Sevgilimi aşırı boyutlarda denebilecek şekilde çok kıskanıyorum, yok mudur kıskançlıkla başetmenin bir yolu? :S
Cevabın nedir?
Kıskançlığı ikiye ayırabiliriz; sağlıklı olan kıskançlık ve sağlıksız olan kıskançlık olarak.Sağlıklı kıskançlıkta, ortada eşinizi/partnerinizi kıskanmak için açık ve net kanıtlar mevcuttur.Örneğin, eşinizin cep telefonunda, başka bir insanla yapılan uygunsuz içerikli mesajlar bulabilirsiniz ya da eşinizi dışarıda bir ortamda başka bir insanla çok samimi bir şekilde görebilirsiniz.Bu durumda hissettiğiniz kıskançlık gerçek bir sebebe bağlı olan normal bir duygudur.
İkinci olarak bahsettiğimiz sağlıksız kıskançlıkta ise, kıskanmak için eşinizin bir şey yapmasına gerek yoktur. Siz, eşinizin herhangi bir davranışından, ya da gerçekte problem oluşturmayacak bir tutumdan eşinizi kıskanabilirsiniz. Bu duruma örnek vermek gerekirse, eşinizin yaşanan bir aksaklıktan dolayı eve geç gelmesi gerektiğinde, sizin bu durumdan bambaşka anlamlar çıkararak kıskançlık yaşamanız gösterilebilir.
Sağlıksız kıskançlık, ikili ilişkileri, hem kıskanan hem de kıskanılan için çekilmez hale getirir. Kıskanan insan, yaşadığı endişe, korku, öfke duygularının ateşinde kavrulurken, kıskanılan eş ise hayatının devamlı kontrol edilmesinden, kendisine karşı duyulan güvensizlikten ve kısıtlanmaktan dolayı psikolojik problemler yaşayabilir.
Kıskançlıktan Kurtulmanın Yolları...
İlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.
Bir an için aklınızdan geçen kıskançlık sebeplerine dair en kötü senaryonun gerçek olduğunu varsayın. En kötü ihtimalle neler yaşarsınız? En kötü ihtimalde yaşayacağınız şeyler gerçekten çok mu korkunç?64 Yorumla- +1 yıl
+1
En İyi Cevaplar
Şeytanın yarattığı bir gökkuşağı gibidir kıskançlık. İçinde siyahtan mora doğru her tür karanlık rengin kıpırdadığı bir gökkuşağı… Sevdiğin tarafından sevilmediğin endişesinin yarattığı keder. İstediğine dokunamamanın getirdiği huzursuz, yalnızlık duygusu, beğenilmediğine inanmanın yarattığı aşağılanma, bir başkasının sana tercih edildiğini düşünmenin getirdiği eziklik ve öfke... Alay edilme korkusu. Benliğine olan güvenini kaybetmenin sonucunda kendini değersiz görme. Bir başkasının beğenisine muhtaç olduğunu hissetmenin zavallılığı…
Bütün bu karanlık, bu yok edici duygular demirden bir kapak gibi kapanır üstüne. Kendini tutsak, kıskandığını özgür görürsün. Ne gariptir ki, seni sevindiren o gülümseyiş artık seni aldatmak için olduğunu düşünürsün. İşte bu sefer kuşkularına düşmanlık karışır. Bir insanın, birini hem sevip hem de ona düşmanlık duyması kadar taşınması zor bir duygu ikiliği inanın az bulunur.
Bunca olaydan acı çekmişsindir. Tek kurtuluş yolu şudur belki de; sevdiğini sevmekten, kıskandığını kıskanmaktan vazgeçtiğinde, çektiğin acının intikamından da vazgeçeceksin demektir!40 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 382 cevap paylaştı. Öncelikle kendine bi inandırmalısın.Sen kıskansanda kıskanmasanda hiçbişey değişmiyor aksine onu çok sıkıyosun.Belkıde kafanda üretiyosun yazıyosun onun aklında olmayan şeyleri aklına getırıyosun,guvensızlık hıssı verıyosun.Bunlar tbıkı ılıskıyı kotu etklıyo.Şimdi şöyle düşün.Çok güzel son model bi araban var nereye gıtsen dıkkat çekıyor.Herkes bakıyo fılan.Ama o araba senn.Yanı sadce ornek verıyorum :) sureklı kendıne telkın yap.o zaten senın ve senı sevıyo bu değişmez diye düşünceksin.Hergun kendıne söyle tekrar et.Kıskanmanın bıze zararı var,o zaten benım diye.Çok fazla sıkarsan bunalır zaten.Kıskanmadığın ılgılenmediğin zaman o senınle daha çok ılgılenır ışın bu yonude var.Dengeler değişebilir.Kendını tutmayı öğren.
910 Yorumla- +1 yıl
rica ederim :) bi çok arkadşımda gordugum sorun bu malesef.aslında bıraz rahat bırakıp ılgılenmıyomus gıbı yapınca denge degısıyo.bızım ıcın mucadele edıyorum kendımle ve kıskanclık yonumu torpuluyorum kavga etmeyelım dıye huzur ıcın flan dendiği zaman hatta daha fazla değerlenıyo kız.ama erkeği fazla sıkınca nefes almak ıster.ve buda ıyı sonuç doğurmaz malesef.
- +1 yıl
cidden psikoloji doktoruna git gitme ye müsaitsen bi sakinleştirici at hiç bişiyi tınlamıyosun :)
+1 yılsenın halını o kadar ıyı anlıyorum ki. bence bu aşırı sevgıden baglanmaktan kaynaklanıyor..ama aşıırısı gercekten cok kötü sonuclara yol acabılıyor. ornek ben sevgılımı cok kıskanıyordum aynı senın gıbı hep derdı bana ben senı sevıyorum bırak aartık su huyunu soğuyorum senden dıye ama yok ıste kendımı kontrol edemedım ayrıldık :( sana tavsıyem eger o kız arkadaslarıyla konusurken kıskanclık yapıp kavga cıkarıyorsan oradan uzaklas görme baska seylere yogunlas.. sende arkadaslarınla konusuyorsun erkek arkadasların var o anlayıs gosterıyor degıl mı mesela.. unutma o senı sevıyor :) hadı bakalım kolay gelsın..
23 Yorumla- +1 yıl
emınım o kızlar da kıskanclıktan çatlıyordur bence keyfıne bak :) o kadar kız arasından senı secmıs daha ne olsun onun için özelsın bunu bılıyosun :) boşuna keyfınızı bozmayın :)
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
54
Cevap
52Cevap
+1 yılkendine hakim olacaksın.daha başından belli etmeyecek triplere girmeyeceksin.kavga etmeyecek tavır takınmayacak sabırlı olacaksın.ortalık sakinleşince parlamadan sinirlenmeden öfkelenmeden bir sohbet edasıyla sorularını sorabilir cevap alabilirsin. konrtolsüz kıskançlık hasete dönüşmektedir. ateşin odunu tüketmesi gbi hasette defterlerindeki iyiliklerini-sevaplarını yok etmektedir.(aşkım o kadın kimdi sana öyle doya doya sarıldı öptü seni.? amcanın kızı falanmıydı.? dayının kızımıydı.? kimdi o.? gibi) eğer o kimdi çabuk söyle o sürtk seni nedne öptü yoksa aranda birşeymi var yoksa beni aldatıyormusun.? allah belanı versin ben bunu hak edecek ne yaptım gibi ters hareketler çok klasik ve insanı hep hataya düşüren hareketlerdir. tersini yapar güler yüzle sohbet edasıyla sorarsan yani tatlı dille sorarsan hem kıskançlık anındaki hatalarından dalayı tövbede edebilirsin. (allahım be ne aptalmışım ya kızcağızın günahını almışım )gibi sakin akılla bunlarıda farkedebilir ayıklayabilirsin. bunun için herşeyin başı sabır+iyi gözlem+artı başbaşa kalınca veya bir gün sonra sohbet tarzında sormaktır ve peşpeşe sormamaktır.
20 Yorumlaİlk olarak kıskançlığınızın türünü belirlemelisiniz. Yaşadığınız kıskançlık sağlıklı bir kıskançlık mı yoksa sağlıksız kıskançlık mı? Bunu belirlemek için, eşinizi nelerden kıskandığını düşünmeli ve gerçekten ortada ilişkinizi tehdit eden bir durum var mı değerlendirmelisiniz.
Eğer ortada eşinizi kıskanmak için net kanıtlar olduğunu düşünüyorsanız, bu durumu eşinizle konuşmalı ve birlikte bir çözüm yolu bulmalısınız.
Eğer ortada ciddi anlamda bir kanıt yok ve siz hala yoğun bir şekilde kıskançlık hissediyorsanız, yaşadığınız kıskançlık büyük ihtimalle sağlıksız bir kıskançlıktır.
Sağlıksız kıskançlık yaşayan kişiler, yaşadıklarının sağlıksız olduğunu belirleyerek ilk adımı atmış olurlar.Durumu tespit ettikten sonra, hangi durumların, sizi kıskançlığa sürüklediğini belirleyin.Bunlar, eşinizin başka bir erkekle/kadınla konuşması, eşinizin o gün eve geç gelmesi ya da sizin eşinizi telefonla aradığınız zaman telefonun meşgul çalıyor olması gibi durumlar olabilir.
Sağlıksız kıskançlığınızın sebeplerini belirledikten sonra, belirlediğiniz sebeplerin üzerine düşünüp, ana sebepleri bulabilirsiniz: Örneğin, eşinizin herhangi bir karşı cinsiyle konuşması gerektiği için konuştuğunu ve sizin bu sebeple eşinizi kıskandığınızı varsayalım.Bu durumda kıskanmanızın ana sebebi, sizin temelde eşinizin sizi yeterince çekici bulmadığı için herhangi bir insanla sıradan meseleler için konuşurken bile o insanı sizin yerinize tercih edeceği korkusu olabilir.11 YorumlaAşık olduğun insani çok fazla kiskanmak gayet normal sevgili olmanın ilk adini attiginizda herşey sifirdadir guvenirsiniz birbirinize inanirsiniz zaman içerisinde sen hata yaparsan ve sevgilin bu hatani ogrenirse sana olan inanci güveni doğal olarak azalır ama asik olduğu için ilk hatada bitirmeye getirmez, getiremez zaman içerisinde bu tur hatalar iki taraf içinde tekrarlanirsa ilişkide inanç güven kalmaz.
Bunun için birbirinizden ne istediğinizi bilmeniz lazim.
Örnek veriyorum birbirinizin sosyal medya kullanmasini istemiyorsunuz güzelce konuşup karara varip kapatin. ( mesela biz kapattik sonra ben başka arkadaşlarinin hesabından sosyal medyaya girdiğini öğrendim o an sanki dünyam yikildi aci olan kismida bu kapatma fikrinin ondan cikmasiydi. Bu durumu öğrendiğimde yanimdaydi aciklamasini yaptı özür dilemeye getirdi ama çok geç hala ilişkiye devam ediyoruz ama bende artik güven inanç kalmadı sonumuz ne olur bbilemiyorum)
Dediğim gibi hata yapip birbirinizin güvenini sarstiginiz için bu kiskanclik hastalık seviyesine geliyor hata yapmamaya ortak alınan kararlara duyduğunuz surece birbirinizi yormayacak şekilde güzel kiskancliklar sürdürebilirsiniz iliskinizi.
Hata yapip birbirinizin guvenini sarsmadiginiz surece kiskanclik hastalık seviyesine gelmez.00 Yorumlabende hep erkekler daha cok kiskanir diye dusunurdum.,.
sana bir soru sormak istiyorum.. oz guvenin varmi? cogu zaman kiskanclik oz guven yuzunden
oluyor ve tabiki guvensizlik. oz guven dedigimde kendini begeniyormusun? ve ona guveniyormusun? eger bu iki sorudan biri hayirsa ozaman o hayir cevabi dusun bence ve
neden oldugunu dusun.
eger oz guven yoksa? -OZAMAN YARAT!
mesela bende kiskancim hemde cooookk ama o beni daha cok kiskandiginda sanki bana
kiskanacak zaman kalmiyor. sunuda dusunebilirsin o seni kiskaniyormu? kiskanmiyorsa belki sorunun cevabi burda? ego tatmin olmadigi icin sen kiskanclik yapiosun..
bence sakin sakin kafandan gecir bunlari derim ben..11 YorumlaKurtulamazsın, Adamı kısıtlaya kısıtlaya sık boğaz edeceksin, o da basacak kalayı bir yerden sonra, sonra dut yemiş bülbül gibi oturacaksın yerine. Veya o da seni kıskanacak ve sonra ayrılacaksınız...Bilesin diye yazdım heee...
31 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılKıskançlıktan kurtulunurmu? Neden kıskandığını bildiğin gün kıskançlığından kurtulursun.Kendine neden eziyet ettiğini anladığın gün bunu anlarsın.Sende olmayanı başkasına görünce veya kendine güvenmeyi bilmediğin zaman ve karşındakine güvenmediğin zaman bu duygular oluşur.Arınmak gerek kendine güvenerek veya başka insanların var olan şeylerine göz koymayarak veya karşındakine güvenerek vs.
10 Yorumla Head$hot. En temizi. Tüm kıskanç bünyelere tavsiye ederim.
https://www.youtube.com/watch?v=HiXwHUAVDPk#t=0m42s
Ha bi de:
10 Yorumlaçok sahiplenirsen canın çok yanar eskiden bende çok kıskançtım ama bana zarardı.
bu arada günün sorusu nasıl yapılıyor ya ? ben mesaj attım ama soracağınız sorunun linkini atın diyolar o nasıl oluyor? bilmiyorumda bu konuda cahilim :(11 Yorumlakendine güwen öncelikle sonuçta o seni seçti seninle mutlu seni seviyor baskası değil onun için hayat sadece sensin... gğwen duy kendine böyle baş edersin
11 YorumlaBütün kızların sorunu da bu heralde:) karakterıne oturmussa yapabılınecek bişey yok ama bilimsel bir arastrmaya göre mc ve burger basta olmak üzere hazır gıdalar kıskançlık duygusunu öldürüyormuş:)
114 Yorumlabende cok kiskancim ve bu kiskanclik kanser gibi beni eritiyo. aslinda bizaman sonra paronaya donuyo adamin yapmadigi seyleri yaptin diyorum. hergun canim yaniyo hergun basim agriyo. bir kere yalanini yakaladim sonra boyle oldum. guven yoksa birak demeyin okadar zorki sevdigin birinden ayrilmak onsuzda olmuyo. cok canim aciyo okadar seviyorumki kaybetmekten korkuyorumki. askinda yanindaki kadinlardan daha guzelim şık giyinirim isimde cok basariliyim ama malesef yinede onune gecemiyorum. bunu asabilen yok mu tavsiyesi olan
00 Yorumla
+1 yılSende onu kısıtla
baskı yap herşeyine karış sürekli telfda brifing versin sana belki bunalır seninde bunalabileceğini düşünür ve içindeki canavara dur! der..
fazla abartmayacak şekilde kıskançlık iyidir ama şahsen ben severim10 Yorumla
+1 yılbende de var akıllı olayım sacma sapan seylerden kıskanmayayım,parazıtlık yapmayayım dıyorum ama kime, oluyor yine bir paranoya ben başka bir kişiliğe bürünüveriyorum kıskanclık damarlarıma karısınca:))) benden korksun sevgili ...
10 Yorumla
+1 yılvay arkada millet ne dolmuş böyle destan yazsalarmış :)
11 YorumlaAhah bende onun istediği düzeyde kıskanamiyorum.
Onun bir birey olduğunu , kararlarini tek başına vermesi gerektiğini ve bu kadar çok sıkarsan sana yalan söylemeye başlayacağıni aklında bulundur .
Yalan söyleyip arkandan iş çeviren bir sevgili istemezsin.
Ama bu kadar kıskançlıkla adama başka yok bırakmadigin için onuda suçlayamazsin..02 Yorumla- +1 yıl
gözüne soka soka bişeler yapmasıda hoş olmaz bence:)
İş sende bitmiyor Erkeğinin seni kavraması gerek örneğin Bİr kızla muhabbet ederken gel aşkım sende katıl demesi senin ona güvenini katlaştırıcaktır :)
30 Yorumla
+1 yılvar ...bende önceden öleydim aşırı kıskanırdım ..ama şu an bütün kıskançlık damarlarımı aldırmış gibiyim:)) samimi sölüyorum ..sana yardımcı olabilirim özele yazayım istersen_?
13 Yorumlaonun sana güven aşılaması lazım.aksi takdırde senden zamanla kısknclık yuzunden bıkacaktr. ask bu kıskanclık olmadan olmuo ama dızgınle kendını . yoksa onu kaybedersın
10 Yorumla
+1 yılBunu bir iş anlaşması olarak görün.Fazla kaptırmayın.Ürünün kalitesi her zaman maalesef aynı kalmayacaktır o yüzden bunu bilerekten yaklaşın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKıskançlık bence ya kendine güvensizlikten ya da karşısındakine güvensizlikten olur. Maalesef bunun bi çözümü yok güvenceğin birisiyle ol ve her zaman için kendine güvenmelisin. kaybetmek istemediğin bi insanı sırf bu yüzden kaybetmek zorunda kalırsın yoksa.
10 Yorumlakendıne guven+erkek arkadasına guven+senın sevgılın oldugunu dusunmen ve senın 10 -0 onde oldugunu bılmen +kuruntu yapmamak+ akıllılık=kıskançlıktan kurtulmak
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 762 cevap paylaştı.
+1 yılkiskanclik cok kötü bir huydur ya kolay kolayda birakamaz insan, güvenmeyi ögrenmelisin cözüm nokta orda.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 785 cevap paylaştı.
u +1 yılKıskançlıkla başetmenin tek yolu güvenmeyi öğrenmektir. Güvenmeyi öğrenmenin tek yolu ise güvenilir birisini bulmaktır. :)))
10 Yorumla Kıskançlığı yok edemezsin kıskandığını karşı tarafa belli edersen üzülen sen olursun fakat belli etmezsen zamanla o seni kıskanır sende onu umursamazsın...Kıskanmamaya başlarsın
20 Yorumlasevgilinin etrafinda kadinlar ustune atlamak icin sirada mi bekliyor?
30 YorumlaKendine ve sevgiline güvenmelisin.Ondan sonra kıskannçlığın azalıcaktır.
10 Yorumla
+1 yılEmpati yapmayı dene ozaman kurtulabilirsin belki...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hım sizi aldatacağı düşüncesini kafanızdan atmanız gerekiyor bu size çözüm getirebilir .
10 Yorumlakendine güvenmelisin onun sevgisine güvenmelisin :) ama ilk kendin özgüven eksikliğinden kaynaklanır daha çok :)
10 Yorumla
+1 yılbence hiç kurtulmaya çalışma çünkü gerekli ve güzel bir huy..sonuçta kıskançlıkla sevgi doğru orantılı..eğer sevgilin rahatsızsa kıskanılmaktan hiç boşa zaman harcama..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSevgiline neden güvenebileceğine dair düşün cevapların seni tatmin ederse kıskanmana gerek kalmadığını anlıycaksın bence.
10 Yorumla kurtulma karşı cins adam gibi adamsa bunu göz önünde bulundurup oda seni bu şekilde kıskansın
30 YorumlaSakın erkek arkadaşına belli etmee, yoksa sonunuz iyi olmaz bence.Ayrıca kurtulmak zordur; belki psikolog.
20 Yorumla
+1 yılKarşındakini bir mal gibi görüp sahiplenmeye çalışma bence. Sen ona sadece sevgini ver ve ondan sevgisini bekle.
10 Yorumla
+1 yılKonu sevgilin değil aslında sensin... Sakin olup kendine dönmeyi deneyebilirsin..
10 Yorumlagüvenebilirsin güvensiz bir ilişki çok fazla yürümez zaten en iyisi eşine inan
10 Yorumlasevmekten vazgeç kıskanmazsın :) lütfen aşkta kıskançlık şart lütfen şunları yapmayın :)
10 Yorumlakıskançlık bi huy gibidir başedemezsin eğer sevgilin bu durumdan şikateçiyse belli etme krizin tuttugunda yansıtma ona
10 Yorumlavar..o da senı kıskanıp senı kısıtlayınca ve senden mantksız seyler ısteyınce ne kadar sacmaymıs dıorsun :)ve kısknmıorsun enazından asırı boyutlarda
10 Yorumla
+1 yılsevmez isen o zaman kurtulursun.seversen de bol bol güven tazeleyin.
10 Yorumlabunu aşmak zamanla olur bence insan zamanla bu konularda yapıcı oluyo goruceksın zamanla.
20 Yorumlabak sende ondan habersiz yazıyorsun oda kıskansa hoşuna gidermiydi
20 Yorumladeriz deriz ama öyle şeyler gelırkı ınsanın başına kıskanclık damarı tutar..
10 YorumlaAhh ahh bende bilsemm bende çok kıskanıyorumm yokmu çareeeeeeeee :( :D
10 YorumlaHocam geçmiş olsun çaresi yok. Tafsiyem bu kıskançlığı takıntıya çevirme.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. aynı şekilde de sen davran bakalım empati kurabilecek mi..
00 Yorumlaaşık insan kıskanır kıskanmazsa sorun vardır bence.ama dozunu ayarlamak ve karşındakine dozunda yansıemak önemlidir
00 YorumlaDomuz eti :) kıskançlığı azaltıyor deniyor ne derece doğru bilemiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
eğer dinin islamsa haram kardeşm
bir çaren yok sonuçta karşındakine ve etrafındakilere güveninle alakalı bir şey yada psikolojik
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Elini kolunu bağlamak yada yakasına kucuk kamera takmak :)
00 Yorumlakıskanmak güzeldir kıskanmasan senin onu sevmedigini düşünür
10 Yorumla
+1 yılgüvenmeye çalış,biraz kendi haline bırakmanda yarar var.
10 Yorumlabende sevgılımı cok kıskanıyrm yapck br sey yok cok yakısklı ve sevyrm tabkı kıskncmD
10 Yorumla
+1 yılvar öldür gör göm kara toprağın olsunikinizde rahatlayın
00 YorumlaBelli ki seni çok kıskandıracak kadar rahat davranıyor. Sende onun gibi davran bakalım ne olacak.
12 Yorumla- +1 yıl
rahat davranan insan karşısındaki insanın rahat olmasınıda umursamaz..
Karşılıklı güven bu sadece seninle değil sevgilinin desteği ilede olması gerek yoksa devam eder.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevgilini uyararak kurtulursun sadece.kendi başına yapamazsın
20 Yorumla
+1 yılvarsa bana da söyleyin
10 Yorumlatatlım sana yapılsa ne düşünürsün bunu düşün
10 Yorumla
+1 yılyok sanırım :))bende öyleyim
10 Yorumla- Devamını Gör (46)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi