Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
bu mesele onay meselesi değildir.. aile olmak kolay değildir.. herkes kafasına göre takılmaz evlilikte.. madem iki taraf da çalışıyor.. ortaya bir havuz yapılır.. masraflar paylaşılır.. sonrasında geleceğe dair planlar için tasarruf yapılıyorsa bu rakamlar kenara ayrılır.. sonrasında taraflar elinde kalan paraları kafasına göre harcar.. en azından benim mantaliteme göre doğru olan şey budur... veya , taraflardan biri çok müsrifse.. gelirini eşine teslim eder.. ve der ki.. bana şu kadar harçlık ver.. sen tut paramızı.. sen idare et.. bunu da eşler aralarında konuşur anlaşır...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çalışsa da calismasa da bildirim yapabilir ama izin ne? Eşim aynı zamanda sirkette ortağım olmasına rağmen hep benden para alır ama hiç sormamama hatta gerek yok dememe rağmen tek tek nereye harcadığını anlatır. Harcıyorsa vardır bir bildiği kafasında bir adam olmama rağmen yine de hiç gocunmaz açıklamasını yapar. Ay sonu kredi kartı extrelerinde bildiğim bir yer harici isim çıkarsa da sadece onu teyit amaçlı sorarım. Böyle bir yerden alışveriş yaptın mı diye çünkü işin ucunda dolandırıcılık da olabilir.
10 Yorumla
+1 yılNe münasebet? Kendi alnının teriyle kazandığını çatır çutur harcar ve kimseye de hesap vermez.
Kadın ve erkek için geçerlidir bu.
Önemli olan iki partnerin de ev için ayırdıklaır ortak bir bütçe olması ve ona dokunulmaması. Kalan para herkesin kendi inisiyatifindedir00 Yorumla
+1 yılEv ekonomisi için karı koca birbirine danışabilir ama bu onay almak değildir. Buna maruz kalan bir iş arkadaşım var ve bu konuda çok sıkıntı yaşıyor. Kazandığı tüm parayı kocasına veriyor ve harcama yaptığında hesabını vermek zorunda kalıyor. Olmamalı böyle bir şey.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
57
Cevap
69Cevap
+1 yılHayır kendi kazanmış olduğu para olsun ortak para olsun onay istemez
10 Yorumla
+1 yılBence her iki tarafta birbirine danışmadan harcama yapmamalı.Çünkü birbirinize güvenip hiç ummadık borca girebiliyorsunuz. Haliyle Eşlerden birinden eksik çıkınca tartışma çıkıyor. Paranın tümü planlı bir şekilde eşlerin birbirinden haberdar olarak harcanmalı.
10 Yorumla
+1 yılZaruri olsun olmasın aylık rutini bozmayacak harcamalar için izin almasına gerek yok bence.
Çalışıp çalışmaması önemli değil. Çalışmasa da her harcama için izin almak kadını üst seviye gerip yorar.
Yatırım ve büyük harcamalar dışında izin alınmasın.10 Yorumla
+1 yılOnay değil de fikrini alabilir veya haber verebilir ben bunu alacam izin verir misin değilde, Sadece hayatım şunlarda seçim yapmakta kararsız kaldım da yardımcı olur musun fikrini alabilir miyim bitti gitti diğer türlü biz erkekler kendimizde nasıl Hak görüyorsak Kadınlar da en. Az bizim kadar hak görmeli eşitlik her zaman olmalı
10 YorumlaBüyük meblağ içeren harcamalar ortak karar alınmalı ama diğer türlü harcamalara kadının öyle bir zorunluluğu yok.
Ve şu da olmalı eşler kazançlarını ortak hesapta tutmalı. Çünkü bu hayatı birlikte paylaşmaya karar verilmişse maaş konusunu çoktan aşmış olmaları lazım10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılkarşılıklı olarak harcamaları abarttıklarında uyarabilirler tabii. ama allah aşkına kadın çalışıp kendi parasını kazanıyorsa nasıl harcayacağına da kendisi karar verir. kendi aklı var, hayret bi şey gerçekten. erkek onay almalı mı diye soru görmedim hiç. kadının aklını sorgulayıp durmayın artık.
10 Yorumla
+1 yılKendi kazandığım parayı harcarken bir de izin mi alacağım!! Aslaa. Bu yüzden evlenirken mantık süzgecinden geçirmek gerekiyor. Eğer kendi kazancımı harcarken hesap vermemi istiyorsa o da bana hesap verecek o kadar!!
20 YorumlaMiktarı yüksek bir alışveriş ise elbette sormalıdır. Benim param senin paran diye bir durum yok iki tarafta çalışıyorsa onun adı aile bütçesidir herkesin parası ortadadır. Ayrım varsa o ilişki zaten olmamıştır saçma sapan muhabbet döner.
20 Yorumla
+1 yılnetice de kese ortak..
kazanılan ortaksa harcamalarda ortaktır
ama bu durumda kadın ve erkeğin bir harcama limiti vardır kendisine her harcama da onay beklemesi doğru olmaz ya da bu konuda bir dayatma da erkek tarafından gelirse bence saçma10 YorumlaNe kadın erkeğe ne de erkek kadına onay veremez. Eşler birbirlerine ancak haber verirler. Ortak bir hayatı paylaştıkları için. Bunun ötesine yani izin almak, onay beklemek durumuna düşülemez.. yanlıştır.
10 Yorumla
+1 yılHer türlü şeyi yaparken nasıl onay beklemiyorsa para harcarken de onay beklememeli bence.
Her neyse. Eğer iki tarafta parayı ortak bir şekilde kullanıyor ise ikisi de birbirine haber vererek hareket etmeli.10 Yorumla
+1 yılÇalışanı bırak, çalışmayan kadın da onay beklemek zorunda değildir. Benim eşim benden onay beklemeden dilediği harcamayı yapabilir... Zaten hoşuma gitmeyecek bir harcama yapmayacaktır yani, yapacak olsa eşim olmazdı.
10 Yorumla
+1 yılOrtak bir hayat yaşanıldığı için büyük harcamalarda birlikte karar alınmalıdır. Ancak ufak tefek kozmetik, giyim gibi alışverişlerde onay almasına gerek yok. Zaten jadın da bu durumda nasıl harcama yapması gerektiğini bilir. #KızlarBirAdımÖne 😌
10 YorumlaOnay beklemek zorunda değil ama onay alırsa daha huzurlu olurlar. Yani orta yolu bulmalılar diye düşünüyorum. Eşine hiç bir şey demeden hareket etmesi biraz yanlış. Eşinin ona da tabi ki.
20 Yorumla
+1 yılBenim esim çalışıyor bizde olay su...
Esim almadan once bana sorar izin ister ben almadan once ona sorar izin alirim... hic alis veris kavgasi yasamadik biz20 YorumlaYüksek meblağ bir harcama ise bunun için esinden de onay almasi lazım.
Eşi böyle bir sey yaparken benim param deyip yapsa kadının hoşuna gider mi?
Eşitiz diyorsak her konuda eşit olmalıyız..20 YorumlaOnay demeyelim de buna, ortak sa hayat para konusu önemli.
Ve bilgilendirme yapılmalı.
Kafama göre harcarım demek olmaz.30 YorumlaOrtak birikim hesabina bir miktar atiyoruz. faturalar bende mutfak onda. geri kalani iateyen istedigi gibi. birilimdennharcanacaksa elbette danisilmali
10 Yorumla
+1 yılNe alakası var kadın çalışmasa bile yaptığı harcama için onay almasına gerek yok koltuk takımı gibi evin kalıcı eşyalarını alırken danışması yeterli. Bunun para kazanmakla ilgisi yok
10 Yorumla
+1 yılE evin bir rızkı var sen o rızkı 100. Çift ayakkabıya çantaya harcarsanız herif de höst der akıl var mantık var devir zor devir para daha da değerli artık.
10 Yorumla
+1 yılBuyuk miktarlar için eşiyle istişare yapmalıdır. Kisisel giderler yeme içme ya da küçük esyalar için sorun olmaz ama araba filan alacaksan bir zahmet esinin haberi olsun yani
10 Yorumla
+1 yılNormalde onay almak zorunda değildir. Ancak, tüm kazandığını kendine harcayıp "evin masrafları beni ilgilendirmez, onları sen karşıla" diyorsa işler karışır.
10 Yorumla
+1 yılBeklemez külot sütyen alacağım adama sorupta mi alacağız hem kazanıyorum hem birde adama hesap mı verelim rahat rahat harcayamadiktan sonra napayım çalışmayı ozaman direk kocamın eline sayayım maaşımı
14 Yorumla- +1 yıl
Kendi bireysel harcamalarin degil qma Ailenin harcamalari icin sorumlusun
- +1 yıl
@Freddy1616 aile harcaması ne demek ki
- +1 yıl
Örneğin sen 8000 eşin de 6000 alıyor olsun...
Aile bütçesinin de 10 000 TL olarak kararlaştırdığınızı düşünün... Senin sorumluluğun 5000TL kadar... 3000 de şahsi harcamaların için kimsenin karışmadığı para olabilir
Benim düşüncem.. - +1 yıl
@Freddy1616 çok iyiymiş o öyle şu an doğum iznindeyim işe başladığımda ikimizde 4500 alacağız hatta eşim mesailerle daha fazla alacak.. bizim evin sorumluluğunu yazık babam üstleniyor ben ise girince alacağım babamın elinden eşim yetiremiyor para her ay 1000 TL borcuna gidiyor sigarasinada gitse o kadar dışarıdada yiyor ev yemeği sevmiyormus biraz harçlık veriyor bebeğe birşeyler almak için o kadar ise başladığımızda rahat nefes alacağız inşallah
Her harcaması için değil, ama önemli miktarlar ya da uzun vadeli ödemelerde karşılıklı konuşulmalı. Erkeğin Parası evin, Kadının parası kendinin diyor bazıları, yok öyle dünya.
10 YorumlaEvde gelir gider dengesi var.
Ben kazanıyorum istediğim gibi harcarım düşüncesine girilirse evde kaos çıkabilir.
Harcamalar belirli plan içerisine dahil edilirse elbette olabilir.10 Yorumla
+1 yılEvlilik demek sorumluluk demek değilmidir? Kendi kazandığı parayı sorumsuzca harcarsa oluşabilecek açık nasıl kapatılacak?
20 Yorumla
+1 yılHesap vermek zorunda mexburen sonuç olarak eşi konu kadın erkek ayrımı değil iki taraf içinde geçerli bence bu
20 YorumlaEee erkek de çalışıyor o zaman kimse masrafı düşünmesin har vurup harman savursun. Benim param istediğim gibi harcarim desin herkes. Müsrif harcamalar söz konusu ise erkek de onay beklemeli
10 Yorumlatabiiki hayır ama şöle bişi var evin ihtiyaçları için her iki tarafta belli bir miktarı ayırdıktan sonra kalan kısmı istedikleri gibi harcasın ya da birikim yapsın bu kendi insiyatiflerine kalmış bence
10 Yorumlanormalde çalışmayan kadının da onay beklemesine gerek yok. sonuç da evin gelir ve giderlerine evin hanımı vakıf olduğu için.
10 Yorumla
+1 yılZaten bunu onay olarak düsunmek yanlış bir sey ki eş oluyorsun sonuçta her seyde tek başina hareket edilecekse neden evleniliyor ki
10 Yorumla
+1 yılAbsürt ve fuzuli savurganlik yapılıyorsa, çalışması maddi manevi eziyet olur. Yerinde harcamalar icin onay beklenemez, alınır..😌
10 YorumlaKesinlikle gerekmez bence çalışsın ya da çalışmasın ihtiyacı olan harcamayı yapar kocasınında destek olması gerekir
11 Yorumla
+1 yılEşim de ben de birbirimizin kendi maaşından yaptığı harcamalara eşit oranda karışabiliriz. Ortak bir bütçe olur, eşit oranda maaş koyarız ortaya, gerisine karışmayız mesela
10 Yorumla
+1 yılKendi parası sonuçta. O evin giderlerini ortak karşıladıktan sonra kendi kişisel giderlerinin hesabını vermek zorunda değil bence.
12 Yorumla- +1 yıl
Kadının çalıştığı parayı kadının rızası yoksa koca harcayamaz tek yorum bile yapamaz kesinlikle boç isteyebilir kadın tamam derse alabilir yoksa alamaz ama kadın derseki al bu parayı ihtiyaçları gider bana biraz haçlık ver derse iş değişir aksi takdirde kadının parasını alamaz
- +1 yıl
@Aksaçlı87 erkek için neden aynı durum geçerli değil.
Her harcaması için onay beklemesi gerekmiyor. Büyük çaplı bir harcama söz konusuysa eşine danışması daha doğru olur tabii.
10 Yorumla
+1 yılHayır bu aynı şey erkek içinde geçerli.
Ancak pahalı ve yüksek meblalar için fikir alışverişi yapılmalı bence.10 Yorumla
+1 yılUfak tefek seyler soylenmesede olurama araba ev gibi buyuk seyler e bi zahmet soylenmeli birbirlerinjn fikri tartisilmali
10 YorumlaKendi parası olduğu için izin alması gerekmez nasıl erkek harcama yaparken sormuyorsa kadında aynısını yapmalı
11 Yorumla- +1 yıl
Evin kirasını da bölüşelim, ev harcamalarını da, sonra herkes bireysel takılsın, ohh öğrenci evi.
Kocasının harcamalarına karışıyorsa beklemek zorunda ama erkek istediği gibi harcama yapıyorsa kadın da yapar her şey karşılıklı
10 YorumlaNeden bekleyelim ki? Eğer ortada ev araba vs gibi büyük bir yatırım işinden bahsetmiyorsak harcamalarımızın hesabını neden verelim? Vermem şahsen.
10 Yorumla
+1 yılKişisel küçük şeyler için onay istemesine gerek yok. Ama büyük harcamalar için ortak bir karar olmalı
10 Yorumla
+1 yılKadın kendini ve ev ekonomisini bildikten sonra harcama yapabilir. Bencil olup kendine harcarsa zaten aile kavramından çıkıyor olay
10 Yorumla
s +1 yılAnnem yıllarca çalıştı. Büyük harcamalar için haber verir ama küçük harcamalar için onay beklemez. Babam da aynı şekilde
10 YorumlaHer iki tarafından genel giderler masraflar sonrası harcayacakları eşit limitleri olmalı.. Evlilik sevgili olmaya benzemez.
10 YorumlaOnay beklemek zorunda değildir lakin birbirinden habersiz de olmamalıdır
20 YorumlaKişisel ihtiyaçları için hayır, büyük harcamalar için evet.
20 YorumlaSonuçta evin tüm giderlerine de ortak olmak zorunda tabiki bir fikir alması gerekir
20 Yorumla
+1 yılOnay demeyelim konuşmak bilgilendirmek fikir alis verisi diyelim
20 Yorumla
+1 yılBeklemem. Kendi paramı harcarken anne babama dahi hesap vermem
20 YorumlaOnay değil ama bilgi paylaşımı olması gerekir. Sonuçta evli.
Bu durum erkek için de geçerli.20 YorumlaOrtak bir hayat yaşanıyor erkek onay alıyorsa oda almalı abartmayın
10 YorumlaCalistgm ve kendim kazandgm parayı istedgm gbi harcarm kimseye sormam
10 YorumlaHayır tabiki de kendi parasını kazanıyorsa neden onay beklesin erkek ondan onay bekliyor mu ki o beklesin
20 YorumlaÖzel ihtiyaçları icin sormamalı sorması ayıp olur çünkü kadının özeli olmalı az da olsa.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYerine göre evet para ortak kullanılıyorsa. Sadece eşi çalışmış olsa parayı savursa kadın bir şey demeyecek mi. Eşim benden onaysız çöp bile almıyor bende almam
10 YorumlaÇalışan erkek de harcamaları için eşinden onay bekleyecekse evet. Beklemeyecekse hayır.
10 YorumlaBeklemek değil de birbirinden haberdar olmalı.. çünkü ay sonu kavgaya dönüşebilir durum 😃
10 Yorumla
+1 yılHayır tabii ki değil parayı kendisi kazanıyorsa istediği gibi harcar
11 Yorumla- +1 yıl
Erkek de aynı şekilde düşünürse geçim nasıl olacak.
+1 yılTek kadın degil erkek de yapmali. Aslinda onaydan cok danismak veya bilgilendirme olmali
10 Yorumla- Devamını Gör (66)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çalışan kadın, harcamaları için eşinden onay beklemek zorunda mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat