Kendimi Biraz Daha Aydınlanmış Hissediyorum 😅😇
Özür Dilemek Alçaltır Mı İnsanı?
Kendimi Biraz Daha Aydınlanmış Hissediyorum 😅😇
Ben ufak şeyler için bile özür dileyen biriyim, ve bundan gocunmuyorum. Bana zarar vermiyor yani.
Hayır. Aksine erdemli ve bilinçli insanlar özür diler. Asla derdim bu soruya lakin insanı sahiden düşürdüğü ve bütün karizmasını, öz güvenini yerle bir ettiği durumlar da var. Mesela gerekmediği, basit ve normal durumlarda dahi özür dilerse bir insan bu normal değildir ve onu alçaltır.
Tabi ki durup dururken özür dilemiyorum ama karşımdakinin ister istemez kalbini kırdığım oluyor ve özür diliyorum.
Gayet olağan. Özür dilemeyen gamsızlar insan yüzünden alçaldığınızı düşünmeyin.
Hayır aksine bence yüceltir.. çünkü özür dileyen insan egolu değildir kendini bilir.. hatasını da bilir. Özür dilemek, kişinin kendini küçük düşürdüğü veya aşağılandığı anlamına gelmez. Aksine, özür dilemek, kişinin güçlü ve erdemli olduğunu gösterir. Özür dilemek, kişinin hatalarından ders çıkardığını ve bir daha aynı hataları yapmamaya çalışacağını gösterir. Özür dilemek, hem karşıdaki kişinin hem de kişinin kendi için iyidir. Özür dilemek, karşıdaki kişinin öfkesini ve kırgınlığını azaltır. Özür dilemek, karşıdaki kişiyle ilişkiyi onarır. Özür dilemek, kişinin kendi içindeki vicdan azabını azaltır.
Özür dilemek büyüklüğü taçlandırır diye bi söz var Fransızlarda. Bende çok fazla özür dilerim haksız olsam dahil. Bu davranışımdan sonra kendimi daha olgun ve aklı başındaymış gibi hissediyorum. Zaten karşımdaki kişi haksızsa genelde şu konuşma geçiyor “hayır asıl ben özür dilerim öyle yapmamalıydım”. Haklı haklıyı bi şekilde buluyor zaten. Rabbiminde çok sevdiği bi davranıştır ayrıca özür dilemek.
Cevap
14Cevap
Alçaltmaz bilakis daha yükseltir. Hata yaptığının farkında olup da özür diliyorsan ne mutlu
Aslında erdemliktir ve büyüklükte ama artık eziklik gibi algılanıyor insanlar bozuldu.
Aynen dediğim gibi
Hatasını görüp Özer dilemeyi bilen insan erdem sahibidir.
Hayır tam tersi en büyük kusur insanın kendini kusursuz görmesidir , özür dilemek ise bir erdemdir...
yüceltir özür dilemek acızlık değil aksine insanı insan yapan bir davranıştır yeri geldimi ve yanılmışsam özür dilerim
Aksine yüce gönüllülüğün en iyi örneğidir özür dilemek
Özür dilemek alçaltmaz ama özür dilemek zordur ve o durumlara düşmeyi hiç istemem.
Asla alcatmaz ne kadar güzel bir Erdemdir o... hataliysa insan bir özür diline zor gelmemeli
Alçaltmaz yükseltir. Ne kadar dürüst olduğunu gösterir.
Hatalı olduğunu kabul edip özür dilemek bir erdemdir. Aksine yüceltir ve her insan da yapamaz.
Özür dilemek bir onurdur
Özür dilemek erdemdir
Değildir
Yoo gayet yapıcı bir şey özür dilemek.
Gerekli yerde özür dilemek erdemdir ama gereksiz yere özür dilemek alçaltır.
Aynı şekilde bence zaten olması gereken bu
Hayir ama kendini ezdirme
Çok güzel bence çok naziksin
Rica ederim
Hayır kendini ispat etmekle yormuyorsan hatan kadar özrünü diliyorsan ortada bir mesele yok demektir.
Yükseltir haksızken özür dilemek insanı.
erdemliktir
Alakasi yok
Yükseltir.
Hatalıysam dilerim onun dışında özür dilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?