Benim için ikisi de değildir. İki şekilde özür dilerim. İlki bir hata yaparım ve bunun farkına varırım, bu hatayı tekrarlamayacağımı bildirmek için özür dilerim. İkincisi ise karşımda ki insana ne yaparsam yapayım fikrini değiştiremeyeceğini bildiğim halde uğraşırım ve kendime haksızlık yaptığımı anlarım. 'Özür dilerim' derim ama kendimden özür dilerim. Bu benim duruşumdur. Erdem veya acizlik değil.
Kişilik & Karakter konusunda 14,5b cevap paylaştı.
Özür dilemekten erinen insan yürüten kibir oluyor tabiki erdemdir. Özür dileme engelli insanlarla oldum hep nedense? Korktuğun başına gelir misali. Mıknatıs gibi çekiyorum bunları etrafima. Hatalı onlar ama değilmiş gibi benim kendimi bilmemden ve zayıf yönlerimi bilmemi kullanarak üste çıktılar hep.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Hatalıysam asla erinmem, gurur yapmam. Ama haksız yerede özür dilenmem bekleniyorsa da asla özür dilemem. Haksız ve hatalı olduğumu düşündüğüm her konuda özür dilerim.
Özür dilemek Erdemliktir. Ama gerçekten bir hata var ise.
Özür dileyebilen insan nefsini de kör etmiş olur. Benlik, enaniyet, narsist düşüncelerden uzak durur. Bir nevi hümanist, ılımlı bir insan olur. Bu bazıları için geçerli. Ama sırf egosundan dolayı, gönülsüz olayı kapatmak isteyenlerde var. ya da özür dilemek ağır geldiği için bu yolu seçmeyen kibirli insanlar da mevcut.
Hata varsa özür dilenir. Kalbin, vicdanın sızlıyorsa yanlışlıktan dolayı onun telafisidir. Sadakası gibidir. Dil ile değil gönülden bir şekilde özür dilemek gerekir.
Özür dilemekten asla erinmem. Yaptığım bir hata ya da kırdığım bir gönül var ise dilerim. Bu aciziyet değil bence, kimi öyle görür özür dilemeyi ama bence yüceliktir. Kibrinden arınıp karşıya eğilebilmek, saygı duymaktır zaten erdem. Aslında bir ‘hiç’ olduğunu bilmek ‘hiçlik makamına’ talip olmaktır.
Sürekli özür dileyen insanları sevmiyorum, gerektiğinde ve haksızken telafi durumumda sadece özür değil, bir şeyleri düzeltme çabası olduğu sürece özür dilemesine dahi gerek yok. Dileyip sonrasında tekrar tekrar yapmasındansa hiç dilemenmemesi daha iyi.
Herkes özür dileyemez bence, insanları gururları ya indirir ya yükseltir. Hatası yokken sırf yaranmak için özür dileyen ezik, hatası varken "özür dilerim" demek yerine güzel bir jest yapan daha samimidir. Yoksa istemsiz ve ezberlenmiş kolay bir kelimedir sadece.
Temelinde erdemdir. Fakat duruma göre acizlik olabilir. Genelde tartışmalarda iki tarafın da kusuru ve haklılığı olur. Bir taraf özür dileyip karşı taraf bir şey demezse özür dileyen kendisini aciz hisseder. Eğer hata yapılmışsa hatayı telafi etmek ya da etmeye çalışmak da özür sayılır.
Özür dilemek büyük bir erdemdir. Hatalarının farkında olduğunu karşı tarafa iletme biçimidir. Hatadan ders çıkarıp tekrarlamamak ise erdemli insanın şiarlarındandır. Israrla hata yapmak, kırdığını döktüğünü umursamamak acizliktir.🌺
Bilerek yapılan hiçbir şeyin özrü olmaz. Sen o şeyi yaptıysan sonucunu göze alarak yapmışsındır ve özürün anlamı olmaz. Örnek, aldatmak gibi. İstemeden ve bilmeden yapılan şeyler için özür dilenir sadece. Ötesi boşa.
Haksızsa İnsan, tek taraflı ya da karşılıklı yanlışı varsa erdem ve gereklilik. Ama karşı taraf daha baskın diye, değer veriliyor, kaybetmemek/altan almak içinse acizlik olur. Yani konuya göre değişiklik gösterir.
Benim için acizlik değil. Hata yaptıysam özür dilemesini de çok iyi bilirim. Kendimi ifade ederim. Pişman oluyorsun çünkü kendinden eminsin hata yaptın karşı taraf hak etmedi. Bunun için özür dilemeli insan. Kimsenin ahı kimsede kalmaz.
Çok enteresandır bunu acizlik gibi görende var. Aslında erdemliktir özür dilemek. Birde bunu gurur yapıp ne özürü ya gibi değişik hallere de giren oluyor.
Her ne olursa olsun özür dilemek erdemliktir hemde en alası.
Haklıysan ve kaybetmemek için sırf diliyorsan acizlik, haksızsın ve dilemiyorsanda acizlik Erdemli insan dogru yerde özür diler haksız yerde dilerse saygınlığı kaybeder
Kimine göre acizliktik kimine de göre özür dilemek gönül almaktır, tekrar kırdığını kalbin değeri bilmektir, özür dilemek erdemdir. Özür dileyince bir şey eksilmez vücuttan emin olun.
Özür dilemek acizlik değildir fakat acizlik olmayacağı gibi bir erdem de değildir. Çünkü yapılan hata tekrarlanırsa o dilenen özrün erdem olduğunu savunmak saçmalık olacaktır.
Acizlikle alakası yok. Eğer gerçekten de özür dilemem gerekiyorsa dilerim. Bu acizlik değil bir erdemdir. Asıl aciz olanlar haksızken, haklı gibi gözükenlerdir.
Erdem ama konuya göre değişir. Yani haksızsan özür dilersin ama haklı olup özür dilersen acizlik gibi olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Buna acizlik diyen net içi boş biridir. Özür dilemek büyük bir erdemdir ve olgun kişilerin yapabileceği bişeydir. Ha ama olur olmaz her şeyden özür dileyip hep bir mahcubiyet halinde olanların durumu biraz farklı oluyor.
Haksızsam özür dilerim. Acizlik değil olması gerekendir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Yerine göre hata yapıp yapıp özür dileyin ve geçeceğini sanıyorsa bu özür acizliktir Gerçekten pişman olmuşsa hatasından ve özür dilemiş ise bu erdemdir
Gerçekten gerektiğinde özür dilenir. Erdemdir. Dakika başı, zırt pırt, her cümlede dilenmez. Karşı tarafa zayıflık gösterdiğinizde çekiciliğiniz gider, kadın erkek fark etmez. Acı ama gerçek.