Öncelikle 8 Mart Kadınlar Gününüzü kutluyorum fakat kadınlar sadece bir gün değil, her zaman özeldirler. Türkiye'de kadın olmak zor mu? Bir erkek olarak bence zor. Nedenine gelecek olursak, gece dışarıda rahat bir şekilde gezemeyen, gezseler bile fiziksel olarak olmasa da, göz tacizine maruz kalan ve ya sözlü tacize maruz kalan bir çok kadınımız var. Kadın cinayetleri özellikle çok ama çok can sıkıcı bir durum. Özgecan'ı unutmadık, Pınar Gültekin'i de unutmadık ve daha ismini sayamayacağımız, vahşice katledilen kadınlarımızı da unutmadık. En çok sizlerin kadınlar günü kutlu olsun. Sizlerden özür dileriz. Sizleri koruyamadık.
Türkiye de değil bir tek. Dünyanın her yerinde kadın olmak zor. Cahiliye döneminde bile kız çocuklarına/kadınlara değer verilmiyordu biliyorsunuz. Hala devam ediyor bu durum. Hala kız çocuğunu evlat olarak görmeyen, değer vermeyen cahiller var. Okumazsa çalışsın, çalışmazsa evlendirelim kafasındalar. Ailelerinden eziyet gören kız çocukları, evlendikleri zaman da eşlerinden aynı eziyeti görüyorlar. Döngü devam ediyor, kadın da kız çocuğuna hamileyse aynısı o çocuğun da başına geliyor maalesef.
Gün geçmiyor ki yeni bir haber çıkmasın, insanlık olarak öyle kötü bir duruma getirildiki, kişi karşısındakini cidden tanıyamıyor, gerek fiziksel gerek psikolojik, şiddet, hazımsızlık, yaralama ve cinayet, tecavüz, kaçırılma hepsi mevcut, kadın değilim ancak belirli bi kesim o kadar anlayışsız ki birbirine gerek kadın gerek erkek hatta ülkemizde insan olmak bile artık çok zor.
Özgecan.. çok üzülüyorum seni ve diğer öldürülen kadınları düşündükçe. Ve korkuyorum, kendim ve neslim için. Kadın olmak yeterince zorken ülkemiz bunu daha da zorlaştırıyor.
Yaşadığımız toplum içinde hem kadın hem erkek hem cocuk hem yaslı olmak zor. Dünya çirkinleşti ve kötülük dolu. E birde uygulanmayan bir adalet varsa. Her şey cıkmaza giriyor. Kaos.
Eyleme dönüşmeyen hiçbir duyguya saygı duymuyorum artık Bugün #8martdünyakadınlargünü Ama Yarın yine kadınlar öldürülmeye istismar edilmeye yok sayılmaya devam edecek...