Eşeyli üreyen her canlıda yeni neslin daha güçlü olabilmesi için dişinin güçlü soy verebileceği atayı seçme dürtüsünü geliştirmesinin insanda yansıma şeklidir "kadın peşinden koşmak". Bizler mizah ve hafif sitemle irdeleyip dert yansakta nesillerin güçlü olması için bu gereklidir.
Mikro düzeyde de bu yaşanmakta. Yeteri güce ulaşamamış spermin geride bırakılıp güçlü ve sağlıklı olabilenin yumurtaya ulaşabilmesi için üreme organlarının sahip olduğu kanalların evrimsel gelişimi dayanıksızların elenebileceği süzgeç görevi görmekte. Yumurtaya eş zamanlı ulaşılsa dahi bireysel farklılıklardan ötürü avantajlı olanın başarı olasılığı yüksektir.
Makro düzeyde de bu kurallar geçerlidir. Bir erkeğin yeteri kadar fiziksel psikolojik güce sahip olmasının yanında mevki, harcanılan zaman, eğitim, genel kültür, maddi yeterlilik gibi birçok etkende kadın için secicilik süzgeci olarak kullanılır.
Bu değişirmi dersen yumurtanın sperme gittiği bir evrim zamanında ya da bu kurallara göre işlemeyen başka bir zamansal boyutta kadınlar erkeklerin peşinde koşabilir belki :)25 Yorumla- +1 yıl
Temel düzeyde incelersek hayvanlarda seçici taraf erkek. Erkek hayvan mücadelesini verir ve dişisini elde eder. Durum insanlarda farklı işliyor. Ne kadar mücadele verilirse verilsin işin sonucunu kadınların keyfi belirliyor ki bu durum bence toplumsal algıdan kaynaklanıyor. Nesillerdir erkekler kadınların peşinden koştuğu için bizde durumun böyle olması gerektiği algısına kapılıyoruz ve öyle davranıyoruz. Bu konu hakkında kadınların tabiriyle "çokta şe'apmamak lazım"
- +1 yıl
@soğukbiri Kadınlar tehlikeli varlıklar bunu biliyoruz. Bilmiyor gibi davranıyoruz orası ayrı tabi.
- +1 yıl
@soğukbiri Çiftleşmeden sonra dişisi tarafından yenilen karadul ile mantid cinsi böceklerin erkek cinsleri senin bahsettigin erkek seciciliği hakkında söyleyecekleri çok şeyleri vardır eminim.
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılLibidoları yüzünden erkekler kadının peşinden koşar. Kadının gtü peri bacalarında havalanan balonlardan daha da büyür, kalkar. Sonra yavaş yavaş havalanır karılar bir bakmışsın elinin uzanamayacağı kadar havalanır. Gerek yok oturduğum yerde oturuyorum. Bugüne kadar hiç kadın kovalamadım. Kadınsızda kalmadım. Çünkü libidolarım için koşturmadım. Kimseyi zorlamadım güzel sözler söyleyip kandırmadım. Beni bilen istiyen hayatıma girdi çıktı çıtayı yukarı taşıyan aha bu arı peşinden koşan abaza takımı.
20 Yorumla
Bissürü nedeni var yaradılış olarak birbirimizden farklı olmamız beklentilerimizin hayattaki önceliklerimiz birbirinden denişik olması gibi sizler için kadınlar ilk sırada istisnalar için 2. bizler için erkekler belki 5-6. sırada doğadaki bütün erkek canlılarda üreme ve birleşme isteği daha fazladır kadın figürü dünyada hep ilk olarak karşımıza çıkar o yüzden erkeklerde kapılırlar havamıza doğal olarak :D :D Çok az erkek kadınlara karşı koyabilir erkeklerin en büyük zaafı kadınlar olduğu için peşimizde koşarlar düz mantık budur yani :)
16 Yorumla- +1 yıl
Dürüst olacağım istersen bana ukala ve kendini beğenmiş diyebilirsin benim açımdan kapılmayanını görmedim ayrıca 2. sırada dedim yani ortada yine bir meyil karşı konulamamazlık söz konusu.. Olaya bir de şu açıdan bak kadınlar yalnız kalınca bile artık başlarının çaresine pek tabii bakabiliyorlar hayatları boyunca yalnız yaşayabilme güçleri var erkekler yalnızlığa katlanamıyorlar yanlarında sürekli bir can yoldaşı görmek istiyorlar sadece bu muhtaçlıktan doğan bir istekte değil fıtratının bir getirisi.. Buna asla bir kılıf uydurulmaz çevremde tanıdığım gördüğüm ne kadar erkek varsa kadına muhtaç ya da onları hayatları için tamamlayıcı baş faktör olarak görüyorlar.. Onlarsız yapamıyorlar :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılKüçüklükten öğretilmiş bir şey bu, masallarda hikâyelerde hepsinde aynıdır , kız çocuklarına siz bunu yapamazsınız, sen bekle o gelsin, senin ona yaklaşman edepsizlik olur , sen kızsın sen mı yanaşıcan ona gbi tepkiler gösterildiği için ve Küçüklükten beri beynımzi böyle yıkadıkları için çoğu kadın , bir köşede beklemeyi onun gelmesini bekliyor, erkeklere tam tersi öğretiliyor tabiki , ama bence yanlış bir şey bu kadınında teklif etmeye hatta evlilik teklfı etme olasılıgıda vardır , ama yapınca tepki alırsn çevreden işte
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
107Cevap
+1 yılBir köylü olarak küçüklükten beri etrafımdaki arkadaşlar sürekli kızlarla iletişime geçmek için çaba sarf ederlerdi. Doğal olarak bende aynı yonde devam ettim öyle cok kız arkadaşım olmadı 2 tane 3'ncü ile evlendim. Çevre önemli bir etken. Ama bu zaman da sanki dengelenmiş koyler yine hariç. şehir yaşantısı ve imkanlar kızları biraz daha özgüvenli yapıyor iyi bişey tabi. Evlilik için secenekleri artıyor sonuçta kızda olsa erkekte olsa bir yolunu bulup hoşlandığı kişiye senı seviyorum diyebilmeli. Allah herkese sevdiğini nasip etsin.
30 Yorumla
+1 yılYaradılıştan gelen bir özellik değil tabiki. Kadın zekasını kullanarak başlamış peşinden koşturmaya. 1,5 yaşındaki kızım bile duygu sömürüsü yapıyor. kimse öğretmiyor yaşaya yaşaya kendi öğreniyor gözlemliyor deniyor bir şekilde buluyor yöntemini kadınlar.
31 Yorumla
+1 yılReddedilmekten nefret ediyorsunuz ve daha cok hırslanıyorsunuz. Ama elde edene kadar sürüyor bu durum. Elde ettikten sonra bir anda duruyorsunuz ve bu sefer siz kacmaya baslıyorsunuz. Baglanma korkusu diyoruz biz buna kısaca:)) Aslinda bana sorarsan dengesizlik.
50 Yorumla
+1 yılAslında bütün suç sizin üstümüze düşmeseniz peşinizden koşmasıda biliriz..
Tavsiye kaçan kovalanır..🙂))411 Yorumla- +1 yıl
kovalayınca bizim ne yapmamız gerekiyor
- +1 yıl
yani siz kovalayınca
- +1 yıl
@Gezenadam kovaladıkça kaçan ateş böceğim misin hesabı bir süre kaçıcaksınız.. 🙂))
- +1 yıl
ben kaçıyorum da sonra duraktan inince kızı bir daha görmüyorum
- +1 yıl
resimdeki sen misin mademoiselle
- +1 yıl
Niye tüm sırrı bozdun ki şimdi elimizdeki tek kozu da kaybettik 😄 @Mademoiselle88
- +1 yıl
@Dark_chocolate yıllardır işe yarıyor hep bu yöntemi deniyorum bide ulaşılmaz görünmek ayrı bir güzel oluyor
- +1 yıl
@Dark_chocolate bence onlar bu şansıda zor değerlendirir..
+1 yılİlk var olan medeniyetlerden bugüne kadar tüm toplumlarda kadın erkeğin zaafı olarak kabul edilmiştir. Bu uğurda savaşlar bile yapılmış. Kadın erkeğe eş olarak yaratılmış
Sonuçta ilk yaratılan erkekti25 Yorumla- +1 yıl
Erkek kadının üzerinde İdarecidir
Üst model değilde erkeğin nefsine ve sehvetine hoş gelen şeyler kadında ziyadesiyle var
Sapıklık değilde bilimsel olarak konuşuyorum
Bu bir gerçek çünkü
Erkeğin genetiginde var bu
Olmayan da güzel kardeşim zaten - +1 yıl
İb. ne yi güzel kardeşim olarak çeviren site asıl ib. ne sensin 😀
- +1 yıl
Kadın öyle bir varlık ki
Dünyayı yakar ve bunun senin yaptığına seni inandirir
Sen de hemen oltaya gelmişsim bravo
Peşimden koşturma gibi bir durumum olmadı eğer istemiyorsam bir ilişkiyi açık açık söylerim. Ya da birinden hoşlanıyorsam bunu ona uygun bir şekilde söylerim
26 YorumlaValla bu kadın peşinden koşmalar nedense hep. bizim ülke ve bize benzeyen ülkelerde oluyor. Cinsel açlıkta bunda bir neden. Hatta bir numaralı faktör bence
24 Yorumla
+1 yılşimdi kardeş kadın dediğin değerli bir varlık erkekte öyle hakaret sayılmasın ama kadın narin biri olduğu için erkeğin kadının peşinden koşması bana göre daha makbul
26 Yorumla- +1 yıl
çünkü onlar dahha yani ortadoğu kadınları geçmişten gelen bir hissiyatla gerek baba gerek abi gerek karşı cins erkeklerinden gelen onlara karşı duygularda saklı işte bu yüzden ortadoğu kadınları kendilerini erkeklerden daha değerli zannedip erkeklerden beklerler.
- +1 yıl
hayır ama böyle bir kesim olduğundan yanayım bütün kadınlar değil böyle bir kesim var bana göre
- +1 yıl
aynen öyle
+1 yılCevabı zaten sende. Neden koşuyorsun? Neden beklemiyorsun sana gelmelerini?
30 Yorumlakadınlar için çiftleşmek üremek zor bir iştir. hamile kalıp 9 ay çocuk taşıması gerekir o yüzden seçicidir. Erkek için eş bulmak cinsel ihtiyacını giderip spermlerini yayıp neslini devam ettirmektir ve o yüzden dişiyi ikna etmeye çalışır. alanım biyoloji olmadığı için çok bilimsel yazamadım ama bilimsel açıklaması budur.
30 Yorumlabilimsel olarak açıklarsak kadınların %80i erkeklerin %20sini yani en tepedekileri isterler ve geri kalanları pek umurlarında olmaz bu tepedekiler genelde eğitim zamanı en yakışıklıları orta yaşta ise en eğitimlileri ve itibarlı olanlarıdır. Evlilik vakti geldiğinde ise neslini devam ettirme evde kalma korkusu vs. nedenlerden dolayı evlenmek zorunda kalırlar ve 'kısmetlerine' yönelirler. Çok çalışın beyler yoksa hatunların peşinde koşarsınız onlar da sizden kaçar.
12 Yorumla
+1 yılbeyler onu bunu bilmiyorum da peşinden koştuğum kızı elde edince hemen sıkılıp soğuyorum ya kadınlar kendilerini bir amaç haline getiyor bir seks objesi haline getiriyolar biz hoşlanıyoruz koşuyoruz peşlerinden sonra hoşlanti dan çok bir amaç haline geliyorlar sonra o amaca ulaşınca yeni hedefler arıyor insan sonrası daki soru erkekler neden aldatır?
10 Yorumla
+1 yılArtık kadınlar erkeklerin peşinden koşuyor ama hadi neyse.
80 YorumlaBecermek için
Kaba bulabilirsin yorumu ama kısacası bu yüzden32 Yorumla
+1 yılKadınlara öncelik sunulmuş bu hayatta. Ve geçmişden bu zamana böyle gelmiş lakin kadınlarda koşuyor ama erkeğe oranla az.
18 Yorumla- +1 yıl
Pek gönül ilişkim olmadı ki iki tane karşılklı oldu o kadar.
Zor seven insan olduğum için herkesi seçmiyor bu kalp. - +1 yıl
Yüreğime dokuna bilen olmuyor hissetmek istiyorum iliklerime kadar o sevgiyi.
Sevdiğim zaman da zor vazgeçerim kolaylıkla pes etmem ama sevmek derin mesele. - +1 yıl
Merak edilecek birşey yok aslında. Kalbim gerçekten o kişiyi sevdiyse yapamayacağım şey yoktur.😀
- +1 yıl
Haydaa😀 gösterilcek birşeyde değil bu yahu göstersm
+1 yılbu doğanın olayı bu erkek her zaman bunu rolü üstlenir diğer türlerde de bu var ama son zamanlarda bozuldu...
12 Yorumla- +1 yıl
yorumlamam yaşasın insanlar istedikleri gibi..
Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. Dogasi geregi bence..
Sonucta kadinlar ulasilmaz yerlerde olmali ki pesinden kosup elde ettigine degmeli.. :/12 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar bir erkeğin peşinden koşmayı gururuna yediremiyor. Nasıl olsa erkek gelir mantığıyla hareket ediyor.
Toplumsal algı falan diyoruz ama tek sebebi yine erkekler. B*k mu var anasını satiyim hep koş hep koş.
İddia ediyorum bütün erkekler benim gibi olsaydı kızlar koşardı hep 😂10 Yorumlaseven sevdiğini söyleyebilmeli.. ama olur ama olmaz onu bilemem ama yara olur söylemedikçe...
25 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler avcıdır. Neslin devamını isterler. Bu nedenle beğendikleri dişinin peşine düşerler.
24 Yorumla- +1 yıl
@Hzlfkl sorumluluk almak istemez. Spermlerini yaymak ister tam bir ikilem. Bu da erkeği çelişkili kılar. Hem evlenme teklif eder kızın kanına girer hem evlilikten kaçar ☺
Hoşlandığımız kadını kazanmak için verilen emeğe peşinden koşma denmiş.
21 YorumlaToplumsal algı böyle ama kendilerini genelde bir çok kadın vazgeçilmez sanıyor. Hepsi için konuşursam saygısızlık olur, bu yüzden erkek olmanın verdiği gururla kimsenin peşinden koşmayacaksın. Gerekirse 50 sene yalnız kal, ne olmuş en azından adın yalakaya çıkmaz.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Küçüklükten beri insana aşılanan şeyler bunlar. Bana göre en temel sebep Türkiyede çocukken erkeklere daha fazla ilgi ve rahatlık tanınıyor fakat kızlar aşağılanıyor. Kızlar da erkekleri düşman gibi görmeye başlıyor. Benim peşimden koşsun mantığına bürünüyorlar. Tamamen saçma bana göre. Bu konu uzar da gider yani tartışmaya kalksak.
00 Yorumlabence zaman tersine donmus kızlar teklif ediyor erkek ayrılınca kiz arayıp intihar ederimler
13 YorumlaIlk zaman koşsalar bile elde ettikten sonra başlarından savar çoğu.
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılHiç koşmadım Asla koşmam Babasından ister Alırım. Gönlü yoksa salarım kalpsiz değilim ama bir kul peşinden koşacak kadar acizleşmedim... Sadece peşinden koşulmuş olması bile benim namus anlayışıma ters kuyruk sallamış demektir o kadınıda almam
11 Yorumla- +1 yıl
Bunu beğenmeyen kaşar nerde ise bir yorum yazsın sövüp çıkacam!
+1 yılSeven erkek ikiye ayrılır; 1-) Cinsellik için seven erkek. 2-) Aşık olduğu için seven erkek.
15 Yorumla- +1 yıl
Herhangi bir bilim ve sıralama değil hayatın gerçekleri.
- +1 yıl
Hayır o ayrı. Zaten bir erkek sevdiği kadınla cinsellik düşünmüyorsa hormonları normal değildir.
+1 yılHiç bilmiyorum. Bir de bu kişiler kizlara çok çekici gelir. Onu anlamam. Benim nedense peşimden koşan erkekler ne kadar yakisikli olurlarsa olsunlar hiç ilgimi cekmiyor.
10 Yorumla
+1 yılyaradılış genlerimizde var sanırım erkekler karşı cinse ilgi duyar onu elde etmek ister sadece kendisinin olmasını ister onun içinde hep peşinden koşar...
10 Yorumla
+1 yılDoğanın kanunu bence 😄 yani bir kızın ilk adımları atması bilmiyorum hoş durmuyor ama erkek atarsa tabi kız da karşılık verirse sonrasında daha makul oluyor 😄
10 Yorumla
+1 yılben koşuyorum onun peşinden kardeşim işte değerimi bilmiyorki
49 Yorumla- +1 yıl
Onu birakta eig %48 ile sitenin en iyi görüşleri sende
- +1 yıl
@EsmerAdam23 gerçektenmi😃😃
- +1 yıl
Valla demekki sen her konuda bilgilisin o zaman bende bir soru sorayım mi sana eski kiz arkadasim hakkında fikirlerini şöyle olur mu
- +1 yıl
@EsmerAdam23 haydi sor sor sor😃
- +1 yıl
Kizla çok eğlendik gezdik sahip ciktim hemde aşırı sahip ciktim ona ve kardeşlerine o ise değeri mi bilmedi bos yere bıraktı beni. 1 ay önce kankasina özelden beni arattı seni özlemiş felan dedi. Whatspap engelimi de o gün kaldırmış ben yazmayinca yine engelledi beni. Kızın amacı nedir? Sadece kendini hatırlatmak midir? Ayrılalı 7 ay oldu.
- +1 yıl
@EsmerAdam23 senden mesaj beklemiş olabilir mesaj alaamayınca sinirlenp engel atmış olabilirmi
- +1 yıl
Egolu bir kiz. Egosunu indirdim sence daha hamle yapar mi vazmigecer.
- +1 yıl
@EsmerAdam23 hırs yapar valla o kız başkasına bile gider gitmişte olabilir😋😋
- +1 yıl
Valla ne yaparsa yapsın ama pişman olmasını çok isterdim. Çünkü ona çok güzel günler yasattim o beni bıraktı boş yere...
+1 yılkadınlar erkeklere verilen en büyük nimettir. değeri bilinmez... işte üzücü olan şey'de bu..
40 YorumlaErkek gücü işi temsil eder, kadın asaleti ve işlevselliği
Biri bile bunlara sahip olmazsa arkadan koşan, koşturan oluyor :)20 Yorumla
+1 yılBen koşmam şahsen, sevmem öyle şeyleri. Kimseyi de koşturmak istemem.
Bakış açısı işte...
Yanlış öyle şeyler. Sevgi o değil.10 Yorumla
+1 yılBen kimsenin peşinde koşmam.. atarım sinyali takılırsa takılır takılmazsa paşa gönlü bilir.. dünyanın yarısı kadın!
10 YorumlaHic bir kizin pesinden kosmadim bu yastan sonra da kosmam 😁
Is guc almis basini gidiyo kadin felan zaman yok be kardas 😂10 YorumlaErkeklerin hormonları tavan seviyesindedir. Bu ihtiyaçlarını giderebilmek için kadınların peşinden koşarlar hepsi bu. Eğer erkeklerin hormonları bu kadar tavan seviyede olmasaydı canları kadın çekmezdi ve kendi hallerinde takılırlardı.
10 Yorumla
+1 yılkimisi sevmek için kimisi s.. için bu iki tarafda da böyle tabular artık yok zaten her iki tarafda birbirinin peşinden koşuyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadınların erkeklerin peşinden koşacak hali yok ya.
Kadın elini sallasa ellisi erkek sallasa hiçbiri.
Onun için erkek daima kadının peşinden koşar.14 Yorumla- +1 yıl
çok yakışıklı erkeklerde var ama mesela belki sıradan erkekler için konuştuğun doğru olabilir ama misal bir kıvanç, bir tarkan ya da bredd pitt neresini sallarsa sallasın 50 değil daha fazlasını bulur inan bana..
- +1 yıl
Yahu kadınlar onların peşinden koşmuyor paranın peşinden koşuyor.
- +1 yıl
yahu olur mu mesela bir kıvanç beş parasız bile olsa kızlardan bile daha estetik ve çekici bir kızda bile o kadar çekicilik olamaz.. çekici demişken mesela reklamda bile ben çekici buda çekicim diyen erkeklere nasıl da seviniyor kızlar onu hatırla var öyle erkekler ama çok az, neslilleri tükenme tehlikesi ile karşı karşıya :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevgilim hiç olmadığından kimse benim için çabalayan olmadı. Ben kendim yalnızlığı seçtim. Bir erkek bir kız için peşinden koşuyorsa onu seviyordur.
40 YorumlaYaradılış gerekeği kadın av, erkek avcıdır.
Birçok erkek koşmam diyor orası ayrı tabi.61 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılCinsel dürtü. fotoğrafta bile bunu yansımasını bulabilirsin
23 Yorumla- +1 yıl
normal düzeyde saçmalıyorlar o halde düşünemiyorum bile
Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı. Artık bireysellik devri kimse kimsenin arkasından koşmuyor :))
20 YorumlaSen hiç erkeğin peşinden koşan kadın gördünmü? İşte bu yüzden
20 Yorumla
+1 yılkaçan kovalanır çünkü kızlar genelde hangi erkeğe yüz vermezse o erkek peşinden koşar ama bazı kızlarda ilgisini açıkça belli ederse erkek onu kovalamaz aksine kaçar
33 Yorumla- +1 yıl
Meltem özele gelsene ya bişey konuşuyoduk yarıda kaldı hesap gitti
- +1 yıl
Ordamıısn nnn
Aşk , ilişki , daha çok s... isterler terbiyesizleşmek istemiyorum :D
12 YorumlaAslında koşan kızlarda var yok değil sadece bize denk gelmiyor 😂😂
20 Yorumla
+1 yılÇünkü kadınlar erkeklerin peşinden koşmuyor :) Birinin koşması lazım :D
12 Yorumla- +1 yıl
Afiyet olsun :)
Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı. Erklerin, kızlar peşinden koşacak kadar çekici olduğunu sanmıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞurada kadınların yorumlarını okuyup kafanız bulanmasın kardeşler ,
men going to own way ,
mgtow araştırın. Kafanız rahat etsin. Bu bitchlerle uğraşılmaz :D10 YorumlaKoşmuyorum 😄 yetti yediğim kazıklar hüsranlar ayrılıklar ihtiraslar bla bla 😂
10 Yorumla
+1 yılOnlar benim pesimden kossun a. M. Q ne isim olur kizlarin pesinde
10 Yorumla
+1 yılO boşluk olan kısmı bir hayat arkadaşı ile doldurmak..
10 Yorumla
+1 yılKadınlar narin yaratılmış varlıklardır ve fazla gururludur:)
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ama ben de kosmam demistim birinin pesinden yillarca kostum
10 YorumlaZor soru.. Erkekler cevaplasın bende merak ettim nedenini
20 YorumlaAynen hayvanlar aleminde de hep böyledir durum dişiye uygun genleri seçme sorumluluğu verildiği için.
10 Yorumlabu söylediğin ya da yazdığın konu 90 ki yıllarda vardı paşam modernleşme adı altında şimdi kadınlar erkeklerin peşinden koşar oldu tabiatın kanunu bozuldu bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTabiki peşimizden koşcaklar işleri ne ki :))) fotoda güzel uymuş :)))))
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSebebi kadın çekicidir her zaman ve kolay olmaz ona ulaşmak sebeb bu.
Kızlar yeri gelince erkeklerle hep eşitiz bir farkımız yok derler ama teklife ilişkiye gelince naz yaparlar geri planda dururlar o yuzden :D
10 Yorumla- Devamını Gör (131)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat