Lütfen kendinize değer verin ya bu hayatınız bir kere elinizde, size değer vermiyor mu hadi eyw bu kadar basit ya. Nesli tükenen canlılar mı bunlar nedir yani. Yok kocişim, yok sevgilim beni seviyor ama bla bla. Kendinize gelin, tamam sevmek güzel de mantık çerçevesi denen bir şey var yahu, lütfen.
Kadınlarımız neden kendi değerlerini erkeğin davranışlarına göre ölçme eğiliminde?
Aslında bu her iliskide böyle kendi değerini insanlar bir başkasının bakışına göre belirliyorlar.
Ama altın kuyumcunun elinde de olsa hurdacının elindede olsa altındır. Kendi değerinin farkında olmak için kendini bilmek gerekir.
Kendini bilmek de kolay değildir. Zaten hayat kendini bulma ve anlama serüvenidir başlı başına .
O yüzden seninde dediğin gibi başkalarının bakış açısıyla değil kendi hayatımızı kendi bakışlarımızla anlamlandırılmalı hayat amacımızı bulmalıyız. Zaten hayata kendi çerçevesinden bakan kimse başkalarına göre kendine deger biçmez.
Aslında kadını erkeği yok bu duygunun. Kendisinden fazla sevdiklerinin karşısında herkes karşısındakinin verdiği değer ile kendi değerini ortaya koyuyor. Birini çok sevmek demek kendimizden vazgeçmek demek değil. Bunun bilincinde olunulmalı önce. Sanki o değer vermeyince kendini değersiz gibi hissedenler de var. İnsan önce kendini sevmeli ve de saygı duymalı. Kendine değer vermeyen kimse ona değer vermez.
Bir de kendilerini neden bu kadar kanıtlama çabası içerisindeler? Her yerde görüyorum. Başaran açıklamaya gerek duymaz. Neden illa başarırız anlayışıyla kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sürekli başaramazsın dayatmasına maruz kaldıkları için olabilir bilemiyorum tahmin
Toplumun baskısı ve bakış açısı bunun en önemli sebebi. Her insan bir başkasına göre değil kendi içerisinde değerlendirilmelidir. #BenVarım#KızlarBirAdımÖne
Aslinda bu herhangi bir cinsiyete özgü değil çoğu insanda var
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim gördüğüm kadınlar bunu daha çok yapıyor duygusallığın altına sığınarak. Erkek mutsuzluğunu fark ettiği anda geri adım atmayı daha kolay başarıyor. İstisnalar tabi vardır.