Bazı kişiler için yalnızlık zor ve dayanılmaz iken bazı kişiler için ise huzur, dinginlik, hiç kimse tarafından yönetilmemek, hayatına kimsenin karışmaması gibi olumlu anlamları içermektedir. Ama bir süre sonra geri kalan ömrümüzü başka biriyle geçirmek isteriz, çünkü yalnızlık bir süre sonra sıkıcı bir hale gelir ve ruh sağlığını bile bozabilir. Başka birinin daha bizi düşündüğünü bilmek güzel bir şeydir. Peki o zaman yalnız kalmak istemediğimiz için mi evleniyoruz? Evlilikte yalnızlığın bir etkisi var mıdır?
Yalnız kalma korkusunun evlilik kararında bir etkisi var mıdır?
Evlilik taşıyabilen için iyi mutlu bir ömürdür aile olmak her daim en güzelidir
Bekar insanın yaşam tarzı ile evlinin yaşam tarzı bir değildir mutlaka evli iken bakmakla mükellef olduğun bir eşin bir çocuklarım vardır Bekarken öyle değildir günübirlik kimi orada kimi burada nerede olduğum belli değildir ne yaşamdan yaşamaktan zevk yarınki günü mutlu geçirmek için geçici bir umut hayali kapılırsın çocuksu bir fikre sahipsin evdeyim O yüzden herkes bekar gezmektense evlenmeyi seçer oda acele buca la aşık oldum sanırsın seviyorum seviliyorum sanarsın aceleyle kalkan cahilin kucağına düşer ve gözünü açıp arkana baktığında koca bir ömrün yarısı bitmiş yaşlanmış kocamış hissedersin kendini bir daha cesaret edemezsin ne Sevmeye ne sevilmeye evlenmeye nefret edersin aşkı sevgiyi herşeyi bir başına kalırsın. Erkek ve kız farketmez sevmeye ve sevilmeye hazır olduğuna emin olduktan sonra acele etmeden doğru kişiyi bulduğunda enaz adın kadar emin olacaksın Evet benim Sevebileceğim kadın bu veya Evet benim Sevebileceğim erkek bu dedikten sonra son kararını vereceksin Sevmek Ne sevilmek hayatta aceleye gelmeyecek tek şeyidir sonunda pişmanlığın hiçbir faydası yoktur O yüzden herkes en güzel tavsiyem olsun iyi geceler herkese.
Yalnızlık korkusu insanın sosyalleşmesi, birliktelik seviyesine erişebilmesi için kullanılan bir motivasyon ancak bu duyguların ölçüleri var. Bu ölçü aşıldığı zaman kişi yalnız kalmamak adına kendine uygun olmayan, beklentileri ile uyuşmayan kişilerle beraber oluyor, kendine yalan bir dünya kuruyor ve o dünyada yaşıyor. Kişi bunu kendi korkuları ile baş başa kalmamak için yapıyor, bunun altında ise kendini tanımaması ve sevmemesi yatıyor.
Belki de. Ama evlenmek herkesin yapması gereken bişey he ben evlenmicem diyen olur bişey diyemem ama sonsuza dekde tek kalmak bana garip geliyor. Yalnızlık evet mutluluktur. Yalnız kalmak, kimse tarafından yönetilmemek vs. Lakin çok güzel yere değişmişsin insan özlenmek ister. Sevmek ister bir zaman sonra.😊
Ufakta olsa bir etkisi vardır illa ki. Ama evlilikte büyük bir etkisi olduğunu sanmıyorum yalnızlığın. Yani mesela ben Şu an yalnızım ve bununla mutluyum huzurluyum ama ilerde evlenmekte istiyorum kendimden yola çıkarsam yalniz kalma korkusunun etkisi bile yok 😂😂😂
30undan sonra elbet böyle düşünmem de yinede yalniz kalma korkusu çok etkili olmaz kararımda. Yani illa ki etkisi olur ama daha baska bir sürü etken olur diye düşünüyorum 😊
Önceden yalnızlık benim vazgeçilmezim derdim. Tek çocuk olduğumdan dolayı yanımda birinin yatmasına bile alışkın değilim. Bu yüzden ben evlenemem biriyle aynı yatakta yatamam diyordum.
Ama yaş 30 oldu. Çevrene bakıyorsun herkes yuvasını kurdu. Eskisi gibi arkadaş ortamı da kalmadı. Tek başına hiçbirşey zevk vermiyor. Bence kesinlikle var. Hayatı paylaşacak biri şart.
evet var.. benim tutunacak dalim yok mesela nisanlym babam rahatsiz.. annem babam bugun var yarin yok..2 abim var arayp sormuyo bile 2 yengem var seytan gibi.. hatta daha fena.. sadece mutly yuva kurup hayatimi sevdgm kisiyle devam etmek istiyorum yapa yanliz kalmakdan korkuyorum evet..
Tabiki etkisi vardir. Bende artık yuva kurmak sadece bir eş icin değil çocuklarım da olsun bildiklerimi aktarayim. kazandigimi faydalı bir yere harcamayi istiyorum. sanki ömür boşuna geçiyor. Mutlu bir yuva kurup vatana millete dunyaya örnek evlatları yetiştirmek istiyorum. Vakit ve kaynaklar saçma sapan konulara harcanıyor. Örnek kira ödüyorum halbuki 3-4 kisiyi barindirip gecindirip yetiştirebilirim. vs bir çok konu.
Yalnız kalmayı çok severim özellikle sessizliği tek kalıp kafa mı dinlemeyi hatta bazen başımı alır hiç bilmediğim bir yerlere gider kafa dinlerim ama gel gör ki evlendim üstüne birde çocuk yaptım :D Korkuyla alakası yok bunun sevdin mi evleniyorsun yalnızlığı hala seviyorum hatta salondan yatak odasına kaçıp 5 dakika bile tek kalmak efsane keyif veriyor :)
Elbette vardır. Günümüzde evlenememe diye bir fobi oluştu insanlar üstünde. Insanlar artık yalnız kalmaktan ve yalnız ölmekten çok korkuyorlar. Bunun neticesinde de evlilik kararında aceleci davranıp mutsuz oluyorlar.
Hayat mücadelelerden ibarettir. Kimisi bunu; 'yaşam savaşı' diye de nitelendirir. Buna ben de dahilim. Bu arenada, mutlaka bir takım arkadaşı edinmek zorundayız. Her ne kadar güçlü bir kişiliğimiz olduğuna inansak da, mutluluklarımızdan ve hüzünlerimizden tamamen haberdar olabilecek bir insanı hayatımızın merkezinde isteriz. Bu yüzden eşiniz olacak insanı iyi seçin. Aşık olun, sevin ama 'en iyi arkadaşınız' olduğundan kesinlikle emin olun...
İnsan ne yaparsa kendine yapar her seyi uslubu ile yasayan insanlar pek sikinti yasamasada geveze herseye mik mik yapan isirgan yapili insanlar birgun muhakkak yanliz kalir sahsi fikrim
olabilir. sahsen hala evlenmeye niyetim olmamakla birlikte birgun ailemin ebediyete gocmesi halinde mahkum kalacagim ambiyans gozumu fena korkutuyo, bir mecburiyet algisi olusuyo inceden inceye.. :/
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti yalnız kalmak ile alakası yok evlenmek istiyorum hayırlısı ev kredim bitince inşAllah yuvam olsun çocuklarım olsun istiyorum
Evlilik hayatı yaşadığım bir çok ilişkim oldu. Hepsi de bir süre sonra anlaşmazlık nedeniyle bitti. Aptal olmak gerek yalnız kalmamak için evlenmek düşüncesini taşımak için. Yalnız kalmamak için illa evlenmeye gerek yok 😁
yalnızlığı bazen herkes sever ama beden eskidikçe insan bir yareni olsun ister çünkü kimse yalnız ölmek istemez. ayrıca çocuk yapma imkanı da yalnızlığa vurulan ayrı bir kettir.
Ben hiç bir zaman yalnızlık değilde, vicdansız olmaktan korkarım. Allah kimseyi yalnız bırakmasın tabi ama karşımdakinde vicdan yoksa beni daha çok üzer.
Bana göre yok. Insanın düşünce şekline bağlı zaten çocukları falan olursa yanlız kalacağını sanmam. Ama olmazsa alışabilir ve eşinin yokluğu kötü olur.
En İyi Cevaplar