Sizce özür dilemek erdemlik midir? Kırdığınız bir insana kolay kolay özür dinleyebilir misiniz?

Sizce özür dilemek erdemlik midir? Kırdığınız bir insana kolay kolay özür dinleyebilir misiniz?

Eskiden her b*ka özür dilerdim, teşekkür ederdim, evet kelimesini kullanırdım... özünde istemesemde evet derdim sırf karşı tarafı mutlu etmek için ama müddet sonra insan anlıyor ki bütün bu yapmış olduğumuz vefalar boşa o nedenle versiyonumu hak edenlere harcamaktayım. Özürü dilerim kişi gerçekten hak ediyorsa...
Evet özür dilemek erdemliktir çünkü bende mesela bir hatam varsa kesinlikle özür diliyorum kendimi suçlu hissetmemek için ayrıca vicdan azabı da çekmemek için kişi özür dilerse kendini olgun hisseder ayrıca. ve hatalarından dersler alabilir ama karşımda kişiye göre değişiyor her zaman yani mesela hatam yoksa ya da haklıysam ya da karşımda ki kişi kötü bir insansa ve yaptıklarını hak etmişse o zaman kesinlikle özür dilemezdim ya da hiç bir şekilde pişman olmazdım ben
Teşekkür ederim abla :)
Rica ederim Barış.. 😊
Özür dilemek erdemliktir evet ama 1-2 hadi bilemedin 3 olsun. Eğer biri aynı konuda sürekli tekrar tekrar özür dilemek zorunda kalıyorsa erdem konusunda sıkıntısı var demektir. Çünkü aynı hatayı tekrar tekrar yapıp özür dilemek durumunda olan kişi ya erdemin ne olduğunu bilmiyordur, ya da "amaaannn özür dilerim" derim olur biter diye düşünerek karşısındaki insanı saf-salak yerine koyuyordur. Bu durumda kendi basitliğini ortaya çıkarıyordur da farkında değildir.
Rica ederim.. 😊
Cevap
10Cevap
Elbette yeri geldiğinde yapılması gereken ne ise yapılmali
Bunu çok az kişi becerebiliyor o yüzden evet erdemdir
İnsan insandan özür diler. Bir öküzden özür dilemen bir şey ifade etmez...
Evet öyle kibir/ego sahibi değilim hele ki hatam varsa. Genel de bağışlayıcı olmayı da severim.
Çok özür dilemekte eşekliktir
Evet bu konuda çekinmem hiç
Her daim..
Evet özür dilemek bir erdemliktir
yerine göre.
Konu önemli ya
Haksizsan öyle
özür dilerim
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?