Çok üzüldüm bu lafına. İyi bir anne olsan çocuğunu kreşe bırakmaz işinden vazgeçerdin dedi. Ben kötü bir anne miyim :(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Sen bak deseydin o zmn alla alla. Keyfi mi çalışıyorsun sanki. Hangi anne çocuğunun kötülüğünü ister. Demekki durumun onu gerektiriyor şu an. Ve sen o çocuk için çalışıyorsun. Böyle düşünme. Çalışmasan da baska bişey derdi emin ol. Öyle insanların bahaneleri bitmez. Kendi çocuğu iyi bir hayat sunsaydı da sana sen de çalışmasaydın. Sen iyi anne olmuşsun deseydin kendine baksın. Ayar oluyorum gereksiz yere anneliği sorgulayan insanlara kendilerini görmeden ey allahım. boş ver takılacagın bir durum değil ayrıca çocuk sosyalleşmeyi öğreniyor. Aslında bir yerde gerekli kreş. Takılma Allah kolaylık versin
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
s +1 yılAnnesi çalışan bir çocuktum. Başta ananem babamnem baktı sonra okula başlayınca yok bugün müsaitim değilim dediler diye kendi evimize gitmeye başladım. Ev sobalı, kışın donardım. Çok küçüktüm soba yakmayı öğrendiğimde, yemek yaptığımda. Atma ziyaa diyeceksiniz ama 2. Sınıfta iken kendi karnımı doyurabiliyordum, bıçaktan korkuyordum bi kez elimi kestim diye ama makarna vs yapıyordum. Anneme hep keşke sen de diğer anneler gibi evde olsaydın, sıcak eve gelseydim diyip annemi ağlatmışlığım da çok oldu. Ama sonuca gelirsek, çalışan annenin ne kadar mükemmel olduğunu yaşım ilerledikçe anladım. Smmm sınavına hazırlanırken oturup ders çalıştırdığı oldu, oturduğu yerden staj ayarladığı oldu, eh maddi olarak bir dediğim iki olmadı. Ancak; çalışan her anne çocuğuyla ilgilenmiyor. Annem işten gelirdi benimle oyun oynardı, yemeğini geceden yapardı bana zaman ayırmak için. 2 saat az uyurdu ama benimle ilgilenirdi. Uzun lafın kısası çocuğunla ilgileniyorsan iyi bir annesindir, dövmüyorsan iyi bir annesindir, ihtiyaçlarını karşılıyorsan iyi bir annesindir. Yaşlılar güçlü kadın sevmez, kaynanana bakma. Güçlü kadın muhteşem bir şeydir💜
30 Yorumla
Sen o kazandığın parayla çocuğuna daha iyi bir yaşam sağlıyorsun , çocuğun kreşe gitmesi de çok iyi bence hem sosyalleşiyor hem öğreniyor, sürekli başında olunca iyi anne olmuyorsun ona sevgini emeğini verdiğinde iyi bir anne olursun , her kim olursa olsun senin anneliğine laf etmemeli
02 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum 😘
- +1 yıl
+1 yılSizin kayınvalideniz hangi çağda hangi devirde yaşıyor Allah aşkına? ne demek ya çocuğunu kreşe gönderen anne iyi anne değilmiş, o zaman kreşe çocuğunu bırakan anneler kötümü? bir bayan çalışıyorsa çocuğunu nereye bırakacak peki? gelsin o vakit kendisi baksın neticede siz çalışansınız, siz çalışın ve çocuğuda kreşe yollayın kayınvalidenize de aldırmayın, bunca insan çocuğunu kreşe bırakıyor bunlar kötü insanlarmı, siz ayaklarınızın üstünde durmaya devam edin, eşinizle mutlumusunuz evinizde huzurunuz var mı buna bakın, kaynanız cahil vede eski kafa diz onun sözüne bakıpta moralinizi bozmayın onun hayat görüşü dar baktığı pencereden ancak bu kadar görebiliyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
52Cevap
+1 yılOhoo kaynananın her dediğine kulak asacak olursan evin yolunu unutursun gadası
00 YorumlaHic alakasi bile yok. Kresde yasadigim yerde cocuklar soyallesmeyi ögrenip egitim bile aliyorlar. Calisip cocugunuza daha iyi hayat ve imkanlar sunuyorsunuz. Ve bir kadinin calisip kendi parasini kazanmaya hakki yokmu? Gitsin oglu evde otursun o zaman neden kadinlar hep kendinden lödün verip fedakarlip yapmali? Cocugu tek sen degil esin ve sen büyütüyürosun tek sorumluluk sende degil kayinalidenin ogllundada var. O zaman ayni lafi ogluna söylesin bir zahmet ne kadar sacma düsüncede insanlar var hala bunlar var olmasi beni sasirtiyor sanki 500 sene geride yasiyorlar :D
10 Yorumla
+1 yıltipik türk aile yapısından gelen kafasız bir kadının lafı.
oğlu adam olmamıs para kazanamamıs adam olsaydı camış , oturtaydı karısını derler , ayrıca kadın çalışıyorsa maaş günü ebleh oğlu karının elindeki parayada bakmasın.
nerden böyle armut aileleri bulursunuz yahu.
genç kızlara hep soyluyoruz , hayatınızdakı en buyuk basarı evlenmek ceyız olmasın kaderınızı erkege ailenıze bırakmayın dıye , yenı yerler gorun , yenı kısıler tanıyın karıyerınıze odaklanın diye.
ülkenın akıllı, calısan, ureten kadınlara ihtiyacı var.
şu kokarca karı çalışan karıyer sahıbı tum kadınlara iyi anne değilsin demek istemiş.
ben bu karının annelığini bilhassa ebleh arizona kertenkelesi oğluyla tanışmak isterdim.00 YorumlaHayir ya, sen zaten ağzınla kuş tutsan yine yaranamazsin. Cidden artik su kadınlara iyi anne olmazsin, iyi eş olamazsini yapmayin. Zaten kadinlar bu baskiyi icten ice kendi kendilerine yapiyolar. Cocuklarinin önlerine dünyaları serseler, 'acaba ben iyi bir anne miyim' diye sorguluyorlar. Bi bitmediler. Guzelim sende kimseye aldırış etme.. Kendine güven.
20 YorumlaHaklı değil! Oğlun rahat etsin diye iş yerinde dirsek çürütüyorsun! Bu bile iyi bir anne olduğuna dair büyük bir işaret! Oğlun huzursuz mu? Hasta mı? Karnını mı doyuramıyorsun? Yoksa ihtiyaçlarını mi karşılamakta gücluk çekiyorsun? Neden sana kötü anne diyor? Bunun sebebi sadece kreşe arkadaş ortamına bırakmansa kusura bakma da sana kötü anne diyen kişi geri kafalıdir...
10 Yorumla
+1 yılDuruma göre değişir. Altınizda arabanız eviniz kendinizin aylık da en az 15 bin TL eşinin net geliri varsa sen yok efenim ben kariyer yapacağım deyip çocuğu kreşe veriyorsan kaynanan haklı ev kira eşinin ortalama maasi 6 binse kaynanan öyle aptal aptal boş konuşuyor
00 Yorumla
+1 yılhayır değilsin.
insanlar önce kendileri için yaşamalı
kimse için kendini feda etmek zorunda değilsin.
o zaman çocuğun da ileride kendini feda etsin böyle olmaz.
annelik görevlerini yapıyorsan çocuğunu seviyorsan yeterlidir.
eski kafa insanların sözlerine kulak asma moralini bozma.00 Yorumla
+1 yılTürk anneleri zaten baskıcı olur. Yemek yemeye bile zorlarlar. Çocuğu kreşe göndererek muhtemelen onun kafasının rahat etmesini sağlamışsındır. Ben kendi annemden biliyorum. Ondan ne kadar uzak olduysam kafam hep o kadar rahat etti. Türk bayanları annelik yapmayı ne yazık ki bilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılSen kötü bir anne değilsin. Asla böyle düşünme. Sen çocuğu için çalışan, kendine ve çocuğuna yeten, güçlü bir annesin. Ayrıca tabiki de çocuğunu kreşe vermelisin, onun sosyalleşmesi için, eğitimi için şart
20 Yorumla
+1 yılBence haksız çünkü çalışmak için kreşe bırakmak çok mantıklı. Ne yapalım yani boş boş oturup, oturduğumuz yerde çocuk mu bakalım? Ekonomi Zaten bozuk evde iki kişinin çalışması inan çocuk için daha iyi. Kaynanalar neden böyleee!!!
10 Yorumla
+1 yılKaynananda degil suc sende onu ciddiye aldigin icin. Gunlerde gezsin cocuk bu mu egitim bu mu verimli olan. Devir zaten cok kotu pahalilik aldi basini gidiyor. Yasitlariyla kaliteli vakit gecirmesi olmasi gerekendir.
10 Yorumlaboş ver bunak işte ne söylediğini bilmiyor. Çok konuşacağını madem alsın kendisi baksın, ya da versin senin aylık maaşını çalışma o zaman. Bir de böyle şöyle bakalım bol keseden atmak kolay lafı. Madem iyi anne olmanı istiyor evin tüm masraflarını karşılasın paranida versin her ay çalışma. Vermiyorsada ağzını kapatsın ebediyen açmasın sussun.
20 Yorumla
+1 yılŞekerim o zaman kazandığım parayı hesabıma sen yatır, ben çalışmayayım de. Önemli olan çocunla ne kadar zaman geçirdiğin değil kaliteli zaman geçirmen önemli. O yüzden haksız.
10 YorumlaAnaokulunda çalışıyorum. Evde oturan anneler de o kadar iyi anne değil çocuğunu kreşe vermen seni kötü bir anne yapmaz. Sen çok iyi bir annesin. Çünkü bu durumu kafana takıyorsun.
10 YorumlaKeyfiyen mi çalışıyorsun sanki. Lafa bak. Anneliğini sorgulamak ona ya da bir başkasına kalmamış. Çalışmak zorundasın. Hem kendin için, hem de çocuğun için...
10 Yorumla
+1 yılO zaman sen çalışmak zorunda isen, kendisi baksın bir zahmet, hem kreş ücreti de cepte kalır... Ama zorunluluk yok ise anne çocuğun yanında kalmalı en azından okul çağında olana kadar...
10 Yorumla
+1 yılSiz o işe çocuğunuz için gidip geliyorsunuz. Çocuğunuzun kokusundan bile fedakarlık ediyorsunuz. Nankör her zaman nankördür. Manipülasyonlardan etkilenmemeye çalışın. Eşiniz ve çocuğunuz memnunsa diğerlerine sadece "elimden geleni yapıyorum, içim rahat" deyip devam edin. İyi çalışmalar :)
10 YorumlaKreşte çocuklar bir çok şey öğreniyorlar ve bu öğrendikleri şeylerin çoğunu anneler evde karşılayamazlar. Eğitime küçük yaşta başlamaları gayet güzel bu yaşta sorumluluk sahibi oluyorlar. Kötü bir anne olsan buraya bunu yazmaz umrunda olmazdı. Türkiye' de kayınvalideleri bilirsiniz. Hı diyip geçmek lazım
10 Yorumla
+1 yılDoğru değil bu. Çocuğu tüm gün dibinde tutmak zorunda değilsin ya. E zaten çocuk da annesiz kalmaya alışmalı
20 Yorumla
+1 yılbu neredeyse tüm babaları otomatik kötü baba yapıyor. allahın çomar karısına oğlun işini bırakıp baksın madem deyiver.
20 YorumlaÇok iyi babanneyse laf ebeliğini bıraksın kendi baksın öyleyse ihtiyacın varki çalışıyorsun ihtiyaç yoksa çocukla ilgilen ilerde çocuk bir şey söyler telafisi olmaz
00 Yorumla
+1 yılÇocuğun oldu diye kendini eve kapatmak mutlu olduğun şeyleri yapmaktan vazgeçmek zorunda değilsin bence. Anaokulu öğretmeniyim çocuklar için kreş çok yararlı olabiliyor gerçekten önemli olan kaynanan değil sensin. Sonuçta senin mutsuzluğunu o çekmeyecek. Sen mutlu olursan çocuğuna daha yararlı olursun.
00 Yorumla
+1 yılEşinin aldığı para yeterliyse doğru demiş yetersizse doğru dememiş, gerçekler acıdır sen çocuğu kreşte büyütürsen oda seni ilk fırsatta huzur evine şutlar 😏
00 YorumlaNeden şu kaynanaları hayatınıza bu kadar sokuyorsunuz anlamıyorum. Eğer kocan annesinin ağzının payını veremiyorsa sen ver
10 YorumlaIşine bak deseydin. Hayatımı senin gibi koca eline bakarak yaşamayıp çocuğuma da örnek olmak için çalışıyorum deseydin.
10 Yorumla
+1 yılSiz kendi bildiğinize devam edin, herkes bir şey söyleyecektir takılmayın bunlara. Söyleyip söyleyip susar ya da kendi söyler kendi dinler.
10 Yorumla
+1 yılOna şöyle de. Bende senin gibi yan gelip yatsaydım ben de göndermezdim de. Sırf bu yuzden anneliğine la ettirme.
10 YorumlaOnu diyen kişinin annelik eleştirisini yapmak yerine torununu seviyor ise bakımını üslenmesi gerekir.
10 Yorumla
+1 yılSacmaliyor takma kafaya. Herkes kendi deger yargilarina gore yorum yapar. Bu konularda mutlak dogru yok
10 Yorumla
+1 yılmecburiyetten bırakıyorsun keyfe değilki sende istemez misin işe gitmeyip çocugunla vakit geçirmeyi sen kötü bir anne değilsin bence :)
10 Yorumla
+1 yılAman boş ver.. : D
Madem öyle sana ayda aldığın ücreti versin?
Sende ona lafı koyamadın, gelip burada ağlama moduna girme bence!00 Yorumla
+1 yılÇalışmak zorundaysan kötü bir anne demek ağır olur. Çalışmak zorundaysan mecbur bir çözüm bulmak zorundasın.
00 Yorumla
+1 yılO evde durman için demiştir kendisi ev hanımı ya seni çekememiş kıskanmış ondan sen kendinden emin ol canım
00 Yorumla
+1 yılmaddiyat yeterli ise kariyer/çocuk seçiminde çocuğun seçilmesinden yanayım. aksi seni kötü bir anne yapmaz ama çocuğu kötü etkileyebilir.
maddi durum yetersiz ise zaten yapacak bişey yok.00 Yorumla
+1 yılTerbiyesizlik yapmasın o mu karar veriyormuş senin anneliği e, madem öyle baksın o zaman çocuğa, torunu değil mi
00 Yorumla
+1 yılTamam kreşe vermen bencede yanliş evde oturuyo olsaydin bu devirde tek maaş la kim geciniyor kimse
Sende evinin gecimi icin calisiyorsun00 YorumlaHayır değilsin ne alakası var? Bunu kafana takma asıl kaynananın her şeye bu şekilde karışması ne kadar doğru ya 🤦🏻♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayir cahil kaynanan kendisi okumayıp anca çocuk doğurup onlara baktığı için sem de öyle ol istiyor bunak m. al
20 Yorumla
+1 yılalakası yok sen ev için çabalıyorsun kaynanalrın hepsi böyle zaten
10 Yorumla
+1 yılKayınvalideye selamlar :) :) baya geriden geliyor. Sanki millet keyfinden çalışıyor.
10 Yorumla
+1 yılSaçmalamış zaman eski zaman değil çalışan kadınla çalışmayan kadında aynı olamaz.
10 Yorumla
+1 yılSen iyi bir annesin çünkü oğlunun geleceği için çalışıyorsun
00 YorumlaKaynanan fazla gergin. Havasini alacak saglam bir erkek lazım ona.
00 Yorumla
+1 yılEger maddi durumunuz müsaitse çocuğun ilk 5 sene annesiyle büyümesi çok güzel olurdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHerseyi söylemenin bi üslubu vardır. Direk anneliği ne saldırmış kadın demekki sorun çocuğu kreşe vermen ya da kendin bakman değil sana saldırmak için fırsat kollamasi seni sevmemesi. Uzak dur
00 Yorumla
+1 yılmantıksız bir yaklaşım olmuş. Kreş sonuçta çocuğun okul öncesi eğitim aldığı bir yerdir
00 Yorumla
+1 yıltorununa kendisi baksın niye kreşe mecbur bırakıyor o zaman
00 YorumlaKaynanan beyni ufalıp görünmez olmuş insanlardan biri sanırım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboş ver cadı Kaynananı hep konuşurlar kanka kulağını tıka sende eşinde
20 Yorumlao da kötü bir kaynana olsa gerek oğluna gelınıne torununa hiç yardımcı olmuyor
00 Yorumla
+1 yılBence kendisi iyi bir anne olsaydı senin çocuğuna o bakrdi ve senin aklın kalmasın sonuçta suanki dönemde geçim çok zor
00 Yorumla
+1 yılO da iyi bir kaynana değil demek ki böyle bir şey düşünse bile söylenmez çünkü
10 Yorumla
+1 yılİyi anne kıstası nedie bilemem ama sankı birazcık ihmal ediliuor benxe
00 Yorumlabi kaynana olarak gelinine güzel bir şey söylemeyeceğine göre ciddiye alman sacma
10 YorumlaAnne sevgisi ile büyümek başka. Kötü bir anne değilsindir elbette ama haklılık payı var.
10 YorumlaAlakası yok, hangi çağda yaşıyoruz. Okulu boşa mı okudun. Kadının en büyük düşmanı yine kadın
00 YorumlaAmma haksız biri kaynanan bunda ne var sanki her anne yapar bunu
00 Yorumla
+1 yılLafını ağzına tıkmışsındır inşallah.
10 Yorumla
+1 yılFare zehri fiyatlarında indirim var
10 YorumlaÇok biliyorsa kendi baksn o zmn
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İşimden dolayı oğlumu kreşe gönderiyorum diye kaynanam, "Sen iyi bir anne değilsin" dedi. Haklı olabilir mi :( ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat