- Aile İlişki Danışmanı+1 yıl
Sahip olmak istediğiniz meslek okulda aldığınız belge olmadan mümkün mü?
En önemli olan kısmı bu bana kalırsa. Okumayabilirsin sanırım lise bitmiş yaşına bakınca vardığım sonuç, yapmak istediğin mesleğin farklı şekilde (alaylı) olarak edinme olasılığın varsa okumadan, direk olarak çalışma hayatına çırak olarak yetiştirilmek üzere başlayabilirsin. Önemli olan gerçekten ne istediğin, bunun için ne kadar emek vermeyi göze aldığın, ilerleme konusunda hedefinin neresi olduğudur. Seçmiş olduğun meslek çok önemli bir belirleyici burada.
Doktor olmak istiyorum ❌
Eczaneye çırak olmak istiyorum ✅
(sertifika ile desteklersen)
Makina mühendisi olacağım ❌
Makina operatörü olacağım ✅
(sertifika ile desteklersen)
Kuaför olacağım, çiğ köfteci olacağım, güzellik uzmanı olacağım.
Çırak olarak başlayabileceğin, sertifika programları ile destekleyebileceğin meslekler olduğu gibi okumadan asla yapamayacağın meslekler var. Bence sen işini belirle ve o doğrultuda hedefini çiz, gerekli olursa ve sende istersen okumak her zaman kapıları ardına kadar açık olan bir alan.
Mühim olan bunu birileri istedi diye, birilerinin istediği alanda değil, kendi istediğin, hedeflediğin bir eylem olduğu için yapmalısın.
Mutlu günler ✨🙏🏻
Psk. Derya Alageyik10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bazı arkadaşlar zengin koca bul diyor ama bu devirde zengin koca bulmak artık eskisi kadar kolay değil yani kimsenin kimseye para yedirmek gibi bir niyeti yok ama bulursan da en ufak tartışma da mevzu paraya gelirse sen oturduğun yerden harcıyorsun diye zavallıca itamlar da bulunacaktır falan yani gururlu olan kızlar için çok can yakıcı bir durumdur bu. Soruna cevap olarak ta diyebileceğim tek şey çalışmayana tembellik yapana maalesef ekmek yok hayat filmlerdeki gibi mucize dolu da olmadığı için iyi bir meslek sahibi olmak istiyorsan çalışmaktan başka çaren yok.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
+1 yılOkul olmadan meslek sahibi olmak zor gadası. Ancak kuaför olabilirsin.
00 YorumlaRadikal bir kararla okumamış biriyim. Okuldan nefret ederdim. Şu an keşke okusaydım diyorum. Tabi herkesin yaşadığı çevre, olumsuzluklar ve olaylar farklı ama en azından elinde altın bileziğin bulunsun derim. Ama çeşitli halk eğitim kurslarına gidip bir meslek sahibi de olabilirsin. Şu anda ben onun için uğraşıyorum. Yeter ki severek yapabileceğin şeyler olsun hayatında ötesi ızdırap geliyor çünkü...
10 Yorumla
+1 yılOkula gitmeye değil sonuca odaklan. Sevmediğimiz şeyleri güzel bir amaç için tolere edebiliriz. Amaca ulaşmak için araç olarak gör okulu. #KızlarBirAdımÖne
00 Yorumla
+1 yılİş sektöründe kullanılan güncel programları öğrenip kendini geliştirirsen meslek sahibi olabilirsin.
00 YorumlaEmin ol ilkokul ve okuduğum üniversitelere kadar hiç sevmedim ama hep çalışkandım o ayrı sorumluluk hassas çizgim 😂 Ama üniversite çok farklı o zaman seveceksin. Ve o vakit geldiğinde çevrende güzel insanlar olsun 🙏🏼
00 Yorumla
+1 yılHer meslek okulda öğrenilmiyor okulsuz mesleklere yönel
00 Yorumla
+1 yılHedefe ulaşmak istiyorsan gittiğin yolu sevmek zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılBu işin en pratik yolu ya Kadın kuaförlüğü veya tanıdık birinin iş yerinde Staj diğer türlü zor olur
00 Yorumla
+1 yılBence oku ilk önce yakınımda olsan bi tokat yerdin şimdi siz kadınların okuması gerekiyor kardesimm
01 Yorumla- +1 yıl
@ProfDiceksiniz de nolmus konu ne
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvde de yapabileceğin işler var o tarzda bir meslek seç. Şart değil okula gitmek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşından büyüksen özel güvenlik kursuna yazılabilirsin
00 Yorumla
+1 yılÇilek yiyim ama karpuz tadı gelsin diyosun
10 Yorumla
+1 yılO zaman girişimci olacaksın
00 YorumlaHavadan gelmeyecek o meslek sana
00 Yorumla
+1 yılçıraklık yaparak bir meslek sahibi olabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBu ben, üniversiteyi bıraktım ben asdjkgksahgkja
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoca ve para sahibi ol
00 YorumlaDikiş nakış öğrenin. Bayanlar için kazançlı meslek
00 Yorumla
+1 yılSabret. Bölüm ne
00 Yorumla
+1 yılMeslek lisesine nakil aldır meslek oku
00 Yorumla
+1 yılNasıl bi meslek?
00 YorumlaNasıl bir yardım istiyorsun