İşkolik bir insandım işimi bitirmeden pc yi kapatmazdım. Azimli ve istekli biriydim. Fakat 2020 Şubat ayında korona yüzünden evden çalışma kararı çıktı ilk başlarda belli bir zaman evde oluruz sonra döneriz işe demiştik. Baktık iş vahim durumda ne yapacağımızı şaşırdık ilk başta herkes için evden nasıl calısacagını bilemez haldeydi. Zoomlar vs heyecanlı gelmeye başlamıstı. Sıkmıyordu bizi. Taa ki işler o kadar yoğun olmaya başladı 5 te biten bitmesi gereken mesaim 20:00-21:00 bazen de aksam 11-12 de biterdi. Biri doğum izne çıktı onun işini bana verdiler kızda doğum süresini uzattı 1 sene çocuk baktı 2020-2021 arasında. O sürede gece gündüz calıstım işi yetiştirmek için geceleyip sabahlardım hiç unutmıyorum sabah 5.30 da yatağa girdiğimi hatırlardım. Hafta sonu da bazen iş yetişmiyor diye mailler dosyalar vs bitirmek için yapardım. Gecen sene tatil yapamadım izin almak için plan yaptım onda da tatil beldelerinde yangın çıkması ve ileri tarihe göre tatil yapamadım rez yoktu. şu an inanılmaz bıkmış ve iş yapasım yok. Gerçekten yapamıyorum noldu bana böyle diye kızıyorum ama elimi değdirmek istemiyorum. Kafam dolu. Şirkette yaklasık 6,5 yıldır çalışıyorum normalde 12yıllık çalışma hayatım var. 32 yasımdayım bekarım da. Evde ailemle yaşıyorum. Bu sevmediğim özelliğimi nasıl atlatırım. İşlerim birikti yapamıyorum da. Napmam lazım ruhen ve bedenen bıkkınlık ve yorulmus hissediyorum. Bir de beni etkileyen şey gecen sene o kadae iş yaptığım halde 2 iş yaptığım halde geceme gündüzüme kattığım halde beklemediğim oranda zam aldım. Şirket çok kar yaptı her zaman yapıyor. Bu senede beklemediğim oranda zam aldım ama bana terfi gibi baska pozisyon teklif edecekler orada yeni maaş olur mu bilmiyorum şu an alacağım maaş zam ile birlikte 5300 net. Mba mezunuyum bunu da belirteyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılEvde çalılmanın dejavantajı bir müddet sonra mesai saatinin olmaması durumu. Bir dönem ben de yaşadım bunu. Neyseki işe geri döndük. Senin yapacağın evde de olsa mesai saatlerini ayarlamak. İş yetişmezse bile bu saatlerden sonra çalılma ve kendine zaman ayır. 5300 bu dönemde yüksek bir maaş değil. Her yerde işe girdiğinde alabileceğin bir meblağ. Bir müddet sonra mesai saatleri içerisinde işlerini yetiştirdiğini fark edeceksin. O kafar tecrüben var halledersin. Yeter ki kendine zaman ayır ve toparla.
#KızlarBirAdımÖne00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Merhaba 🌺👋
Seni o kadar iyi anlıyorum ki…
Tüm günün aynı gecmesi, dört duvar arasında durmak…. Gerçekten insanı artık bitiriyor tüketiyor. Bence farklı bir şeyler yap. Yani rutinini boz. Sabah kalkınca ya da gece yatağ girmeden evvel sokağa cık yürüyüş yap.
Kitap oku. kendine kücük hediyeler al. Tükenmiş gibi hissediyorsun00 Yorumla
+1 yılEvde çalışmanın maalesef maasai saatleri konusunda olumsuz bir yanı var. Evde çalışıyorsan mesai saatini unutman gerekiyor. Ben de bir dönem sınava hazırlanırken evde kalmıştım çok sıkıcı idi.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
3Cevap
+1 yıl1-2 günlüğüne şehrin dışına çıkmak iyi olur gadası
00 YorumlaKorona hepimizi mahvetti 🙁 elimizi kolumuzu bağladı. Ayamıza planga vurulmuş gibi hissediyorum. Ruhumun bir kısmı ölmüş gibi ama bu durumu da aşacağımızı düşünüyorum 🤝😎
00 Yorumla
+1 yılhep aynı şeyi yapmak sıkıyor işlerinizi küçük bölümlere ayırın ve molalarınızda farklı bir şey yapmayı deneyin mesela plates yaptığımm zaman mutlu oluyorum ben bunlar küçük şeylerde olabilir farklılık yapın
00 Yorumla
+1 yılEsnek çalışanlar için evden çalışma işkencedir. Ben variyalı çalışyıorum saat tamam olunca bitiyor iş. Sadece aile ile yaşamak zor yoksa ev güzel.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBence çalışma motivasyonunu kazanmak için eğitim danışmanına yardım almalısın.
00 Yorumla
+1 yılİnsan içine karışmalısın
00 Yorumla
+1 yılDestek almalısın bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 2020 Şubat'tan beri evden çalışıyorum, motivasyonumu kaybettim. Ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat