Bu düşüncenin ne kadar büyük hata olduğunu neden düşünmezler? Sanki ailesi, arkadaşları hatta kardeşleri bile bir gün onu yalnız başına bırakacaklar..
İstediğini kazanmış olsun.. İstediği kadar malı olsun.. Eğer kahrını çekecek, yalnızlığının ilacı olacak, eşi, çocukları hatta torunları yoksa bir insanın, ondan daha zelil, daha fakir hiçbir insan yoktur!
Beyler! Hanımlar! Bu ergence fikrinizden vazgeçin! Ve insanın yaratılışında gerekli olan bir aile olmayı amaçlayın!
Neden 50'sinden sonra bile evlenmek istiyorlar anlarsınız.. Bu insanlar ahmak değil, korktukları bir şey var: YALNIZ YAŞAMAK, YALNIZ YATMAK, YALNIZ ÖLMEK! #Vesselam
Evlenmeyi düşünmeyenler, ilerde yalnız kalma düşüncesi ürpertmiyor mu?
Bir aralar hedefimdi, yalan değil. Asıl korkulması gereken, hayatı etrafta gelişime engel olacak insanların var olduğu halde tüketmek olmalı. Evlenmemektense, bir başıma kalmayı seçmiştim o zaman. Belki de doğrusu oyken manevra yaptım, bilemiyorum. Ha bir de şu var; evlilik yalnızca dişi bir insan ile yapılmaz. Insan çok başka şeylerle de hayatını, birleştirebilir. Kendi seçimimi böylece haklı çıkarıyorum belki. Gerçeği aramak bulmaktan zor. Yalnızlığın adını bilmeseydin, yalnız olduğunu düşünmeyecektin.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
etrafında (gerçekten) arkadaşın varsa sadece evinde yalnız oluyorsun. buna sahipsen geriye sadece cinsellik arzun kalıyor. bunu evlenerek tamamlamak istersin ya da evlenmeyerek, sana kalmış bir karar. gerçek arkadaşlara sahip değilsen ve yalnız kalmayı sevmiyorsan zaten evlenmek kaçınılmaz olur.
ben yalnız kalmaktan memnunum ama gerçek arkadaşlara da sahibim. onlar olmasa bile hayatımı devam ettirebilirim.
beyazıt öztürk mesela? adam 50 yaşında ama hala bekar geziyor. etrafında arkadaşları olduğu için ve ilişkilerinde başarılı olamadığı için birisini bulmaya çalışmıyordur diye düşünüyorum
Sırf korkudan, yalnız kalmamak için evlenmek insanları kullanmak değil mi ya? Neden evlendin, ilerde yalnız kalmamak için , neden çocuk yaptın, yalnız kalmamak için neden torun istiyorsun yalnız kalmamak icin. bencillige bakar mısın.
Belki karsi taraf yalnızlığı seviyor. uremek istemiyor. ben evliyim ve çocuk yapmayı düşünmüyorum, şimdi ben evlenmese mıydım mesela. cunku evliligin temelini gerceklestirmemis oluyorum.
İçimdeki en büyük korkulardan biridir yalnız kalmak, evlenememek. Evliliğin kötü gitmesi bile bu kadar korkutmuyor. Herşeyin bir hal çaresi bulunur da, nasip kısmet meselelerine pek müdahale edemiyoruz, ondandır korkum :D
evlendin yalnız kalmazsın diye bir garanti de yok eşin erken ölebilir ve çocugun hayırsız çıkar sana bakmaz mesela ben huzur evınde staj yaptım adamın 6 çocugu vardı yınede huzur evınde kalıyordu dogum günü için evladını çagırıyorduk gelmıyordu hepsi özel odalarında yalnız ölüyorlar
Ne düşüyorsan o oluyor. Huzurlu saygılı anlaşmayı bilince evlilikte durduk yere insanlar şizofreni gibi birbirine sarmaz. Mutlaka bir tarafın ya çok boş zamanı olur, ya da biz demeyi bilemeden bu işe kalkismislardir. Etraftakilerle aynı olduğunuz nereden çıktı.
Evlenmek için evlenmeyi saçma buluyorum yani sırf yalnız kalmıyım yaşım geldi vs diyerekten yapılan evlilikten bahsediyorum bir insanı seviyosan ve onunla anlaşıyosun tabiki evlenmeli insan ama hiç sevmediğin veya anlaşamadığın biriyle yalnız kalmamak için evlenmek de doğru değil bana kalırsa yalnız kalmak yalnız hissetmekten iyidir
Okudum zaten Yalnız kalmaktan bahsetmişsin ben de diyorum ki yalnız hissetmek daha kötü evlense bile aynı evin içinde hiçbir şey paylaşmayan insanlar var
Hayır yanlış anlamışsın demek istediğim insanlar gerçekten seviyolarsa ve anlaşabiliyolarsa evlensinler sırf evlenmek için evlenmesinler dedim çünkü türkiyede öylesine yapılan evlilik çok yani yaşım geldi yok evde kalırım ya da sırf çocuk yapmak için vs
bir aile kurmak tabiki de güzel bişey. Ama doğru insan karşına çikmadiysa yapılacak bişey yok. Sırf yalnız ölmemek için sorumsuz, psikopat, sevgisiz , merhametsiz , sadakatsiz biriyle evlenmek aptallık olur. Hayatın boyunca acı çekersin sadece sen değil çocukların da çeker.
Mutlu evliliği olanları çevremde pek göremiyorum. Olanlar da artık benim yaşımdan daha fazla yılı birlikte devirmiş insanlar. Karşıma güvenip sevebileceğim biri çıkarsa evlenmek güzel bir fikir olabilir. Fakat sadece evleneyim de, evde kalmış demesinler de, baba evinden kurtulayım da, yalnız kalmayayım da gibi saçma düşüncelere dayanarak yer veremem birine hayatımda.
cok iyi yazmissin aynen öyle… yani benim öz kardesim bile diyo aman ne gerek evlilige kocayla ugrasmam filan ama yalniz bir Hayat gecmez insan sevmek sevilmek istiyor gez toz nereye Kadar... ben sahsen isterim evlenmeyi anne olmayi filan ama benimde karsima ciddi biri cikmadi hic
Koca kahri cekmemek ya da kocaya muhtac olmamak gibi seyler dusunmek dogru degil. Sonucta erkekler de eslerinin kahrini cekiyor ve bir o kadar eslerinin bircok seyine muhtaclar.
Burada biraz kizlarin uzerinde buyuklerinin etkileri var aslinda. Evde babayi sadece "cuzdan" gibi gorunce biraz para kazan an kadin evlenmeye gerek duymadigini dusunuyor. Asıl bu zihniyeti aşmalari gerek.
Binlerce yil insanin geninde aile kurmaktan cok genleri yaymak vardi hala da oyle, ama belki de genleri yaymanin diger adi aile kurmaktir. Guzel bir yazi tesekkur ederim
Bu korkular yalnızlıktan değil toplumun evlenmenin zorunlu olduğu algısını yaratmasından kaynaklı Yalnızlık, insanın kendine vakit ayırması, kendini tanıması için gerekli bir şey aslında ve sanıldığı gibi etrafında hiç insan olmaması değil Toplumun bekar kadınlara bakış açısı, kötü sıfatlar yüklemesi, evlenmeyi zorunlu bir şey gibi göstermesi.. Bunlar toplum korkusu, yalnızlık korkusu falan değil
Evliliği bir zorunluluk gibi göstermeyin, sanmayın artık yeter Evliliğin güzel gideceği ve bahsettiğin 'yalnızlıktan' daha kötü olmayacağının bir garantisi mi var?
Öyle değil, istediğim mesleği tam olarak elime almaktan bahsediyorum. Hem evlilik gibi zor bir konuyu hem de meslek konusunu bir arada yürütemem. Yürütenler illa ki vardır ama ben onlar kadar başarılı görmüyorum kendimi.
İleriyi düşünmüyorlardır ya da küçüklükten ailede çıkan sorunlar sebebiyle bunu istemiyorlardır fakat karşılarına öyle biri çıkar ki bu düşüncelerini yok sayar sonra bir bakarsan evli mutlu üç uşaklı
Yek tek Sadece kendime Evlenmek zorundayız diye ayet mi var? Ben neden beni anlamayan hizmetçi bulaşıkçı olarak gören bir adamla evlenip hayatımı karartaym ki
Aldatılma korkum var demek daha dogru olur sanırım. Ihanete uğradığımda biter isterse 10 çocuğum olsun. Aldatılma riskini bile alamıyorum, bu yüzden evlenmekten korkuyorum.
Hâlâ evlenmeyi düşünmüyorum. Birkaç sene evvel ben de bu düşünce içinde değildim. Ama insanları ve hayatı tanımak fikirlerimin hatta benim tamamen değişmeme sebep oldu. Bir gün pişman olacaksam da eğer varsın olayım.
bence senin çevrende evlwnince mutlu olabilen çiftler vardır ama benim yok istemeyen bir çok kız mutsuz evliliklere şahit olduğu içindir koca kahrıda şiddet kötü konuşma olduğu için
Ben gidip gördüm.. 60-70 yaşlarındaki insanların neden orda yaşadıklarını.. Çünkü huysuzlar, içlerinde sapıklar var suçlular var varoğlu var.. Tv de gösterdikleri gibi evlatları hayırsızlığından oraya atmamışlar
40 da evlilikte fazla değil mi 50 yasında evlenirsem nasıl gelinlik giyecem nasıl çocuğum olacak. ben evlilik konusunda ümitli değilim. yani kaderimin yalnızlık olduğunu düşünüyorum. çünkü şu yasıma kadar beni seven bile olmadı. halbuki benim yasımdaki insanların kaç tane talipleri çıktı.28 yasına kadar hiç talibi olmayan bı ben varım. senc tuaf değil mi beni sevmesi ve karakterli olması dışında kriterim bile yok. hiç evden çıkmayan insanlara bile görücü geliyor. peki ben neden unutuldum.
sonradan evlenen bnde duydum ama benim duyduklarım önce evliliğe sıcak bakmıyordu sonra yalnızlıktan sıkıldı ve evlendi. evlenmek isteyen illaki evleniyor (ben hariç)
Olur olur.. Hemen ümitsiz olma Bak ben de bulamadım daha ama ümitsiz olmadım.. Bir abim 35 yaşında evlendi.. Uzun süre evlenmek istemesine rağmen.. Dedem 32 yaşında evlenmiş 6 çocuğu olmuş..
En İyi Cevaplar