Ben bir yıldır bulamiyorum depresyon geçiriyorum kimseyle görüşüyorum bütün sosyal medya hesaplarımi kapattim içimde büyük bir yükle geziyorum hiç mutlu değilim nasıl iş bulacağım ben arkadaşlar nasıl buluyorsunuz biz sizi ararız diyorlar nereye gitsem
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSana şunu diyebilirim ki ülkenin durumu zaten ortada iş bulamaman gayet normal. Ben öğretmenlik okuyorum mesela. Derece ile girdim fakat yine de işsiz kalma ihtimalim çok yüksek. Depresyona girmeni de anlayabiliyorum. Bu durum seni ciddi bir boyutta etkiliyorsa kesinlikle psikolojik yardım almanı tavsiye ederim. Belki bir nebzede olsa rahatlarsın.
08 Yorumla
Soran+1 yılBuldum buldum bulamazsam bu benim sonum istemediğim biriyle evlenmek veya açıktan okuduğum üniveristeyi bırakmak istemiyorum çünkü onada para yatırmam gerekiyor sona yaklaşıyor gibi hissediyorum
- +1 yıl
O şekilde düşünme. Hele ki evlilikten uzak dur. Önce psikolojik olarak kendini rahatlat ardından su akar yolunu bulur.
Soran+1 yılEvlilikten uzak duruyorum zaten ama napim çevre aile çok baskı yapıyor dini inancim bile yok benim dua etmek içimden gelmiyor sanki kabul mu olacak diyorum haklıyım da çünkü harama bulasmiyorum çabalıyorum yinede bir gram karşılığı yok her şey batıyor her şey Allah diye birşeyin var olduğuna inanmıyorum ya da dua edelim duyuyor felan inanmıyorum açıkçası
- +1 yıl
Valla dini inancın beni pek ilgilendirmez. O senin tercihin. Sana baskı kuranlara hayatı yaşayanın sen olduğunun farkında olmalarını sağlamalısın. Kendi seçimlerini kendinin yapabileceğini, hayatını istediğin yönde sekillendirebilecegini kavratman gerekiyor
Soran+1 yılKendi hayatimi istediğim gibi kuramiyorum ben iş bile bulmayı beceremiyorum
- +1 yıl
Önce bu algıyı kır kafanda bur tek sana özel bir m değil bu.
Soran+1 yılAma yok yani yok napim yok elimde değil ben iş başvurusuna gittin teknisyenlik okudum adam gözümün önünde ilkokul mezununu aldı torpili var diye
- +1 yıl
Karaktersiz insanlar.
En İyi Cevaplar
İş bulmak ne yazık ki çok zorlaştı. Bu durum mesleğinize ve çalışmak istediğiniz sektöre göre de değişir tabi. İşkur ve kariyer sitesindeki ilanlara günlük olarak bakın.
01 Yorumla
Soran+1 yılHergun bakıyorum hergun
+1 yılSağlık lisesi mezunuyum hastanelere başvuruyordum staj tecrübemi yetersiz görüyorlardı. En sonunda sağlık sektöründe bana yer yok deyip pes ettim. İş bulmak çok zor sana sabır diliyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılBende tekstil lisesi mezunuyum teknisyenlik belgem var hiçbir yer almadı sonra gittim kursa tıbbi sekreterlik eğitimi aldım sertifika aldim özel hastaneler klinikler hepsine başvurdum yine olmadı bimlere gittim başvuru yaptım ordan bile dönüş yok intihar noktasına geldim iyice
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
21Cevap
+1 yılDur bakalım gün doğmadan neler doğar gadası. İşkur oraya başvur kesin dönüş alırsın.
00 Yorumla
+1 yıl2 yıl işsiz kalmis bir jnsan olarak soyluyorum. Ya beklentiyi düşürüp fabrkkada calisacaksin ya da benim gibi işsizliğinjn 3. Yılına merhaba diyeceksin... Hayt zor geçim zor. Psikolojik problemlerle başa çıkmak daha zor. allah yar ve yardımcimiz olsun hepimizin.
211 Yorumla
Soran+1 yılFabrikaya da başvurdum markatelerede başvurdum her yere heryere 😔
- +1 yıl
Nerde yaşıyorsun.
Soran+1 yılMaraş
- +1 yıl
Uzakmissin. İşin olsun ve eleman. net den bakıyor musun iş ilanları na
Soran+1 yılHer yere bakıyorum emin ol
- +1 yıl
Söylediğim platformlardan geri dönüş oluyor genelde o yüzden
Soran+1 yılHiçbir yerden olmuyor bana
- +1 yıl
Allah büyüktür sabırlı ol az daha. şu an çoğu yer eleman çıkartıyor zaten asgariden dolayı. Beni bile fabrikadan bu yüzden çıkardılar bende işsizim ama bu kadar umutsuz değilim
Soran+1 yılAçıköğretimden uniye başlayacağım para yatırmam lazım ihtiyaçlarım var telefonum bozuk ev çok huzursuz bide komşular bile bizimkilerin kavgasından bıktı onlarda zaten pek istemiyorlar beni evde en iyisi çalışmak ama bulamıyorum bir yıldır 😔
- +1 yıl
Keşke yardimci olabilseydim ama benim durumum da senden farklı değil güzelim :/(
Soran+1 yılUmarım sende bulursun 🙏
+1 yılBana da iş teklıfı gelıyor gerı cevırıyorum 🥺
Ne iş yaparsın , ne mezunusun , uzman olduğun bir vasıf var mı?01 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bana da gelsede bende geri çevirsem
+1 yılKariyerden ya da iskurdan buluyorum 3 ay bende iş aradım sonunda buldum ama deneme süresi var bakalım
01 Yorumla
Soran+1 yılİkisinide baktım torpilin olmadığı için almıyorlar maalesef ben teknisyenlik okudum ilkokulu okuyanları almışlar beni almamslar
+1 yılEn iyisi kaçmak bak bana evlendim koca parası yiyorum çok da rahat iş 😄
15 Yorumla
Soran+1 yılOnuda bulamıyorum 🤦
- +1 yıl
Yaş kaç
Soran+1 yıl20
- +1 yıl
Oo bulursun daha ya
Soran+1 yılOlmaz ailem çok baskı yapıyor ise girip ardından birilerini bulmam lazim
+1 yılZor bi durum ama her durum geçicidir ve haytta her zaman başka şanslar vardır. Bu iş olmaz başkası olur umutsuzluğa düşme
00 YorumlaNe zamandan beri iş arıyorsunuz ve dışarı çıkıp iş ilanlarına başvuru yaptınız mı?
04 Yorumla
Soran+1 yılBir yildir arıyorum evet defalarca binlerce kez yaptım her yere yaptım fabrika mağza BİM şok her yere
- +1 yıl
İş aramaya devam edin ama aynı zamanda kendi çabanızla bir şeyler yapıp satmayı da düşünün. Yani işçi değil de girişimci olmaya çalışın. Benim kız kardeşim evli ve şu an el işleri yapıp İnternete satıyor. Trendyol gibi büyük online sitelerde ürün alıp satabilirsiniz. Kar olarak ta sadece komisyon kazanırsınız.
Soran+1 yılBende girişimcilik kafası yok maalesef
+1 yılbi meslek sahibimisin daha once hic calismismiydin ordan cevre yapamadin mi
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle sakin olmalısın mutlaka hayat karşına güzel bir iş çıkartacaktır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhangi şehirdesin. gösteriş ve kibir yoksa bir iş önerebilirim kazancı iyi. ama erkek işi. kızlar da yapabilir bence ağır iş değil.
08 Yorumla
Soran+1 yılNe kibiri ya magzalarada marketlere her yere başvurdum iş yok
Cevap sahibi+1 yıleline bir torba al hurda pet şişe ve kutu kola bira kutularını topla. kilosunu 20 den alıyor geri dönüşümcüler. plastik su şişelerini 6.5 dan alıyorlar. günde 300-400 tl kazananları tanıyorum.
Soran+1 yılBunu bile yaparım ama ailem asla izin vermezler bunu duymuştum evde şampuan şişelerini felan biriktirip vereyim dedim ama evde o kadar bişey çıkmıyor
Cevap sahibi+1 yılailen ondan gelecek parayı duysalar gözleri faltaşı gibi açılır. biyere girip çalışsan nolcak? vereceği 4000 liraya minnet etme. 12 saat eşek gibi çalıştırcaklar günlüğün 150 ye bile gelmiyor. bu iş evde şişe biriktirmeyle olcak iş değil gerekirse çöplere bakcaksın. Sağlam para var. İstanbul gibi biyerde yaşasan aylıgın çok rahat 15 bine gelir günde 3-4 saat calışarak :D
Soran+1 yılBizimkiler asla izin vermez bizimkiler halden anlasa ben bu halde olurmuyum sence benim babamın taşımacılık şirketi var ben üniveriste sınavının parasını zor yatırdım kuruş vermiyorlar bana iş bulamayim da evlenip gideyim diye baskı yapıyorlar
Cevap sahibi+1 yılo zaman işin zor maalesef bagnaz bi ailen var. benimkiler de aynı. Yaşın kaç ki. ne bu evlilik sevdası?
Soran+1 yıl20 ama ben Doğu'da yaşıyorum çoğu kuzenim benden küçük ve çocukları var
Cevap sahibi+1 yılabov işin zor vallah. yaş farkı olmasaydı tanımak iserdim seni ama zor.
Bir LinkedIn hesabı açabilirsin ve başka kariyer sitelerinde özgeçmişini yüklemelisin ayrıca tecrübesizlikten yana iş bulmakta sıkıntı yaşıyorsan işkur iep programlarına başvurmayı dene
01 Yorumla
Soran+1 yılİş kuru si ke yim is ilanı bırakıyorlar dönüş yapan yok u lan ben teknisyenim torpilim yok diye torpili olan ilkokul mezununu aldı adam işe
Ilk önce sen o psikolojiden bi çık rahatla üsteledikce daha kötü olur emin ol
01 Yorumla
Soran+1 yılÇıkamıyorum nasıl çıkayım üniversite parasını zor yatardim açıktan devam edicem para. Yatırmam lazım telefonum bozuldu diz üstü bilgisayar diğer masrafların hepsi için para lazım ailem bir kuruş destek çıkmıyor hepsini geçtim yaşadığım ev çok huzursuz her gün kavga hergun komşular bile bıktı
Kpssye çalış bakarsın memurluk tan yana şansın güler dışarıda iş yok piyasa mükemmel durgun
03 Yorumla
Soran+1 yılYa caliscam ama is bulmam lazım üniversiteye açıktan devam edicem para yatırmam lazım teleofnum bozuldu yenisi Alcam bir sürü ihtiyacım var hem evde çok bunaldım ev huzursuz iş benim için iyi olur
Soran+1 yılNe sektör ayırması ya ben bütün marketler magzalar ben her yere gittim başvurdum ne iş ayirmasi
+1 yılSoruyu sorar iken büyük bir gizlilik halinde sormuşsun bu yüzden bulamıyor olabilirsin mesela ;)
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Bu soruyu mesela gizli sorman gerekmezdi ama sortmuşun örneğin belliki içine kapanıksın.
Soran+1 yılRahatsız edilmek istemiyorum o kadar.
- +1 yıl
O konuda haklısın bak
+1 yılSevişmek çoğu şeyi götürüyor denendi kanıtlandı 😊
02 Yorumla
Soran+1 yılGönder ananı da babam bir sters atsın o zaman
- +1 yıl
Edepsizliğe lüzum yok soru sormuşsun cevabını öğrenemiyorsun zavallı 🤣
+1 yılkendi işini yap hayatta çare bitmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmak istediğin kola göre bakman lazım
05 Yorumla
Soran+1 yılBime bile başvuru yaptim
Cevap sahibi+1 yılBİM kolayla almıyo zaten
En kolayı A101 şok
Soran+1 yılYaptım hepsine yaptım ya
Cevap sahibi+1 yılMarketlere gidip yaptın mı
Soran+1 yılHeryere heryere magzalara kafelere
+1 yılYabancı dil kurslarına gidip cv ni geliştir
02 Yorumla
Soran+1 yılSertifika da aldım teknisyelik okudum yine uniye hazırlanıyorum ingilizce öğreniyorum bu ülkede bir b o k olmaz torpilin yoksa daha eğitimlere kurslara gidecektim ama param yok napabilirim
- +1 yıl
Ülkede şartlar zor ama vazgeçmek hepsinden daha zor duruma sokar sabırlı ol mutlaka bi yer alır
maraşta doğru düzgün iş yok normaldir bulamaman
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaşadığın şehir küçükse ondan olabilir
00 Yorumla
+1 yılGiyim mağazalarına başvurdunmu
111 Yorumla
Soran+1 yılHer yere başvurdum
- +1 yıl
Bende maraştayım başvuruyorum geri dönüş yapıcaz dediler bakalım
Soran+1 yılSen nerelere başvuru yapıyorsun bana da diyorlar hep yaparız diye
- +1 yıl
Part time arıyorum ben. Piazza avmdeki bütün mağazalara dün başvuru yaptım 2 tanesinden işte mesaj geldi onun dışında ses seda yok
- +1 yıl
Bende meslek lisesi mezunuyum halkla ilişkiler hani belki alırlar diyorum stajda da satış elemanı olarak yaptım işte torpil gerekiyor sanırım
Soran+1 yılPiazzaya geçen yazlarda bende yaptım hiç dönüş olmadı
- +1 yıl
Başvurularını yüz yüze mi yapıyosun. Size geri döneceğiz gibi mesaj da mı gelmedi
Soran+1 yılYapıyorum tabi çoğu diyor dönüş yapicaz diye ama boş
- +1 yıl
Merhaba bugun beni madame coco dan aradılar iş için siz de başvurmuş muydunuz?
- +1 yıl
Tam zamanlı olduğu için ben reddettim sizin için uygunsa gidin bi yüz yüze konuşun isterseniz
Soran+1 yılYok hayır görmedim ben iş ilanını siz nerden bakıyorsunuz acaba iş ilanlarına teşekkürler bu arada yazdığınız için
Marketlere başvur.
06 Yorumla
Soran+1 yılİyi ki öğrenmiş herkes bir market başvurdum herhalde başvurdum her yere
Soran+1 yılHayır ama git yorumlara bak herkes beklentini yüksek tutma işte alta tabaka işlere başvur felan zaten böyle iğrenç bir ülkede üni okumusta olsam bin tane sertifikamda olsa müdürlükte gözüm olacak değil benim milletvekili dayım yok zengin çevrem yok yüksek lisans yapsam dil bilsem bile yine gidip başvuru yapacağım yer g ô tü b o klu BİM bazen şaşırıyorum bu sitedeki yorumlara sanki Avrupa'da yaşıyoruz g ö tü bo k l u ülkemizde yaşadığımızı unutuyoruz
- +1 yıl
Çok haklısın arkadaşım. Günümüz koşullarında şu an için iş bulmak gerçekten de çok zor. O nedenle en basit ve hızlı bir adım olsun diye market dedim. Çünkü olur da markete başvurduktan ve ihtiyacını bir nebze karşıladıktan sonra kendi isteğin doğrultusunda iş bakmaya başlarsın. Dilerim bulursun da..
Soran+1 yılBaşvurdum zaten yüksekte gözüm yok oraya bile yüksek potansiyel tecrübe 3 üniveriste ve güzel bir torpilim olmadığı için giremedim maalesef
+1 yılTanıdık samimi bi arkadaş aracılığı ile dene
06 Yorumla- +1 yıl
İlk görüşmede insanlara güven vermelisin
Soran+1 yılHiç kimse yok tanıdık pandemiden bu yana hiç kimse kalmadı etrafımda hiç arkadaşım yok abimde baktı bir kaç yere olmuyo
- +1 yıl
Nasıl bi meslek istiyorsun
Soran+1 yılYa kendi mesleğimi de aradım marketlere magzalarada gittim yok hiçbir yerde
- +1 yıl
Hangi şehirdesin
Soran+1 yılMaraş
+1 yılNe mezunusum
00 Yorumla
+1 yılZor durum
00 Yorumla
+1 yılmesleğin nedir
00 Yorumla
+1 yılNe gerek var boyle seylere..
00 YorumlaSağlam yük yalan yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNerede yaşıyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılMaraş
Cevap sahibi+1 yılUzakmisik yardımcı olmak isterdim
Soran+1 yılTeşekkürler 💕
Cevap sahibi+1 yılRica ederim canım
Gizli Üye(25-29)+1 yılüni okudun mu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNasip
00 YorumlaBulana kadar devam
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İş bulamadığım için depresyona girdim, bütün sosyal medya hesaplarımı kapattım. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat