Kafamda çoğu şey belirli, kendi iş yerimiz var amacım orayı geliştirmek, babam vefat edeli 2 yıl oldu annem zorlanmaya başladı, herkes babama benzediğim için yapabileceğime inancım tam, bu yüzden de yakın bir yeri tercih ettim, ama herkes 2 yıllık okunur mu , iki yıllıklar adam değil iş yok gibi kelimerle acaba hata mı yaptım diyorum ya insanlar beni küçük görürse korkum oluştu.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılistiyorlarsa küçük görsünler ne dert ediyorsun? önemli olan kendini ne kadar geliştirebildiğin. seni sen yapan üniversiten olmayacak ki üniversitede kendini nasıl geliştirdiğin olacak ki sonrasında babanın işini de yapacaksın ki esnaf kesim çoğu zaman daha fazla maaş alır, insanlar konuşur hep boş ver
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle
- +1 yıl
valla go girl kimseyi dinleme
En İyi Cevaplar
+1 yılÜni okurken öyle ama sen 2 yıllık okuyup güzel paralar kazanıyorsan işte o zaman ağızlarını yıkarsın. Bu arada her 4 yıllık okuyan da iş bulamıyor. Sen yine şanslısın kendi işini yapacaksın
02 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle söylüyorum şu an gençlerden kimse beni küçük görmedi bunj söyleyenler hep orta kesim yaşıtlarım farkında 4 yıllıklarında iş imkanı olmadığını
- +1 yıl
Sen ne istiyorsan onu yap. Gürültüye kulak asma.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
8Cevap
+1 yılHerkesin dediğine kulak asma gadası. İnsanlar herşeyi der. Ama sen okumana bak. Onların dediklerine aldırma hayatını bir şekilde idame ettirmen gerekiyor.
00 Yorumladiploma sadece bir kağıt parçasıdır. ister 2 yıllık ister 4 yıllık ister 5 yıllık olsun.
o konuda yeterliliğini gösterir.
ama o diplomayı almak için okula gitmeyip sınavdan sınava gelerek, 40 40 alarak geçmekte mümkündür. o yüzden diploma dediğim gibi hiçbir şey ifade etmez. ama diploma olması icap edebiliyor tr şartlarında. o yüzden sen işinde iyiysen kimseyi dinleme. bugün nohutçu diye küçümsenen adam herkesten fazla para kazanabiliyor. nohuttan başka da bir şey satmıyor. başka bir adamın elinden tamir edevat işi geliyor. günde 5 eve gidiyor olsa 500 lira cebinde kalıyor. ayda en kötü 10k cebine giriyor. o adamın kazandığını da bugün memurlar kazanmıyor en basitinden. demek ki neymiş işi bilen, çevresinin de o işi yaptığını bildiği kişiler o kişiye bir şekilde ekmek çıkarıyor.110 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyle çekirdekten yetişenler şu an çok daha iyi maaş alıyor.
- +1 yıl
yani okul denilen şey, diplomayı al armut ağzına düşsün kafasında okuyor herkes. ondan ötürü bir dünya boş beleş tip doluşuyor. benim makine okuyan arkadaşım var mesela. 2 yıllık bölümden arkadaşımdı. sonra ben bıraktım başka yere geçtim. o çocuk çizimi çok iyi yapıyor. şimdi türkiyenin her yerinde isterse almanya da bile çalışabilir durumda en az 10k alıyordur oda.
başka bir arkadaşım makineleri sökmesini takmasını etmesini bakımını üretimini imalatını vs. iyi biliyor. şuanda ilk resmi işinde 9k para kazanıyor. kötü değil yani. iyi değil ama bu adamlar işine yeni başlamış adamlar. ona göre düşünürsen harika paralar kazanıyorlar. demek ki neymiş, diploması olan değil, hem diploması olan hem işi iyi bilen kazanıyormuş.
Soran+1 yılBiraz da elinin yatkın olduğu işle alâkalı
- +1 yıl
benim bir arkadaşım yazılımcı, 2 yıllık bir bölüme başlayacak bir iki sene içinde.
10k falan maaş alıyor. bu çocuk diploması bile yokken kazanıyor demek. yani dediğim gibi, diplomaya bakma. sen o işi yapabiliyor musun yapamıyor musun ona bak. sınıfındaki adamların da yarısından fazlası o işi yapmayacak emin ol. ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 5 yıllık. sınıfın %90'ı , abartmıyorum %90 ' ı olaydan habersiz , neyin ne olduğunu bile bilmiyor bırak iş yapmayı etmeyi bir şeyler üretip sorunlara çözüm üretmeyi.. bu adamlar bilgisayar mühendisliği kötü diyecekler. ataması da yok diyecekler. bende çalışıyorum yazılımcı olarak, maaşımı söylemeyim ama memur maaşından yukarda diyeyim. ben öğrenciyken bile kazanıyorum. diplomamı soran olmadı bana işe girerken, ne biliyorsun? biliyorsan bu işi yapabilir misin? dediler. yaparım dedim başladım. 1 senedir çalışıyorum. neymiş, işi bilen meslek icra eden parasını kazanırmış.
Soran+1 yılşu an o yüzden lise mezunları ya da hiç okumamışlar daha iyi noktada çünkü işi biliyorlar
- +1 yıl
yo alakası yok, herkesin 24 saati var.
kimisi 10 saat uyuyor. kimisi 10 saat işe gidiyor. 4 saat yemektir gidiş geliş vs. ona ayırıyor.
kimisi kendisini geliştirmeye 5 saat ayırıyor. bu yetmez diyerek uykusundan 1 saat eksiltiyor. 1 ayda 24 saat kazanıyor. bu 24 saati iyi değerlendiren, günde 5 saatten 6 saate çıkarak, aslında 150 saat yerine 180 saat kendisini geliştirmeye adamış oluyor. bir işte uzmanlaşmanın da 10.000 saat kuralı vardır. 10000 saat bir işle meşgul olduysan o işte bilimsel olarak uzman sayılıyorsun. bu rakama gelmek için 6 saat harcayan biri, 5 yılda o işin uzmanı oluyor. 6 saat deyip geçme, 6 saat yeni şeyler öğrenmek için çok fazla bir süre. motivasyonu korumak için de aynı şekilde. ben kütüphaneye gidip geliyordum pandemi öncesinde. istisnasız her akşam kütüphaneye gidiyordum. herhangi bir yerde çalışmıyorum diye de akrabalarım elimde çantamla kütüphaneye gidişimi görünce "iş adamı" diye dalga geçiyorlardı. ben aldırış etmeden gidiyordum, 4 saat, 6-7 saat çalışıyordum gidebildiğim yere kadar hiç boş yapmadan. gece 12 de eve geliyordum. tam 1 sene boyunca böyle çalıştım. ortalama 5 saat çalışmış olsam, ben o 1 senelik süreçte ayda 2 defa gitmemiş olsam, 28*5*12 hesabıyla, 1600 küsür saat ediyor ben bu işi öğrenmeye vakit ayırmışım. sadece 2019-2020 arasında. - +1 yıl
hiçbir zorunluluğum yoktu kimse bana git ders çalış şunu bunu yap demiyordu. ailemi dinleyip bir yerde garsonluk yapabilirdim. cebime giren 3 kuruşa da şükür diyebilirdim. ama bunu yaparsam benden hiçbir cacık olmayacağını da biliyordum. çünkü ortaokulum lisem zaten bu şekilde geçti iş okul ev iş okul ev. bu süreçte kendini geliştirmeye vakit bulamıyorsun. ben kendimi kapattım arkadaşlarımdan uzaklaştım. 2 sene kadar kimseyle konuşmadım. sonucunda ise şu an başladığım yerde çalışıyorum. son 1 senedir çalışıyorum. yani 3 senedir yazılımla ilgileniyorum. günde şu an 8-10 saatim yazılımla geçiyor. yani işimi yaparken aslında hem para kazanıyorum hem kendimi geliştiriyorum. hem de otomatikman maaşım da artıyor. yani okula gitmiş gitmemiş birisi, bir önemi yok. boş vaktini işinde kendisini geliştirmeye adıyor mu? bu tamamen ilgi merak yetenek o alana bir sevgi beslemek, anlama ihtiyacı duymak ve bunun için çaba sarf etmekten ibaret. bu her şeyde böyle. adam dillere merakı vardır. sorsan matematik öğretmenidir. ama 3-4 tane dil biliyordur. nereden olabiliyor böyle bir şey? adam boş vaktinde açıyor merak ediyor inceliyor dersler satın alıyor.
- +1 yıl
yabancılarla konuşuyor. bir şekilde oluyor. öğreniyor diye kimse para veriyor mu? vermiyor. zaten bir iş para için de yapılmaz. onu söyleyim yani sana. ben bu işi yapıyorsam, sıkıntılarına katlanabildiğimdendir. öyle herkes bir işin n sıkıntılarına katlanamaz. bizim işimiz tamamen sıkıntılar problemler üzerine. ben sabah oturuyorum akşama kadar problem çözüyorum. hatta bazen çözemiyorum bile ama devam ediyorum denemeye. biri geliyor bana bir soru soruyor sınıftan ya da sosyal çevremden. diyorum ki şuraya bak oradan araştır öğren yap. adam diyor ki sen yapıver. ya da gidiyor 1-2 saat sonra baktım yapamadım. sen el atıver diyor. işte böyle insanlardan , bir s*kim olmaz. anlatabiliyor muyum. bir b*k olmaz. bu kadar net. çaba sarf etmiyor bu insanlar. okula gidip geliyorlar ama bu onların mesleği olacak bunu kavramış değiller. bunu kavrayamayan adam, gider manav olur portakal satar, soran olursa da iş yok der. tamam ülke harika değil şartlar mükemmel değil ama teknoloji gelişti.
- +1 yıl
dünyaya çalışabiliyorsun artık. işin her neyse dijital olarak onun hizmetini sunabiliyorsun. en basitinden youtube hesabı açıyorsun bildiklerini ders haline getiriyorsun. ilgisi olanlar toplanıyor onlar izledikçe sende kazanıyorsun. adam udemy hesabı açıyor 10.000 kişi satın alıyor. 2-3 liradan hesap et, 20k alıyor pasif gelir. ingilizce biliyorsa gidiyor youtube da ingilizce anlatıyor. hesabına geçen para 2-3 tl değil, 4-5 dolar oluyor. çünkü türk insanının maddi bir karşılığı var. amerikalı bir insanın maddi bir karşılığı var. youtube diyor ki sana amerikalı izlerse 1 dolar, türk izlerse 10 kuruş diyor. çünkü türk insanı fakir. bir şey alamıyor zaten. ne kadar reklam yaparsan yap. ama amerikalı zengin. ya da doktorsun, alman vatandaşını tedavi etmekle türk vatandaşını tedavi etmenin maddi bir karşılığı var. o adam 50 tane adam muayene ediyor günde. bizimki 500 tane. alman 100 birim kazanıyor, türk 10 birim. demek ki neymiş? alman vatandaşı türk vatandaşından kat kat daha değerliymiş. öyleyse ne yapacaksın? türk vatandaşına değil, alman amerikalı vatandaşa hizmetini satacakmışsın. yaptığın işten para kazanmak istiyorsan, yapacağın budur.
+1 yılEvet canım benim insanlar eğitimini küçük görecek. Çünkü cahil bir toplumumuz var. Sen önüne bak kendini geliştiri, kendi hedeflerine ulaştıktan sonra insanlar ne dediği umrunda olmasın. Kolay gelsin...
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim kolay gelsin sadece senin için geçerli değil, herkes herkesi küçümsemeye bahane arıyor:)
+1 yılÜniversiteler iş ve işçi bulma kurumu değildir... Kendini geliştirme ve bilim kurumudur. Kendini geliştirdiğin alan dışında da iş yapman mümkün uzmanlığımın dışında bir alanda çalışıyorum mesela.. ya da mesela mühendislik okuyup şu an çiftlik sahibi onu işleten arkadaşım var babanın işini devam ettireceken.. Onla ilgili 2 yıllıkra olur.. İlgisizde olabilir farı etmez
21 Yorumla
Soran+1 yılHerkes sizin gibi düşünse keşke şu an öğrenmedigim bir çok şey öğrenip kendimi geliştirdiğime inanıyorum
+1 yılSağlık bölümü ise fena değil, benim arkadaşım 2 yıllık sağlık bölümü okudu hemen atandı. Şu an 21 yaşında 7 bin TL kazanıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKendi iş yerimiz var amacım onu devam ettirmek geliştirmek turizm ile alakalı bu yüzden turizm ve otel işletmeciliği tercih ettim
- +1 yıl
İşin hazırmış o zaman oku, ama okurken orada çalış mutlaka
Soran+1 yılSezonluk olduğu için yazları orada oluyorum kışın boş geçiyor
+1 yılÖnemli olan iş imkanı olan bir bölümü okumak bence. Dört yol okuyup iş bulamayan düşük maaşla çalışan çok insan var.
01 Yorumla
Soran+1 yılBende bunu söylüyorum şu an 4 yıllıklarda işsiz
+1 yılEvet görülüyor ben de şahsen önemsiz buluyorum. Lisans bile kıymetini kaybetti sayılır artık. Üni okumaktan kolay bi eşy yok şu an ülkede.
00 Yorumla
+1 yılNe alaka 2 yıllık dahi insanların hayatında çok şeyler değiştirebiliyor
00 Yorumlakendi iş yerin varsa boşa okul okuyup zaman kaybetme
01 Yorumla
Soran+1 yılBazen öyle düşünüyorum
+1 yıl2 yıl veya 4 yılı kalmadı herkes atanma peşinde
00 Yorumla
+1 yılNe is yerin var?
01 Yorumla
Soran+1 yılPiknik alanı orayı geliştirmek istiyorum kahvaltı bahçesi vs
Bolumune gore degisir
02 Yorumla
Soran+1 yılİş yerimiz turizm ile alakalı olduğu için turizm ve otel işletmeciliği tercij ettim
+1 yılKendi işiniz olduğu için sorun olmaz
00 Yorumlayo ne alaka
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası