Merhabalar ben 96 dogumluyum eşim 90 dogumlu ve 6 yıllık mutlu bir evliliğimiz var çok şükür. 1 tane 3 yaşında oğlumuz var ve ben 7 aylık hamileyim. Eşim bir firmada sorumlu ben ise evlenince yaptığım eticaret isini bıraktım Pandemi girince eve teslimat şeklinde bir eticaret urun sitesi kurdum ve yaklaşık 2 senedir de o işi yapıyorum internetten Çok güzel oturmuş emek verdiğim bir müşteri kitlem var ilk 5 ay eşimle çıktım teslimata, daha sonra 1 yil onun ve benim kuzenimle dönüşümlü çıktım, daha sonra kendime araç aldım küçük birsey onunla çıktım fakat hamile kalınca aracı satıp simdi tekrar akşamları bir süreliğine eşimle dağıtım yapıyorum evlere. Ama şöyle bir durum var ki en ufak bir şeyde k. validemin tavırları Yoruluyorsun oğlum 2 is yapıyorsun oğlum şeklinde peki bu ürünleri kim satıyor? Oturmuş bir müşteri kitleri olmasının ne kadar zor olduğunu bilmiyor mu insanlarla muhattap olanın ben olduğumu şu an 7 aylık hamile çocuğu anneme bırakıp eşimle teslimata çıkıp dağıtım yaptığımı bütçemize destek amaçlı, ki sayesinde esimin arabasini degistirdik harcamadik. Suana kadar asla duymadım kızım sen nasıl çıkıyorsun 2 canlısın sen çıkma bir süre vs vs sürekli oğlumda oğlum... Esim de çok kadir kıymet bilen bir insan zaten değil arkadaşları veya müşterilrim daha çok tebrik ediyor beni ki kaldı ki bunların dışında evime bağlı da bir insanım her türlü şeye yetişen 26 yaşındayım ya millet bu yasta daha henüz okurken benim tek hatam babası hasta evliliğimizi görsün diye evliliğimi seçmek oldu? Pişman mıyım hayır ama gerekli kadir kıymet hiçbir zaman bilinmedi Hele ailesi hiç bir zaman tebrik etmedi evde oturan 40 yaşında sirf okudu diye hiçbir iş yapmayan biri daha kıymetli benim ailem ise bana aciyor. Klasik erkek kız ailesi durumları... şu an aramiz çok soğuk daha doğrusu ben artık çok soğudum çünkü bu birikim kadınlar gününde patladı... Tüm gün esimin bir mesaj atmasını bekledim asla herhangi birsey değil istediğim herseyi kendim alabilirim hicbir şey istemiyorum da zaten sadece 1 mesaj. O ise ilk whatsppta firma adına kadınlar günü paylaşımı yaptı daha sonra esimin ailesiyle olan gruba bir resim atti hepsi bu. Daha sonra teslimata ciktik o günde gece eve dönüyoruz saat 11 ben fırına girdim oda müşteriye gidecekti döndüğünde beni fırında gördü bana supangle alacakmış kadınlar günü için:) hala birseylerle mutlu olmadigimi konunun dile gelmesi gereken kibar sözler olduğunu anlayamadigi için. bunu da unuttum. Ertesi gün telefonda arabada annesiyle konuşuyor mazota çok zam geldi diye haporlorde olduğu için duyuyorum. Esim artık zaten çıkamayız yaz geliyor vs dedi ama bebek geliyor kadıncağız da yoruldu artık arabada dogurucak yok:) kayinvalidemde yani ya gene zam yapicaksiniz ya da bilemiyorum gibi birsey dedi bende karnımı gösterdim esime yani artık yapamayiz 2 cocukla gibilerinden Hala annesiyle mıy mıy belki kışa tekrar başlarım falan gibilerinden konuşunca bende film koptu. Sadece size sorum bunlar haksiz miyim hamileyim bende mi sorun var?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aslında bence hamile olman falan değil sorun. Sorunun oldukça insancıl 😊 demişsin ya param var kocamdan beklentim yok kendim de alabilirim istediğimi diye. Durum bu aslında. Senin övgüye övülmeye de ihtiyacın yok ama insancıl bir hisle bunu bekliyorsun. Çok güzel şeyler başarmışsın kendini kendine kanıtlamışsın aslında ama dünyası ufak olan ve sadece kendini umursayan insanlardan tebrik kırıntısı bekliyorsun.. Bunu yapmayı bırakmalısın. Kendin gibi çocuklarını da aynı yolda eğitmeli ve ayakta tutmalısın. Biliyorum biraz zor. İnsan hep bekler karşısındakinden övülmeyi hele ki hayat arkadaşından, ama onunda kafası çalışmıyorsa ya da klasik erkek düşüncesizliği varsa ( çünkü sadece bir işe girip orada çalışmayı benimsediğinden, tırnaklar ile kazıyarak gelinen yerleri bilmezler) çok ta kızmazsın. Ben seni canı gönülden tebrik ederim. Hem bir çocuk yanında, bir çocuk da karnında zor bir işte alnının teriyle para kazanıyorsun. Hevesin hiç kırılmasın. Sen kendin için kendine iyi gelen şeyi yapıyorsun. Anlamayan da kendi anlamsız hayatına bakmaya ve ahkam kesmeye devam etsin 😊 Bol kazançlar dilerim 🌺
22 Yorumla- +1 yıl
Çünkü kayinvalidemin ailesi yani onlar Karadenizli varlık içinde yokluk görmüş çocukluklari şiddetle geçmiş babaları tarafından hep değersiz görülmüş bir aile. Ben ise 2 cocuk annesi olduğum halde babasının hala minnoş kızıyım hala telefonu ismimle açmayan aşkım kuzum diye açan çocuksu bir ailem var ve ayaklarımın üstünde durmayı seven biriyim. Sadece bir şey beceremeyen insanların gerçekten kıymetli olduğunu görüyorum çevremden ve canim aciyor. Yorumun bana çok iyi geldi sağol Canım.
En İyi Cevaplar
+1 yılHamilelik dönemi hormınların etkisiyle çok hassas ve duygusal olmuşsun. Takdir edilmeyi elbette hak ediyorsun ancak herkes ince düşünceli değil. Ve en önemlisi sen eşini böyle sevmişsin ve kabul etmişsin. İsteklerini açıkça dile getir eşine de çevrene de. Bunu yaparken güzellikle konuş. Doğru üslup önemli. Hatta bu meseleyi doğumdan sonrası için ertele. Doğumuna odaklan. O yüzden kendine sorun edip hayatını zehretme.
00 Yorumla
+1 yılVallahi üşenmedim okudum. Eşinin annesine biraz dur demesi gerekiyor. Yani yedi kat yabanci olsa biraz empati yapar ama senin kayinvalidedr o yok oglunu cok sevdiginden falan degil yani. Ayaklari uzerinde dursn sensin boş ver birak takdir etmesin herseyi bu kadar dert etme kendine 😄30 dan sonra bunu cok daha iyi anlayacaksin
02 Yorumla
+1 yılKadınlar güzel söz duymaya hele ki hamilelik süreçlerinde daha duyarlı oluyorlar. Anladığım kadarıyla eşinde belli bir yerde seni savunmuyor ve duyarsız olmuş gibi olabilecek durumlar. Bu durumun önüne geçebilmek için güzellikle karşısına geçip konuşmak gerekiyor. Yoksa anlayana saz anlamayana davul zurna az muhabbeti olur
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
22Cevap
+1 yılBana kalırsa sen kendini eşinin yanında mahvediyorsun gadası
00 Yorumla
+1 yılHaklısın ve elinden geldiğince ailenize müdahale ettirmeyin kayinvalide hanımı. Eşin ve senin karar vererek kurduğunuz bir iş yakinda evet ben yoruluyorum filan demeye baslarsa annesinden etkilenip sen de insansin ve ikinizde aileniz icin gönüllü emek veriyorsunuz buna kimsenin karismaya hakki yok.
20 YorumlaÖncelikle tebrik ediyorum işin için helal olsun ama eşin için aynı tebrigi edemeyeceğim.
Sana destek olması gerekirken ve sende hamileyken hele bunları yapmaması... Zaten erkek anaları neden oğullarını hala bebek gibi görüp aman oğlum vay oğlum diye görüyorlar anlamıyorum evliliğe karışmaması gerek ya10 Yorumla
+1 yılİnsanlar neden böyle ya kayinvalidenizin evliliğinize çok karıştığını düşünüyorum elbette yardımcı olabilir akıl verebilir ama bir yere kadar. Siz çalışmak isterseniz çalışırsınız istemezseniz çalışmazsınız bunca zamana kadar istemezseniz de emek vermezsiniz ama bu gözükmez tabiki yapılmayan şeyler gözükür hep. Kaynananizin imali konusmalarini hiç sevmedim umursamayın ve yapmayın oğlu çok yoruluyormus iyi işte bundan sonra tek işle eve baksın
30 Yorumla
+1 yılFirsat verme boş ver sende bildiyini yap olmadi gecici mi motorcu ayarla dagitimi o yapsin enazindan musteriletin gitmesin
10 YorumlaEşin annesinin ağzının payını vermezse sen ver. Hayat senin istersen yaprsın istersen yapmazsın kime ne ki?
Kayınvaliden ne yapıyor? Allah bilir tüm gün evde çene calıyor sabah programları seyrediyordur00 Yorumlaçok nankörlermiş illa kötü kadın olacaksınki senin değerini anlayacaklar
10 Yorumla
+1 yılyani hamile olup da bu kadar uğraşa işe eve kafa yorman gerçekten takdire şayan.
keşke benim karşıma da böyle işini bilen insanlar çıksa, mutlaka bir taraf yamuk olmak zorunda galiba.00 Yorumla
+1 yılAşkınızı ızdırabınızı de çık işten 2 canlısın bide onlaramı yaranacan boş ver sağlıklı al bebeğini kucağına nasılsa bakmak zorunda boşunamı hastalıkta sağlıkta deniyor
00 Yorumla
+1 yılsen evlendin mi yoksa esin ve ailesigilleri evlatlik mi aldin
30 Yorumla
+1 yılNe hadlerine ya bu nasıl vicdansızlık az yesinler de uşak tutsunlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYani durumu kayınvaledine anlatsan empati yapar heralde diye düşünüyorum belki eski kafalıdırlar ya hani birde bir şey soracam bu e-ticareti nasıl yapıyorsun mesela ne kadar geliri var bu sene üniversiteye hazırlanıyorum da arkadaşla bizde geçim için e-ticaret tarzı bişiler düşünüyoruz ek gelir için sen ne satıyorsun veya misal nasıl kendi müşteri kitleni kurdun 🤔
00 YorumlaAhh ahh karaktersiz insanlardan nefret ederim 🙁 Allah sana sabır versin.
00 Yorumla
+1 yılNiye kasıyorsunki o kadar madem halen eleştiriliyorsun
00 Yorumla
+1 yılHamileliğin verdiği duygusallıktan kaynaklı gibi geldi bana biraz
00 Yorumla
+1 yılOğlu olan kaynana durumu işte, ne diyeyim, sen konuşmadan seni bilemezler, sen de bunu bil.
00 Yorumla
+1 yılHaklısın ancak eşine de bunu sakince anlat anlayana kadar
00 Yorumla
+1 yılBunları ciddi ciddi soruyorsan hiç biriniz normal değilsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHamilesin sana karşı daha anlayışlı olabilirler bence Çalışman bile fedakarlık.
00 Yorumla
+1 yılÇok yazık ediyorlar sana
00 YorumlaBen olsam çalışmam baksın içine
00 Yorumla
+1 yılHaklısın valla. Tipik kaynanalar işte.
00 Yorumla
+1 yılne ayrıcalık bekliyorsun?
00 YorumlaSadece evi ayır gerisini boş ver
00 Yorumla
+1 yılHamile eş çalışmamalı ama
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle haklısın..
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSonuna kadar haklısın abla
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl40 yaşında olan kim? Çok karışık yazılmış
00 Yorumla
+1 yılHayır haklsınız
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklısınız
10 YorumlaÇok uzun be
00 YorumlaZor durum
00 YorumlaNasil satis yapiyorsunuz bilgi alabilirmiyim
00 YorumlaKayınvalidene ne ya?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Hamile olduğum halde hala çalışıyorum fakat yine de eşim ve ailesine yetersiz geliyor. Sizce haksız mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat