Eskiden pek bir değer verilmiyor gibiydi. Ama artık yavaş yavaş güçlü işinde başarılı kadınların çoğalması sebebiyle, saygı duyulmaya değer verilmeye başlandı.
Türkiye'de çalışan kadınlara yeteri kadar değer veriliyor mu? #Kızlar Bir Adım Öne#gadasından sevgilerle 🙃#gadası
Türkiye'de çalışan kadınlara yeteri kadar değer veriliyor mu?
Çalışana genel olarak değer verilmiyor. Okumuşta olsan durum aynı. TR= Ucuz işçilik. Yahu ülkede doktorlara bile "GİDERSENİZ GİDİN" diyen bir başkan var. Ne olmasını bekliyorsunuz? Benim şahsi gözlemim yabancı firmalar , özellikle gavur diye anıp ürünlerini almayın denilen firmalar çalışanlarına daha çok değer veriyor , iş güvenliği , altyapı ve kalite anlamında çok daha üstünler. Yerli de tabi güzel örneklerimiz var yanlış anlaşılmasın. Ama benim gözlemim bu şekilde ve her üründe yerli markadan başka almayan ben artık sunulan istihdama ve insana verilen değere göre markaları değerlendirip alışveriş yapıyorum.
Tek kadınlara değil Çalışan Kimseye değer verilmiyor ki Ülkemde En basit örneği Yurtdışında Yaşıyorum Geleli 5 sene oldu İlk başladığım işteyim şu an Kısım şefi oldum Çokta rahatım Maaşım da çok iyi Türkiye'ye Çevirirsek aldığım Euro yu 33 bin TL yapıyor 2 bin 2100 Euro alıyorum haftada 2 gün izin cumartesi pazar yıllık 6 hafta izin extra cumartesi pazar çok nadir denk geliyor da eğer Çalisirsan 2 katı para yılda 2 kez Çift maaş Yani Kısacası İnsana Çalışana Değer var burada her şey serbest en basiti saç sakal aksesuar kimse karışmaz her tarafı dövmeli olan da var komple sakallı olanda burası aşmış kendini adamlar işine bakıyor senin görünüşüne değil ama en basitinden Türkiye de maalesef saç sakal tıraşı oldunmu onu yaptın mı bunu ettin mi seni çalıştıran tek işini değil senide sanki hükmetmek istiyor o yüzden maalesef buraya gelip gördükten sonra gerçekten daha iyi anladım Avrupa Avrupa diyenleri adamlar herşeyin hakkını veriyorlar sonuna kadar Ülkemin hâline İnsanlarımıza çok Üzülüyorum Allah Yar ve Yardımcıları Olsun Saygılarımla... #McLareN558
Sen git onu bide fabrikada çalışan bayanlara söyle üstlerinin tacizi vesaire sence o dediğin değerin verildiginimi düşünüyor sun bu ülkede namus belli bı kesimin kendi kapısının arkasında başkasına yapılan namussuzluk değil zevk, eğlence vesaire bu ülkede bu kafada yaşayan insanlar oldukça böyle konuların açılması bile abesk dostum
Bu bence çalıştığı işe göre değişen bir durum. Eskiye göre çalışan kadın artsa da bakış açısı aynı. Kadınlar işini iyi yapıp yapmadığı konusunda sorgu altında erkek ise değil. #KızlarBirAdımÖne#BenVarım
Eskiden çalıştığım şirkette zerre değerim yoktu. Fazla çalışmama rağmen az maaş alırdım. Ama şimdi daha farklı bir noktadayım saygı görüyorum vs bu kurum kültürüne bağlı bir durum
Türkiyede kimseye değer verilmiyor orası ayrı konu ama kadının işhayatına başlaması ve erkeğin bunu sindirmesi kapitalizm ile mümkün kılındı. Cünkü artık tek maaş evlere yetmiyor.