Maalesef ülkemizde bir şeyler zor değişiyor. Genel olarak ebeveynler çocuklara sorumluluk vermekten imtina ediyorlar. Devamlı çocuğun peşinde koşturmalar; aman oğlum/kızım yapmasın ben yaparımlar sonucunda üniversite çağına geldiği halde hala kendine yetemeyen, adeta ebeveynine bağımlı bireyler yetişiyor. Bu durumun olağan sonucu olarak da çocuklar özgüvensiz yetişiyorlar. Toplum önünde konuşabilmek de şüphesiz özgüven gerektiren bir durum. Hayallerimde her zaman topluma hitap edebileceğim, olabildiğince çok insana ulaşabileceğim bir iş yapmak vardı, ama maalesef ben de dertten muzdariptim. Bunun farkına varır varmaz sırasıyla önce diksiyon, sonra hitabet kursuna gittim. Aynı dönemde tiyatroya da başladım. Bir korku varsa onu aşmanın tek yolu kesinlikle üzerine gitmek. Birçok topluluğa üye oldum ve konuşmacı olmaya hep istekli oldum. Zamanla daha da rahatladım. Sahneye çıkarken olması gerektiği kadar tatlı heyecanım her zaman oluyor, ama çıktıktan sonra kendimle baş başayım. Konferansa gitmişsem anlatacağım konuya sonuna kadar hakim olmaya gayret ediyorum. Bilginize hakim olduğunuz zaman korkulacak bir şey de kalmıyor zaten. Demem o ki üzerine gidin. Kendinizde eksik gördüğünüz konularda kendinizi geliştirin, olabildiğince donanın, sonra bırakın onlar korksun sizden! :) Sevgiler.
40 Yorumla
İnsanlara hitap etmek her zaman heyecan vericidir. Bunu yenebilmek için toplumun da bireylerden oluştuğunu düşünebilirsin. Sen de bireysin, onlar da birer birey. O yüzden fazla heyecanlanmamaya özen göstermelisin. Bunu aşabilmek için konuşmaya başlamadan önce elinle kalbinin üzerine yavaşça vurabilirsin. Bunu 15 kez tekrarladığında biraz da olsa nefesinin hızlanmasına engel olacak ve sesinin titremesini de bir nebze de olsa alacaktır.
00 Yorumla
Is sende bitiyor. Bunun üzerine gitmek onu yenebilmek icin bol bol ayna karsisinda ve arkadaslarinin önünde orta planda olup konusmalisin. Seni ciddiye alan bir ortamin oldugunda, söylediklerinin insanlar üzerinde etkili oldugunu gördügünde, özgüvenin yükselecek ve sorununu yenmis olacaksin.
00 Yorumla
+1 yılözgüven problemi, eskiden bende de vardı aynı problem hatta daha fazlası ben insan içine çıkamıyordum psikolojik bir rahatsızlık olan sosyofobiydim. şükür ki ailemin desteği ile atlattım, psikoloğa gidebilirsin ya da bunu düzeltmek için neler yapabileceğini araştırabilirsin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
87Cevap
+1 yılSoyle dusun oraya gelen insanlar senin acigini hatani aramaya gelmedi belki seninde dinlemeye gelmedi bu yuzden rahat ol hata yapmaktan korkma hata yaparsan hic yapmamis gibi devam et sonucta insanlar nasil anlattigina degil ne anlattigina bakacaklardir.
01 Yorumla- +1 yıl
Ayrica heyecanlanmanin sebebi o konuda ozguveninin yeterli seviyede gelismemis olmasi bunu da birkac cesaret toplayip denemeyle yap veya sosyal gruplara gir irda kalabalik icinde mantikli mantiksiz tavsiye oneri belirt bak yone insanlar ne anlattigina odaklanacak ve bunlar gececek ben bu konuda bircok kitap okuyup scigi kapstmsya calistim ama uygulamadan olmuyor haberin olsun
Genelde olagan birşey.
Alıştırma yapmalısın. Gözlerini kapat ve Konuşma yapacagın ortamı canlandır.
Seminer konuşmanı yap. bir çok kez Tekrarla.
Radyo spikerliginde hocam öğretmişti cok işime yaradı.01 Yorumla
Soran+1 yılDeniycem
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılStresten dolayıdır. Kendini rahatlat ayna karşısında konuşmalar falan yapabilirsin. Kafanda bir senaryo düşünme ya beni beğenmezlerse ya hata yaparsam diye olduğunda düşünürsün bunu sen bunları düşündüğün için böyle oluyor net.
10 Yorumla
+1 yılsınıfta slaytla sunum yaparken bile heyecanlanırdım. sana önerim sadece bir kişiye odaklan sadece ona anlattığını düşün. ben genelde hocaya odaklanırdım arada sağa sola duvarlara bakardım zamanla alışırsın zaten
00 YorumlaKendinin her zaman onlardan üstün olduğunu bil. Verdiğin emekleri düşün ve onların sadece boş beleş gezdiğini ortaokulda lisede kitap özeti okuyan güruhtan olduklarını bil. Üstün olduğunun bilincine varırsan rahatlarsın.
00 Yorumla
+1 yılToplumun yarısı önyargılı, egoist ve fesat. Rahat edemiyorsun, güvende hissetmiyorsun önlerinde. bir de içinden geldiği gibi yaşa, beklentilere göre değil
10 Yorumla
+1 yılBende de aynısı oluyor sesim titriyor ve çok heyecanlanıyorum. En sonunda çözümü buldum, anlatacağım sunumu veya başka bir şeyi önce başkalarına anlatıyorum 10 kişilik falan ve kendimi videoya çektiriyorum daha sonra yaptığım hataları takıldığım yerleri hareketlerimi gördüğüm için düzeltip, asıl topluluk karşısındaa daha rahat olabiliyorum
10 Yorumla
+1 yılInsanin öz guveninin olmamasi herkesin o an icin ona bakip cekinmesi kendini yanlız hissetmesi herkonustugu insanlara abes geliyor olmasi aslinda kendine guveni olsa bu sorun olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
Nasil ozguvenli olunur ki
- +1 yıl
Öz guven demek kimseden cekinmeden icinden geldigi gibi davranmaktir yapmacik olmamaktir
+1 yılBenden sana tavsiye konuşurken baikalarına ne hissettirdiğini hiç düşünme konuşurken yalnızca ve yalnızca ne söylediğine nasıl söylediğine dikkat et. Bana psikolog söylemişti sen de uygula
00 Yorumla
+1 yılOzguven ya da cekimserlik sorunlari olablir altinda.. annen kardesn ya da samimi arkdsnla ya da kendi kendne konusma egzersizleri yap.. baktin olmuo pdr destegi al (pskolog vs)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılhttps://vocaroo.com/i/s0iJSM7gmuw1 bunu dinle ses kaydı gelsin ⚠
04 Yorumla- +1 yıl
Bu nasıl bisey bence bu sekilde yenemez 😄
- +1 yıl
@SiLentDeath35 https://vocaroo.com/i/s0C06uTA0C6u
- +1 yıl
O an insan okdr heycanliki öyle dusunemiyo be musti 😂😂
- +1 yıl
Deniycem 😂
+1 yılİnsanların ne düşündüğünü önemseme. Kendini kendin değerlendir, yapmak istediklerini yap, söylemek istediklerini söyle. Gelen tepkileri de umursama. İnsanlar hiçbir şey bilmezler çünkü
00 Yorumla
+1 yılbunu daha sık yapman gerekiyor bence ve de eğer kötü konuştuğunu düşünürsen başkasından önce sen boz kendini ve gülümseyerek tekrarlayabilir miyim de emin l kimse yok demeyecektir
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 668 cevap paylaştı. Kademeli alıştırma yapmalısın, bu sorununu ancak üzerine giderek ve bol deneme yaparak çözebilirsin... daha fazla bilgi için profosyonel destek alabilirsin
00 Yorumla
+1 yılKarşındakilerde senin gibi insan bunu düşünüp kendine güvenmen lazım. Özgüven her koşulda şart. Yani yanlış bir şey söylesen bile ne olacak yani salla kafasında olmalısın 🙏🏻
00 Yorumla
+1 yılDaha önce böyle bir tecrüben olamdığı için ya da herkesin düşüncelerine fazla değer veriyor olabilirsin
02 Yorumla
Soran+1 yılİkisi de var
- +1 yıl
O zaman sebeplerin ikisini bulmuş olduk 😊
Sosyal fobi var benim gibi sende de. bunu kafanda bitirmelisn ve sık sık insanlara karşı konuşmalar yapmalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaması için yapacagin şey çok net. Bunu sık sık yapacaksın. Önce güvendiğin bir grup içerisinde baslayacaksin. sonra belki okuyorsan anfide ya da sınıfta. ya da çalışıyorsan iş yerinde. Ne kadar cok yaparsan o kadar hızlı atlatırsın.
00 YorumlaÖnceden benimde buna benzer sorunum vardı, okul yıllarında geçici olarak çağrı merkezinde çakıştım bu özelliğimden eser kalmadı.
00 Yorumla
+1 yılHiç bir şey düşünme, konuşmadan önce metni hazırlama aklında, rahat rahat konuş. vede en önemlisi doğal ol yeter. yani içinden geleni söyle
00 Yorumla
+1 yılKlasik müzik dinleyebilirsin. Tabi bu bazen sorun oluyor. İç terapi yapabilirsin örneğin konuşurken içindende kendini telkin edebilirsin.
00 YorumlaÖzgüven eksikliği o ya bende de var. Bunu aşmamız için sık sık kalabalıkta falan konuşmamız gerekiyor
00 YorumlaCunku heycanlaniyosun
Yanlis konusmaktan korkuyosun10 YorumlaAyna karşısında bol bol prova yap. Zamanla alışırsın olmuyorsa bir doktora git bence psikolojiksel bir eşy olabilir
00 Yorumla
+1 yılSosyal fobi olabilir. Özgüven problemi olduğu aşikar.
11 Yorumla- +1 yıl
Nasil duzelir
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılözgüven ekisikliği, ses tellerinde sorun yok, özgüvenin kalp ritmini arttırıyor, oda sesine yansıyor
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzgüvenim konuşmaya baslayinca neden azaliyo anlamadim
- +1 yıl
özgüvenin konuşmaya başlayınca azalmıyor. Öncesinde zaten kalp ritmin artmaya başlıyor
Çok normal bişey.. önemli olan anlatmak istedigine odaaklanmak ve anlatmak istegini en iyi şekilde aktarmak... Tabi ses kontrolüde önemli yüksek sesle herkezin duyabilecegi sekilde
00 Yorumla
+1 yılBende oyleyim çok utangacim belki ondan. Bide çok asosyalim ortama girince sohbet edicek bişey bulamiom cvp da veremiom pek
Çok sinir bozucu asamadim bı türlü00 Yorumla
+1 yılHeyecanli birisini ve utangacsin bunu icin bir sure bunu devam et karaqtersel bir sey
00 Yorumla
+1 yılAynisi bana oluyo. Bazen gulesim eliyo konusurken.. ayhhh
00 Yorumla
+1 yılBende böyleyim tartışırken bilene titriyor bunun yüzünden tartisamiyorun
01 Yorumla- +1 yıl
Haklılığını ifade edememekten dolayı oluyor bu bende de var
+1 yılHerkesin yapabilecegi bir is degil topluluga hitap etmek..
00 Yorumla
+1 yılDiksiyon kursuna git aşarsın ben öyle aştım başka türlü nasıl aşarsın bilmiyorum
00 Yorumla
+1 yılinsanların önünde daha çok konuşarak bunu aşabilirsin
00 YorumlaBenim de elim ayagim titriyor nefesim kesiliyo resmen:))
13 Yorumla
+1 yılKarşındaki kişiye kendini anlatamadığını düşünüyor olabilirsin
00 YorumlaDiafram ile mi konuşuyorsun? Heyecanın sesine yansımış olabilir.
00 Yorumla
+1 yılToplum cevre fobisi deniliyor buna bu kotu huyunu yenmen herek boyle hayat yürümez
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 439 cevap paylaştı.
+1 yılyürek yeeeeee
aktardan yedi kardeş kanı al bala karıştır yeeeee00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir toluluga hitap edebiliyorsan asla ozguvensiz degilsindir yorumlara aldanma. Hitap ederken de sesin titriyosa zaman ile alisirsin ilk baslarda normal titremesi.
00 YorumlaÇoğumuza olur bu yalnız değilsin. Kendi kendine telkin et zamanla geçer belki.
00 Yorumla
+1 yılSosyal hayata karşı fobidir.
İletişim kuramama, ses titreme problemi.00 Yorumla
+1 yılKnk ben toplum içinde ana avrat sövüyorum ve hiç sesimtitremiyor xd
10 Yorumlatoplum önünde konuşmak kolay değildir adrenalinin yükseldiği için heyecanlanıyorsundur
00 YorumlaHeyecandan kaynaklanıyor rahat ol sıkıntınn üstünde dur üzerine git biraz azimle yenersin inşalllah
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,4b cevap paylaştı. Once az sonra cok sayida insanin icinde konusmaya calis
00 Yorumla
+1 yılToplum önunde konuşmaya alıskin olmayan herkeste olur bir kaç tecrube sonrası alışırsın
00 YorumlaAynanın karşısına geç ve sanki etrafın kalabalıkmış gibi düşünüp aynada kendine bakarak bağıra bağıra bir şeyler oku
14 Yorumla- +1 yıl
Faydalimi
- +1 yıl
Debedim bnde olmuyo
Gizli Üye(36-45)+1 yılhiçkimse senden daha üstün değil bunu düşün kimle konuşursan
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılözgüvensiz kendini ezik görüyorsun. Şimdi çık onlara gerçek eziğin oldugunu göster bebeyim
02 Yorumla- +1 yıl
Ozguvenli nasil olunur
Cevap sahibi+1 yıl@yarenistto psikologa git yardımcı olur
+1 yılÖzgüven eksikligi ve heyecan olduğunu düşünüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilesel yetiştiriştir. Çözümü yok kendine ne kadar dizgin vurabilirsin o kadar olur. Suçlu ailen
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 9,2b cevap paylaştı. Normaldir heyecanlanırsan titrer zamanla yenersin bu heyecanlanmani
00 Yorumlaİlk başlarda normal bı kaç kere konuştuktan sonra geçer merak etme 😊😊
00 Yorumla
+1 yılHeycandan bide alışıknoşmadoğın için prtama yabancılık çekiyon
00 Yorumla
+1 yılKonuşmaya başlamadan önce içinden sayı say, biraz sakinlestirir
00 Yorumla
+1 yılHeyecandan ustune gidersen daha cok yaparsan asabilirsin bu durumu
00 YorumlaÇekingenlik olabilir ama genel olarak herkeste bir heyecanlanma olur böyle bir durumda
00 Yorumla
+1 yılKonuşurken yakın hissettiğin birinin yüzüne bak öyle konuş :/
00 Yorumla
+1 yılHeyecanlanma kendinden emin konuş bu tarz şeyleri kaçarak değil tam tersi uzerine daha çok giderek yenebilirsin
00 Yorumla- Devamını Gör (98)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar