Üzülmek değil de boşuna dememişler ''ateş olmayan yerden duman çıkmaz'' diye. Bir davranışım, bir sözüm onları böyle düşünmeye itmiş olabilir. Konuşarak anlaşmak varken de, bana önyargılı insanlara karşı saldırmam yani. Yeri gelir beni tanır. Belki fikri değişir belki sabit kalır.
5
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sadece duyulan şeylerle hareket etmek ne kadar doğru? Bir insani kulaktan dolma şeylerle yargılamak karşı taraf için üzücu bir durum. Dediğin gibi konuşarak halletmek, bir sorun varsa çözüm bulmak daha mantıklı.
Duyulandan ötede, görülen var. Ama dediğim gibi, görülen şey de her zaman doğru olmuyor. Ama insanız hepimiz, biri saldırınca medeni kalıp konuşmaya çalışmıyoruz. Ve biz de saldırıyoruz.
Fazlasıyla yaşıyorum ve tabikide üzülüyorum. Ama hak veriyorum yine de. Hayat bu alnımızda bişey yazmıyor ki bilsinler bizi. Bir gülüşümüz veya bir bağırışımız veya bir kelimemiz ve hatta bir susuşumuz karşımızdakinin ilk algısına komple etki edebiliyor
Üzülmeyi geçtim sinirleniyorum. Çünkü böyle bir insan nasıl olur. Bu durum insanlığa yakışmayan şey olmasına rağmen halen insanlar nasıl bu kadar rahat ön yargılı olabilir.
Evet beni tanımayan insanların lütfen hakkımda fikri de olmasın. Bir süredir sitede gamze ve banu diyenler kafamı şişirdiler. Yahu nereden tanıyorsun sen bu kızları da haklarında konuşuyorsun. Ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncü uyarım kötü oldu :/ Ön yargısını kırmayan insan art niyetlidir bariz. Ben buna inanırım.
En İyi Cevaplar