Acizlik olduğunu düşünenler var, kendilerini özür diledikleri kişinin karşısında küçük düştüğünü hissediyorlar.
Bence erdemliktir sizce?

Acizlik değil tabi ki. Eğer haksızsa dilemeli. Ama haksız olduğu halde, haklıyım ama yine de özür diliyorum demek saçmalık. Bir de yaptığı hatanin kabul edilemez olduğunu bile bile, özrü kabul etmeyen kişiye aciz diyenlerin kendisi acizdir. 😄
Neden acizlik olsun :D Bir kalbi tamir etmeye yarayan bir yol erdemden başka bir şey değildir
İlginç bir kişilikmiş :D
Bir kaç yıl öncesine kadar yani geçen seneye kadar :D kimseden özür dilemezdim. Özür dilemenin karşıdakini yücelteceğini düşünmüştüm. Ama işte ilk defa bir kızdan özür dileyince açılıyor insan ki ben annemden dahi özür dilemezdim :d
Emrecim, şimdi şöyle ki: Büyük bir hata yapıp sonra dalga geçer gibi hemen özür dilersen bu acizliktir. Onun dışında özür dilemek acizlik değildir. Hatalı olduğunu anladıysan özür dilemek olgunluktur.
Cevap
8Cevap
Yerine göre.
Ben pek sevmem özür dilemeyi de dilenmesini de. Özür dilemişsem gerçekten hata yapmışımdır. Kimileri her şeyde özür diliyor çok sinir oluyorum buna.
Bu arada herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Bunu kabullenmek de bir erdemdir.
hatam varsa dilerim ama diğer türlü acizliktir.. hatam yksa sırf karsi taraf tatmin olacak diye özür dilemem yani
erdemliktir acizlik diyenlerin hiç hatası olmamış mı hayatta ya da geçiştirmeye mi çalışmışlar bunu...
Eğer sürekli aynı hatalardan dolayı özür dilersen acizlik yok diyelim tek bir hatan oldu tekrarlamamak için özür diledin ve sözünü tuttun o erdemlik
Özür dilemek erdemdir. ☺ Kabul etmemek ise acizlik.😉😂
Yaptığın hatayı kabullenmek erdemdir ama herşeye özür dilemek acizliktir
Hatanı bilmek güzel bişey, özür dilemek acizlik değil.
Özür dilenecek bir şey yapmişsam dilerim bunun acizlikle alakası yok
Her söze, her lafa özür dilemek ezikliktir. Gerektiği yerde özür dilemek gerekir.
Haksızsam dilerim haklıysam asla ama asla dilemem
Özür dilemek acizlik degil..
Erdemdir..
Haksızsan dilemelisin tabi.
erdemlik büyüklük yanlışı görüp özür dilemek
Yerine göre ikisi de olabilir
Gereksizlik.
Erdemliktir
Erdemlik
Erdem.
Erdem
acizlik