Bir secde yerleri kalıyor geriye. Alnında mıh gibi çakılı kalıyor. Bozulmuyor, kokmuyor, yitmiyor… Bir o bize kalıyor… Okşanmış bir yetim başı, öpülmüş anne eli, alınmış bir baba duası…
Reyyan kapısından geçmek için vize mahiyetinde, saklanmış savm’lar… Gizliden şöyle, kimseye çaktırmadan bir fakirin eline tutuşturulmuş, birileri görür diye korkulmuş sadakalar kalıyor…
Masivadan sıyrılıp, vakit saat dinlemeden açılmış eller, tek O’ndan istemeler, tek O’na gönderilmiş dilekçeler kalıyor…
Yürekten söylenmiş Elhamdulillah, acizce, kulca edilmiş nasuh bir tevbe, isyanları yıkayan gözyaşları kalıyor…
Herşeyi bize verene. Herşeyin tek sahibine eşi ve benzeri olmayana baki kalana bizi her yaptığımız şeye rağmen rızkımızı kesmeye ne ezeli ve ebedi olana vermeliyiz
Bir faniye değil çok saçma olurdu sonuçta o da ölüyo geriye sadece secde izi kalıyor. Onun da senin de.. o zaman bir faniden sana onun secde izi kalmayacağına göre bişey kalmayacak o yüzden salla gitsin faniyi. Başka bişey e adanmalı ömür. Asla bir faniye değil.
Yeryüzündeki herkes fanidir. Celal ve ikram sahibi Rabbinin zatı (öz varlığı) ise bakidir. Madem böyledir, ey insanlar ve cinler! Rabbinizin hangi yüce nimetini inkâr edeceksiniz? #Ayet
Kişilik & Karakter konusunda 24,2b cevap paylaştı.
Ömrümü evde boşa çürüttüm insan ömrünü Allah rızası için hayırlı faydalı yararlı güzel işlere vermeli benim gibi boş yaşayan kaybeder ama kendisi için ailesi için insanlık için vatanı için dini için yaşayıp hayırlı faydalı işler yapan insan kazanır
En İyi Cevaplar