Türkiye’de erkek olmak neden üstünlüktür? Kadınların canı yok mu?

Türkiye’de erkek olmak neden üstün olmaktır? Neymiş efendim o evin erkeği önüne hazır yemek koyulacak ev işleri yapılacak. Günümüzde kadınlar hem çalışıp hem ev işlerini yapabiliyor. Erkek işten gelince ondan hiçbir şey yapması beklenmiyor. Çünkü o erkek! Çok çalıştı yoruldu ! Hele ki kadın ev hanımıysa yapmak zorunda ! Erkek sadece işe gidiyor zavallı kadın bulaşık çamaşır evi temizlemek süpürmek çocuk bakmak gecesini gündüzüne katmak yemek yapmak erkeğe hep hizmet etmek zorunda ona meyve soyacak her dediğini yapacak nasılsa kadın insan değil (!) Erkek ev işi yapmasa da olur çünkü çalışıyor yoruluyor kadın her halükarda yapmak zorunda (!) Evliliklerde evin reisi hep erkek olmak zorunda hep erkeğin sözü dinlenir babaya hürmet edilir anne 9 ay karnında taşır ama en son kararı hep erkek alır kadın hem erkek hem kadını doğurur ama üstün olan hep erkektir erkek ben erkeğim lan tabi bana hizmet edecek deme lüksüne sahiptir. Kadınlar niye dinde, Türkiye’de hiçbir yerde değer görmüyor hep hizmet etmek zorunda?
Türkiye’de erkek olmak neden üstünlüktür? Kadınların canı yok mu?