Ne için yaratıldık? Ve ömrümüzü hangi amaç uğrunda harcamayı planlıyoruz?

Ne için yaratıldık? Ve ömrümüzü hangi amaç uğrunda harcamayı planlıyoruz?

Allah'a kulluk etmek için yaratıldık. Bu dünyada var olma sebebimizdir. Ama yüzde 99.9'umuz dünya hayatının içine dalarak eğitim kariyer mevki sahibi olmak mal mülk para sahibi olmak için bir taraflarını yırtarcasına çalışıyor bunun yanında sadece çalışmak olmaz diyip gez toz diyorlar bana kalırsa öleceğimiz için bunlar gereksiz yalan dünyada tabikide kişinin mesleği elde edeceği bir geliri olmalı ama özellikle kadınlarda bunu yapmazsa kocasına veya ailesine bağlı kalırsa hoş laflar duymuyor ötekileştiriliyor yani kısaca burası imtihan dünyası gerçekten yaşayacağımız yer değil ölüm ise sadece bir geçiş süresi cennete gidersen ne ala sonsuz yaşantın için gerisini düşünmek istemiyorum Allah hepimizi doğru yola götürsün
Bir insanın ömrünü nasıl harcaması gerektiği kişisel tercihlere, değerlere ve hedeflere bağlıdır. Her birey farklı bir yaşam amacı ve önceliklere sahiptir, bu nedenle herkes için doğru olan şey farklıdır. Kendinizi geliştirmek, yeni şeyler öğrenmek ve yeteneklerinizi artırmak için zaman ayırmak, kişisel tatmin ve özsaygıyı artırabilir. Bedeninize ve zihninize iyi bakmak, uzun vadeli sağlığınızı korumak için önemlidir. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz ve stres yönetimi bu alanda önemli adımlardır. Aile, arkadaşlar ve sevdiklerinizle kaliteli ilişkiler kurmak ve bu ilişkilere zaman ayırmak, insanın hayatındaki en değerli unsurlardan biridir. Topluma fayda sağlama amacıyla gönüllü çalışmalar yapmak veya sosyal sorumluluk projelerine katılmak, birçok insanın yaşamını anlamlandırır. Farklı kültürleri ve yerleri keşfetmek, dünyayı daha iyi anlama ve kişisel büyüme için harika bir yol olabilir. Kendinizi mutlu etmek ve kendi içsel tatmininizi bulmak, yaşamın önemli bir parçasıdır.
Herkesin öncelikleri farklıdır ve yaşam amacını bulma süreci kişiseldir. Önemli olan, kendi değerlerinize ve tutkularınıza uygun bir yaşam tarzı oluşturarak, ömrünüzü anlamlı ve tatmin edici bir şekilde geçirmektir. İnsanlar zaman zaman bu amacı bulmakta zorlanabilirler, bu nedenle kişisel gelişim ve keşif yolculuğu önemlidir.
Bir insan ömrünü kendisi için yani yaradananına kulluk yaparak harcamalı. Sonuçta Allah bizi kendisine kulluk edelim diye yaratmış. Vema halaktul cinne vel inse illel yeabudun. Anlamı da. “Ben insanları ve cinleri yalnızca bana kulluk etsinler diye yarattım”. Diyor rabbim. Onun için ömrün harcanacağı yegane varlık olan yaratıcımız olan Allah yolunda harcamaktan. Ayrıca bu adanmamış ömrün elbette karşılığını da ahirette verecektir rabbim. Çünkü o kullarına karşı pek merhametlidir.
Teşekkür ederim en iyi cevap seçtiğin için. İnşaAllah rabbim seni beni hepimizi sevdiği kullarından eyler ve ömrünü onun yolunda harcayanlardan kılar.
Amin
İnancım uğruna yoksa bu hayat çok yaşanmaya değecek bir yer değil.
Cevap
4Cevap
Ya olayın ibadet itaat icin yaratıldık kısmını geçerek olaya dünyevi yaklaşarak şunu söylemeliyim yaşamak için geldik hayata arzularımızı tutkukarımızı hayallerimizi yaşamak için harcamalı kendimizi he rkonuda geliştirebilmek için fırsatlar kovalamalıyız verimli harcanması gerekiyor ama heo iş hep iş degil kendimiz icin iyi gelecek her şey olabilir
Aslında bilemiyorum. Bu dünyada çalışman lazım bolca. Para olmadan nefes almak bile zor. Para önemli. Paran olmadıktan sonra zor her şey. Ailen sana bakar ama nereye kadar. Belli bir yaştan sonra sen kendi ayaklarının üstünde durmalısın.
İyiliğe ve inanca tabiki. İnanç hepsinden üstün olduğu için genelini kapsıyor. Sadece farkında olmak önemli.
Allah'a kulluk ve ibadet etmek için yaratıldık bu ahiret için olan yanı dünyevi olarak da kendimizi geliştirmek hayallerimizin peşinden gitmek çeşitli duyguları tatmak için ömrümüzü harcamalıyız
Normalde Allah'a ibadet başlıca görevimiz ama biz cehenneme yaranmaya çalışıyoruz
Yarısîndan fazlasını kendi için harcaması şart.
Kendine vakit ayirarak
Gezerek tozarak ama trde ölene kadar çalışarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?