+1 yılBenim hayallerim arasında da vardı. Her tekniğini bilen usta bir marangoz olmak değil belki ancak o tahtalarla uğraşmak onlara şekil vermek birleştirmek. Gerçekten bir kez de olsun o ortama girip bir şey yapmak isterdim.
Eğer senin de gerçekten hayalim ve isteğinse bunun arkasında dur bunun peşinden git. Bugün senin hakkında ileri geri konuşanlar ömrün boyunca seninle olmayacak veya sen gece olup başını yastığa koyunca kendinle baş başa kalacaksın onlarla değil. Bu hayata bir kez geliyorsun ve önce kendi isteklerine kendi hayallerini kulak vsr başkalarının söylediği şeylere yaptığı eleştirilere kulaklarını kapat asla duyma onları.11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Marangozluk benim dede mesleğidir..
Eskiden beri benim de hayalim, lakin benimkisi hobi olarak ve oymacılık üzerine..
Ağaç kokusunu ve ahşabı seviyorum.
Kadın yapamaz diye bir şey yok, ki günümüzde demirci, kaynakçı, oto lastikçi ve hatta tır şöförü kadınlar bile var..
Marangozluk yalnız kendi içerisinde çok farklı dallara ayrılır, önemli olan hangi dal ve tam olarak ne yapmak istediğiniz..
Mesela mobilya marangozluğu ile, ambalaj, inşaat, oymacılık, sanatsal marangozluk, bunlar her biri birbirinden farklı, sadece kullanılan ham madde benzerlik gösterir.10 Yorumla
+1 yılMobilya işinin içinde doğmuş
bu işin ticaretini atölyeciliğini
yapmış bir aileden gelen birisi
olarak şunu söyleyebilirim.
Kadından marangoz çok zor olur !
Çünkü marangozluk zor bir meslektir Hammaliyesi çoktur.
Mdf, sunta, kontra plak,
ağaç, nalbur malzemesini taşımayı,
onu tezgahta ya da cnc makinesinde kesebilmeyi, çok iyi ölçü almayı, ağaçtan ve her türlü ahşap malzemeden vede nalbur işinden anlaman gerektiğini bilmen gerekiyor. Cnc operatörü, mobilya ve iç dekarasyon mimarı olabilirsin ama marangoz olman çok zor.10 Yorumla
+1 yılAsıl marangoz kadından olur. Çünkü kadının tasarım gücü erkeklerden daha güçlüdür unutmayın ki dünyanın en iyi iç mimari görsel tasarımcıları kadındır sizde o mimari görsel projelere tasarım uygulama gücünüzle destek verebilir ve başarıya ulaşabilirsiniz
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
129Cevap
+1 yılHemde harika olur gadası. Çünkü kadınlar ince işleri çok severler.
10 Yorumla
+1 yılInstqda ojelimatkap diye bir kadın var...
Mobilya, küçük dekorasyonlar , küçük marangozluklar yapıyor..
Çok güzel şeyler yapıyor..
Bende iç mekan tasarımı/ mobilya dekorasyon öğrencisiyim..
Yapabilirsin tabi...
Kadınlar daha detaycıdır..
Çok daha başarılılar kadınlar bu işlerde :)20 Yorumla
+1 yılOlur diyenler eşitlik cart curt olaylarında ezilmemek için diyor
Sırf şu saatten sonra marangoz kadın görürsem meraktan değil bizde bu işi yaparız kafasıyla gireni görürüm ki kimse yapmaz zaten kadınların mesleği değil kendimizi kandırmayalım149 Yorumla- +1 yıl
Hocam marangozluk dahil bir çok meslek ekip işi kadın marangoz oldu diye koca koca tomrukları she hulk gibi tek başına kaldıracak kesecek değil. Ekibi olacak sonuçta ister kadınlardan kurar ister yanında erkekler çalıştırır. Artı teknolojinin geliştiğini artık sadece bir testere hızar kesmekle olmadığını unutmamak lazım. Teknolojiyi kullanarak yapılan modern marangozluk daha sofistike olacaktır. Kadında yapar kafası ile değilde
Anadolu da sanai neden gelişmiyor düşüncesi ile bakmak lazım.
Erkekler paylaşımcı değildir aç gözlüdür çoğunlukla sanai patronluğunda
Sırf başkaları dükkan açmasın diye
Bir çok dükkanı kiralar, satın alır depo niyetiyle gerekirse boş tutar.
Birileri çıkıp iş kurmak isterse onların yüzünden dükkan bulamaz sanaide sistem tıkanır. Ama kadın estetik yönü olarak da çok boyutlu düşünür rakip gelsin der aksine ki kendini sektörü o noktasında aç gözlülük yapıp tek olmak yerine rakip geldikçe daha da gelişime açık olur. İleriyi hedefler. - +1 yıl
@aynadakiajan 👏👏👏👏
- +1 yıl
Kıza yazmayı unutma çabaların çiçek açmaya başladı
- +1 yıl
Görüş sahibi çok fesatsin. Çevrene negatif enerji vermek için her firsatı kolluyorsun. Genel olarak mutlu olmazsın. Arada hatırlat bu sözlerimi kendine. Sonra sofi demedi deme.
- +1 yıl
Muhattabım olduğunda konuşuruz seninle ama şu an değilsin
- +1 yıl
@uomoitaliano o zamanda kadinlarda askere gitsin diye zirlamayin
- +1 yıl
Gitmesin demiyorum gitsinler yapsınlar ama yapamıyorlar çünkü benlik iş değil diyorsunuz her zaman
- +1 yıl
Birine kafa tutma durumunda anca gidiğ inşaatta çalışırsınız ama benim paraya ihtiyacım var çalışmam lazım dediğinizde hangi kadın inşaata amele olmaya gideyim diyor bunu açıkla bana hangi kadın marangozcuya kızımı vereyim meslek edinsin diypr
- +1 yıl
Siz sadexe boy ölçüşme için çalışıyorsunuz amacınız birilerine kanıtlamak kendinizi
- +1 yıl
Ee eşitiz istediğimiz mesleği yapariz isteyen istediğini yapsin
- +1 yıl
Eşitiz ama yerine göre kimse kusura bakmıcak yani her işi yaparız ayağını geçiceksiniz
- +1 yıl
Diyorsan git inşaatta çalış demircide kaynak yap sonra gel konuş aga
- +1 yıl
Oturduğun yerden kalkıp konuşma anca şey yarıştırırsın onada gülerim
- +1 yıl
Erkeklerle ayni maaşi alicaksam yaparim yaa
- +1 yıl
Gelmiş yukarda diyor ki eleman teknoloji gelişmiş kadınlarda marangozda gerekli ekiple işi yapabilir bu ekonomide hangi marangoz aa kadın var ona malzeme taşıtcak erkek lazım diyip kadını alcak adamlar işi yetiştirse eleman almıcak ekipten bahsediyor ekonomiyi unuttu 2 dk da mguard olcam derken
- +1 yıl
Tr de ekonomi o kadar kötü değilken bile marangozda ben bizzat çalıştım koskoca dükkan deli gibi geliri var adam diyor iş yetişiyor 2 usta 1 çırak yeter bana diyor kalkıp burada neymiş efendim ekiple çalışırmış kadın kadın kesimi yapcak erkek getir götür yapcak taşıcak hani nerde kadın marangozcu hangi erkek usta kendi malzemesini başkasına taşıttırıyor o ustaya tükürürler sen paranı haketmiyosun diyip işten atarlar
- +1 yıl
Dediğim gibi erkeklerle eşit maaş alicaksam yapardim ben
- +1 yıl
Sen yapabil zaten maaşını verirler yapamıcağını bildiklerinden işe bile almazlar
İçinde 70-80 kilo malzemeli el arabasını taşıtmıcak insanı çalıştırmazlar
50 kilo çimentosu taşınması gereken yerde 1 kere kaldır indir yapmıyosun kaç tane 50 kilo çimento taşıyosun - +1 yıl
Daha bilmediğim ne ağır işleri var
- +1 yıl
Bilimsel olarak açıklanan bişey bu 12 yaşında olan bir erkek 20 yaşında kadının gücüne ulaşır kadın erkek gücü bir değildir beden işçiliği özellikle güç gerektiriyorsa kadınlar orada ben yaparım demesin sırf eşitiz ayağına girmek için yaparım diyecekler 1 gün çalışıp olmaz o iş 3-5 ay çalışıcaksın görürüm ben o bende yaparkm o işi nolcak demelerinizi
- +1 yıl
O zaman sizde kadinlarin yapabileceği meslekleri yapmayin
- +1 yıl
Ben mesela temizlikçilik yapamam
Ama sekreter olabilirim
Yapabiliyorsam kazanabileceksem o sektöre girerim - +1 yıl
Kadınların hayatı kolay demeye getirmiyorum yapamadığınız bişeyi kabulleniceksiniz olay siz bizden düşük varlıksınız demek değil tamamen cinsiyet farkı sizinde bizden üstün olduğunuz konular var
- +1 yıl
O da çocuk doğurmak felan dersen seni ciddiye almam
- +1 yıl
Sksösosmsosmksms hayır
- +1 yıl
Iyi
- +1 yıl
Kesin bildiğim şeyler olmadığı için açıklamaya çalışmadım ama sizin zeka konusunda mı dayanıklılık konusunda mı bilemem bir üstünlüğünüz var
Pekte düşünmedim ne üstünlüğünüz veya zayıf yönünüzü cinsiyet farkını takmıyorum çünkü sadece şey yarıştıranları görünce gıcık oluyom inşatta çalışırım marangoz demircilik yaparım diyenleri - +1 yıl
Buna bi yandan siz itiyorsunuz
- +1 yıl
Konu ne kadar rağbet görürse aktifliği sönmez bunuda bilin de
- +1 yıl
Yabancılar niye bu konuları dert etmiyor biliyor musun çünkü gereksiz konu olarak görüyorlar eşitiz demek bile değil konu sor birine eşitsek veya değilsek ne olur der geçer
- +1 yıl
Çünkü aşırı boş konu tamda bizim ülkeye yakışan cinsten
- +1 yıl
Kadinlar gastronomi okumak istese dersiniz en iyi aşçilar erkekler yapamazsiniz ya da bilişim okumak istese en iyi ceolar hep erkek felan zattur zuttur... hep engel oluyorsunuz
- +1 yıl
Duygusala bağlayıp ağlarsan bu eleştirilere her zaman maruz kalırsın
İnsanlar eleştirmek için eleştiriyor
Erkek ceo olsa arkasından laflar eksilmiyor mu sırf birini çekememezlikten geliyor
Kadın olunca doğal olarak önce cinsiyetten vuruyorlar - +1 yıl
Kadinin hep cinsiyeti ezilir ama erkek olunca o kadar sorun olmuyor...
- +1 yıl
Çünkü kadının olduğu yerde iş erkeğe yıkılıyor
Mesela ben otelde barda çalışıyorum
Çöpleri biz atıyoruz kaç sene barmenlik için çabalamışım barmen oldum yanımda 2 kız çalışıyor diye çöpleri yine ben attım bira fıçısını ben çekip taşıdım her şey bana kitlendi çöpleri ben attım
Lafını ettik ama onlar kız kızlar çöp atmaz kızlar malzeme taşıyamaz yasak gel hadi sen açıkla bunu - +1 yıl
Kızla kavga ediyorum malzeme de yardım et taşıyabildiğini taşı diye konu yorulmak bile değil hani insan içindeyiz terlemeyelim o kadar insanla dip dibeyim
Diyor ki ben kızım yasak taşımam erkeklerin işi o burada sorun yok dimi 😂 - +1 yıl
Burdan kızlara kendin pay çıkart ne oluyorsa siz kendinize de yapıyorsunuz
- +1 yıl
Onlarin tembelliği ben atardim mesela
- +1 yıl
Yapardım demeler doyurmuyor işte orada onun yapması senin bu eleştiriye maruz kalmamanı sağlıcaktı
- +1 yıl
Benim suçum değil banane
- +1 yıl
Sende yapıyosun demiyorum siz böyle işinize geldiğinde ben kızım yapmam işinize gelmediğinde kız erkek eşit biz herşeyi yaparız demeleriniz siz bile kendinizi savunmuyorsunuz bizi suçlamayı bırakın bence
- +1 yıl
Zaten eşit
- +1 yıl
Eşitlik her alanda eşit olunca eşitliktir
Giren çıkana yol verir+
Kadına yol verilmez
Hasta yaşlı ve hamilelere oturmaları için yer verilir
Kadına yer verilmez
İnsanlarla sohbet ederken kelimelere dikkat edilir+
Karşımızda bayan olunca değil - +1 yıl
Eşitlik bunları da içeriyor daha fazlası var sizi ayrı kılan
- +1 yıl
Dediğim gibi kızlar işine gelince ben kızım sen erkeksin sen yap diyorlar
İşine gelmeyince hayır biz eşitiz bende yaparım diyorlar
- +1 yıl
Eşitlik bunlardan ibaret değil eşitlik demek bizimde erkeklerle ayni haklara sahip olmamiz anlamina gelir
- +1 yıl
Aynı haklara sahipsiniz zaten arap ülkesinde değiliz şeriatla yönetilmiyoruz
- +1 yıl
Tamam o zaman kadinlarda istediği mesleği yaoar eli yatkinsa
- +1 yıl
hangi peyzeevek alkıştan sonraki yorumumu sildi🤬
Neden olmasın ki! Hatta bence çokta güzel olur. Erkeklerin estetik kavramına bakış açısı kadınlara göre daha dardır! Kadınlar daha seçici bir tavır takınırlar. Bir kadın ne istediğini bilir ve bu durumu mesleğine dökerse ortaya neden şaheserler çıkaramasın ki 🤝 bence yapabilirler ✌
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTabi ki de olursun, icinde o ışık, o istek varsa imkansiz diye bir sey yoktur. Hayatinin bir cok evresi marangozluk atolyesinde gecmis bir mimar olarak soyleyebilirim ki, kandinlar bu konuda guc olarak olmasa da, dikkat, konsantrasyon ve hassasiyet konusunda erkeklerden daha basarilidir 👍🏻👍🏻 yeter ki kendine inan 🤗☺️🥰
10 Yorumla10 yıl yaptığım bir meslek. Harika bir meslek. Ağaç oymak, çam kokusu hayatımın ilk yarısından özlediğim şeyler.
https://www.youtube.com/embed/29fJ1pJdbdsGayette olur.
10 Yorumla
+1 yılNiye olmasın becerebildikten sonra hadi taksi şoförü desen diycem kansız iti uğursuzu bol diye erkeğe bile güvenli olmuyor hep de marangoz niye olmasın bal gibide olur hatta belki erkekten iyi olur kadınlar detaycı oluyo ya biraz daha
10 Yorumla
+1 yılOlur tabi niye olmasın. Şimdi hatırlamıyorum ama YouTube'da bi yabancı genç kadın var marangoz. Ahşap haricinde kaynak işleri de yapıyor anlıyor yani. Sen de yapabilirsin. Sen aç atölyeni ben de sana sipariş veririm
10 Yorumla
+1 yılsanayide kaynakçı oluyorsa marangozda olur.
Kadın isterse her şeyi başarır mı?10 Yorumla
+1 yılTornacı, tır şoförü, oto tamircisi vs. oluyorda marangoz neden olmasın. Hem hammadde sıkıntısı çekmezsin ne güzel işte. Malûm bir sürü odun var memlekette.
🤣🤣10 Yorumla
+1 yılYani günümüzde işleri kolaylaştırıcı bir çok alet var ama "kaba marongozluk" bir kadın için ağır işçilik olacağından zor derim ben. Ama "ince marangoz" olabilir sanki. :-)
10 Yorumlakadın kadın yerinde çalışır doktor felan okumuş olabilirler eyvallah kızlarında okumaya ihtiyacı var tamam ama bari erkek işleride bırakın bize kalsın ya
111 Yorumla- +1 yıl
Mesleğin kadini erkeği yok !!!
- +1 yıl
Hamilelikle mesleğin ne alakasi var
- +1 yıl
Asil siz erkekler kadinlari çaliştirmayarak cezalandirdiniz !!!
- +1 yıl
Tabi işine gelmeyince deli oluyorum
- +1 yıl
Penisin olmasi sana üstünlük katmaz hem kadin olmak güzel
Neden olmasın ki öyle bir sınırlama mı var? Gayet de güzel olur. Önemli olan senin bu işten zevk alarak severek yapman. Bunun önünde kimse engel olamaz sana.
10 Yorumla
+1 yılMarangoz diyip geçmemek lazım mobilya sektörünün bel kemiğidir. En basit arkalık bile olmazsa olmazdır marangoz olmasa zordur. Kolayca ulaşmak.
10 Yorumla
+1 yıl#SelammGençlikk 🍀
Kafaya koydu mu başarır elbette marangoz ustası da olur kadın.. #TubaSueda 🍀10 Yorumla
+1 yılSanatını yapabilirsin montaj vs eyw ama ağır iş kaldirma indirme vs sıkıntı çünkü çok yoruyor başka iş yapacak halin kalmıyor.
10 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın cnc router operatörü olabilirsiniz ahşapla çok güzel çekici şeyler işleyebilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılOlabilir bunlar senin hayallerini engelleyen unsurlar değildir. Her zaman hayalinin peşinden koş. Mesleğin kadını erkeği yoktur :)
10 Yorumlaneden olmasın? tabiki olur yeterki eliniz yatkın olsun ayrıca kadınların şunu yapabilirmiyim sorusu dogru soru değil
kadınlar herseyi yapabilir10 Yorumla
+1 yılVaow güzel hayal. Valla çizimleri çok güzel oluyor. Bir mühendis havası oluyor. Biraz estetik zevki olması gerekiyor. Bence güzel bir meslek.
10 Yorumla
+1 yılErkeklerin icad ettiği teknolojilerle artık kadınlarda erkeklerin yaptığı işleri yapabiliyor 😎 olursun olursun
10 YorumlaBir çok meslek neden erkeklere özgü oluyor?
Kadınlara özgü bir meslek olsa erkekler yapmayacak mı sanki.10 Yorumla
+1 yılAğır malzemeler olduğu için belki kuvvetin yetmez ama neden olmasın. Kadının elinin değdiği taş bile güzelleşir.
10 Yorumla
+1 yılHer şey olabilirsin. Dilediğini yapabilir ve uygulayabilirsin. Bazı meslekler sadece erkeklere özeldir diye bir kaide yok.
10 Yorumla
+1 yılHobi amaçlı yapmak basit ve eğlenceli ama işin içine girip iş yapmak başka, yapabilirsin tabi de zor her iş gibi sorumluluğu zor devam ettirmek lazim
10 YorumlaHemde öyle güzel, öyle çalışkan olur ki. En yakin arkadaşlarımdan biri Marangoz ve kendisi Kadın.
20 YorumlaKadından erkek bile oluyor marangoz neden olmasın herkesten her şey olur.
10 Yorumla
+1 yılAğır zahmetli iş ama istersen ve azim edersen neden olmasın..
10 Yorumla
+1 yılKadınların isteyipte yapamayacağı iş yok. Eğitim al ve hayalin doğrultusunda ilerle..
10 YorumlaÇokta güzel olur.
Odun kokulu orijinal her şeyi yapar kimseyi de dolandırmazdın10 YorumlaKadınların bu meslekte erkeklerden daha başarılı olacağına inanıyorum.
10 Yorumla
+1 yılBenim de hayalimdi. Ailem beni okutunca bende tahta yerine insan keseyim diye bu mesleğe geldim 😂
10 YorumlaBelliki şu an'a kadar olmamış, bundan sonrasını konuşmak kehanete girer.
10 YorumlaBen marangozum merak ettiğin bir şey varsa sorabilirsin
10 Yorumla
+1 yılKadından şu olmaz, bu olmaz gibi düşünenden bir şey olmaz asıl. Bir mesleğin cinsiyeti olmaz.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle olur ve senin eline de çok güzel yakışır buna eminim 😉👍🏻👍🏻👍🏻
10 Yorumla
+1 yılBöyle bir belgesel seyretmiştim, kadın marangoz 🪚 ve gayet başarılıydı👍🏻
10 Yorumla
+1 yılBu azim mücadeleniz var en güzeli olur Hayırlısı hakkınızda
10 YorumlaOlur tabii neden olmasın.. degisik tasarımlarını paylaş burdan
10 Yorumla
+1 yılYani araba tamircisi oluyorda marangozcu neden olmasin vjcj
10 Yorumla
+1 yılİlk defa gördüm çokta menun oldum. Umarım güzel işleriniz olur
10 Yorumla
+1 yılElbette olur fakat iyi araştır kadın erkek farketmez zor bir meslektir.
10 Yorumla
+1 yılHerkes kadın-erkek farketmeksizin sevdiği iş neyse onu yapmalıdır.
10 YorumlaOlur neden olmasın bazı kadınlar yapamayacağı iş yoktur.
10 Yorumla
+1 yılOlmaması için bir neden? Hem bu işi erkeğe nazaran daha iyi yapar.
10 Yorumlayabancı belgesellerde görmüştüm, usta gelecek dediler usta kadındı ağaç işlerini yaptı gitti.
10 Yorumla
+1 yılKadından her şey olur, kısıtlamayın kendinizi bu kadar.
10 Yorumla
+1 yılOlursun. Marangozlar zanaatkardır, en iyisi olursun hatta)))
10 Yorumla
+1 yılOlursun ya kadının yapmadığı iş mi kaldı hem talaş kokularıyla mutlu mesut geçinirsin.
10 Yorumla
+1 yılolur neden olmasın el işçiliği konusunda bayanlar daha detaylı yapar
10 YorumlaYeter ki kadın istesin. Yapamayacağı iş yoktur. Dünyayı kadınlar taşımıyor mu zaten sırtında? ;)
10 Yorumla
+1 yılaferim deriz.
çalışan üreten okuyan kadın lazım ülkeye.10 Yorumla
+1 yılTabi ki olur. Mesleklerin bir cinsiyet arkasına sığınmasının çok eski bir düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. Kadın marangoz olarak tüm hemcinslerine örnek de olabilirsin. :)
12 Yorumla- +1 yıl
Bise danscm
- +1 yıl
@Itfayeeriii tabii
+1 yılDedemle bazen yapardık ahşap işleri, neden olmasın sofim 🌹
10 Yorumla
+1 yılErkekler odundur onları da en iyi kadınlar işler geyiği olmayacak değil mi
11 Yorumla- +1 yıl
O zaman cevap hakkımız, doğar ona göre😆
Gizli Üye(30-35)+1 yılTalaş kokusuna bayılırım 🤦kayınpederim marangoz atölyeye inip o kokuyu çekince bi mutlu oluyorum anlatamam😂😂
21 Yorumla- +1 yıl
bende severim harbiden güzel
bir de yeni biçilmiş çim kokusu ve benzi kokusu
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen de inşaatçı olmak isterdim ama tr şartlarında zor 😂 marangozluk yapabilirsin ama neden yapılmasın
13 Yorumla- +1 yıl
İnşaat sana göre değil başına esrarengiz işler gelebilir 🤣
Cevap sahibi+1 yıl@osmancorapcı aynen keke millet anasına bacısına sulanıyor sen düsün
- +1 yıl
Eywallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurtdışında çok örneği var instada denk geldim. Olur tabii ki. Sonuçta vinç, ekskavatör operatörlüğü değil: ))))
10 Yorumla
+1 yılKadın, her seyi yapacak ve ustesinden gelecek guce ve kabiliyete sahiptir.
12 Yorumla- +1 yıl
Sofi'nin Dünyası'ni okumusmuydunuz?
- +1 yıl
Okumadım
O kadar odunu yontuyorlar. Kadinlar dogustan marangoz
10 Yorumla- Devamını Gör (146)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım