Ağlıyorum resmen. Sırf doğum iznine çıkacağım diye benim yerime başkasına terfi verdi patron. Bu resmen haksızlık, benim hakkımdı o terfi. Gecemi gündüzümü vererek çalıştım ben o şirkette. Dava açsam kazanır mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kendini patronun yerine koy birini terfi ettireceksin ve terfiden sonra bu çalışan en az 6 ay işe gelmeyecek bu terfinin anlami kalır mı birini niye terfi ettirirsin fazla sorumluluk verip işleri o yurutsun diye aynı şekilde bi erkek çalışan da terfiden sonra askere gidecek olsa o da terfi ettirilmezdi
Evet terfi için sen daha doğru kişi olabilirsin işleyişi daha iyi yönetebilecek olabilirsin ama orada olmadığın zaman bunu nasıl yapacaksın
Hayal kırıklığını anlamıyor değilim ama burada cinsiyet farkından baska bi sebep olduğunu düşün buna kafayı takip kendini heba etme nasipse ilerde illa ki senin olur öyle ne terfiler00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ben de bir işveren olarak bir yorumda bulunayım.
1- Terfi alıp almamanın buna bağlı olduğunu nerden bilebilirsin. Bu sana açıklama olarak yapıldı mı? Evet sen çalıştın ama ya o da çalıştıysa?
2- Doğum izni birkaç gün olan bişey değil. Doğum öncesi ve sonra olmak üzere minimum 4 ay. Sonrasında ücretsiz izin isteyip istemeyeceğin ise belli değil. 4 ayın sonunda aynı işe ve işyerine dönüp dönmeyeceğin belli değil. Dönerim diyebilirsin ama dönmeyeni çok gördük.
3- Erkekler de şu an sadece 6 ay askerlik yapıyor ama aynı malum sebeplerden terfi almayı boş ver işe bile alınmıyor.
Siz işyerilerini ne zannediyorsunuz anlamıyorum. Bütün patronlar oturmuş sürekli para sayıyor, Canı isterse de bir kısmını size veriyor, istemezse gidip kendine boğazda yalı falan alıyor sanıyorsunuz sanırım. Şu an %3, %5 küçük bir kesim dışında bütün patronlar sermayelerini eritmeden şirketlerini ayakta tutma peşinde. Eğer işinin gerektirdiği devamlılığı sağlayamayacaksan işin durmaması için patron doğru kararı vermek zorunda. Duygusal davranan batar. Piyasanın duygusu yoktur. O yüzden iş dünyasının içinde olup da duygusal kararlar beklemeyin.31 Yorumla
Yorumları şaşırarak okudum özellikle kendini bilmez bazı kadın yorumlarını! Ne demek terfiden sonra çocuk yapsaydın. Kimsenin kimsenin özel hayatina karışmaya, laf söylemeye hakkı yok. Çocuk doğurmak temel bir hak, doğum izni de öyle. Sırf bu sebepten hakkı yenildiyse buna sebep olan kişileri kınıyorum.
Ne yazık ki ülkemizde adalet kadınlardan yana değil, kazanacağını çok düşünmüyorum. İnşallah çok daha iyi bir şirkette istediğin pozisyonda çalışırsın.019 Yorumla- +1 yıl
boş yapma ne demek kimse özel hayata karışamaz eğer işini engelliyorsa bal gibi de karışır işveren
çocuk doğurmak temel bir haksa işverenin işin devamlılığını sağlamak için sürekli çalışan bir işçiyi terfi ettirmesi de hak
kimse çocuk doğurmasın demiyor ama bir işte çalışıyorsan o alacağın doğum izni süresince ne olacak? neden böyle bir iş kaybına girsin işveren
çocuk her zaman olan bir şey sanki ilk kez böyle şeyler oluyormuş gibi davranmanız çok saçma bunu bilmesine rağmen neden terfi almadan çocuk yapıp sonra burada ağlıyor - +1 yıl
@çikolataçikilop asıl sen boş yapma, daha ne iş yaptığını bile bilmiyorsun nereden biliyorsun işlerin aksayacagini?
- +1 yıl
polyannacılık oynamaya devam et sen
- +1 yıl
@çikolataçikilop bu yorumu yapan bir kadın inanamıyorum zihniyetinize... çok yazık..
- +1 yıl
@Manifalitikko bunun kadınlıkla erkeklikle alakası yok eğer devlet çalışanı değilsen ya ev kadını olup çocuk bakacaksın ya da özel şirkette tamamen işe vereceksin kendini öyle çocukta yaparım kariyerde lüksü yok kendinizi acındırmayı kesin çocuk planlı yapılan bir şey birden ortaya çıkmıyor
siz nasıl ailenizi düşünüyorsanız özel sektörde işi için en iyisini düşünüyor 16 haftalık tatil ve iş kaybı mantıklı mı bu? lütfen duygularınızı her yere katmayın bunun annelikle kadın olmakla bir ilgisi yok - +1 yıl
@çikolataçikilop nasıl bir ataerkil kafa ile büyüdün sen devlette değilsen ev kadını olup çocuk bakacaksın ne demek ya. Yazık gerçekten sizin gibi zihniyetler yüzünden bu haldeyiz. Daha hem cinslerimiz bu zihniyetteyse çok normal erkeklerin bu zihniyette olması.
- +1 yıl
ya gerçekten haklı olduğunuzu falan mı sanıyorsunuz siz neyin kafası bu
mantıklı düşünen herkes benimle aynı düşünür
erkekler eşek gibi çalışıyorlar izinsiz tabi ki ona verecek terfiyi siz de çalışın aynı şekilde alın
kimse kadın erkek ayrımı yapmıyor çocuk doğuracağım diye tutturan sizsiniz hem çocuk hem iş olmuyor işveren hayrına çalıştırmıyor seni çocuk olduktan sonra 4 ay izin kullanıyorsun bir de ondan sonrası var iş performansın aynı olacak mı?
duygusal düşünmeyi kesip bir objektif bakın olaylara ya
dediğimde de bir şey yok ayrıca öyle
devlette çalışıyorsan iznini kullanır yine geri dönersin garanti iş ama özelde öyle bir lüks yok çünkü devletin işi sürekli ama özelde yarın ne olacağı belli değil işveren neden işi için en iyisini seçemesin
bu kadar bencil düşünmeyin en çok siz çekiyorsunuz en çok siz biliyorsunuz aynen - +1 yıl
@çikolataçikilop sana burada sayfalarca açıklama yapabilirdim ama bunun için ne yazık ki sana ayıracak vaktim yok:) at gözlüklerini çıkarmanı tavsiye ederim 🕺🏻
- +1 yıl
@Manifalitikko son kez yazıyorum size bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama madem duygusallıktan vazgeçmeyeceksiniz ben de o konu hakkında yazayım.
çocuk doğduktan sonra annenize ya da bakıcıya bırakıp işe dönmeyi mi düşünüyorsunuz?
eğer doğurduysanız belli bir yaşa kadar siz ANNESİ olarak yanında olmalısınız sizden başka biriyle günün çoğunu geçirmesi sağlıklı mı? okula başlayana kadar yani nereden baksan 6 yıl boyunca çocukla ilgilenmeniz gerekiyor hadi 5 olsun bu süre boyunca kendi çocuğunu kendiniz yetiştirmek yerine işe gitmeyi mi düşünüyorsunuz? gece uyutmayacak, yorgun olacaksınız performansınız düşecek, aklınız evde kalacak vb. çocuğu doğurmakla bitmiyor yani olay o yüzden ya çocuk yapmadan tamamen kariyere odaklanacaksın ya da çocuk yapıp 3-4 yıl işe ara vereceksin ki bu büyük kayıp anlatmak istediğim bu neyini anlamıyorsunuz
yalnız anneler olabiliyor onlara lafım yok ama onun haricinde evli olup da çocuk doğurduktan sonra çalışmaya devam ediyorsanız saçma
madem tek maaşla yetinemiyorsunuz mecburi çalışmanız lazım neden böyle bir ortama çocuk getiriyorsunuz bu yazı uzar gider.
annelik, temel hak, çocuk falan diyorsunuz bir çocuğun annesiyle büyümesi de temel hak
çocuk istiyorsanız bir şeylerden feda etmeniz gerekiyor
inatla ben çocuk doğduktan sonra çalışacağım deseniz bile zaten en az 4 ay izin kullanıyorsunuz
iki iş bir arada olmuyor - +1 yıl
@çikolataçikilop allah bu cehaletten ve senin gibi ortadoğulu zihniyetlerden acilen kurtarsın ülkeyi🤗
- +1 yıl
@Manifalitikko 😂😂😂😂😂aynen ben cahilim çünkü doğruları söylüyorum en modern sizsiniz çünkü bencilce düşünüp biz kadınız deyip her şeyin ayaklarınızın altına serilmesini istiyorsunuz
böyle devam edin - +1 yıl
@çikolataçikilop evet çünkü biz piremsesizzz sen kölesin 🤣
- +1 yıl
@çikolataçikilop öncelikle benim çocuğum yok evli de değilim ikide bir çocuk yapıp şöyle mi yapacaksınız vs diye kuruntu cümleler kurma. Ayrıca çocuk tek başına yapılan bir şey değil. Babada çocuğun başında kalabilir. Babalar için de bu izinler var, eğer bu izni anne kullanmazsa babada kullanabiliyor. Tabi senin gibi cahil zihniyetler bunu bilmez. Önce biraz araştırın öğrenin yasaları. Çocuk bakmak sadece annenin görevi değil aynı zamanda babaninda görevi. Müdür olarak başa getirilen kişinin eşi doğum yapınca belki çocuk iznini o kullanacak nereden biliyorsun? Veya o kişi soruyu soran hanımefendi kadar bilgili değil belki işinde. Bunları bilemeyiz. Ben o kişiler hakkında değil senin gibi cahil zihniyetler hakkında yorum yaptım!
- +1 yıl
benim de çocuğum yok ne alaka olabilitesi yüksek şeyler hakkında konuşuyorum
baba mı başında durup büyütecek güldürmeyin beni o emzirir artık neyse kendinizi kandırmaya devam edin
hem erkeklerden kaçı kullanıyor babalık iznini sanki - +1 yıl
@çikolataçikilop baba başında durup neden büyütmesin? Süt sağma ve depolama diye bir şey var ama o kadar cahilsin ki onu da bilmezsin sen kafan bunu idrak etmeye basmamis ne yazık ki. Aklına direk erkek nasıl emzirir gelmiş yazık.
- +1 yıl
ne kadar sığ bir insan olduğunu kendini açıklamak yerine bana hakaret ederek gösteriyorsun zaten ya da doğrusu kendini açıklayamıyorsun çünkü mantıklı bir tarafı yok
kendi kendine kudurarak bana hakaretler savur cürmün kadar yer yakarsın
şımarıklığı bencilliği modernlik sanmayın
süt sağacakmış baba evde durup çocuk bakacakmış aynen - +1 yıl
neyse asla ortak noktada buluşamayacağız zaten daha fazla tartışmaya gerek yok
iyi günler size - +1 yıl
@çikolataçikilop sadece gülüyorum sana 🤣
Özel sektörde devamlılık esastır. O kadar sinir olurdum ki bu cümleye. Peki benim emeğimin zayi olması neyin esası diye çok yıpratmıştım kendimi. Hesap bile sormuşluğum, istifa yazmışlığım var bu yüzden. Ama gel gör ki, o cümleyi kuran olup, istifa almak durumunda kaldığım oldu. Yönetici olmak bazen bunu gerektiriyor, savunmasak bile.
Neyse ki o kaos ortamından sıyrılıp 8-17 mesaiye tabii olduğum dingin bir işim var şu an 🙏00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
30
Cevap
53Cevap
+1 yılmaalesef ki terfi işlemlerinde dava etme hakkına sahip değilsin gadası
00 YorumlaTüm patronlarin söylemese de içinden geçirdiği ve uyguladığı konu. Kadın evlenir kocası çalıştırmak istemez, kadin dogurur işler aksar, kocasının tayini çıkar kadın şehir değiştirir, çocuklarına bakmak için ev kadını olmayı seçer... gibi türlü dayanakları var maalesef. Sana yazılı olarak böyle bir gerekçe sunmadigina göre, bir hak iddia edemezsin. Kadınların is hayatındaki geleceğini bile siyaset belirliyor. Kadin evde otursun çocuklarına baksin diyen zihniyetlerin egemen olduğu bir ülkedeyiz. Oy verirken tüm kadınların aklına getirmesi dileğiyle...
12 YorumlaBazı kadınların yorumları beni dehşete düşürdü, coğrafya olarak zaten kadına baskı en üst noktada iken, bir de kadınlar diğer kadınları ezmek için birbiriyle yarışıyor.
Doğum yapmak senin hakkın ve bu sebepten senin yerine başkasını terfi ettirmeleri hem suçtur hem de insanlık dışı, medeniyetsiz bir davranıştır.
Eğer bu sebepten terfi ettirilmediğini ispatlayabilirsen bence davayı kazanırsın, ama bunu bir avukat ile görüş mutlaka, işin sadece hukukçuların bilebileceği detayaları vardır.10 Yorumla
+1 yılÖzel sektör senin duygusallığına bakmaz.
Devamlı çalışacak insanlara ihtiyaç vardır.
Ki eğer doğuma 8 hafta kala bu izne başlarsan doğumdan sonra 8 hafta daha bunu devam ettirirsen 16 hafta eder.
4 ay seni mi bekleyecekler?
Özel sektör devlet malı değildir. Özel sektör patronların. İster Çingeneyi müdür yapar ister seni aynı rütbede bırakır.
Bende senin patronlarının yerinde olsam bende seni o rütbeye çıkarmam.
Babalarının hayrına mı çalıştın, ücret karşılığı çalıştın.
Ücretini beğenmiyorsan da defol git durma o şirkette.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDavalar fikirlere göre değil, kanıtlara göre sonuçlanır.
Alman gerektiğini düşündüğün terfi "sınavla" kazanılan veya "somut bir performans ölçütü" olan bir pozisyonsa ve de sen bu sınavdan daha yüksek not aldıysan dava açabilirsin.
Veya patronun şahitler huzurunda senin "hamileliğin nedeniyle" atama yapmadığını beyan etmişse yine davayı kazanırsın.
Diğer türlüsü iddiadan öteye geçmez.
Her durumda vicdani olarak hatalı bir karar. Profesyonel iş dünyasında her zaman vicdanı kararlar alınamıyor maalesef. Bazı pozisyonların kritik önemi nedeniyle öncelik devamlılığa verilebiliyor.
5 yıldır yöneticilik yapıyorum. Birçok atamanın altında imzam var, bazılarında aldığım kararlar vicdanımla çelişiyor. Ancak bugün olsa yine aynı kararı vermek zorunda olduğumu da biliyorum.00 Yorumla
+1 yılHukuk sistemi işleyişi hakkında kimsenin fikri yok, bazen emsal durumlar da olabiliyor.
Hakkının peşinde koşmanı öneririm iyi bir avukat bulabilecek durumdaysan yoksa iş uzar gider.
Kadın olunca anne oluyor vs diye bizleri çok geriye atmaya, elemeye çalışan yerler var. Çok üzücü bu çağda bunlara maruz kalmak maalesef 😓😓30 Yorumla
+1 yılBir işveren olarak söylüyorum: Hiçbir işveren aptal değildir. Sana göre hak etmeyen biri de olsa işverenin bakış açısı seninkinden daha geniştir ve onun hak ettiğine inanıyorsa onu terfi ettirir.
Ayrıca dava açsan bile bunu ispatlayamazsın, üstüne işini de kaybedersin. Kaldı ki iş mahkemeleri haksız terfi ettirilme gibi konulara bakmaz.10 YorumlaÖncelikle senin adına üzüldüm keşke adaletsizlik olmasaydı. Ancak böyle durumlarda kanıt isterler.
Beni değilde neden onu terfi etti diye patrona kimse hesap soramaz neticede adam yaptım der öyle uygun gördüm der.
Senin olman gerekiyorken başkasına seçilmesinin nedeni cinsiyeti dayandığını bir şekilde kanıtlamak lazım00 YorumlaYalnızca bu sebepten kazanamazsın. Emsal teşkil edecek bi dava da yok bu konuda. Terfi hakkı işverene ya da işverence yetkilendirilmiş amir/müdür.. insiyatifine ve değerlendirmesine verilmiştir. Sözleşmede terfi tayin ve atamalarla ilgili açıkça bir madde yoksa hiçbir itiraz geçerli olmaz.
00 Yorumlaheyy rahat ol biraz, sen daha müthiş bi durumun içindesin, hamilesin ve karnında taşıdığın can bu dünyayı değiştirebilir, tamam çok çalıştın karnın burnunda ne çileler çektin ama bilinmedi ama sen kaybeden değil kazanan oldun bunu görmüyor musun? şimdi üzülmeyi bırakıyorsun cunki karnındaki can sen üzülünce oda üzülür mazallah ona bisey olur, önce ailen gelir bunu sakın unutma 😊
00 Yorumla
+1 yılBence ortada bir haksızlık yok, bir işyeri her halükarda çalışmaya devam etmeli zira o işletmeden ekmek yiyen başka bir çok insan daha var, devamlılık esasına göre yönetilir şirketler, içinde bulunulan duruma göre devamlılık gözeterek bir karar verilmiş.
00 Yorumla
+1 yılGeceni gündüzünü vererek başkasının daha da zengin olması için çalıştın. Yazık sana ve senin gibi modern kölelere. Patron diyorsun hak diyorsun. Bu iki kelimeyi aynı cümle içinde kullanıp çözüm bekliyorsun. Sana tavsiyem her zaman kendine yatırım yap, kendini geliştir. Ufkunu genişlet, kimseden bu kadar beklenti içinde olma. Dava açmayı düşünmen de ayrı komik. Hiç bir sonuç alamazsın.
10 Yorumlaben hamile kaldım diye işten çıkarıldım, terfi işleri ayrıca kadın olmanla doğum iznine ayrılacak olmanla ilgili değil patronu/müdürü en çok yalayan terfi alır özel sektörde böyledir devlettede dayısı olan terfi alır
30 Yorumla
+1 yılTerfiyi senin hak ettiğinden nasıl bu kadar eminsin sana terfi vericem vs dedi mi? Eğer dediyse şahitin kanıtın vs varsa dava aç kazanırsın ama yoksa kendi kendine gelin güvey olduysan boşa uğraşırsın.
00 Yorumla
+1 yılOncelikle bunu ispatlamsn gerek... Nasil ispatlarsin bilmiyorum.
Ikincisi davayi actigin gun kapinin onundesin , dava acmak medeni olarak karsindakine savas acmak olarak dusunulur...
Secim Senin...00 Yorumla
+1 yılTerfi edip ettiğin koltuğu boş bırakacaksın ki sen yönetici olsan aynı tutumu sergilersin. Dava açsan da tazminatını verip iş akdini fesheder. Ayrıca kazanamazsın
10 YorumlaBen patron olsaydım bir anneyi terfi etmek bana daha mantıklı gelirdi. Çünkü ailesi olan insan daima çalışmak zorundadır. Aileyi geçindirmek ve çocuğu en güzel şartlarda yetiştirmek ve hayata hazırlamak için canla başla mücadele eder. Bu tutumlar da işte verimliliği arttırır. Çok istisna bir durum olmadıktan sonra ben böyle düşünüyorum.
118 Yorumla- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun, bence tam tersi kadınlar her zaman çalışmaz, ama erkekler her zaman çalışabilir
- +1 yıl
Kadın çalışmak zorunda değil. Ailenin geçimini erkek düşünsün ya da ona göre evlenilir.
- +1 yıl
aynen kadın çalışmak zorunda değil
- +1 yıl
Çocuğuna servet bırakacaksa doğururum herkes erkekliğini kadınlığını bilsin yeter artık
- +1 yıl
Bencede
- +1 yıl
Kadın çalışınca kadınlığı mı azalıyo vay anasını ya. O zaman eşinin işte çalışmasına karışmayan erkek de erkek olmuyor. Erkekliğiniz kadınlığınız ne kadar hassas, aman dikkat edin elinizden gitmesin şdmxmsm
- +1 yıl
Kadın niye calisamasin pardon? Herkes sizin gibi erkek eline bakarak yaşamak zorunda değil bunun kadınlıkla da alakası yok. Kendi adınıza konuşun @feyziiihüsnü
- +1 yıl
madem erkeğin eline bakmıyorsunuz o zaman boşandığınızda niye nafaka istiyorsunuz bal gibi de erkeklere muhtaçsiniz niye kadınlara zorunlu askerlik yok madem bu kadar eşitiz askerlik yapsınlar o zaman, neden en ağır işlerde erkekler çalışıyor , kadınlar neden çalışmıyor, kadınların geneli masa başı istiyor kolay olsun , evi geçindirmek erkeğin işi kadının değil , kadınlar her işi yapamazlar , ama erkekler her işi yapıyorlar , bunun için evi geçindirmek erkeğin işidir.
- +1 yıl
Kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Tabi ki çalışacak tabi ki çocuk doğuracak. Kadınız çocuklarınızı biz yetiştiriyoruz. Güçlü bir anneye sahip olmak ile güçsüz birine bağımlı bir anneye sahip olmak çok şey değiştirir. Çocuklar anneleri örnek alır. Bu yüzden kadınlar güçlü olursa dünya yaşanılabilir olur.
- +1 yıl
Sana laf anlatmaya calismicam magarana girme vaktin gelmedi mi @adamımademederim
- +1 yıl
o mağaraya senin girmen lazım benim değil.
- +1 yıl
Senin kadınlıkla alakan yok bence git erkeklik yap erkeğini ve çocuklarını koru hahah
- +1 yıl
@nisazümra ah kardeşim senin nasıl bi asalak hayal dünyan var çalışmayan anne bağımlı çalışan bağımsız mı sanıyosun çalışmayan anne serveti olduğu için çalışmıyor yani çalışandan daha özgür
- +1 yıl
Kanka insanlar zengin. O senin çalışmak dediğin maaş, bazı değerli kadınların kocasının kredi kartıyla aldığı tek çanta
- +1 yıl
He he bu soruyu soran kişi ne kadar alıyordur sence? Kocasının değil patronunun emrinde
+1 yılŞikayetçi olduğunda bu terfiyi doğum iznine değil maalesef ki başka yerlere dayandıracaktır. Elinde bununla ilgili bir kanıt olmadan başvurursan sadece kendini yorarsın.
10 Yorumlabence adil davranmışş.. ben de aynı seviyede olan iki cinsten erkek olanı terfi ettirmeyi seçerdim.. konu kişisel değil işin sürekliliği... para vereceksem dünün önemi yok geleceğin önemi var..
10 Yorumla
+1 yılHerkes kendi çıkarını düşünür hem kimi kime şikayet ediyorsun
40 Yorumla
+1 yılhamile olduğunu düşünüp seni daha fazla zorlamak istememiş olabilir bir de çocuk doğunca yeterli enerjiyi veremeyeceğini düşünüyor sanırım
20 Yorumla
s +1 yılİspatlarsan kazanırsın ama bunu ispatlaman çok çok zor, adam öyle bişey yok dediği zaman onu dikkate alırlar çünkü bu tarz manevi şeyleri ispatlamak imkansıza yakın
00 YorumlaÇalışma ve iş durumuna etki edecekse herkes aynısını yapar sonuçta çalışansin işyerinin ortağı değil uzun süre orada olmayan birini neden yönetici olarak seçsin
00 YorumlaDoğum iznine ayrılacaksın senin iş yükünde başkasının sırtına binecek sen evde maaşını alacaksın o şahıs da iki kişilik iş yapıp aynı maaşı alacak peki bu adil mi
00 Yorumlaİyi ama senin dogurman patronunun sorunu değil ki adamın işleri aksayacak onun sorunu o yani ne yapsin
10 Yorumla
+1 yılYar saçların lüle lüle terfi sana güle güle diye bir şarkı var sana uyarlanmış hali
İkinci seçenek ise hem kariyer hem çocuk olmuyormuş demek ki10 Yorumla
+1 yılHic bir sonuc alamassin ayrıca sen doğum iznine cikinca sirket e faydan mi olacak sirkette isler duracak veya islemeyecek
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada Finlandiyada olsan kesin kazanırdın ve o şirketin ismi karalanırdı. Türkiyedeki durumu da aşağıdaki yorumlardan anlayabilirsin.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır kazanamazsin, adam haklı, sende doğurmasaydin
40 Yorumla
+1 yılBak işletme bunu sen kadınsın diye yapmıyor
Işletme kendi yararına bakar20 Yorumladaha önceden bende böyle bir şeyi yaşadım, şikayet edeyim dedim ama şirket içi kararlara karışmıyorlar
00 Yorumla
+1 yılTerfi peşinde koşmasaydın daha değerli olurdun geceni gündüzüne neden kattın ki babanın işi mi? 3 kuruş para alıyorsun geceni gündüzüne katıyorsun.
00 YorumlaMaalesef kazanamazsınız çünkü mahkemeye verecek bir konu yok terfi konusu özel iş yerlerinde iş sahibine bağlıdır.
00 Yorumla
+1 yılBu terfi olayları şirket sahiplerinin ya da yönetim kurulların aldığı kurallar sorucu verilen bir ünvandır. Hiç bir şey elde edemezsiniz
00 Yorumla
+1 yılTerfide kurumsal bir kıstas veya sınav yoksa davayı kazanamazsınız. Emekerinizi çaldıkları için üzgünüm.
00 Yorumla
+1 yılMaalesef bu ülkede adalet olmadığı için sana hayırdan çok zararı dokunur. Masrafları ödeyip zarara geçersin.
00 YorumlaÇocuk olduktan sonra aynı verimde çalışmayacağın için yapmıştır ayrıca bu dünyaya çocuk getirmek nedir çalış ye iç gez hemde terfi alırdın
00 Yorumlaİs veren istedigine terfi verebilir bu onun kararidir. Bisey kazanamazsin bence. Savunmasi bile cok basit olur yeterli gormedim yeterli olan birini yaptim der. Ayrica bence dogru olani yapmis izne ayrilicaksin kim bakicak yerine.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendini patronun yerine koy. Bir kadın olarak hayal kırıklığını anlamıyor değilim ama bende patron olsam böyle yapardım.
30 Yorumla
+1 yılFeminist dişli bir avukat bul kazanirsin
İstediğinden daha fazlasini bile alırsın💪10 YorumlaDoğru olanı yapmış Tebrik ediyorum onu işte bu yüzden patron işte bu yüzden başarılı bir insan 👍
10 Yorumla
+1 yılişyerlerinde hep olan bir şey neye şaşırdın ki
terfi aldıktan sonra yapsaydın çocuk11 Yorumla
+1 yılBir şey çıkacağını sanmıyorum üstüne dava masraflarını da ağlayarak ödersin
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey olmaz. Boşa masraf edersin. Çünkü kanitlayabilecegin bir şey yok ortada
00 Yorumla
+1 yılHiç sanmıyorum kazanacağını sen görevdeyken seni çıkarıp başkasına görevi verse olabilir
00 YorumlaSenin yüzünden terfi edemedim diye bebek doğunca ondan çıkarma acısını ajbdbzv
00 Yorumla
+1 yılBir patron olarak düşünürsek izine çıkıcağın için terfini iznin bitince yapardım
00 Yorumla
+1 yılÖzel şirket sonuçta patron istediği terfiyi yapmakta özgür. Dava açsan da sonuç çıkmaz.
00 Yorumla
+1 yılTerfi almadan hamile kalmamak gerekiyormuş demek ilginç 🤔
00 Yorumla
+1 yılKazanamayız...
Çok üzücü ama iş dünyasında neredeyse her kadın yaşıyor bunu 🙄00 Yorumla
+1 yılAdam haklı evde yatacak bir kadına niye yüksek bir mertebe versin
00 Yorumla
+1 yılSenin hakkın olduğunu nereden çıkardın? Oldu canım nerede bir başarısızlık var hep ataerkil, cinsiyetçilik kelimelerine bağla bununla temellendir. Niye senin hakkında olduğunu göster de sana versin terfiyi
11 Yorumla- +1 yıl
Ge rizekalı mı bu işveren? Zaten yapacağı yanlış bir tercih ileride ona mal olacak.
Gizli Üye(36-45)+1 yılKazanamazsın. Terfiyi sen hakettiğini düşünüyor olabilirsin ama o oyle düşünmüyor da olabilir bu davalık bir konu değil
10 Yorumla
+1 yılAdam böyle bir şey yaptıysa vardır bir bildiği. Patronların geneli böyle işine yaradığın kadar iyisindir kendilerine maalesef
00 Yorumla
+1 yılKazanmazsım ayrıca yanlıs anlama ama bencede doğru secım sen doğum yapıp ucretlı ıznını kullanığ brlıde rapor alıp donene ladar 1 yıl gececek brn kamu kurumunda
10 YorumlaSenin doğum iznine çıkacağını biliyordu yani bile bile yapmış kazanabilirsin belki şahitlerin varsa. Özel şirket olunca bu zorlukları yaşamak normal. Devlet şirketi daha farklı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka sebepten vermiştir. Ağlama boşa. Çalıştığına şükret. Otur oturduğun yerde.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKazanamazsın çünkü adam haklı işi götürmeyi planlıyor 🤣
10 Yorumla
+1 yılAdam şirketi için mantıklı olanı yapmış seni terfi ettirmek zorunda değil
21 Yorumla
+1 yılSakın ha s.. retmeyi öğren takma kafana yaşasan daha kaç yıl yaşayacaksın, bazılarına yalaka lazım çalışan değil
00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Doğum iznine çıkarım diye patronum beni değil, bir erkeği terfi etti. Şikayetçi olsam kazanır mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat