Olgunluk tanımını biraz açıklar isen daha iyi bir savunma yapabiliriz.
Söyle bir savunma yapacak isem kadınların çoğu aşk konulu her şeyi okuyup izleyip kafalarında hayali "olgun" diye tanımladığı bir kişilik yaratıyor. Sonrada herkese olgun diyor. Buna sende şahit olmuşsundur. Aynısı erkekler içinde geçerli filmlerde dizilerde gördüğü kadınları "olgun" kadın böyle oluyormuş düşüncesi ile kadınlara olduğun değil demesi.
Asıl gerçek şu ki iki tarafta da aşırı derecede uçuk insanlar var. :D
Erkeklerin çoğu kendisini bilir. Lakin kadının kendisini kullanmasına izin verir. Bazı kadınlarda ay ben zekiyi olgunum sanır. Kadınlar içinde bu dahil. İki cinste kendilerini bilir kullanılmaya izin verir karşı taraf ay ben zekiyim olgunum der. :D
Pek tabii ki erkekler daha çabuk olgunlaşır. Zira bir kız 25 yaşında bile pamuk şeker yer, salıncakta sallanır, gök gürültüsünden bile korkar. erkek ve kızın yüzünde biraz yara izi olsa, erkek bunu 1 kafaya takıyorsa kız 5 kafaya takar. Kızlar bir sıkıntıda kolayca ağlaya bilecek yapıya sahiptir. Dolayısıyla genel olarak erkekler psikolojik olarak daha erken olgunlaşır ve daha güçlüdür.
Yav bunlar soruyu yanlış anlıyor psikolojik olarak erkek her yaşta daha güçlüdür bir kızla erkeğin yüzüne çizik at izi kalsın hangisi daha çok kafaya takacak gör psikolojik olarak olgun olan kişi bu durumu daha az takan taraftır. D
Bahane değil gerçek. d psikolojik olgunluk psikolojik güç demektir. Kızların sorunlara karşı daha çabuk psikolojisi bozulur. Nerede olgunluk o zaman. d
Duygularını belli etmek güçsüzlük değildir. Erkekler de o duyguları yaşar ama belli etmez sadece. Belli ediyor olması güçsüz veya dayanıksız olduğu anlamına gelmez. Alakası yok 😄
Duygusallık ve direnci karıştırıyosun işte. Duygusal biri, duygusal olmayan birinden daha dayanıklı olabilir. Senin yaptığın elmayla armutu karşılaştırmak gibi oluyor 😶
Ben de diyorum ki daha çabuk etkilenmeleri daha dirençsiz olduklarını göstermiyor. Daha çabuk etkilenir mesela aynı olayda, ama erkekten daha çok dayanır 😶
Oylar sonucu ortaya koymuş zaten. Evli kadınlara: 'Kaç tane çocuğunuz var?' diye sorulunca çocuklarını sayarken eşlerini boşuna bu sayıya dahil etmezler :) Onlar ailenin hep en küçük çocuğu hatta çocukları büyüse bile asla kendisi büyümeyi kabul etmeyen taraftadırlar. Benimde başımda var birkaç tane oradan biliyorum :)
Şimdi mantıklı bir açıklama yapacaktım da soruyu tam anlayamadım. Psikolojik olgunlaşma ney ya. Grip olmanın verdiği etki sanırsam. Ondan da anlamamış olabilirim. Neyse çok uzattım, ben gidiyorum.😹😹
Erkekler çok erken yaşta sorumluluk sahibi olmak zorunluluğuna maruz bırakılıyor, işte evin erkeği , eve ekmek getirme kafası falan derken babadan da zengin değilse çocuk gencecik yaşta geçim kaygısına nasıl ev geçindireceğim derdine düşüyor... Siz genelde hep baba parası yiyen tayfayla gezip tozduğunuz için onların şımarık yaşamlarını ve sorumsuzluklarını biliyorsunuz ama öyle değil... Kadınlar ise erken falan olgunlaşmıyor sadece yaşının gerektirdiğinden daha olgun görünmeye çalışıyorlar. Hepsi bu.
Bence de erkekler ama bazen kişilik le alakalı hayat ve yaşam tarzları da erken veya geç olgunlaşmayı etkileyebiliyor mesela fakir bir ailede yaşıyosunuz erkek olarak tek bir siz varsınız baba ölmüş vs eve ekmek parası getirmek için erkek çalışıyo falan sonra zengin bir ailede her istediği olan şımarık bir kız çocuğu tabikide anlattığım bu hikayede erkek daha çabuk olgunlaşır yaşanmışlıkların da olgunlaşmada büyük etki gösterdiğini düşünüyorum 👼❤💜
Bilmem farkettiniz mi ama oyun sektörü neredeyse tamamen erkekler üzerine kurulu. Bu bile bu erkeklerin geç olgunlastigi cikarimini yapabilmek için yeterli sayılır.
Bireylerin psikolojik olarak olgunlaşmaları kişişiklerine bağlıdır. Cins olarak ayırt etmek genelleme olacağı için doğru bir karar olacağını zannetmiyorum. Beni baz alacak olursak 17 yaşında evlilik için birliktelikler kurma kararı aldığımı biliyorum. Ve çevremdeki erkekler hala uzun eşşek oynayan bugün cuma enseni kapa gibi salak saçma çocuk ruhlarından arınmamış tiplerdi vesselam.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kadınlar erkekler kadar özgür olamadıkları için bu toplumda daha geç olgunlaşırlar. hayat deneyimleri yaşıtları olan erkeklerden azdır maalesef. kadınlar erken ergenliğe girseler de, alanları kısıtlı içten içe çoğu tek alan genişletme yolu olan evliliği kafasına takar yaşamayadıklarını yaşama yolu olan bu durum için etrafda ki orta yaş kadınları dolaylı olarak taklit ederler. bu bilinç altı refleks aslında evliliğe doğurmaya kendi ayaklarımın üstünde durabilirim mesajını üzerlerindeki kısıtlayıcı unsurlara iletmektir. kadınlar geç olgunlaşır erkeklere kendilerinden büyük kadınlarla olmalarını tavsiye ediyorum
Bence insandan insana değişir ama etrafımda öyle kızlar dolu aslında görüyorum üniversite okumaya gelmişler güya ama suratlarında 10 ton makyaj belli sevebi zaten bu gençlik bitmiş
@Sheishanımaga İşte gayeleri de özgürlüklerini kendi zincirlerini kırarak değilde ona buna kaşar bacım diyip kendileride ölümüne göze ve hormanlara hitap edecek şekilde giyinip kuşanıp biriyle bir an önce evlenip özgürce sevişme önce ki konumundan her konuda daha özgür olma derdinde
@Sheishanımaga Elbette erkeğinde kadınında kişiden kişiye çok fark eder. 3 kardeşine bakın 19 yaşında bir kızla babasının mersedesini sürüp kız tavlayan canberk ler ayberkler bir olmaz bunun tam tersi örneğide mevcut ama toplumda genel olarak kadın üzerinde kısıtlayı bir durum var buda erkekler kadar bilgi ve deneyim alanlarına girmelerini engelliyor
Kadınlar mecburiyetten geç olgunlaştığı için iki kere olgunlaşır. İlkinde sosyal bir karakter yaratırlar yalanlarla dolu, boka sarmaya başladıkça kişilik sahibi olmaya başlarlar ve ne tesadüf ki bu da genelde en verimli çocuk sahibi olma yaşlarına denk gelir.. Erkek düzdür, kadınlar tarafından ilgi görebilecek kadar olgunlaşır.
Aslına bakarsak cinsiyetle alakalı değildir olgunluk. Yaşanmışlıklarla ilgilidir. Ama çoğunlukla erkeklerin daha geç olgunlaştıkları söylenir. Sanırım bu , kadınların duygusallığı dibine kadar yaşayıp hızla yüzeye çıkmalarıyla alakalı. Erkekler duygusal yönlerini uzun bir zaman diliminde törpüler.
kesin erkekler geç olgunlaşır. gelecek kaygisi çok gec ortaya çıkıyor. sebebi de toplumlarda erkeklere cok daha fazla destek bulunuyor buda erkeklerin şımarık olmasına geç olgunlaşmasına sebep oluyor bana kalirsa
Hayatın insana dayattıkları işi değiştirir bunun cinsiyet veya karakter profili ile ilgisi yok ama şu bir gerçek erkekler hanımlardan biraz daha geç olgunlaşıyor ee tabi istisnalar kaideyi bozmaz
erkekler mental olarak daha geç olgunlaşır , kadınlar daha erken bilinç düzeyine ulaşır ve bu durum kadınların erkeklere oranla depresyona yakalanma düzeylerinde belirgin şekilde artışla kendini gösterir, tabiki asıl etki hormonlardan kaynaklıdır.
Fiziksel olarak kadınlar, psikolojik olarak erkekler daha erken olgunlaşır ama yine de genellememek lazım. Aile, karakter, travmalar, tecrübeler olgunlaşma evresinde çok önemli.
Etrafimda yasayan kizlara bakarak bir degerlendirme yapacak olursam kendi capimda soyle bir cevap verebilirim: bence erkekler toplum daha cok icli disli, anac ve toplum baskisinin agirliginiuzerlerinde fazla hissetmemelerinden daha erken olgunlastigini dusunuyorum
Erkek abi. Ben 25 yaşındayım hala bir ev geçindirecek olgunlukta olmadığımı düşünüyorum mesela. Gerçi bu sadece benim için de geçerli olabilir, genelleme yapmayalım.
Kaybetmek, acı çekmek insana çok şey öğretir. İleri zamanlarda tecrübe kazanmasını, doğruyu-yanlışı, başına ne geleceğini tahmin edebilir hale getirir. Yaşanmışlıklar kadını-erkeği olgunlaştırır. Yaşla cinsiyetle alakası olduğunu düşünmüyorum.
Bence ikisi de birbirinden gerizekali. erkekler kadinlar haric her meselede kadinlardan daha olgunlar ama kadin meselesinde tam birer beyinsizler. bir kadin ugruna savas dahi çıkartabiliriz
Fizyolojik olarakta biyolojik olarak ta Psikolojik olarakta nerden bakarsan bak erkekler geç olgunlaşır bu bilimsel-dinsel olarak bile destekli bir sonuçtur 😂✌#boşnakkiziii🎈
kızlar ergenliğe genellikle erken girdikleri için. daha çok olgunlaşırlar. gelişimde bütünlük ilkesiyle ergenlikte kızlar fiziksel gelişim ile beraber psikolojik olarak da daha sağlıklı bir dönem geçirirler. aynı zamanda daha erken olgunlaşırlar.
Kadin erkek ayirimi yapmak gibi bir durum söz konusu degil ama, sevgilisinden/kocasindan ayrilan kadinlar daha cabuk olgunlasir (erkekler öyle degil örnegin... onlar tam odun)... bu kesin yani..
Erkekler daha geç olgunlaşır. Kadınlar daha erken ergenliğe girdikleri gibi daha erken olgunlaşır ki buna ek olarak daha erken yaşlanırlar erkeklere oranla.
genelleme yapmak her zaman yanlış ancak kadınlar bir tık daha geç olgunlaşıyor diye düşünüyorum. tabi ne kadınlar var almış başını gitmiş karakter oturmuş 5 yaş büyük erkeği olgunluk manasında önünde secdeye yatırır.. vs bak yine kararsız kaldım.
Yaşantılara bağlıdır fakat her koşul eşit olduğunda erkeklerin daha geç olgunlaştığı bilinir zaten. Kız çocukları 10 yaşında bile bir evi evirip çevirir, elinden hemen her iş gelir ama erkek 30 yaşında bile çocuktur, beceriksiz, saftır..
En İyi Cevaplar