Anksiyete (kaygı) bozukluğu yaşayan kişiler panik seviyelerinin yükseldiği kriz durumlarında sanki çok kötü bir şey olacakmış duygusuna kapılarak içinde bulundukları durumu olduğundan daha kötü, tehlikeli görme eğilimindedirler.
Ne yazık ki kaygı bozukluğu bende de var. Özellikle sınav günlerinde dışarıya belli etmesem de, içten içe bir panik duygusu yaşıyorum. Geleceğe yönelik bazı kaygılarım yüzünden de anın tadını çıkaramadığım zamanlar sıklıkla oluyor.
Peki siz de karşılaştığınız bazı durumlardan dolayı kaygı bozukluğu yaşıyor musunuz?
Ne yazık ki kaygı bozukluğu bende de var. Özellikle sınav günlerinde dışarıya belli etmesem de, içten içe bir panik duygusu yaşıyorum. Geleceğe yönelik bazı kaygılarım yüzünden de anın tadını çıkaramadığım zamanlar sıklıkla oluyor.
Peki siz de karşılaştığınız bazı durumlardan dolayı kaygı bozukluğu yaşıyor musunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İnsanın yaşadığı endişelere genel olarak kaygı adını vermektedir. Bu durum kimi zaman hastalık seviyesinde olabilecek kadar yoğun iken kimi zaman sadece aklımızı meşgul edip gidebilmektedir.
Kaygının gerek bedensel gerekse ruhsal belirtileri vardır.
Bedensel belirtiler
Ruhsal belirtiler
Ruhsal belirtiler bizim anı yaşamamızı ve karamsar ruh haline sahip olmamızı getirirken bedensel belirtiler yaşadıklarımızın bir hastalık olduğunu düşünüp doktora başvurmamıza neden olacaktır. O yüzden aklımıza gelen düşünceler hele hele birazda takıntılı bir yapımız varsa aklımızdan gitmemekte bizi rahatsız etmektedir.
Aklımız bu düşüncelerde iken ne yediğimiz yemekten, ne arkadaşlarımız ile geçirdiğimiz zamandan zevk alırız, ders çalışıyorsak çalışamaz oluruz. İş yapıyorsak biranda kendimizi işimizden kopmuş oluruz.
Endişelerle baş etmenin yolu düşünmemek değildir
Aklımızdan atmaya çalıştıkça daha çok düşünce gelir. O yüzden bu düşünceleri alalım gerçekçi mi diye bakalım gerçekçi ise üzerinde düşünüp çözüm bulalım. Gerçekçi değilse o zaman kendimize bunları düşünmek için beş dakika verelim. Sonrasında o düşüncelerden kurtulmak için şimdi ve burada ne yapıyorum ona yoğunlaşalım. Buradayım arkadaşlarımlayım, onlar benimle konuşuyorlar, onları dinliyorum şeklinde kendimizi bulunduğumuz ortama çekecek davranış içine girmeliyiz.
Daha çok düşünerek endişelerin gideceğini düşünmek hayal kırıklığı yaratır. Bunu becerebildiğimiz kadar yapalım. Zorlandığımız yerde çözüm konusunda bir psikologdan yardım almak bizi rahatlatacaktır.
Hocam bende çok fazla var lütfen destek