünme hiç canım
- +1 yıl
Bağlı olabilirsin eşine ancak ekonomik anlamda bağımlı kalma kesinlikle. 🌼
Soran+1 yılPeki birde şöyle bir konu var: Benim kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek ve onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmeyi istiyorum, onlara bir şekilde yardım edebilmek... Ben hayatımı kendim için yaşamak istemiyorum. Başkalarına faydam dokunsun istiyorum. Ve yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede. Asıl istediğim bu ama diğer yandan az önce değindiğim korkularım var.
+1 yılKadının mesleği olmalıdır sonuçta birgun çalışması gerekebilir. Çocuğu vardır eşi çalışmasını gerek görmeyip çalışmaması da anormal değildir. Ama kadının eve tıkılıp kalması da doğru değil. En azından sosyalleşmesi kafa dağıtması için bir dernek vakıf vs birseylerle uğraşması iyi olur.
07 Yorumla
- +1 yıl
Senin baban eşeğin tekiymis çok afedersin. Öyle adamlarla kendi parani kazanarak da baş edemezsin zaten. Bu sefer de senin parana el koyar çünkü. Senin yapacağın şey çalışman gerektiği zaman çalışabilecegin bir is edinmek ve düzgün aile babası olabilecek birini eş olarak seçmek olmalı. Çocuğunu kendin büyütmek için işe ara vermen gayet normal birsey. Zaten çalışsan bile aldığını bakıcıya vereceksin, ne gerek var?
Soran+1 yılSeni sıkmak istemiyorum ama çok kaygılıyım bu konularda. Gelecek beni çok korkutuyor. Evlenip yuva kurmak, anne olmak istiyorum ama nasip kısmet tabi. Diğer yandan çalışmalı mıyım diye düşünüyorum. Benim yaşadıklarımı çocuklarım yaşayacak diye çok korkuyorum. Ben evimde soğan ekmek de yerim şikayet de etmem yeterki huzurum olsun. Ama babam sağolsun hep kavga gürültü içinde büyüdüm. Evlilik beni korkutuyor dolayısıyla. Yine babam sayesinde öz güven eksikliğim de var. Bir gün olur da eşime bir şey olursa ve çocuklarıma tek başıma bakmak zorunda kalırsam kendi ayaklarım üzerinde durabilecek güçte hissetmiyorum kendimi. Bir çok olasılık düşünüp işin içinden çıkamıyorum.
- +1 yıl
Senin söylediklerini ben de yaşıyordum önceden merak etme.😄 Sonra karşıma biri çıktı korkularım gitti gerçi tamamına erdiremedik ama olsun. Sende sanırım biraz asosyallik de var. Yani evlilik denilen olayı sadece kendi ailenden gördüğün şeylerle sifatlandirma. Ben bir ara işe girdim orada mesela başka ailelere baktım ve gereksiz paranoya yaptığımı anladım. Baban anormal bir adam olabilir ama dayın amcan vardır onlara bak. Onlar gibi olsa yine seni memnun eder sanirim
Soran+1 yılNeden tamamına erdiremediniz? Aslında eskiden sosyal fobim vardı. Ama bunu aştım özellikle de üniversitede aştım. Şimdi öyle bir sorunum yok. Asosyal değilim, sadece anlaşabildiğim insanlarla zaman geçirmek istiyorum. Kimseyi küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece herkesle anlaşamıyorum. Bazı insanların eğlence anlayışıyla benim eğlence anlayışım çok farklı. Özetle az olsun öz olsuncuyum. Kalabalıkları sevmiyorum, sahtekarlıklara, iki yüzlülüklere, çıkar ilişkilerine tahammül edemiyorum. Haklısın aslında dayım mesela çok iyi bir insandır. Eşi de çocukları da çok şanslı. Biraz otoriter ama çok anlayışlıdır, yardımseverdir, her zaman eşine de çocuklarına da yardım eder her konuda.
- +1 yıl
Ailelerimiz arasında bir uyumsuzluk oldu o yüzden. Ama kendisi iyi bir insandı. Dediğim gibi sadece babanı baz alarak hüküm verme. Emin ol kötü bir anneye sahip olduğu için kadınlara güvenmeyen erkekler de çok var
Soran+1 yılHaklısın sanırım belki de boşu boşuna bu kadar kaygılanıyorum. Her şey olacağına varacak
Kadın calışmalı, hic bir kadın evde vakit öldürmemeli, ben 3 oğlumuda kendim büyüttüm ve kimseden yardım almadan calıştım. Canım cıkıyor belki uykusuz kalıyorum, cok yoruluyorum ama buna değiyor. Hem biz daha rahat geciniyoruz, hemde insanın kendine güveni daha farklı oluyor. Ilk iki oğlumda eşim işten cıkmam icin baskı yaptı ve sonunda mecbur kalıp cıktım. Ama sonra pek göze sokmadan yavaş yavaş evde kendi işimi kurdum. Kadın istedikten sonra her şekilde calışır herşeyin üstesinden gelir.
10 Yorumla
+1 yılYa arkadasim kadini erkegi ayrimi yok bunu... ben calismayi secerim meslegimi yapmayi severim beni mutlu eder calisirim... kimi de cocuk sahibi olmak ister anne olmak ister ve olur ve cok da iyi annedir... bu illa kadin calisicak yok calismicak kavgasi sacmalik
00 Yorumla
+1 yılNasılsın istiyorlarsa öyle yapılmalı, mesela ben kendi ayaklarının üzerinde durulması taraftarıyım yani en azından çalışsın mesleği olsun, ama ülke o kadar noktan ki meslek seçme konusunda ben zengin koca bulursam evlenmeyi düşünüyorum tamamen para için ailemi alıştırmayın çalışıyorum bjfleljscbjlbcs
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇocuk bir taraftan az ilgi görmemeli sadece anne bakıp büyütürse olmaz baba da ilgilenmeli bence kadın çalışmalı her ihtimale karşı her kadının mesleği olması gerektiğine inanıyorum ama çalışmak istemeyende çalışmaz kendi kararıdır bu devirde geçinmek tek kişiyle çok zor çocukları annenlere bırakabilirsin.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDoğru kişiyi bulursan şanslısın bende seninle aynıyım aslında ama kendisi et vs yer ama pek alamadık bana da hiç kıyafet almadı ama annemde düşünmezdi beni ama dayım dedem veya başka kişiler yardımcı olmadı. İşte o yüzden çalışmalısın ki o adam seni ezmesin bi sıkıntı olduğunda en azından bir işin olur ve para sıkıntısı çekmezsin çocuk bir şekilde büyür işten arta kalan zamanlarında da bolca ilgilenirsin evlatlarınla
Soran+1 yılAma çocukların ilgiye ve sevgiye ihtiyacı oluyor. Beni özleyerek büyüsünler istemiyorum. Diğer yandan ezilmek de istemiyorum. Umarım iyi, anlayışlı biri çıkar karşıma.😇
Cevap sahibi+1 yılUmarım
Kadının çalışıp çalışmaması tamamen kendi iradesine kalmiş ama bir çocuk anne sevgisiz şeftkatinden mahrum büyümemeli bi laf vardır hatta anne gibi yar bulunmazmış. Benim düşüncem annesiz büyüyen çocuk çok büyük sevgi eksikliği ile büyür
03 Yorumla
Soran+1 yılDedem maaşı alınca parayı bir dolaba koyarmış annemler de anneannemde ihtiyacı olan parayı ordan alırmış. Öyle geçinirlermiş. Ne kadar güzel bir şey aslında.
+1 yılKadın bir bireydir. kendi kararını kendi vermelidir. Evli kadınlar için de eşi kadının çalışmasına guvenmeyecek kadar çok kazanıyor olmali. Kadının çalışması tamamen zorunluluk değil tercihe bağlı olmalı. O tercihte kadına bırakılmalı.
03 Yorumla
- +1 yıl
Bence ortada fol yok yumurta yoksa senin gözün çalışmaya kesmiyor. Çalışma kardeşim diyecek adam ariyorsun. En başından dediğim gibi çalışıp çalışmamak senin hür iradenle vereceğin bir karar. Babanda sana bakmaya mecbur kocanda sana bakmaya mecbur. Ama dar gelirliyiz diyorsun. Millete muhtaç olma kendi işini kendin gör. Gir calis. Bugün en kotu maaş. 5500 TL
Soran+1 yılÇalışmak istemesem böyle bir soru sorma ihtiyacı hissetmem zaten. Daha önce de çalıştığım yerler oldu. Şimdi yine çalışabilirim. Ne iş yaparsam hep severek yaptım ben. Çalışmakla ilgili sorunum yok. Aksine her zaman işsizlik çalışmaktan daha çok yoruyor diyen biriyim. Sadece önümde bir yol ayrımı var ve hayatımı ne yönde ilerletmem gerektiğini bilmiyorum.
Kadınların çalışıp kendi ekonomik özgürlüğünü her zaman elinde bulundurmaları gerektiğini düşünüyorum. Ev, eş ve çocuklara hem çalışıp hem de ilgi gösterebilir, denge kurmak zor değil. Tabi ki keyfi nasıl isterse öyle yaşasın herkes.
00 Yorumlaters soru olmuş.. kadın çalışmak isyeyip çslıştırılmıyosa buna herkes karşıdır sanırım.. ama senin soruna karşılık benim kişisel görüşüm, ladın bu durumdada haklı..🤷
01 Yorumla
+1 yılnormalde kadın çalışmalıdır evde çocuk yoksa tabi seçeneğe bağlı olabilir bu
ama artık seçim şansı yok yani ev ekonomisi düzelene kadar mecbur çalışcak sonra ekonomi düzelirse çocuk yapılmalı ve bakılabilecek sayıda çocuk yapılmalı00 Yorumla
+1 yılbenim avradim calisabilir ben tipsiz adammiyim ki ottan sundan bundan kiskanayim. Haa olduda yanlis yapti problemlerimi calabilir bende baska kadini severim. Ben insanin mert olanina canimi veririm yamuklar zaten ciksin hayatimdan.
00 Yorumla
+1 yılBir kadın çalışarak da çocuklarını büyütüp kendini evine ve eşine adayabilir çalışmak önemli özellikle kadınlar için bu devirde bir kadının kimseye ihtiyacı olmadan ayaklarının üstünde durması gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılÇalışıp kendi ayaklari üzerinde durmalıdır. Bu dediğin istek anormaldir demiyorum ama günümüz toplumunda menfaat ve karşılıklılık iliskisine dönen evliliklerde kimsenin eline bakmamak, kimseye bu eşin bile olsa muhtac olmamak mecburiyet haline geldi.
00 YorumlaKadın Erkek eşit değil miydi neden çalışmasın 🤔
Şaka şaka tabi çalışmasın Çoçuklar eksik kalmasın.
Çocuğun eline tablet verip akşama kadar dedikodu yapan kadınlar hariç 👉👈10 Yorumla
+1 yılÇocuk büyür ona eşlik edene kadar çalışamasada olur harici bana göre çalışmalı güçlü olmalı hayatı öğrenmeli birikim yapmalı
115 Yorumla
- +1 yıl
Çocukların en iyisini hak eder, annesi onlara duygu harici bir şeyler katmalı belki bir gün kocan olmayacak ayaklarının üstünde nasıl duracaksın çocuklarına bakacaksın. Eş seçimi bile doğru olmalı ezmeye kalkan çok erkek var kadını eski kafa gören insanlar hele. Dogru olan bu gerçektende hayat toz pembe kimse görmemeli
Soran+1 yılHaklısın bunu hiç düşünmemiştim. Ya bir gün eşim olmazsa yanımda? Kendi ayaklarım üzerinde duramam ki o zaman. Ben hep bağımlı yaşadım. Tek başıma hayatımı sürdürebilecek durumda değilim. Daha önce çalıştığım işler oldu ama en uzun 5 ay sürdü. Ne doğru ne yanlış bilmiyorum. Çalışsam bile hem ev işleri hem çocuk hem iş nasıl yürütülür ki? Düşünmekten delireceğim sanırım. 😞
- +1 yıl
Bak hayatı işte bu yüzden öğrenmelisin darbe yemeden tecrübe edinmez bir şeyleri anlayıp ona göre davranmazsın bir gün ailen yanında olmayacak birine yaslanırsan o insanda seni arkadan bıçaklayabilir. Dusunecek bir şey yok cesaretlendir kendini sorun varsa söyle delirecek bir şey yok.
Soran+1 yılKendimi köşeye sıkışmış gibi hissediyorum. Bazen güçlü olduğuma inanıyorum. Ama bazen kendimi çok işe yaramaz hissediyorum. Kendi başımın çaresine bakamayacak, kendi ayakları üzerinde duramayacak kadar güçsüz hissediyorum. Sürekli birilerine bağımlı yaşıyorum. Kendimle kalamıyorum. Hayat, gelecek, her şey korkutuyor beni. Ben hep insanlara bir şekilde yardım edebilmek istiyorum ama bazen kendime bile yardım edemezken bunu nasıl yapabileceğimi sorgulayıp kendimi kötü hissediyorum. Yolumu bulamıyorum galiba. Her konuda bir kararsızlık içinde debelenip duruyorum. Yerimde sayıyor, ilerleyemiyorum. Bazen kendimi çok zayıf aciz hissediyorum.
- +1 yıl
Kısacası seninkisi tecrübesizlik ve ozguvensizlik. Bazi şeyleri yaşasan hayatın içine girsen her şey duzelebilir
Soran+1 yılKendi ayakları üzerinde duran güçlü bir kadın olmak için çabaladım zaten. O yüzden çalıştım. İşe girdim ama hakaretler, aşağılanmalar beni çok yıpratıyor. Kendimi paralıyorum yine de kimseye yaranamıyorum. Heleki son çalıştığım iş yerinde çok yıprandım. Tuvalete gidip ağladığım çok zamanlarım oldu. Ben aşırı duygusal bir insanım, biraz da fazla iyi niyetliyim o yüzden iş hayatındaki acıamsızlıkları kaldıramıyorum. Neresinden tutsam elimde kalıyor sanırım. Tutunamıyorum bir türlü. Senin de başını ağrıtıyorum ama bunları anlatabileceğim kimsem yok. 😞
- +1 yıl
Duygusallık bir kenarı koy, acımasız olmayı dene insanlarla muhatap olma iş buyuran senin üstün ise dinle ama olmadık işe de girme herkese köpek muamelesi gösteren bir iş yerinde çalışılmaz evet bunları deneyimlemelisin. Dogru iş yerlerinde sistemi olan kurumsal firmalar olmalı. Cabaladın tamam ama pes etmişsin etme işte tekrar dene tekrar üstüne git tecrübe edindikce başaracaksin ayak uydurmayı ezilmemeyi dik kafalı olmayı. Sorun değil elimden geldiğince öyle düşünme.
Soran+1 yılAcımasız olmak istemiyorum. Her zaman iyi bir insan olarak kalmak, kimseyi incitmeden, kırmadan yaşamak istiyorum ben. Her şeye rağmen iyi kalabilmek istiyorum. Onlar acımasız diye bende onlara benzemek istemiyorum. Kimseye hayır da diyemiyorum. Verilen her işi yapıyorum. A101 depoda çalışmıştım. Ordaki şef çok aşağılıyordu, hakaret ediyordu. Bide tartışmıştık. Mobbing uyguladı bana. Hayatımdan bezdirdi. İnsanlarla uğraşmak çok zor oluyor. İyi niyetli davranıyorum onlar da bunu kullanıyorlar. Her şey sorun haline geliyor. Her iş benim üstüme yıkılıyor. Hayır diyemiyorum da. Diğer yandan karşı cinsle konuşurken geriliyorum. Normalde neşeli, güler yüzlü bir insanım ama bir gülümsemeden bile anlamlar çıkarıyorlar. Biri telefon numaramı istese korkuyorum. Ne amaçla istediğini anlamıyorum. Falan filan... Yani daha anlatsam roman olacal sanırım
- +1 yıl
İnan uzun yazıları asla okumam hele roman ama seni kırmak istemiyorum. Sana basit konuşacağım bu hayat acımasız ezilenden beslenen vampiler çok bu şekilde basamak atlayanlar çok ya bu kalıba kendini ezdirmeyeceksin ya da bu işe bulaşmayacak kendini birine bağımlı kilacaksin seçim senin. Sen biraz korku ve gerçektende baskı içindesin kendince ama bunları aşman gerekiyor.
Soran+1 yılAma kendimi ezdirmemek için de acımasız olmam gerekiyor? Doğru mu anlıyorum? Kendi kendime çok fazla baskı yapıyorum ve geleceğe dair de çok fazla korkularım ve kaygılarım var. Bir türlü işin içinden çıkamıyorum yani
- +1 yıl
Evet aynen öyle bu hayatta bazı şeyleri zor öğreneceksin zoruna gidebilir ama pes etme. Zamanla aşabilirsin bunları çözüm üreterek anlayarak dinleyerek korkularının üstüne gitmelisin.
Soran+1 yılBen aslında kendimi bu devre ait hissetmiyorum. Kendi içimde çözemediğim çok şey var. Neyse çok teşekkür ederim dinlediğin için😇
- +1 yıl
Rica ederim
Soran+1 yıl😇😇
+1 yılYanlış değil. Aile odaklı düşünüyosan en doğrusu bu ama toplumda böyle bir algı var. Sen takılma başkalarının dediğine
05 Yorumla
- +1 yıl
Hayatı kendin için yaşa bence. Nasıl istiyorsan ona göre davran. Senin gibi düşünen birini bul. Emin ol bir çocuğu birine emanet edipte gitmek çok zor özellikle arkandan ağlıyorsa. Bunları gördükçe çalışma hayatından soğudum. Baban böyle biri diye eşin de öyle olacak diye şart yok korkmaman lazım. İnsan korktuğu şeyi çekermiş
Soran+1 yılHaklısın ve bende görüyorum bazen annesinin arkasından ağlayan çocukları ve içim parçalanıyor. Çok teşekkür ederim önerilerin için😇
- +1 yıl
Dilediğin gibi olur inşallah 🌸
Soran+1 yılİnşallah 😇
+1 yılPara yeterse
Ve yapicak işler bulabilirse çalışmamalı
Kendini müzik sanat felsefe gibi farklı alanlarda geliştirip
Çocuğuna yol gostermeli09 Yorumla
Diğer yandan kitap yazma hayalim var benim. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek yardım etmek onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmek istiyorum. Tabi yazarlık para için yapılabilecek bir meslek değil.- +1 yıl
Bak yazarlık yapabilirsin
Bu okumana engel değil
Unide dersleri lise gibi düşünme
Sınavdan önce çalışırsın oluo biter
Koluna bir bilezik olur
Hem farklı tipte insanalfi tanıyıp
Düşünce dünyanı zenginlestirirsin
Yazarlığın gelişir
Soran+1 yılÜniversite mezunuyum zaten 🙈 Üniversite de çok şey de öğrendim hayata dair, insanlara dair..😁
- +1 yıl
Hımm
O zaman bana laf düşmez
Bana sorarsan
Işin sonunda başarısızlık olsa bile
Yazarlığı seç
En azından ilerde sevmedigin bir işi yaparken
Keşke yazar olsaydım diye hayiflanmazsin
Ama belki de kendi işini yaparken
Yazabilirsinde diye düşünüyorum
Soran+1 yılNe yazık ki yazarlık çok fazla zaman ve özveri isteyen bir meslek. Hobi olarak yapılabilecek bir şey değil. Çünkü benim istediğim ortaya popüler kültür ürünü çıkarmak değil. Gerçek bir edebi eser yazabilmek, insanlara bir şeyler katabilmek istiyorum.
- +1 yıl
O zaman para beklemiyeceksin
Ülkemizde çok kitap okunulmuyor
Yazarlıktan meslek olması çok zor
Soran+1 yılZaten amacım da para kazanmak değil insan kazanmak. Bir şeyler almak değil insanlara bir şeyler verebilmek istiyorum ben.
- +1 yıl
Yolun açık olsun
Soran+1 yılTeşekkürler
Kadın tabiki çalışmalıdır yani okul okurken hayal hedef gibi şeyler düşünüyorsun bunun sonucunda mesleğin oluyor kadınlıkla annelik aynı şey değil
02 Yorumla
- +1 yıl
Şöyle bişey var düşün evlenmek zorunda değilsin diyelim ki istemiyorsun ve çalışıyorsun iş kadınısın paran var kimseyi istediğin her şeyi yapıyorsun olması gereken duygu bu değil mi? İnsanlar bunun için okuyorlar yani evli olsan bile hiç bişey bunun önüne geçemez. Çalışmak sana benliğini kazandırır.
Diğerleri ( yanlış anlama ) çöp
Yani seni sen yapan özgürlüğün ve otoriten olmalı
+1 yılYanlış bir şey değil tabi ki ama her kadın da sizin gibi düşünmüyor. Bir yandan çalışıp çocuğuna bakan kadın da çok. Malum ülke ekonomisi de ortada.
013 Yorumla
Soran+1 yılEvet ekonomiyi de düşünüyorum, bu devirde geçinmek zor ama diğer yandan devirde kötü. Kimseye güven olmuyor. Anneanne babaanne bakarsa olabilir bir ihtimal ama bakıcıya güvenemezsin. Diğer yandan anneanne yanında büyüyen çocuklarda şımarık oluyor. Torun baldan tatlıdır mantığıyla her istedikleri yapılıyor. Bence bir çocuğa en iyi eğitimi annesi verebilir. Bilmiyorum, daha bir çok açıdan düşünüyorum aslında konuyu. İşin içinden çıkabilmiş değilim. Fazla detaylı düşünüyorum sanırım.
- +1 yıl
Anneanne ve babaanne bence mantıklı. Tabi şımarma konusu kişinin yapısına göre değişir. Bakıcı ile kalacaksa çözüm olarak gizli kameralar konulabilir eve böylece takip edebilirsiniz. Karar son olarak size kalıyor.
- +1 yıl
Ben de evli sandım yazdıklarınızdan sizi ama geçmişte yaşadıklarınızı okuyunca da bu düşüncelere dalmanızı normal karşılıyorum. Yine de bu kadar dert etmeyin kendinize. Bence olm olarak kendi ayaklarınız üzerinde durmaya çalışan, ileride evlenseniz de hiçbir şeyin garantisi yok. 10 sene evli kalınan kişi bir gün tanınmaz hale gelebiliyor.
Soran+1 yılO da ayrı bir konu. Kendi ayaklarım üxerinde durmak istiyordum ben hep ki bunun için birçok insanın verdiği savaştan daha büyük bir savaş vermek zorunda kaldım. Birkaç işte çalıştım ama tutunamadım. Özellikle son çalıştığım yerde a101 deposunda şef çok hakaret ediyordu, aşağılıyordu. "Sen düşünme, düşünmek senin işin değil" demesi bana çok dokunmuştu. Benim düşüncelerime, inançlarıma, kendimce ilkelerime o kadar ters bir sistemin içine düşmüştüm ki kendime ihanet ediyormuş gibi hissettim. Onu da yuttum. Katlandım. Tuvalette çok ağladım. Duygusal bir insanım ve fazla iyi niyetliyim. Çok eziyorlar beni. Dolayısıyla çok yıprandım. Yine de yeni bir işe girmeye hazırım. Ama bazen kendimi çok güçsüz hissediyorum.
- +1 yıl
Kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama umut her zaman her yaşta vardır. Güçlü ol. Tabi ki bazen kendini savunmasız güçsüz hissedebilirsin ama hayat herseye rağmen yaşamaya değer. Sonuçta bir kez dünyaya geliyoruz. Kendine inandıktan ve dik durduktan sonra herseyi başarabilirsin. Maalesef belli bir mevkiye gelip de insan olamayan varlık da çok. Bir insan sana o şekilde davranmaz ya da o şekilde konuşmaz. Canını değmeyecek kişiler için sıkmaya değmez.
Soran+1 yılBen duygusal bir insan olduğum için bazı şeyleri boş veremiyorum. İçselleştiriyorum. Diğer bir yandan kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek ve onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmeyi istiyorum, onlara bir şekilde yardım edebilmek... Ben hayatım kendim için yaşamak istemiyorum. Başkalarına faydam dokunsun istiyorum. Ve yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede. İşte bütün bunlar kafamı karıştırıyor. Adım atmaya hazırım aslında ama o adımı hangi yöne doğru atacağıma karar veremiyorum.
- +1 yıl
Aşırı duygusallık da bir zaman sonra insana zarar veriyor. Ne güzel kitap yazma hayalin varmış ona yönetebilirsin. Para da kazanamam diye düşünme. Bir örnek vereyim. Bundan 4, 5 sene önce ekşi sözlükte bir yazar vardi orada korku hikayesi yazıyordu. Birgün bu kişiyi yapımcılar keşfetti ve senaryosunu satın aldı. Yani demek istediğim ne olacağı hiç belli olmaz. En büyük zarar kararsızlık. Bence bir an önce karar verip uygulamaya başlaman.
Soran+1 yılHaklısın ama hayatımla ilgili böylesine önemli bir kararı vermek kolay değil. Normalde çok kararsız bir insanım zaten. O yüzden böyle bir soru sorma ihtiyacı hissettim. Hata yapmaktan korkuyorum.
- +1 yıl
Hata yapmaktan korkarsan oldugun yerde sayarsın. Başarılı olan insanların çoğu hata yapıyor ama sonunda her şey yoluna giriyor.
Soran+1 yılHaklısın sanırım. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. 😇
- +1 yıl
Ne demek rica ederim.
Soran+1 yıl😇
+1 yılDeğildir bence bir anne çocuğunun gelişim çağında kesinlikle yanında olmalı. Çocuk ebeveynsiz büyümemeli.
06 Yorumla
- +1 yıl
Seni çok iyi anlıyorum ama çocuklarının başında olman gerekir. Çocuk doğana kadar çalışabilirsin doğduktan sonra belirli bir yaşa gelene kadar büyükler bakabilir ve sende işine odaklanırsın. Çocuk bilinç sahibi olmaya başladığı zaman bu konuyu eşin ile konuşursun ve ona göre bir karar vermelisiniz her ne olursa olsun çocuk gerçekten her anlamda kendisi ile ilgilenecek bir insana emanet edilmeli öyle saçma sapan akrabala güvenilmez olanlara ya da kreşe falan değil.. Çocuk için anne ve baba çok önemli bir değer ve bundan asla mahrum kalmamalı.
Soran+1 yılBende senin gibi düşünüyorum. Ama ikilemde kaldım. Diğer yandan ekonomik krizde ayrı düşündürtüyor beni. Aslında benim için çok derin bir konu. özetle benim yapmak istediklerimle yapmak zorunda olduklarım çok farklı sanırım.
- +1 yıl
Durumunu anlıyorum kendi ayaklarının üzerinde durmalısın zaten ve bu şartlar altında çocuğuna da bakmalısın iyi bir yol bulacağından şüphem yok. Bazen insan bir şeyleri yapmak zorunda kalıyor iyi bir şeyler için bu anlaşılabilir bir durum.
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😇
- +1 yıl
Rica ederim.
Kendi ayaklarının üzerinde durabilmeyi öğrenebilmesi için çalışması, ekonomik özgürlüğünü eline alması güzel ve doğru olan şeydir. Şartları, imkânı uygun olan her kadın çalışmalı.
00 Yorumla
+1 yılBir kadının çalışması da çalışmaması da kendi tercihidir. Tercihini istediği yönde kullanabilir. Nasıl mutlu oluyorsa öyle yapar. #KızlarBirAdımÖne
03 Yorumla
- +1 yıl
Çalışarak da çocuklarının yanında olabilirsin. Önemli olan 7/24 çocuğunun yanında olmak değil çocukla kaliteli zaman geçirmektir. Çalışan ve kendi ayakları üzerinde duran biri olarak söylüyorum hatta eğitimci olarak söylüyorum ki kadın isterse hem iyi bir anne olur hem de çalışan bir kadın.
Soran+1 yılHaklısın kadın isterse ikisini de yapabilir. Ben daha önce birkaç işte çalıştım ve aslında ne iş yaparsam severek yaptım. Son çalıştığım yerde A101 depoda 5ay çalıştım ama çok yıprandım. Fazla iyi niyetliyim ve fazla duygusalım. O yüzden tuvalette ağladığım çok zamanlarım oldu. Şef çok aşağılıyordu, milletin içinde bağırıyor, hakaret ediyordu. Dayanamayıp ayrıldım işten. Daha önce çalıştığım yerlerde de patronlar yav. ş. adığı için ayrılmak zorunda kaldım. Güler yüzlü, neşeli bir insanım normalde. Bu da yanlış anlaşılmalara neden olabiliyor sanırım. Dolayısıyla karşı cinsle nasıl iletişim kuracağımı iyice şaşırıyorum. Fazla muhabbet etmiyorum ama neden böyle şeyler beni buluyor bilmiyorum. Bazen güçsüz hissediyorum kendimi. İnsanlar beni bana bırakmıyorlar. Sürekli huzurumu kaçırıyorlar.
Yanlış değil tabiki
Sadece bu ekonomide birbirine destek olmak ve kendi ihtiyaçlarını kendi parası ile karşılamak daha iyi03 Yorumla
- +1 yıl
Çocuğunun geleceği için para ayırmak da çocuğa değer vermek oluyor. bu konuda katılmıyorum. Bugün canım dediğin eşin ileride bu kadar canın olmaz (inşallah olur da ) sen kafan sisince iki yere gidemeyecek eşinden para isteyemeyeceksin belki. Para kazanmak çok önemli. Birine bağlı yaşamak asla garanti değildir. Sen önce kendi garantini al çocuğuna her türlü bakabilirsin. Hem eşin hem kendin için ev ekonomisine de katkı olur çocuğun geleceğine bile olabilir.
Soran+1 yılBenim aslında içinden çıkamadığım çok fazla düşüncem var. Yanlış gelen bir şeyler var. Doğruyu bulmakta zorlanıyorum sanırım. Kendimi güçsüz hissediyorum bazen. Kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyordum bunun için büyük savaşlarda verdim. Büyük yol kat ettim. Ama şimdi kafam karıştı. İlerlemeye gücüm var ama hangi yolda ilerlemem gerektiğine karar veremiyorum bir açıdan. İşin özü düşüncelerimin arasında boğuşup duruyorum. Gitmek istediğim yolla gitmek mevburiyetinde olduğum yol çok farklı sanırım
+1 yılYanlış değildir. Sen bunu yapmak istiyor olabilirsin. Zorlamçalışmak zorunda değilsin tabiki
17 Yorumla
- +1 yıl
Oku fakat çalışmak istemiyorsan çalışma. Ne olacağımızı hiçbirimiz bilemeyiz. Elinde bir diploman olsun işe girebileceğin ya da sana kazanç sağlayacak
Soran+1 yılÜniversite mezunuyum zaten ama okuduğum bölümle ilgili iş bulmam imkansız. Birkaç işede girip çıktım. Hiç çalışmadım değil. Açık öğretimden de sosyal hizmetler okudum ayrıca. Ama işte diplomanın da çok bir önemi yok aslında.
- +1 yıl
En azından kendin için bir şeylere çabalamışsın. Tabi Üniversite iş imkanı sağlamıyor artık günümüzde fakat kültür açısında faydalı.
Soran+1 yılÜniversitenin faydasını çok gördüm. Ama işte bir yol ayrımında gibi hissediyorum kendimi. Kendime bir yol seçmeliyim
- +1 yıl
Evet en doğru kararı yine sen verebilirsin. İnşallah seçeceğin yol sana ışık tutar 🧡
Soran+1 yılİnşallah çok teşekkür ederim 😇
Günümüzde bu düşünceyi savunanı linçlerler. Ama ben tamamen sana katılıyorum. En doğalı ve en olması gerekeni bu.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer birey çalışmalı ve kendi ayakları üzerinde durmalı bence.
Kendi ekonomisine sahip olmayan her kişiyi küçük görüyorum, başkasına bağımlı insancıklarsınız. 😒20 Yorumla
+1 yılEğer erkeğin ekonomik durumu elverişli ve ferah yaşamı mümkün kılıyorsa kadının çalışmaması problem değil bence.
00 Yorumla
+1 yılEğer öyle mutlu olacaksa gerçekten yanlış değildir ama çalışmak her zaman daha mantıklı bana göre
01 Yorumla
Neden yanlış olsun çocuğun büyüyünce iyi ki dyeceksin insan doyamiyor bir anda geçip gidiyor zaman :/
00 Yorumla
+1 yılisteyen çalışır isteyen çalışmaz ama benim açımdan kadın kendi ayakları üzerinde durmalı✍🏼
01 Yorumla
Eşi maddi anlamda yeterli ise kadının keyif için çocuklardan uzak durması çalışmak istemesi bence doğru değil.
00 Yorumla
+1 yılÇocuklarıni kendin büyütmek istemenin neresi yanlış ben kendim büyütüyorum
09 Yorumla
- +1 yıl
Ama asıl ihtiyaç annedir anne sevgisi , şefkati bu etten , giyimden, meyveden vs çok daha mühim canım.
Soran+1 yılBende senin gibi düşünüyorum. Peki eşinle aranda maddi konuda sorun oluyor mu? Yani seni ezmeye çalışıyor mu? Hiç sorun yaşadın mı bu konuda? Eğer özeline girdiysem özür dilerim. Cevap vermek istemezsen de anlarım.
- +1 yıl
Estağfurullah canım benim harçlığım olmaz param olmaz eşim gerek gördüğü ihtiyaçlarını görür evin ama genel olarak ekonomik durumumuz orta memur maaşiyla ev geçindiriyoruz iki çocuğumuz var çok şükür diyeyim
Soran+1 yılAnlıyorum bu devirde geçinmek kolay değil tabi. Eğer çalışmadığın için seni ezmiyorsa geçim bir şekilde sağlanır. Rabb'im çocuklarınıza da size de sağlıklı, uzun ömürler versin, yuvanızı huzurla doldursun. 😇
- +1 yıl
Eşim Asker biz sürekli gurbetteyiz zaten çalışma şansım olmazdi terör bölgesindeydik amin hepimizin kardeşim 🤗🙏💐
Soran+1 yılRabb'im hepinizi her türlü beladan, kötülükten korusun 😇
- +1 yıl
Hepimizi inşallah 🙏
Soran+1 yıl😇😇
Bunun dogrusu yanlisi yok bu tamamen esler arasi bi mesele kimseyi ilgilendirmez.
03 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim artık bakalım hayat ne getirecek 😇
Evet yanlış bir şeydir. Çocuk sadece kadının sorumluluğunda değildir.
03 Yorumla
Soran+1 yılBuna katılıyorum. Annenin de babanın da yeri ayrıdır. Lakin her ikisinin de çalıştığı düşünülürse anne de baba da eve yorgun gelecek, dinlenmek isteyecek, çocukla ne kadar ilgilenebilecek ki? Peki bir insan kendini çocuklarına adamalı mıdır? Çocuklarının, başarısı, mutluluğu için her şeyden vazgeçmeli midir? Şu açıdan düşünüldüğünde aslında devir değişti. Şimdilerde insanlar tüketim çılgınlığı içinde, gereksiz yere ihtiyaçlar artmış durumda. Ama bu bir zorunluluk haline geldi. İnsanlar çocuklarına her türlü maddi imkanı sağlamaya çalışırken maneviyat geri plana atılıyor. Bunu gözlemlerime dayanarak söylüyorum. Çok da uzatmak istemiyorum lafı ama ben birçok açıdan düşünüyorum ve dolayısıyla kadının çalışması da çalışmaması da mantıklı geliyor.
Soran+1 yılPeki diğer bir konu da şu ki; kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek ve onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmeyi istiyorum, onlara bir şekilde yardım edebilmek... Ben hayatım kendim için yaşamak istemiyorum. Başkalarına faydam dokunsun istiyorum. Ve yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede. Aslında çok fazla açıdan düşündüğüm çok fazla şey var ve dolayısıyla kafam karışıyor.
+1 yılHayır değil neden yanlış olsun ki sonuçta bu senin ailen. Seviyorsan ailen için ger şeyi yaparsın zaten.
00 Yorumla
+1 yılKadın kendi tercihi hiç kimse karışamaz evlenince de zaten eşin çocuğada sana da bakmak zorunda
10 YorumlaYağ 250 tl. Evi tek başına besleyecek erkek nerede? Tek maaş= fakir aile
10 YorumlaHayır tam tersi sorumluluk sahibi bi annenin bi kadının gerçek asil görevidir tebrik ederim sizi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin isteğine bağlı istemiyorsan kimse seni zorlayamaz. Eğer eşinizi kazansın iyiyse evlatlarına bakmanın neresi yalnış.
01 Yorumla
Çok doğru
Kocasının imkanı yerinde olan kadın...
Çalışmamali...00 Yorumla
+1 yılGeçim sıkıntısı yoksa evde çalışmalı. Biri evde biri işte olmalı
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda çalışmalı tabiki. Çalışmak bu duruma engel değil.
00 Yorumla
+1 yılİyi bir işi varsa çalışmak isterse çalışır çocuk olduktan sonra çalışması zor büyütene kadar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi kararıdır. Kimse çalışan kadına işini bırakmasını; evinde oturan kadına da çalışmasını dayatmamalıdır.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayat tecrübenizle kişisel hassasiyetlerinizi harmanlayıp çalışmak ile ev hanımlığı arasında ikilemde kalmışsınız sanırım. Belkide üçüncü bir yol olarak evinizden el emeği göz nuru birşeyler üretip hem çocuklarınıza göz kulak olur hem de ev ekonomisine katkıda bulunursunuz. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
Soran+1 yılEvet ikilimde kalmış durumdayım. Önerinizi düşüneceğim. Teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.
+1 yıltabikide yanlış yoksa o mantıkla erkeğinde çalışmaması gerek
00 Yorumla
+1 yılEğer erkeğin durumu iyiyse çalışmayıp annelik yapması çocuklar için daha iyi olucaktır çünkü kuzenim işe girdi eşini işten çıkardı cünkü çocuklar annesini özlüyor ve ağlıyorlardı o sebeble zorunda kalırsa bir şey diyemem ama ilk başta çocuklar önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılBenimde kuzenimin eşi hemşireliği bıraktı çocukları için. Gül gibi yaşıyorlar. Ama işte kiminle evlendiğinde önemli. Dereyi görmeden paçaları sıvamak gibi bir şey sanırım benim ki
+1 yılHerkes nasil mutlu ise öyle olmalı mesela ben evlenmeyi düşünmüyorum.
00 Yorumla
+1 yılHala yaşıyor musunuz lan? Nesliniz tukendi saniyordum.
06 Yorumla
Soran+1 yılSizin nesliniz hiçbir zaman tükenmeyecek, aksine hızla çoğalıyorsunuz ne yazık ki ve bunun önüne geçmek imkansız.
- +1 yıl
Anormal olan hala daha kadınlar calismali mi diye soranlar. Yasadigin magaradan cikarsan o devrin coktan bittiğini görürsün.
Soran+1 yılAsıl anormal olan insanların inançlarına, duygularına, düşüncelerine zerre değer vermeden, onları anlamaya çalışmadan, onlara saldırmayı kendinde hak görme hadsizliği!
- +1 yıl
Kendi hayatinda ne karar verirsin beni ilgilendirmez ama kadinlar hakkinda hala daha calismali mi diye sorarsan is degisir. Her seye saygi bekliyorsunuz ama hak ediyor musunuz onu da bir dusunun. Kadinin calisip calismamasi artik tartisma konusu da değil bil diye diyorum.
Soran+1 yılDetayı okumadın sanırım. Kadınlar çalışsın mı çalışmasın mı diye sormadım soruyu. Kadınların çalışması bir zorunluluk mudur anlamında sorulmuş bir soruydu bu. Çalışıp kendi ayakları üzerinde durmak, erkeğe bağımlı kalmadan kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmakla, çalışmayıp kendimi eşime ve çocuklarıma adamak arasında ikilemde kaldığım için sordum. Dahası kitap yazma hayalim var. İnsanlara bir şekilde ulaşabilmek ve onların hayatına bir şekilde güzellikler sunabilmeyi istiyorum, onlara bir şekilde yardım edebilmek... Ben hayatım kendim için yaşamak istemiyorum. Başkalarına faydam dokunsun istiyorum. Ve yazarlıkta para için yapılan bir meslek değil neticede. Bunları düşünerek sordum bu soruyu. Kadının toplumdaki yerini sorgulamıyorum yani.
- +1 yıl
Her ne kadar kadin isterse calisir deseler de kadin da bir insan ve çalışmalı. Birilerine muhtac olmak iyi bir sey degil.
Çalışırsa kendisini garanti altına alır. Onun dışında tercih kendisinindir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuk varsa ve büyütmek istiyorsa çalışmasına da gerek ve istek yoksa çalışmayabilir
00 Yorumlahayat bu ne zmaan ne olacagı belli olmaz belki kocası olecek dul kalıcak meslegi olsa iyi olur ama evliyken çalısmak istemiyosa kendi bilir
00 Yorumla
+1 yılBence çok doğru bişey. Evlenmek istemeyen çalışır ama evlenen bence çocuklarına eşine ve tabi ki kendine bakmalı
00 Yorumlaİmkanı varsa çalışmasın
Ama gerekiyorsa çalışabilir00 YorumlaAğir iste kesinlikle calismamali. Erkekler genelde evde destek olmadigi için
00 Yorumla- Devamını Gör (43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler